Μπασέ Χάουντ

Mάθετε τα πάντα για το Μπασέ Χάουντ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Μεταξύ των πιο ελκυστικών φυλών , το φανταστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο Μπασέ Χάουντ είναι ένα πολυετές φαβορί για τους λάτρεις του σκύλου σε όλο τον κόσμο.

 

Αυτός ο σεμνός, διακριτικός σκύλος μπορεί να είναι μερικές φορές λίγο πεισματάρης, αλλά είναι πάντα γοητευτικός.

 

Είναι πιστοί στην οικογένειά τους και έχουν ευχάριστη και φιλική διάθεση, αγαπούν να είναι με τις οικογένειές τους και επίσης τα πηγαίνουν πολύ καλά με άλλα κατοικίδια ζώα.

Ιστορία

 

Τα Μπασέ Χάουντ είχαν αρχικά εκτραφεί στη Γαλλία και στο Βέλγιο (“basset” είναι γαλλική για “χαμηλή”). Θεωρείται ότι οι αδελφοί της Μονής του Αγίου Χιούμπερ ήταν υπεύθυνοι για τη διέλευση παλαιών γαλλικών φυλών για να δημιουργήσουν ένα χαμηλό κυνηγόσκυλο που θα μπορούσε να χτυπήσει πάνω σε άγριο έδαφος ενώ θα το ακολουθούσε με τα πόδια ο άνθρωπος που κυνηγούσε το κουνέλι και το ελάφι. Η ακρίβειά τους και η επιμονή τους στο άρωμα έκαναν Τα Μπασέ μια δημοφιλή επιλογή για τους Γάλλους αριστοκράτες, για τους οποίους το κυνήγι ήταν ένας τρόπος ζωής.

 

Το έτος 1928 ήταν μια καμπή για το Μπασέ Χάουντ στην Αμερική. Εκείνη τη χρονιά, το περιοδικό Time παρουσίασε ένα Basset Hound στο μπροστινό εξώφυλλο και έτρεξε μια συνοδευτική ιστορία για το 52ο ετήσιο πανεπιστήμιο σκυλιών Westminster Kennel Dog στο Madison Square Garden γραμμένο σαν να ήταν μέσα από τα μάτια ενός κουταβιού Μπασέ Χάουντ. Η γοητεία του Basset Hound ανακαλύφθηκε και από εκείνη τη στιγμή, το Μπασέ Χάουντ άρχισε να αυξάνεται σε δημοτικότητα.

 

Τα Μπασέ Χάουντ μπήκαν στην ποπ κουλτούρα σε μεγάλο βαθμό στη δεκαετία του 1960 με την εμφάνισή τους στη διαφημιστική καμπάνια για τα παπούτσια Hush Puppy και το ντεμπούτο της κόμικς Fred Basset, η οποία εξακολουθεί να τρέχει σήμερα. Το Μπασέ Χάουντ βρίσκεται σήμερα στην 28η θέση μεταξύ των 155 φυλών και των ποικιλιών που καταχωρήθηκαν από το AKC, μια απόδειξη της διαρκούς δημοτικότητάς του.

 

Σε όλη την Αμερική, οι άνθρωποι της Basset Hound γιορτάζουν την αγάπη τους για τη φυλή με τρόπους που είναι τόσο μοναδικοί όσο και οι σκύλοι τους.

Μορφολογία

 

Τα Μπασέ Χάουντ δεν στέκονται περισσότερο από 30 με 38 εκατοστά έως τον ώμο και ζυγίζουν 23 με 30 κιλά. Είναι πραγματικά μεγάλα σκυλιά με μικρά πόδια. Δεν είναι εύκολο να σηκώσετε έναν ενήλικα Μπασέ Χάουντ, οπότε λάβετε υπόψη αυτό πριν αποκτήσετε ένα για ένα σπίτι με πολλές σκάλες.

 

Το παλτό είναι αρκετά πυκνό για να τα προστατεύει σε όλες τις καιρικές συνθήκες Τα Μπασέ Χάουντ έχουν μαλακό, κοντό τρίχωμα απωθούν τη βρωμιά και το νερό. Το δέρμα είναι χαλαρό και ελαστικό, δίνοντας στο Basset την κλασική του εμφάνιση.

 

Ο Basset Hound έχει ένα στρογγυλεμένο κρανίο με ένα βαθύ ρύγχος και πολύ χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο, το οποίο είναι βαριά ζαρωμένο πάνω από το φρύδι, όταν ο σκύλος εντοπίζει. Αυτό το χαλαρό δέρμα προκαλεί επίσης μια μυστική εμφάνιση των μπάσων, την οποία πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να προσθέτουν στη γοητεία τους.

 

Επειδή είχαν αρχικά εκτραφεί για να κυνηγούν σκυλιά, πολλά από τα χαρακτηριστικά των Basset Hounds έχουν σκοπό. Τα μακρά και χαμηλά αυτιά τους σέρνουν το έδαφος και μαζεύουν μυρωδιές, ενώ το χαλαρό δέρμα γύρω από τα κεφάλια τους σχηματίζει ρυτίδες που καταγράφουν ακόμα περισσότερο τη μυρωδιά.

 

Τα μικρά πόδια τους σημαίνουν ότι κινούνται πιο αργά από τα μακρύτερα πόδια, γεγονός που διευκολύνει τους κυνηγούς να περπατούν με τα πόδια. Οι ουρές τους είναι μακρές και στέκονται όρθιες με άσπρο άκρο στο τέλος, γεγονός που καθιστά εύκολο για τους κυνηγούς να δουν πότε τα σκυλιά βρίσκονται σε ψηλό χορτάρι.

 

Το πρότυπο φυλής Μπασέ Χάουντ μπορεί να έχουν όλα τα χρώματα των σκυλιών κυνηγιού, αλλά τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι τριών χρωμάτων (μαύρο, μαύρο και άσπρο), ασπρόμαυρο, καφέ και λευκό ή κόκκινο και λευκό. Λεμόνι και λευκό είναι αποδεκτή, αλλά σπάνια φαίνεται.

Χαρακτήρας

 

Μπορεί να είναι πιο γνωστός ως Hush Puppy dog, αλλά ο Basset Hound είναι πολύ περισσότερο από μια διαφημιστική εικόνα. Με την ήρεμη προσωπικότητά του και την βραχύτατη αλλά ευγενή εμφάνισή του, ο Basset Hound είναι ένας δημοφιλής οικογενειακός σύντροφος.

 

Είναι πιστοί στην οικογένειά τους και έχουν ευχάριστη και φιλική διάθεση, αγαπούν να είναι με τις οικογένειές τους και επίσης τα πηγαίνουν πολύ καλά με άλλα κατοικίδια ζώα.

 

Το Μπασέ Χάουντ έχει πολύ καλούς τρόπους και είναι πάρα πολύ χαλαρό. Τα πηγαίνει πολύ καλά με όλους, τα παιδιά και άλλα ζώα και το μόνο πράγμα που τον κάνει πραγματικά ενθουσιασμένο είναι μια καλή διαδρομή με αρώματα τριγύρω. Είναι ήρεμος στο εσωτερικό του σπιτιού αλλά αρκετά επιφυλακτικός ώστε να είναι ένας εξαιρετικός φύλακας.

 

Όπως όλοι οι κυνηγοί, μπορεί να είναι κάποιες φορές λίγο πεισματάρης όταν πρόκειται για εκπαίδευση και ανταποκρίνεται καλύτερα σε θετικές μεθόδους όπως ανταμοιβές τροφίμων.

 

Τα Μπασέ Χάουντ είναι σκύλοι που θα είναι δυσαρεστημένοι αν μένουν μόνοι τους όλη την ημέρα. Η παρέα ενός άλλου σκύλου είναι χρήσιμη.

Εκπαίδευση

 

Όπως κάθε σκυλί, τα Basset Hounds χρειάζονται πρόωρη κοινωνικοποίηση κουταβιού – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες. Η κοινωνικοποίηση βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κουτάβι σας μεγαλώνει και θα γίνει ένα ευγενές σκυλί.

 

Τα Μπασέ Χάουντ μπορούν να είναι ανεξάρτητα, με δικό τους μυαλό, αν τα εκπαιδεύστε με καλοσύνη, υπομο9νή και συνέπεια, χρησιμοποιώντας θετικές ενισχύσεις που περιλαμβάνουν ανταμοιβές τροφίμων και επαίνους. Τα Basset που αντιμετωπίζονται σκληρά θα γίνουν απλά πιο πεισματιάρικα και λιγότερο πρόθυμα να κάνουν αυτό που τους ζητάτε.

 

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κρατήσετε ενδιαφέρουσα την εκπαίδευση. Οι Bassets θα αναπτύξουν επιλεκτική ακοή εάν υπάρχει κάτι πιο συναρπαστικό για να δώσουν προσοχή.

Υγεία

 

Έχουν κατά μέσο όρο προσδόκιμο ζωής 8-12 χρόνια.

 

Οι Basset Hounds είναι γενικά υγιείς, αλλά όπως όλες οι φυλές, είναι επιρρεπείς σε ορισμένες συνθήκες υγείας . Επειδή τα αυτιά του Basset είναι μακρά και πεσμένα, είναι σημαντικό να τα ελέγχετε συχνά για να εξασφαλίσετε ότι η κυκλοφορία του αέρα δεν έχει οδηγήσει σε μόλυνση.

 

Το κούνημα του κεφαλιού ή το ξύσιμο στα αυτιά μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη για επίσκεψη στον κτηνίατρο. Οι υπεύθυνοι κτηνοτρόφοι ελέγχουν για υγειονομικές καταστάσεις όπως δυσπλασία ισχίου, δυσπλασία του αγκώνα, γλαύκωμα, υποθυρεοειδισμός, διαταραχές αιμορραγίας και εκτονωτική επιγονατίδα.

 

Το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σας με ειδικά διαμορφωμένη οδοντόπαστα σκύλου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είναι επίσης ένα ζωτικό μέρος της υγείας της Basset.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα Μπασέ Χάουντ είναι συνήθως ήρεμα σκυλιά που περνούν καλά ακόμη και σε μικρά σπίτια και διαμερίσματα. Θα πρέπει να ζουν εσωτερικά με την οικογένειά τους, ιδανικά με πρόσβαση σε αυλή. Δεν είναι κατάλληλα για να ζουν σε εξωτερικούς χώρους σε υπερβολική ζέστη ή κρύο.

 

Τα Μπασέ Χάουντ είναι αδρανείς σε εσωτερικούς χώρους, χαρούμενοι που μένουν στον ήλιο όλη την ημέρα, αλλά θα απολαύσουν μια μακρά βόλτα. Μην μπείτε στον πειρασμό να αφήσετε το Basset σας να γίνει πατάτα στον καναπέ. Τα Μπασέ Χάουντ είναι επιρρεπείς στην παχυσαρκία και το πάρα πολύ βάρος μπορεί να τονίσει τις αρθρώσεις τους.

 

Όταν οι Bassets είναι σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να βρίσκονται σε περιφραγμένη αυλή ή σε λουρί, ώστε να μην περιπλανιούνται μετά από ένα ενδιαφέρον άρωμα. Έως ότου είναι ηλικίας ενός έτους, αποθαρρύνετε το κουτάβι σας από το να πηδάει και να απομακρύνεται από τα έπιπλα και να ανεβαίνει και να κατέρχεται κάτω από τα σκαλοπάτια, γεγονός που προκαλεί επιπλέον άγχος στα μπροστινά πόδια και πίσω και μπορεί να τραυματίσει τις αρθρώσεις του. Μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσετε ένα Basset οποιασδήποτε ηλικίας μέσα και έξω από το αυτοκίνητο. Δεν είναι πολύ καλός άλτης.

 

Οι Basset Hounds δεν είναι τόσο δραστήριοι όσο μερικές άλλες φυλές, αλλά απαιτούν τακτική, μετριοπαθή άσκηση. Συνήθως μια καθημερινή βόλτα με μέτριο ρυθμό θα γεμίσει τις ανάγκες του. Η άσκηση θα βοηθήσει να κρατήσει τον σκύλο σας υγιή, η φυλή μπορεί να είναι αρκετά παιχνιδιάρικη. Μετά από μια βόλτα ή μια συνάντηση παιχνιδιού θα τρέξουν συνήθως για έναν μικρό υπνάκο .

 

Περιποίηση

 

Εκτός από τον καθαρισμό των αυτιών και των ρυτίδων του προσώπου τους και το σκούπισμα τα Basset Hounds είναι εύκολο να περιποιηθούν. Σπάνια χρειάζονται μπάνιο (εκτός αν έχουν κυλίσει σε κάτι ιδιαίτερα βρωμερό) και ένα καλό τρίψιμο με μια βούρτσα τρίχας, ένα χοντρό πανί ή ένα γάντι είναι το μόνο που χρειάζεται για να διατηρήσουν τα παλτά τους σε καλή κατάσταση. Οι Basset Hounds μαδάνε όλο το χρόνο, αλλά αν τα βουρτσίζετε κάθε εβδομάδα, αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα.

 

Τα αυτιά των Μπασέ Χάουντ είναι μακριά και σέρνονται στο έδαφος, μαζεύουν βρωμιές και πρεπει να καθαρίζονται τακτικά . Οι μολύνσεις των αυτιών είναι επίσης ένα ζήτημα επειδή ο αέρας δεν κυκλοφορεί καλά στο εσωτερικό αυτί. Καθαρίστε το εσωτερικό των αυτιών του Basset Hound τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με μια λύση που συνιστά ο κτηνίατρός σας, σκουπίστε το εξωτερικό των αυτιών για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες, καθαρίστε τις ρυτίδες του προσώπου με ένα υγρό πανί και στεγνώστε καλά και ελέγξτε τις πατούσες τους για πληγές μεταξύ των δακτύλων.

 

Βουρτσίστε τα δόντια του Basset σας τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση τροφών και τα βακτήρια που κρύβουν μέσα τους. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακή αναπνοή.

 

Περικοπή των νυχιών μία ή δύο φορές το μήνα. Εάν τους ακούτε κάνοντας κλικ στο πάτωμα, έχουν πάρα πολύ καιρό να κοπούν τα νύχια τους. Τα μικρά, τακτοποιημένα νύχια κρατούν τα πόδια σε καλή κατάσταση και σας προστατεύουν από το να σας γδάρουν κατά λάθος όταν πηδά πάνω σας με ενθουσιασμό για να σας χαιρετήσει

 

Αρχίστε να συνηθίζετε το Μπασέτ σας να βουρτσίζεται και να εξετάζεται όταν είναι κουτάβι. Χειριστείτε τα πόδια του συχνά – τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στα πόδια τους – και κοιτάξτε μέσα στο στόμα και τα αυτιά του. Κάνετε καλλωπισμό μια θετική εμπειρία γεμάτη με έπαινο και ανταμοιβές, και θα θέσει τις βάσεις για εύκολη κτηνιατρική εξετάσεις και άλλα χειρισμούς όταν είναι ενήλικας.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Μπασέ Χάουντ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
2/5
Άσκηση:
2/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
2/5
Παιχνιδιάρικο:
2/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
5/5
Φύλακας:
3/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
3/5
Αντοχή στο Κρύο:
2/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Τα Μπασέ Χάουντ έχουν λίγη Ενέργεια
είναι συνήθως ήρεμα σκυλιά, η φυλή μπορεί να είναι αρκετά παιχνιδιάρικη
Μπορεί να ζήσει άνετα σε διαμέρισμα
Τα Μπασέ Χάουντ είναι συνήθως ήρεμα σκυλιά που περνούν καλά ακόμη και σε μικρά σπίτια και διαμερίσματα.
Προσδόκιμο ζωής 8 με 12 έτη
Σπάνια Χρειάζονται Μπάνιο
Το Μπασέ Χάουντ είναι γενικά ένας υγιής σκύλος
Οι Basset Hounds είναι γενικά υγιείς, αλλά όπως όλες οι φυλές είναι επιρρεπείς σε ορισμένες συνθήκες υγείας
Μπορεί να είναι πιο γνωστός ως Hush Puppy dog
Τα Μπασέ Χάουντ μπήκαν στην ποπ κουλτούρα σε μεγάλο βαθμό στη δεκαετία του 1960
Σκυλάκια Συντροφιάς
Είναι πιστοί στην οικογένειά τους και έχουν ευχάριστη και φιλική διάθεση
Η εκπαίδευση τους είναι εύκολη και ευχάριστη
Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κρατήσετε ενδιαφέρουσα την εκπαίδευση. Οι Bassets θα αναπτύξουν επιλεκτική ακοή

Τα Σκυλάκια Μπασέ Χάουντ που Φέραμε ανά Περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon