Μπισόν Φριζέ

Mάθετε τα πάντα για το Μπισόν Φριζέ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Η Μπισόν Φριζέ είναι μια χαρούμενη, μικρή φυλή σκύλου με αγάπη για την σκανδαλιά και πολύ αγάπη για να δώσει. Με τα μαύρα ματάκια του και το αφράτο άσπρο παλτό του, το Μπισόν μοιάζει σχεδόν σαν παιδικό παιχνίδι.

 

Επειδή είναι ευγενικοί και σίγουρο ότι φέρνουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου, κάνουν τέλεια σκυλιά θεραπείας για επισκέψεις σε νοσηλευτικά σπίτια και νοσοκομεία..

 

Αν ψάχνετε για ένα υπέροχο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο, σκεφτείτε το Μπισόν. Αυτό το σκυλί αγαπά το παιχνίδι και τις αγκαλιές. Είναι πάντα ευτυχισμένο και η συμπεριφορά του είναι στοργική και ήπια.Επειδή δεν μαδάνε όπως άλλες φυλές, τα Μπισόν συχνά συνιστώνται σε άτομα με αλλεργίες.

 

Δεν χρειάζεται πολύ για να συνειδητοποιήσετε ότι το Μπισόν Φριζέ μπορεί να είναι ο πιο ευτυχισμένος και ενθουσιώδης σύντροφος σας

 

Ιστορία

 

Τα Μπισόν είναι μέλη της οικογένειας μικρών λευκών σκύλων που είναι τυπικά γνωστοί ως τύποι Barbichon. (Αυτές περιλαμβάνουν επίσης την Bolognese Χαβανέζ, και Μαλτέζ.) Θεωρείται ότι αυτές οι αρχαίες φυλές ξεκίνησαν τη σύγχρονη ανάπτυξή τους στην Τενερίφη, το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά. Μία από αυτές τις φυλές έγινε τόσο δημοφιλής με τους ναυτικούς του νησιού που ήταν γνωστή ως η Μπισόν Τενερίφη, ο πρωταρχικός πρόγονος της σημερινής Μπισόν Φριζέ.

 

Με την έλευση της Γαλλικής Επανάστασης το 1789, οι μέρες των Μπισόν, όπως το να είναι το χαϊδεμένο και αρωματισμένο σκυλάκι συντροφιάς των αριστοκρατών, έφτασαν σε ένα αγενές τέλος. Ένας προς ένας οι  ευεργέτες της φυλής έφτασαν στη φυλακή και από εκεί στη γκιλοτίνα και έτσι τα Μπισόν τους έχασαν τις προνομιακές τους θέσεις.

 

Πολλά βρέθηκαν στον δρόμο να φροντίζουν τον εαυτό τους. Οι διασκεδαστές του δρόμου έλαβαν τα φωτεινά, ευκίνητα σκυλιά και τα εκπαιδεύσαν για να παίρνουν ένα κέρμα ή δύο από τους περαστικούς με τα αστεία τους. Σύντομα, το Μπισόν κερδισε το ρόλο του στο τσίρκο.

 

Εκπαιδευσιμά, απίστευτα χαριτωμένα και πάντοτε δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό όταν τα φώτα πέφταν πάνω τους, τα Μπισόν ήταν εξαιρετικοί υποψήφιοι για την επιτυχία της showbiz.

 

Χάρη σε λίγους κτηνοτρόφους που συγκέντρωσαν τα Μπισόν από τους δρόμους της Γαλλίας και του Βελγίου, η φυλή επέζησε και αναγνωρίστηκε στη Γαλλία.  Το Bichon Frise Club της Αμερικής ιδρύθηκε στο Σαν Ντιέγκο το 1964.

Μορφολογία

 

Με τα συμπαγή σώματα , τα όμορφα σαν από κούκλες προσωπά τους και τα χνουδωτά άσπρα μαλλάκια τους, τα Bichons είναι μια από τις πιο ελκυστικές φυλές, η εμφάνιση της οποίας ενισχύεται από μια ζωντανή, καλοπροαίρετη, χαρούμενη διάθεση. Συχνά τα μπερδεύουν με τα λευκά Poodles.

 

Τα Μπισόν μπορεί να είναι μικρά σκυλιά,  το Αρσενικό φτάνει ύψος γύρω στα 23-30 εκατοστά και το Θηλυκό 23 με 28 εκ και ζυγίζουν συνήθως 3 με 5 κιλά, αλλά είναι ανθεκτικά. Παρά το μικρό μέγεθος τους, δεν είναι ταξινομημένα ως φυλή παιχνιδιών από την American Kennel Club. Αντίθετα, είναι μέλη της Μη-Αθλητικής Ομάδας.

 

Τα Μπισόν Φριζέ είναι πάντα λευκά (αν και τα κουτάβια μπορεί να είναι κρέμ ή ανοιχτό κίτρινο), με μαύρα μάτια και μαύρες μυτούλες. Οι τοξοειδείς λαιμοί τους δίνουν μια υπερήφανη, σίγουρη εμφάνιση, ενώ οι καλαίσθητες ουρές τους καμπυλώνουν χαριτωμένα πάνω από την πλάτη τους.

Χαρακτήρας

 

Η μικρή αλλά ανθεκτική και ρωμαλέα Μπισόν Φριζέ βρίσκεται ανάμεσα στα πιο εξαίρετα σκυλιά όλου του κόσμου “σκυλιά προσωπικότητας” .Από την αρχαιότητα αυτοί οι ακαταμάχητοι κωμικοί σκύλοι βασίστηκαν στη γοητεία, την ομορφιά και τη νοημοσύνη τους για να ανταπεξέλθουν στις ιστορίας τα σκαμπανεβάσματα.

 

Η χαρούμενη του στάση είναι το εξαιρετικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του Μπισόν. Αυτό το σκυλί αγαπά να αγαπά, απολαμβάνει να είναι το κέντρο της προσοχής, και είναι έμπειρο στο να γοητεύει τους πάντες

 

Τα σκυλάκια Μπισόν Φριζέ είναι προσαρμόσιμοι σύντροφοι που τα πηγαίνουν πολύ καλά με άλλους σκύλους και με τα παιδιά. Είναι σε εγρήγορση και τρέφει μια περιέργεια για τα πάντα, τα Μπισοόν Φριζέ κάνουν ωραίους μικρούς φύλακες -αλλά είναι λάτρεις, όχι μαχητές, και λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ξένοι, απλά υπάρχουν φίλοι που δεν έχουν ακόμη συναντήσει.

 

Η εμπιστοσύνη και το μέγεθος τους τα καθιστούν ιδανικά σκυλιά πόλης. Τα Μπισόνς εκπαιδεύονται εύκολα και ευχάριστα, απολαμβάνουν να χαροποιούν και να υπακούουν  τους αγαπημένους τους. Τέλος, υπάρχει η ευτυχισμένη προσωπικότητα του Bichon που χαρίζει χαμόγελα και αγκαλιές όπου κι αν βρεθεί.

 

Τα Bichon Φριζέ έχουν τη φήμη ότι υποφέρουν από το άγχος του χωρισμού. Εάν πρέπει να αφήσετε το σκυλί σας στο σπίτι μόνο για μεγάλες χρονικές περιόδους, αυτό μπορεί να μην είναι σκυλί για εσάς. Τα Φριζέ δεν τους αρέσει απλώς να είναι μαζί με τις οικογένειές τους, το έχουν ανάγκη. Προσαρμόζονται πολύ καλά σε μια ποικιλία τρόπων ζωής, αρκεί να μην χρειάζεται να περάσουν πολύ χρόνο μόνοι τους.

Εκπαίδευση

 

Τα Μπισόν είναι έξυπνα σκυλάκια και αγαπούν να μάθουν καινούρια κόλπα,  είναι πολύ εύκολο να εκπαιδευτούν. Κατά την εκπαίδευση, πρέπει να είστε σταθεροί αλλά ευγενικοί. Όπως κάθε σκυλί, το Bichon χρειάζεται έγκαιρη κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση κουταβιού- έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες.

 

Αντιδρούν πολύ καλά στην κατάρτιση που βασίζεται σε θετικές ανταμοιβές, αντί σε σκληρές ή αρνητικές μεθόδους. Οι σκληρές διορθώσεις και ο χλευασμός θα σπάσουν την καρδιά του Μπίσον. Πολλοί ιδιοκτήτες Bichon εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους για υπακοή, ευκινησία. Τόσο τα σκυλιά όσο και οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν αυτή τη δραστηριότητα και είναι ένας καλός τρόπος για να συνδεθείτε πιο στενά με το Bichon σας.

 

Μια άλλη δραστηριότητα που αναδεικνύει το καλύτερο στο Bichon είναι η θεραπευτική εργασία. Επειδή είναι ευγενικοί και σίγουρο ότι φέρνουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου, κάνουν τέλεια σκυλιά θεραπείας για επισκέψεις σε νοσηλευτικά σπίτια και νοσοκομεία.

Υγεία

 

Τα Μπισόν είναι γενικά υγιή σκυλιά ζουν κατά μέσο όρο 12 με 15 χρόνια. Τα Μπισόν Φριζέ μπορεί να παρουσιάσουν πρόωρη απώλεια των δοντιών ή επιπλοκές από τη λοίμωξη των ούλων εάν η οδοντιατρική φροντίδα και το κανονικό βούρτσισμα δοντιών δεν είναι προτεραιότητα. Για να αποφύγετε λοιμώξεις του αυτιού, συνιστάται κανονικός καθαρισμός του αυτιού.

Η φυλή Μπισόν Φριζέ είναι επιρρεπής σε δυσπλασία ισχίου, δυσπλασία του αγκώνα, υποθυρεοειδισμό.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Λόγω του μικρού τους μεγέθους, τα Bichons είναι καλά κατοικίδια για ανθρώπους που ζουν σε διαμερίσματα. Αλλά έχουν πολλή ενέργεια και χρειάζονται καθημερινή άσκηση, συμπεριλαμβανομένων περιπάτων και παιχνιδιών.

 

Οι μακριές εκτάσεις ηρεμίας είναι διασκορπισμένες με σύντομες εκρήξεις υψηλής δραστηριότητας, συχνά περνώντας από το σπίτι ή γύρω από την αυλή. Το καθημερινό παιχνίδι, εκτός από περιπάτους, είναι απαραίτητο. Ένα άλλο σκυλί μπορεί να είναι ένας καλός σύντροφος άσκησης, αλλά ο Μπισόν θα χρειαστεί ακόμα πιο ποιοτικό χρόνο παιχνιδιού με τον ιδιοκτήτη του.

 

Μια κλειστή αυλή είναι μια καλή ιδέα. Τα Μπισόν Φριζέ απολαμβάνουν να συμμετέχουν σε παιχνίδια υπακοής, ευκινησίας και διάφορους αγώνες.

 

Περιποίηση

 

Τα Μπισόν θα πρέπει να βουρτσίζονται τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά κάθε μέρα είναι καλύτερο. Χρειάζονται μπάνιο και τρίψιμο τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

 

Το Bichon θεωρείται ότι είναι σχετικά υποαλλεργικό, καθώς η φυλή μαδάει πολύ λίγο, καθώς τα χτενισμένα μαλλιά παγιδεύονται στο υπόστρωμα. Όπως και με όλες τις φυλές, τα νύχια του Μπισόν Φριζέ θα πρέπει να κόβονται τακτικά επίσης το τακτικά βούρτσισμα των δοντιών είναι πολύ σημαντικό όπως και ο συχνός έλεγχος των αυτιών του και ο προσεκτικός καθαρισμός τους όποτε αυτό είναι αναγκαίο

Χαρακτηριστικά Ράτσας Μπισόν Φριζέ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
5/5
Άσκηση:
3/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
4/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
3/5
Ανάγκη Περιποίησης:
3/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
2/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
1/5
Αντοχή στο Κρύο:
4/5
Αντοχή στη Ζέστη:
2/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Σκυλάκια Υψηλής Ενέργειας
Χρειάζονται Καθημερινή Ασκηση, συμπεριλαμβανομένων περιπάτων και παιχνιδιών
Ιδανικό Μέρος: Διαμέρισμα
Αυτό το σκυλί αγαπά το παιχνίδι και τις αγκαλιές
Χρειάζονται Μπάνιο 1 φορά τον Μήνα
Τα Μπισόν θα πρέπει να βουρτσίζονται τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα
Προσδόκιμο ζωής 12 με 15 έτη
Τα Μπισόν είναι γενικά υγιή σκυλιά
Τα Μπισόν Φριζέ μπορεί να παρουσιάσουν πρόωρη απώλεια των δοντιών ή επιπλοκές από τη λοίμωξη των ούλων
Τα Μπισόν ήταν Εξαιρετικοί Υποψήφιοι για την Επιτυχία
Εκπαιδευσιμά, απίστευτα χαριτωμένα και πάντοτε δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό όταν τα φώτα πέφταν πάνω τους
Σκυλάκια Συντροφιάς
Το Μπισόν Φριζέ μπορεί να είναι ο πιο ευτυχισμένος και ενθουσιώδης σύντροφος σας.
Τα Μπισόν είναι πολύ Εύκολο να Εκπαιδευτούν.
Τόσο τα σκυλιά όσο και οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν αυτή τη δραστηριότητα

Τα σκυλάκια Μπισόν Φριζέ που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon