Κανίς Poodle

Mάθετε τα πάντα για το Κανίς - Poodle

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Είτε Κανονικό, Μινιατούρα, είτε Toy , και είτε μαύρο, λευκό, ή βερικοκί, το Κανίς Poodle στέκεται περήφανα μεταξύ των πραγματικών σκυλιών αριστοκρατών. Κάτω από το σγουρό πυκνό του τρίχωμα, είναι ένας κομψός αθλητής και σύντροφος για όλους τους λόγους και τις εποχές.

 

Κομψά. Υπερήφανα. Έξυπνα. Τα Κανίς Poodle είναι εντυπωσιακά σκυλιά, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν οι πολυάριθμοι νικητές της καλύτερης εμφάνισης με αυτή τη φυλή σκυλιών.

 

Πίσω από τις μπλε κορδέλες, τα εντυπωσιακά κομμωτήρια και τη βασιλική στάση, θα βρείτε ένα στοργικό οικογενειακό σκύλο με μια αρχαία ιστορία και πολλά ταλέντα.

 

Τα Poodle θεωρούνται ως μία από τις πιο έξυπνες φυλές στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά εύκολο να εκπαιδευτούν και είναι κατάλληλοι για κάθε εργασία, οι ενεργοί ιδιοκτήτες που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του Poodle θα βρουν έναν αγαπημένο, έξυπνο, εκπαιδεύσιμο, συνεργάσιμο και πιστό οικογενειακό σύντροφο.

Ιστορία

 

Ενώ συνήθως συνδέεται με τη Γαλλία, ο poodle είναι στην πραγματικότητα γερμανικής προέλευσης. Η φυλή μετατράπηκε σε “είδος” στη δεκαετία του 1800, αν και είναι γνωστά παλαιότερα παραδείγματα σκυλιών που μοιάζουν με πούντλ. Η λέξη Πούντλ προέρχεται από το γερμανικό “pudel” που σημαίνει λακκούβα ή βουτιά.

 

Τα Κανίς Poodle ξεκίνησαν ως κυνηγετικά σκυλιά, ιδιαίτερα καλά στην ανάκτηση στο νερό. Με τη γρήγορη νοημοσύνη τους και την επιθυμία τους να ευχαριστήσουν.Η αριστοκρατία, ιδιαίτερα στη Γαλλία, ανακάλυψε τη φυλή και ενθουσιάστηκε τόσο με την προσωπικότητα όσο και στο απίστευτο τρίχωμα, το οποίο θα μπορούσε να διαμορφωθεί με μυριάδες τρόπους.

 

Παρά τη νέα εικόνα του Κανίς Πούντλ ως κομψό αριστοκράτη, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι εξακολουθούν να ονομάζονται “caniche- Κανίς” στη Γαλλία, που σημαίνει σκύλος πάπιας.

 

Οι τρεις ποικιλίες αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές στον κόσμο. Τα Κανίς Πούντλ λάμπουν με την εμφάνισή τους σε show, αλλά δουλεύουν επίσης και ως σκυλιά οδηγών για τα τυφλά και αστυνομικά σκυλιά. Ανταγωνίζονται σε όλα τα αθλήματα σκυλιών, στο τρέξιμο, την υπακοή και την ευκινησία. Ο πρώτος υποστηρικτής της υπακοής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Blanche Saunders, είχε Κανονικό Poodle

Μορφολογία

 

Τα Κανίς Poodle έρχονται σε τρία μεγέθη ή ποικιλίες: το Κανονικό – Standard (πάνω από 40cm και 20 έως 32kg), το Μινιατούρα (περίπου 30cm και 5 έως 9kg) και το Τόι – toy (λιγότερο από 20cm και περίπου 3-5kgs).

 

Όλα τα Κανίς μοιράζονται ένα τετράγωνο περίγραμμα, με έναν μακρύ, κομψό λαιμό και μια ευθεία πλάτη.  Κινούνται με ένα ελαστικό, ζωντανό βάδισμα.

 

Το παλτό του Κανίς είναι η δόξα του. Τα σκυλιά που συναγωνίζονται στο δακτύλιο της φυλής πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο κλιπ, με περιοχές με υπερβολικά μαλλιά, σε συνδυασμό με στεγανό δέρμα. Αυτά τα κλιπ αναπτύχθηκαν για κάποιο λόγο: παρείχαν παχύ στρώμα πάνω στις αρθρώσεις και το στήθος για να διατηρήσουν το σκυλί ζεστό ενώ εργάζονταν σε κρύο νερό.

 

Το παλτό του Πούντλ θα είναι σφιχτό και σγουρό αν δεν βουρτσίζεται δυνατά. Caniche Poodle είναι γνωστά ως καλά σκυλιά για τα άτομα με αλλεργίες, επειδή δεν μαδάνε και οι τρίχες που φεύγουν εγκλωβίζονται στο υπόλοιπο τρίχωμα.

 

Τα κοινά χρώματα των Poodle είναι Μαύρο, Λευκό, Βερικοκί, Κρεμ, Sable, Ασπρόμαυρο, Μπλε, Γκρι, Ασημί, Καφέ, Κόκκινο. Οι κόκκινοι εμφανίζονται όπως και οι κρέμες και τα μπλουζ.

Χαρακτήρας

 

Ευφυείς, αγαπητοί, πιστοί και άτακτοι είναι τέσσερις λέξεις που οι λάτρεις του Κανίς Πούντλ συνήθως χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την προσωπικότητα της φυλής. Το Πούντλ είναι επίσης γνωστό για αυτό που οι οπαδοί του αποκαλούν “αέρα διάκρισης”: μια αξιοπρεπή στάση που είναι δύσκολο να περιγραφεί, αλλά εύκολο να εντοπιστεί στο σκυλί.

 

Παρά την βασιλική εμφάνισή του, το Poodle έχει και μια παιδική φύση και αγαπά να παίζει – είναι πάντα έτοιμος για ένα παιχνίδι κάθε είδους. Είναι επίσης πολύ λάτρης των ανθρώπων και πρόθυμα να ευχαριστήσουν. Συνδυάστε αυτό με τη θρυλική νοημοσύνη του, και έχετε ένα σκυλί που είναι εξαιρετικά εύκολα να εκπαιδευτεί.

 

Ένα καλό Poodle που έχει διδαχθεί σωστούς τρόπους αναπτύσσει μια ήρεμη διάθεση, ειδικά αν παίρνει τακτική άσκηση για να εκτονώσει τη φυσική του ενέργεια.

 

Το Poodle προστατεύει το σπίτι και την οικογένειά του και αν ξένοι πλησιάσουν το σπίτι σας, θα ακούγεται ένας προειδοποιητικό γαύγισμα για να σας ενημερώσει. Και παρόλο που έχει αστείρευτη αγάπη με την οικογένειά του, μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω για να οικειοποιηθεί νέους ανθρώπους.

 

Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Poodle είναι η ευφυΐα του. Συχνά λέγεται ότι έχει ανθρώπινη νοημοσύνη, μια εκπληκτική νοημοσύνη που εκπλήσσει τους ιδιοκτήτες του. Φυσικά, τα έξυπνα σκυλιά μπορεί να είναι πιο απαιτητικός ο τρόπος ζωής μαζί τους. Μαθαίνουν γρήγορα – καλές συνήθειες και κακές – και θυμούνται τα πάντα.

Εκπαίδευση

 

Τα Poodle είναι εξαιρετικά έξυπνα και εύκολα εκπαιδεύονται. Είναι ευέλικτοι, χαριτωμένοι και έξυπνοι, απολαμβάνουν και διακρίνονται σε μια ποικιλία αθλημάτων σκύλων, συμπεριλαμβανομένων της ευκινησίας, της υπακοής και της παρακολούθησης. Είναι εξαιρετικοί αναρριχητές νερού και ανταγωνίζονται επίσης σε δοκιμές καταδύσεων και κυνήγι αναβάτη.

 

Τα Κανίς Πουντλ είναι πολύ προσανατολισμένα στον άνθρωπο και αν οι μέθοδοι εκπαίδευσής που χρησιμοποιείται είναι διασκεδαστικές και θετικές, τότε τα Κανίς πολύ σύντομα θα σας ευχαριστήσουν. Απλά βεβαιωθείτε ότι είστε επίμονοι και σταθεροί σε αυτό που ζητάτε.

Υγεία

 

Τα περισσότερα Poodle ζουν μια μεγάλη, ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Εχουν Προσδόκιμο ζωής: 12 με 15 έτη. Όπως συμβαίνει με όλες τις φυλές, ωστόσο, μπορεί να εμφανιστούν ορισμένα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της δυσπλασίας του ισχίου και αρκετών οφθαλμικών διαταραχών.

 

Η ιδιοπαθής επιληψία, η σμηγματορροϊκή αδενίτιδα, η νόσος του von Willebrand και οι διαταραχές που προκαλούνται από ανοσοποιητικές διαταραχές παρατηρούνται επίσης στη ράτσα μερικές φορές. 

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα Poodles είναι εξαιρετικά έξυπνα και εύκολα εκπαιδεύονται. Είναι ευέλικτοι, χαριτωμένοι και έξυπνοι, απολαμβάνουν και διακρίνονται σε μια ποικιλία αθλημάτων σκύλων, συμπεριλαμβανομένων της ευκινησίας, της υπακοής και της παρακολούθησης.

 

Είναι εξαιρετικοί αναρριχητές νερού και ανταγωνίζονται επίσης σε δοκιμές καταδύσεων και κυνήγι αναβάτη. Τα Κανίς Πουντλ είναι πολύ προσανατολισμένα στον άνθρωπο και αν οι μέθοδοι εκπαίδευσής που χρησιμοποιείται είναι διασκεδαστικές και θετικές, τότε τα Κανίς πολύ σύντομα θα σας ευχαριστήσουν. Απλά βεβαιωθείτε ότι είστε επίμονοι και σταθεροί σε αυτό που ζητάτε.

 

Περιποίηση

 

Αν δεν σχεδιάζετε να κρατήσετε το Κανίς Poodle σας κοντοκουρεμένο, θα πρέπει να μάθετε πώς να το βουρτσίζετε καθημερινά για να κρατάτε το παλτό του υγιές και μαλακό. Εάν δεν βουρτσίζετε και χτενίζετε πλήρως το Poodle από τη ρίζα έως την άκρη, τα μαλλιά θα κομπιάσουν κοντά στις ρίζες και θα πρέπει να ξυριστούν και να μακρύνουν από την αρχή.

 

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων επιλέγουν να διατηρήσουν το Poodle πιο κοντοκουρεμένο. Μερικοί ιδιοκτήτες μαθαίνουν να κάνουν αυτό το ψαλίδισμα και το τριμάρισμα μόνοι τους, ενώ άλλοι επιλέγουν να απευθυνθούν σε έναν επαγγελματία groomer σκυλιών κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες για το μπάνιο, την περιποίηση, και το κόψιμο των νυχιών.

 

Το σχετικά ανθεκτικό παλτό της ράτσας καθιστά τη φυλή μια καλή επιλογή για άτομα με αλλεργίες.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Κανίς - Poodle

Εξυπνάδα:
5/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
4/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
4/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
2/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
3/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
4/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Είναι πολύ Δραστήρια
απαιτούν καλή άσκηση κάθε μέρα για να ταιριάζει στο υψηλό επίπεδο ενέργειας τους
Ιδανικό Μέρος: Σπίτι με Αυλή
Λατρεύουν δραστηριότητες στις οποίες θα ασκήσουν το μυαλό και το σώμα τους.
Καθημερινό Βουρτσισμα
χτενίζετε πλήρως το Poodle από τη ρίζα έως την άκρη
Προσδόκιμο ζωής 12 με 15 έτη
Το Poodle είναι γενικά υγιής
επιρρεπής σε: δυσπλασία του ισχίου και αρκετές οφθαλμικές διαταραχές
Γερμανικής Προέλευσης
Η λέξη Πούντλ προέρχεται από το γερμανικό "pudel" που σημαίνει λακκούβα ή βουτιά
Σκυλάκια Συντροφιάς, Άθλησης
θεωρούνται ως μία από τις πιο έξυπνες φυλές στον κόσμο
Η Εκπαίδευση του είναι Ευχάριστη
Είναι ευέλικτοι, χαριτωμένοι και έξυπνοι, απολαμβάνουν να διακρίνονται

Τα σκυλάκια Κανίς - Poodle που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon