Αυστραλιανός Ποιμενικός

Mάθετε τα πάντα για τον Αυστραλιανό Ποιμενικό

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

 

Λίγα Λόγια

 

O Αυστραλιανός Ποιμενικός είναι Ένα ενεργό αλλά προσαρμόσιμο, βολικό και ευχάριστο σκυλάκι, που αγαπά να χοροπηδάει με τα παιδιά και να περνάει καλά μαζί με άλλα κατοικίδια ζώα.

 

Οι Αυστραλιανοί Ποιμενικοί είναι οικογενειακά κατοικίδια ζώα, ζώα βοσκής, αστυνομικά σκυλιά και ανταγωνιστές στις δοκιμές υπακοής.

 

Η φυλή Αυστραλιανού Ποιμενικού είναι επίσης γνωστή με τα ονόματα The Aussie (ψευδώνυμο), Little Blue Dog.

 

Παρά το όνομά του, ο Αυστραλιανός Ποιμενικός προήλθε από τις δυτικές ΗΠΑ, όχι από την Αυστραλία, την εποχή της χρυσής βιασύνης στη δεκαετία του 1840. Ο Αυστραλός, όπως είναι  ψευδώνυμο, είναι πιο ευτυχισμένος όταν έχει μια δουλειά να κάνει.

 

Είναι ένας θαυμάσιος οικογενειακός σύντροφος αν η νοημοσύνη και η ενέργεια του διοχετεύονται σε σπορ ή δραστηριότητες σκυλιών.

Ιστορία

 

Ο Αυστραλιανός Ποιμενικός προήλθε από μια σειρά από τους καλύτερους βοσκούς της Ευρώπης. Η παγκόσμια περιοδεία του Aussie ξεκίνησε στην Ευρώπη, κοντά στα βουνά των Πυρηναίων. Ήταν στις παραμεθόριες περιοχές μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, όπου οι αυτόχθονες, γνωστοί ως βασκικοί, έχτισαν την αιώνια φήμη τους ως παγκόσμιας ποιότητας βοσκοί. Ο κτηνοτροφικό τους σκύλος επιλογής ονομάστηκε Ποιμένας Πυρηναίων, πρόγονος του σύγχρονου Αυστραλού μας.

 

Πολλοί βασκοί, με τους πιστούς ποιμενικούς σκύλους τους, έτρεξαν ανατολικά για να δοκιμάσουν την τύχη τους στην παρθένα αυστραλιανή ήπειρο, έναν ευρύτατο παράδεισο για φύλακες προβάτων.

 

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης παραμονής τους στην Αυστραλία, οι βοσκοί εξευγενίζουν τα σκυλιά τους με ορθολογικούς σταυρούς προς τις βρετανικές εισαγωγές της Αυστραλίας, Collies και Border Collies, μεταξύ τους. Μετά την οικοδόμηση των κοπαδιών τους, οι ατρόμητοι Βάσκοι εγκατέλειψαν την Αυστραλία για πιο πράσινα βοσκοτόπια – κυριολεκτικά – και έφτασαν στην Καλιφόρνια.

 

Οι κτηνοτρόφοι της Καλιφόρνιας θαύμαζαν τα σκυλιά βοσκής των βασκών και υπολόγιζαν ότι ήταν αυστραλιανή φυλή – έτσι το παραπλανητικό όνομα Australian Shepherd. Οι Αυστραλοί Ποιμενικοί, εκλεπτυσμένοι και τελειοποιημένοι στην Αμερική, υπήρξαν από τότε ένα εικονιστικό κομμάτι της κουλτούρας του καουμπόη. Πολλοί εξακολουθούν να ευδοκιμούν ευτυχώς στην αμερικανική Δύση, άλλοι κερδίζουν τη ζωοτροφή τους ως ψυχαγωγοί σε ροντέο, και άλλοι από αυτή την εξαιρετικά ευπροσάρμοστη φυλή εργάζονται ως σκύλοι θεραπείας, ανιχνευτές ναρκωτικών, σκύλοι υπηρεσίας και σκυλιά αναζήτησης και διάσωσης. Ο Αυστραλιανός Ποιμενικός εισήλθε στο AKC Herding Group το 1993.

 

Το Aussie ή Little Blue Dog – Μπλε σκυλάκι- όπως συχνά ονομάζονται, παραμένει ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές σκύλων εργασίας και οικογενειακών κατοικίδιων ζώων.

Μορφολογία

 

Ο Αυστραλιανός Ποιμενικός είναι ένα καλά εκλεπτυσμένο και ωραία ισορροπημένο σκυλί που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ό, τι είναι ψηλό. Είναι μεσαίου μεγέθους το ύψος των αρσενικών κυμαίνεται στα 51 με 58 εκ. και το βάρος τους στα 23 με 29, ενώ τα θηλυκά έχουν ύψος 46 με 53 εκ. και το μέσο βάρος τους είναι από 14 έως 20 κιλά και καλά μυώδη με έντονη εμφάνιση. Υπάρχει μια σαφής διαφορά στα θηλυκά και τα αρσενικά σκυλιά με αμφότερα τα καλά προσδιορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά.

 

Τα κεφάλια τους έχουν πολύ καλή αναλογία σε σχέση με το σώμα τους. Οι κεφαλές είναι ελαφρώς στρογγυλεμένες και διαθέτουν μια καλά καθορισμένη στάση. Τα μάτια τους έχουν σχήμα αμυγδάλου, καφέ, μπλε ή κεχριμπαρένιο, με κηλίδες ή μαρμελάδες σε αυτά ανάλογα με το χρώμα του σκύλου.

 

Τα αυτιά έχουν τριγωνικό σχήμα με ελαφρώς στρογγυλεμένες άκρες και τοποθετούνται ψηλά στο κεφάλι ενός σκύλου. Τα σκυλιά κρατούν τα αυτιά τους είτε όρθια είτε ημι-όρθια και συχνά πέφτουν προς τα εμπρός ή προς τη μία πλευρά όταν δουλεύουν τα σκυλιά ή είναι σε εγρήγορση. Οι λαιμοί τους είναι μέτρια και τα σκυλιά τους κρατούν ελαφρώς καμπυλωτά, γεγονός που προσθέτει στην περήφανη, επιφυλακτική εμφάνιση τους.

 

Τα πόδια είναι ωοειδούς σχήματος και συμπαγούς με ωραία τοξωτά δάκτυλα και καλυμμένα μαξιλαράκια. Οι ουρές τους είναι μέτριες σε μήκος με ελαφριά ποσότητα τριχών. Τα σκυλιά μπορούν να γεννηθούν με μια ουρά με φυσική κλίση, η οποία επιτρέπεται ως πρότυπο φυλής.

 

Όσον αφορά το παλτό τους, ο Αυστραλός Ποιμενικός μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα μεσαίου μήκους που μπορεί να είναι ελαφρώς κυματιστό ή ίσιο. Το τριχωμά τους είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες χάρη σε ένα πυκνό υπόστρωμα. Τα μαλλιά στο κεφάλι, τα μπροστινά πόδια, τα αυτιά και τα κάτω πόδια είναι σύντομα με το πίσω μέρος των ποδιών τους να καυχάται με μέτρια ποσότητα φτερών. Τα αρσενικά έχουν περισσότερη χαίτη από τις αντίστοιχες θηλυκές τους.

 

Όταν πρόκειται για χρώματα παλτών, τα αποδεκτά χρώματα για τον Αυστραλό Ποιμενικό είναι τα εξής: Μαύρο, Μαύρο τριχρωμία, Μαύρο με χάλκινο, Μαύρο με Λευκό, Blue Merle, Blue Merle Λευκό & Χαλκός Trim, Μπλε Merle χαλκινο, Μπλε Merle με Λευκό, κόκκινο, Red Merle, Red Merle Λευκό & Χαλκός Trim, Κόκκινο Merle με περικοπή χαλκού, Κόκκινο Merle με Λευκό Κορδόνι, Κόκκινο Tricolor, Κόκκινο με περικοπή χαλκο, Κόκκινο με Λευκό

Χαρακτήρας

 

Ο Αυστραλιανός Ποιμενικός είναι ένας έξυπνος σκύλος που εκτρέφεται για να δουλέψει και ως εκ τούτου το ένστικτό του στο κοπάδι του,  να φρουρεί και να προστατεύει παραμένει ισχυρή ακόμη και στο περιβάλλον του σπιτιού. Έχουν μια τεράστια ποσότητα ενέργειας και αντοχής, που σημαίνει ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ανθρώπους που έχουν μια πιο ήρεμη, περισσότερο καθιστική ζωή. Ωστόσο, για τους ανθρώπους που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους έξω, ο Αυστραλιανός Ποιμενικός θα ταιριάζει καλά με τον τρόπο ζωής τους. Αυτά είναι σκυλιά εξαιρετικά υψηλής ενέργειας που πρέπει να κρατηθούν απασχολημένα αλλιώς η πλήξη σύντομα μπορεί να οδηγήσει τους Aussie να αναπτύξουν κάποια σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς.

 

Είναι γνωστοί για την πιστή και την προστατευτική τους φύση. Είναι επίσης γνωστοί για τις ήρεμες και ομοιόμορφες επιλογές τους, παρόλο που όπως και πολλά άλλα σκυλιά βοσκής, ο Αυστραλός Ποιμενικός μπορεί να είναι μαζεμένος όταν συναντήσει καινούρια άτομα ή άλλα ζώα για πρώτη φορά. Τους παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσουν τους ξένους, κάτι που είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτού του τύπου σκύλου.

 

Όπως και πολλοί σκύλοι εκτροφής, οι Αυστραλιανοί Ποιμενικοί είναι από τη φύση τους πιστοί στην οικογένειά τους, αλλά είναι καχύποπτοι στην αρχή με τους ξένους. Χρειάζονται πρώιμη κοινωνικοποίηση – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες – όταν είναι νέοι.

 

Μόλις σχηματίσουν δεσμό με έναν ιδιοκτήτη, θα τους ακολουθήσουν οπουδήποτε πηγαίνουν και αυτό περιλαμβάνει από δωμάτιο σε δωμάτιο, δεν τους αρέσει να είναι μακριά από το άτομο που έχουν σχηματίσει έναν ισχυρό δεσμό με.

 

Είναι επίσης γνωστό ότι είναι εξαιρετικά εδαφικοί και θα προστατεύουν τα πράγματα και τους ανθρώπους στο περιβάλλον τους, τα οποία μπορεί μερικές φορές να ξεφύγουν από τον έλεγχο εάν ένας σκύλος δεν εκπαιδεύεται. Για τους ανθρώπους που είναι συνηθισμένοι στο χειρισμό τέτοιων έξυπνων, υψηλής ενέργειας σκύλων, ο Αυστραλιανός είναι ιδιαίτερα εύκολος στο να εκπαιδευτεί επειδή ευδοκιμούν με το να μαθαίνουν καινούρια πράγματα και να παίζουν, για να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες τους. Αυτά τα σκυλιά πρέπει να γνωρίζουν τη θέση τους στην αγέλη – οικογένεια τους και ποιος είναι ο αρχηγός σε ένα νοικοκυριό.

 

Η κοινωνικοποίηση βοηθά να εξασφαλίσετε ότι το Aussie κουτάβι σας μεγαλώνει για να είναι  ένα καλοαναθρεμένο, ευγενικό σκυλί που έχουν εξομαλυνθεί τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του . Η εγγραφή του σε μια τάξη νηπιαγωγείου είναι μια σπουδαία αρχή. Η πρόσκληση των επισκεπτών πάνω από τακτικά, καθώς και η μεταφορά του σε πολυσύχναστα πάρκα, καταστήματα που επιτρέπουν σκυλιά, και σε χαλαρές βόλτες για να συναντήσουν τους γείτονες θα τον βοηθήσει επίσης να γυαλίσει τις κοινωνικές δεξιότητές του.

 

Τα Aussie υπερέχουν σε κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες σκύλων που περιλαμβάνουν πράγματα όπως το Flyball, το τέλος και η ευκινησία, τα οποία είναι δραστηριότητες που πραγματικά τους αρέσει να συμμετέχουν. Ωστόσο, χάρη στην ηρεμία και την πιστή φύση τους, τα σκυλιά αυτά χρησιμοποιούνται συχνά ως σκύλοι βοήθειας άτομα με ειδικές ανάγκες και συχνά αποτιμώνται μέλη ομάδων έρευνας και διάσωσης.

Εκπαίδευση

 

Η πρώιμη κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευση υπακοής είναι και τα δύο πολύ σημαντικά για τον Αυστραλιανό Ποιμενικό. Ένας από τους πιο συχνούς λόγους που οι Αυστραλοί καταλήγουν σε καταστάσεις διάσωσης είναι ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούσαν να κατευθύνουν εποικοδομητικά την απεριόριστη ενέργεια της φυλής μέσω της κατάρτισης.

 

Οι Aussies συνδέονται έντονα με τις οικογένειές τους και έτσι μπορούν να είναι υπερπροστατευτικές για την ιδιοκτησία των ιδιοκτητών τους και μπορεί να καταστρέφονται εάν παραμείνουν χωρίς συντροφιά για μεγάλες περιόδους πολύ συχνά. Ευτυχώς, αυτή η αφοσίωση σε συνδυασμό με την έντονη νοημοσύνη και την υψηλή ενέργεια της φυλής τους καθιστά πολύ εύκολο να εκπαιδευτούν.

Υγεία

 

Το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός Αυστραλιανού Ποιμενικού είναι μεταξύ 13 και 15 ετών, όταν φροντίζεται και τρώει κατάλληλη διατροφή καλής ποιότητας , ανάλογο κάθε φορά της ηλικίας του.

 

όπως και πολλές άλλες καθαρές φυλές, ο Αυστραλός είναι γνωστός ότι υποφέρει από ορισμένα κληρονομικά ζητήματα υγείας που αξίζει να μάθετε αν έχετε αποφασίσει να μοιραστείτε το σπίτι σας με ένα από αυτά τα έξυπνα σκυλάκια υψηλής ενέργειας. Τα θέματα υγείας που εμφανίζονται συνήθως στη φυλή περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 

Δυσπλασία του ισχίου. Δυσπλασία του αγκώνα, Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς , Κληρονομικοί καταρράκτες Επιληψία, Αλλεργίες

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Ένα αθλητικό σκυλί υψηλής ενέργειας όπως ο Αυστραλός χρειάζεται πολύ άσκηση σε καθημερινή βάση. Τουλάχιστον, θα πρέπει να έχει μια μεγάλη, περιφραγμένη αυλή για να τρέχει μέσα για τουλάχιστον μια ώρα ή δύο καθημερινά. Οι Aussies δεσμεύονται στενά με τους ιδιοκτήτες τους και αγαπούν να τους συνοδεύουν σε μεγάλους περιπάτους – ή, ακόμα καλύτερα, πεζοπορίες.

 

Μόλις ένας Αυστραλός μεγαλώσει, και το σκελετικό του σύστημα είναι πλήρως διαμορφωμένο, μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός σύντροφος για τρέξιμο. Η καλύτερη πορεία, ωστόσο, είναι να δώσουμε στο Aussie μια δουλειά, είτε πρόκειται για εκτροφή βοοειδών, είτε για φύλαξη παιδιών είτε για ανταγωνισμό σε αθλήματα όπως η υπακοή, οι δοκιμασίες αγέλης ή ευκινησίας ή η κατάδυση στο λιμάνι.

 

Περιποίηση

 

Σε γενικές γραμμές, το εβδομαδιαίο βούρτσισμα θα κρατήσει το αδιάβροχο διπλό στρώμα του Australian Shepherd για να είναι στα καλύτερά του. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σεζόν της τριχόπτωσης, απαιτείται περισσότερη δουλειά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τσουγκράνα κάθε δύο ή τρεις μέρες για να αφαιρεθούν τα άφθονα νεκρά μαλλιά, ακολουθούμενη από καθαρισμό με τη συρμάτινη βούρτσα.

 

Οι Αυστραλοί συχνά εργάζονται ή / και παίζουν σε εξωτερικούς χώρους, οπότε δεν είναι ασυνήθιστο να έρχονται πιο βρώμικα από ό, τι τα άφησατε. Αλλά εκτός αν έχουν βρεθεί σε μια ιδιαίτερα ακατάστατη κατάσταση, απαιτούν μπάνιο μόνο περιστασιακά, μόνο όταν είναι βρώμικο, που πιθανότατα δεν θα είναι περισσότερο από μερικές φορές το χρόνο. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν για σκύλους για να αποφύγετε το στέγνωμα του δέρματος και του παλτό του.

 

Οι περιποιήσεις καλλωπισμού είναι μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τη γενική κατάσταση του σκύλου σας. Πριν ξεκινήσετε το βούρτσισμα, ελέγξτε το σκυλί σας για πληγές, εξανθήματα, ξηρό δέρμα ή σημεία λοίμωξης όπως φλεγμονή. Ελέγξτε τα μάτια για εκκένωση και αυτιά για ξένα αντικείμενα. Το παλτό πρέπει να φαίνεται λαμπερό, όχι θαμπό. Ένα θαμπό παλτό μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη για καλύτερη διατροφή ή συχνότερη περιποίηση.

 

Τακτοποιήστε τα νύχια σε τακτική βάση για να αποφύγετε τον επώδυνο θρυμματισμό. Εάν μπορείτε να ακούσετε τα νύχια πατώντας στο πάτωμα, είναι πολύ μεγάλα.

 

Μπορεί επίσης να θέλετε να κρατήσετε το Aussie σας καθαρό, κόβοντας τα μαλλιά πάνω και γύρω από τα αυτιά, στα πόδια και ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών και γύρω από την περιοχή της ουράς. Εάν είστε ανήσυχοι χειρισμός οτιδήποτε εκτός από τα βασικά καλλωπισμού, δοκιμάστε ένα επαγγελματικό groomer.

Χαρακτηριστικά Ράτσας: Αυστραλιανός Ποιμενικός

Εξυπνάδα:
5/5
Ενέργεια:
5/5
Άσκηση:
5/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
3/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
3/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
1/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Προβλήματα Υγείας:
3/5
Αντοχή στο Κρύο:
4/5
Αντοχή στη Ζέστη:
4/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Υψηλής Ενέργειας Φυλή
αγαπούν να σας συνοδεύουν σε μεγάλους περιπάτους, πεζοπορίες και τρέξιμο
Κατάλληλο για Σπίτι με Αυλή
για να τρέχει μέσα για τουλάχιστον μια ώρα ή δύο ώρες καθημερινά
Απαιτούν Περιστασιακό Μπάνιο
μόνο όταν είναι βρώμικο, που πιθανότατα δεν θα είναι περισσότερο από μερικές φορές τον χρόνο
Προσδόκιμο ζωής 13 με 15 έτη
Το Aussie είναι γενικά υγιής
είναι επιρρεπής σε Κληρονομικοί καταρράκτες Επιληψία, Αλλεργίες,Δυσπλασία του ισχίου και αγκώνα.
Δημοφιλής σκύλος Εργασίας,
θεραπείας, ανιχνευτές ναρκωτικών, σκύλοι υπηρεσίας και σκυλιά αναζήτησης και διάσωσης
Σκυλάκια Συντροφιάς, Χρησιμότητας
Είναι ιδανικά κατοικίδια ζώα, ειδικά όπου υπάρχουν παιδιά
Η Εκπαίδευση είναι Εξαιρετικά Εύκολη
εξαιτίας της αφοσίωσης, έντονης νοημοσύνης και υψηλής ενέργειας.

Τα σκυλάκια Αυστραλιανός Ποιμενικός που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon