Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ

Mάθετε τα πάντα για το Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Το Γουέστ Χάιλαντ είναι ένα ιδανικό οικογενειακό toy κατοικίδιο καθώς είναι ένας μεγάλος λάτρης της ανθρώπινης συντροφιάς.

 

Το Westie έχει μια ενστικτώδη αίσθηση διασκέδασης και περιπέτειας και απολαμβάνει κάθε είδους άσκηση, είτε πρόκειται για μια μακρά εκδρομή είτε για ένα σύντομο περίπατο γύρω από το τετράγωνο.

 

Είναι εξαιρετικά καλοί με τα παιδιά και αποτελούν ιδανικό σύντροφο για κάθε άτομο.

Ιστορία

 

Ο Γουέστ Χάιλαντ Λευκό Τεριέ μοιράζεται τις ρίζες του με τα άλλα τεριέ από τη Σκωτία, ξεκίνησαν προστατεύοντας τα σπίτια και τα αγροκτήματα από την αλεπού, το ασβούς και τα τρωκτικά. Κάποτε οι Westie, Skye, Cairn και Scottish Terriers θεωρήθηκαν όλοι μία φυλή με μεγάλη ποικιλομορφία.

 

Η εκλεκτική όμως αναπαραγωγή βασισμένη σε συγκεκριμένες ιδιότητες, όπως ο τύπος ή το χρώμα του παλτό, πιθανόν παρήγαγε τις διαφορετικές φυλές που θα μπορούσαν εύκολα να παραμείνουν διακριτές στη σχετική απομόνωση των διαφόρων τμημάτων της ηπειρωτικής Σκωτίας και των δυτικών νησιών της χώρας.

 

Η φυλή έχει περάσει από πολλά διαφορετικά ονόματα, συμπεριλαμβανομένων Roseneath, Poltalloch, Λευκή Σκωτίας, Little Skye, και Cairn. Στην πραγματικότητα, το AKC για πρώτη φορά τα καταχώρησε ως Roseneath Terrier το 1908, αλλά το όνομα άλλαξε σε West Highland White Terrier το 1909.

 

Από την ημερομηνία εκείνη και έπειτα έχουν κάνει ένα όνομα για τον εαυτό τους, καθιερώνοντας τα ως ένα από τα πιο δημοφιλή τεριέ το σπίτι.

Μορφολογία

 

Οι ενήλικοι της ράτσας Γουεστ Χάιλαντ έχουν ύψος γύρω στα 28 εκατοστά και ζυγίζουν 7 με 10 κιλά. Το όμορφο, λευκό, χαλαρό τους τρίχωμα , η μύτη που είναι σαν κουμπί, τα μικρά, όρθια αυτάκια τους και η αλεπουδίσια μουσούδα τους, καθιστούν αυτήν τη ράτσα πολύ ελκυστική.

 

Το λευκό τους τρίχωμα, είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους, είναι διπλό, το εξωτερικό είναι ίσιο και σκληρό και το εσωτερικό είναι μαλακό και πολύ πυκνό.  Με σκούρα διαπεραστικά ματάκια, συμπαγές σώμα και μια ουρά που κουνιέται όλο χάρη , το Westie είναι ακαταμάχητο.

 

Κάτω από το εξωτερικό βελούδινο toy σκυλάκι, όμως, υπάρχει ένας αληθινός τεριέ εργασίας του παιχνιδιού και του θάρρους.

 

Τα Γουέστι είναι εκπληκτικά σκυλιά χαρούμενα, ισχυρά και δυνατά.

Χαρακτήρας

 

Το West Highland White Terrier είναι ένα παιχνιδιάρικο και ανθεκτικό μικρό τεριέ που είναι εύκολο να εκπαιδευτεί με υπομονή. Είναι αρκετά φιλικό προς τους ξένους και περνάει πολύ καλά μαζί με τα παιδιά. Εύκολο σκυλί για να συντροφεύσει σε ταξίδια.

 

Αυτά τα σκυλιά είναι γεμάτα ζωντάνια και εξαιρετική αυτοπεποίθηση σε σχέση με άλλα σκυλιά. Μπορούν να κυνηγήσουν μια γάτα για διασκέδαση, και πρέπει να διορθωθούν αν προσπαθήσουν να κάνουν κάτι τέτοι. Τα Γουέστ Χάιλαντ αγαπούν απλά τη συντροφιά.

 

Παρά το μέγεθος τους, γίνονται πολύ καλοί φύλακες. Είναι ένα έξυπνο, ζωηρό, χαρούμενο σκυλί. Είναι υπομονετικό, δραστήριο, ενεργητικό και ατρόμητο σκυλί που θα ειδοποιήσει για κάθε ανεπιθύμητο επισκέπτη. Έχει αυτοπεποίθηση και δεν διστάζει να τα βάλει με μεγαλύτερα σκυλία αν νομίζει ότι απειλείται η περιοχή του.

 

Η έλλειψη ηγεσίας από τον ιδιοκτήτη μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα συμπεριφοράς, όπως το δάγκωμα και επίθεση στα έπιπλα. Ένα Westie που έχει έναν ιδιοκτήτη που ξέρει να δείχνει σταθερή, σίγουρη ηγεσία δεν θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα συμπεριφοράς.

 

Αυτά τα προβλήματα μπορούν να διορθωθούν μόλις ο ιδιοκτήτης γίνει ο αληθινός ηγέτης του σκύλου. Μην επιτρέπετε στο Westie να αναπτύξει σύνδρομο μικρών σκύλων.

Εκπαίδευση

 

Έξυπνος, σίγουρος, προσαρμόσιμος και ατελείωτα διασκεδαστικός στο παιχνίδι, ο αξιολάτρευτος Westie έχει γοητεύσει τους ιδιοκτήτες για περισσότερα από 300 χρόνια.

 

Όπως όλα τα Τεριέ, έτσι και τα Γουέστοις είχαν εκτραφεί για να δουλεύουν μόνα. Αυτή η ανεξαρτησία των τεριέ μπορεί να κάνει την εκπαίδευση μια πρόκληση, αλλά χάρη στην έντονη νοημοσύνη τους, οι Ουέστιοι παίρνουν τα υπομονετικά, συνεπή μαθήματα τα οποία είναι ανυψωτικά, ενθουσιώδη και ενδιαφέροντα.

 

Παρά το μέγεθός τους, οι Westies είναι εύρωστα σκυλιά, δεν είναι ανόητα και δεν χρειάζονται παραπάνω κανάκεμα ή να τα παραχαϊδέψετε.

Υγεία

 

West Highland White Terriers είναι γενικά υγιείς σκύλοι και κατά μέσο όρο ζουν 13 με 15 χρόνια. Τα δόντια του Γουεστ πρέπει να βουρτσίζονται συχνά, χρησιμοποιώντας μια οδοντόπαστα που έχει συνταχθεί για σκύλους.

 

Οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο για εξετάσεις και έλεγχος παρασίτων βοηθούν στο να εξασφαλιστεί ο σκύλος μια μακρά, υγιής ζωή. τα West Highland Terrier έχουν την τάση για να παχαίνουν και αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα υγείας, είναι απαραίτητο να ασκούνται και να προσέχουμε την διατροφή τους.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα Γουέστ Χάιλαντ αγαπούν να χοροπηδούν, να παίζουν, και να απολαμβάνουν μια ωραία βόλτα. Αυτά τα μικρά σκυλιά χρειάζονται καθημερινό περίπατο. Το παιχνίδι θα φροντίσει σε μέτριο βαθμό τις ανάγκες ασκησής τους, όμως, όπως συμβαίνει με όλες τις φυλές, το παιχνίδι δεν θα εκπληρώσει το πρωταρχικό ένστικτό του να περπατήσει έξω.

 

Τα σκυλιά που δεν παίρνουν τις καθημερινές τους βόλτες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς. Δεδομένου ότι από τη φύση τους θα τρέξουν πίσω από οτιδήποτε κινείται, η φυλή είναι καλύτερα σε μια περιφραγμένη περιοχή ή με το λουρί.

 

Με τη νοημοσύνη τους, την ενέργεια και τη στάση τους, η ράτσα Westie υπερέχει σε μια ποικιλία σπορ και δραστηριοτήτων σκύλων, όπως η υπακοή, ο αγώνας και η ευκινησία.

 

Περιποίηση

 

Για να κρατήσει το Γουέστι την καλύτερη εμφάνισή του, είναι απαραίτητη η τακτική, καθημερινό βούρτσισμα και χτένισμα, μία με δύο φορές την εβδομάδα, δεν χρειάζεται συχνά μπάνιο.

 

Έχει μέτρια έως λίγη τριχόπτωση και συνίσταται να το κουρεύουμε γύρω από την περιοχή των ματιών και των αυτιών. Συνήθως μια επίσκεψη στο groomer κάθε 6 εβδομάδες λειτουργεί άριστα.

 

Επειδή η ράτσα Westie έχει ένα σκληρό παλτό, η κολύμβηση πάρα πολύ συχνά μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
3/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
2/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
4/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
4/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5
Προβλήματα Υγείας:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Τα Γουέστ Χάιλαντ Έχουν Αρκετή Ενέργεια
αγαπούν να χοροπηδούν, να παίζουν, και να απολαμβάνουν μια ωραία βόλτα.
Ένα από τα πιο Δημοφιλή Τεριέ για το Σπίτι
Είναι αρκετά φιλικό προς τους ξένους και περνάει πολύ καλά μαζί με τα παιδιά
Δεν Χρειάζεται Συχνό Μπάνιο
καθημερινό βούρτσισμα και χτένισμα, μία με δύο φορές την εβδομάδα
Προσδόκιμο Ζωής 13 με 15 έτη
Τα Γουέστ Χάιλαντ είναι γενικά υγιείς σκύλοι
έχουν την τάση για να παχαίνουν και αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα υγείας.
Τα Γουέστ Χάιλαντ Αγαπούν τη Συντροφιά
Είναι ένα έξυπνο, ζωηρό, χαρούμενο σκυλί
Σκυλάκια toy Συντροφιάς
Παρά το μέγεθος τους γίνονται και πολύ καλοί φύλακες
Τα Γουέστ Εκπαιδεύονται Εύκολα
Χάρη στην νοημοσύνη τους, παίρνουν εύκολα τα υπομονετικά, συνεπή μαθήματα τα οποία είναι ανυψωτικά, ενθουσιώδη και ενδιαφέροντα

Τα σκυλάκια Γουέστ Χάιλαντ που Φέραμε ανά Περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon