Πρέσα Κανάριο

Mάθετε τα πάντα για το Πρέσα Κανάριο

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Το Πρέσα Κανάριο είναι ένα εντυπωσιακό, ισχυρό σκυλί που μοιάζει πολύ με το Mastiff. Προέρχονται από τις Καναρίους Νήσους, όπου εκτρέφονταν για να εργάζονται ως σκύλοι αγροκτήματος.

 

Αν και μπορεί να φαίνονται επιβλητικοί, είναι γνωστοί ότι είναι στοργικοί και πιστοί χαρακτήρες που γίνονται εξαιρετικοί σύντροφοι. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι εξαιρετικά καλοί φύλακες που δεν χρειάζεται να εκπαιδευτούν για να προστατεύσουν, αυτό είναι ένα έμφυτο χαρακτηριστικό της φυλής.

Ιστορία

 

Το Presa Canario εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Καναρίους Νήσους ως σκύλος εργασίας και θεωρείτε ότι αναπτύχθηκαν κατά τον 15ο και 16ο αιώνα, όταν οι Ισπανοί κατακτητές αγόραζαν σκύλους τύπου μαστίφ και τους έφερναν μαζί τους στα νησιά.

 

Διασταυρώθηκαν τα σκυλιά τους με το τώρα εξαφανισμένο Bardino Majero καθώς και με άλλες φυλές που περιλάμβαναν τα μπουλντόγκ τύπου Iberian Press, Alanos και τους αγγλικούς μαστίφους για να παράγουν ένα ισχυρό, πιστό και θαρραλέο σκυλί εργασίας. Πιστεύεται επίσης ότι οι ισπανικές φυλές όπως το Presa Espanol εισήχθησαν επίσης στο μίγμα.

 

Επειδή υπήρχαν πιο δημοφιλή σκυλιά από το Πρέσα Κανάριο, αυτό σήμαινε ότι το Presa θεωρήθηκε πραγματικά ότι εργάζονταν σε αγροκτήματα και ως σκυλιά φρουράς αντί να επιλεχθεί ως οικογενειακό κατοικίδιο ζώο ή σκύλος συντροφιάς.

 

Μόνο στη δεκαετία του ’70 το ενδιαφέρον για τη φυλή αναζωπυρώθηκε όταν οι αφοσιωμένοι ενθουσιώδεις έκαναν την αναζωογόνηση της φυλής να είναι ένα ισχυρό, πολύ μεγάλο, εξωστρεφή, σίγουρο και ήρεμο σκυλί που υπερηφανευόταν ότι ήταν εξαιρετικά προστατευτικό. Το Presa Canario ήταν πάντοτε γνωστό για την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη και της περιουσίας του χωρίς ποτέ να υποχωρήσει, κάτι που είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει εξαιρετικά μεγάλη αξία στη φυλή.

 

Σήμερα, το Presa Canario έχει γίνει γρήγορα μια δημοφιλής φυλή στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους κτηνοτρόφους να φροντίζουν πολύ για να παράγουν καλά φυσικά, καλά ισορροπημένα υγιή σκυλιά που κάνουν υπέροχα οικογενειακά κατοικίδια ζώα και σύντροφοι.

Μορφολογία

 

Το Πρέσα Ντόγκο Κανάριο είναι ένα σκυλί μεγάλου μεγέθους το ύψος τους φτάνει κατά μέσο όρο στα Αρσενικά από 60 ‘έως 65 εκατοστά μέχρι τον ώμο και τα θηλυκά 56 – 61 εκατοστά, το μέσο βάρος τους είναι στα αρσενικά από 50 μέχρι 59 κιλά ενώ τα θηλυκά 38 με 50 κιλά. Το Presa Canario είναι ένα εντυπωσιακό που μοιάζει πολύ με ένα αγγλικό μαστίφ.

 

Έχουν καλοσχηματισμένη όμορφη μουσούδα και μαύρη μάσκα, το Perro de Presa Canario είναι γερό και πολύ εκλεπτυσμένο. Έχουν πολύ μεγάλα κεφάλια με τα αυτιά τους να βρίσκονται ακριβώς πάνω από το επίπεδο των ματιών ενός σκύλου. Έχουν μια καλά καθορισμένη στάση και ωραίες, συμμετρικές ρυτίδες που δεν είναι ποτέ υπερβολικές. Τα κρανία τους είναι ελαφρώς θολωτά και ευρεία και τα σκυλιά έχουν μια βαθιά κεντρική αυλάκωση και καλά αναπτυγμένα μάγουλα, αλλά όχι υπερβολικά.

 

 Με χαμηλό, βαθύ γαύγισμα, έχει ισορροπημένη ιδιοσυγκρασία με πολύ σιγουριά και αυτοπεποίθηση.Έχουν φαρδιά, μαύρη μύτη και τα μάτια τους έχουν λίγο ωοειδές σχήμα και βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το κεφάλι ενός σκύλου.

 

Τα μάτια μπορεί να είναι μια σειρά από χρώματα που περιλαμβάνουν μεσαίο έως σκούρο καφέ, και ταιριάζει με το χρώμα του τριχώματός του, αλλά τα βλέφαρά τους είναι πάντα μαύρα. Το Presa Canario έχει μια πολύ μυώδη, παχιά λαιμόκοψη με χαλαρή επιδερμίδα γύρω από το λαιμό. Έχουν μυώδης, ισχυρούς ώμους, ισχυρά μπροστινά πόδια που δείχνουν καλή ποσότητα οστού.

 

Όταν πρόκειται για το παλτό τους, το Presa μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι έχει ένα ενιαίο παλτό ίσιο και κοντό και είναι σκληρό στην αφή.Τα πιο συχνά εμφανιζόμενα χρώματα περιλαμβάνουν τα εξής: Τιγρέ, Καφέ-τιγρέ, Μαύρο-τιγρέ και κρεμ

Χαρακτήρας

 

Πειθαρχημένος και υπάκουος με τα μέλη της οικογένειας, είναι πολύ αφοσιωμένος στον κύριό του, αλλά μπορεί να είναι καχύποπτος και να αντικρύζει ως ύποπτους τους ξένους. Όταν είναι έτοιμος για δράση, η στάση του είναι σταθερή και σε εγρήγορση.

 

Τα Πρέσα μπορεί να είναι επιβλητικά και εντυπωσιακά με την πρώτη ματιά, αλλά είναι γνωστό ότι είναι ήρεμα, έχουν μια πολύ καλή συμπεριφορά και είναι χαλαρά σκυλιά που ευδοκιμούν στο περιβάλλον του σπιτιού, δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από το να συμπεριληφθούν σε όλα όσα κάνει η οικογένειά τους και να είναι μέρος της. Είναι φυσικά καχύποπτά με τους ανθρώπους που δεν έχουν συναντήσει ξανά και γι’ ‘αυτό ήταν πάντα εξαιρετικά σκυλιά και βραβευμένα ως φύλακες στις Καναρίους Νήσους.

 

Το Πρέσα Κανάριο είναι ένα στοργικό σκυλί. Είναι υπέροχοι οικογενειακοί προστάτες και εκτρέφονται για να είναι οικογενειακοί σύντροφοι καθώς και κηδεμόνες. Είναι ανυπάκουοι με τους ξένους, αλλά τους αποδέχονται, αν ο ιδιοκτήτης τους δεχθεί. Είναι πολύ επιφυλακτικοί και έτοιμοι να υπερασπιστούν τον ιδιοκτήτη τους ή την περιουσία και τον χώρο τους αν είναι απαραίτητο.

 

Είναι γενικά μια ήσυχη φυλή, αλλά έχει ένα πολύ εκφοβιστικό γαύγισμα. Αυτή η φυλή απαιτεί έναν ιδιοκτήτη ο οποίος κατανοεί την αρχηγική φύση των σκύλων. Κανένα μέλος της οικογένειας δεν νιώθει άβολα γύρω από αυτό το σκυλί είναι πολύ στοργικό. Τα Πρέσα κάνουν εξαιρετικά σκυλιά φρουράς.

 

Μόνο η εμφάνισή τους είναι αποτρεπτική, για να μην αναφέρουμε την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν κάθε εισβολέα. Όπως συμβαίνει με όλα τα σκυλιά τύπου φύλαξης, η πρώιμη κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη.

 

Το Presa Canario ανταγωνίζεται και είναι άριστο σε πολλές ασκήσεις και διαγωνισμούς υπακοής, ευελιξίας, κατάδυσης. Πολλά Πρέσα συμβιώνουν αρμονικά με άλλα σκυλιά, γάτες, πουλιά και ερπετά.

Εκπαίδευση

 

Επειδή το Presa Canario είναι ένα μεγάλο και επιβλητικό σκυλί, πρέπει να το εκπαιδεύετε σωστά από νεαρή ηλικία, ώστε να κατανοούν τη θέση τους στο περιβάλλον τους και το ποιος είναι ο αρχηγός σε ένα νοικοκυριό ή ποια θέση έχουν σε αυτό. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τις ανάγκες αυτού του μεγάλου και κυρίαρχου σκύλου.

 

Η εκπαίδευση ενός κουταβιού πρέπει να ξεκινήσει μόλις φτάσουν στο νέο σπίτι τους, διδάσκοντάς τους τα “βασικά” και τα όρια, παρόλο που ένα Πρέσα μπορεί να τα δοκιμάσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, γι’ αυτό η εκπαίδευση και ο χειρισμός τους πρέπει να είναι συνεπή ώστε τα σκυλιά να καταλάβουν τι ακριβώς αναμένεται από αυτά. Μόλις εγκατασταθούν στο νέο τους περιβάλλον, δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους και φυσικά θα τους προστατεύσουν, αν αισθανθούν έντονα ότι οι οικογένειές τους απειλούνται.

 

Ο σκύλος δεν πρέπει να περπατάει μπροστά από τον άνθρωπο, καθώς ο αρχηγός πηγαίνει πρώτος, πρέπει δίπλα ή πίσω από τον άνθρωπο. Ο στόχος στην εκπαίδευση αυτού του σκύλου είναι να επιτευχθεί η θέση του αρχηγού. Πρέπει να ορίζονται Τα όρια και οι κανόνες με σαφήνεια. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις, όχι τα σκυλιά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που η σχέση σας με το σκυλί σας μπορεί να είναι μια πλήρη επιτυχία.

 

Δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά καλά η σημασία της κοινωνικοποίησης ενός Πρέσα από νεαρή ηλικία πρέπει να περιλαμβάνει την εισαγωγή τους σε πολλές νέες καταστάσεις, θορύβους, ανθρώπους, άλλα ζώα και σκύλους μόλις έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ώστε να μεγαλώσουν για να είναι πιο χαλαροί, εξωστρεφείς ώριμοι χαρακτήρες.

 

Ωστόσο, επειδή η Presa είναι από την φύση της προστατευτική, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ανεξάρτητα από την κοινωνικοποίηση που τους δίνεται, αυτά τα σκυλιά θα θέλουν να φυλάξουν και να προστατεύσουν τους ιδιοκτήτες τους και την περιουσία τους επειδή είναι βαθιά ενσωματωμένο στην ψυχή τους να το κάνουν.

Υγεία

 

Το προσδόκιμο ζωής ενός Presa Canario είναι μεταξύ 9 και 11 ετών, όταν φροντίζεται κατάλληλα και τρέφεται με κατάλληλη τροφή καλής ποιότητας που ταιριάζει στις ηλικίες τους.


Το Pressa είναι γνωστό ότι υποφέρει από μερικά κληρονομικά θέματα υγείας που αξίζει να μάθετε αν σκοπεύετε να μοιραστείτε το σπίτι σας με ένα από αυτά τα ενεργά και όμορφα σκυλιά. Οι συνθήκες που φαίνεται να επηρεάζουν περισσότερο τη φυλή περιλαμβάνουν τα εξής:


Δυσπλασία του ισχίου, Δυσπλασία του αγκώνα , Αρθρίτιδα σε ηλικιωμένους Πρεσούς, Υποθυρεοειδισμός, Παχυσαρκία, γαστρική στρέψη.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Επειδή είναι τόσο έξυπνοι, πρέπει να τους δοθούν πολλά πράγματα για να παίξουν με το μυαλό τους και χρειάζονται καθημερινή άσκηση για να είναι πραγματικά χαρούμενα και ισσοροπημένα σκυλιά. Εάν δεν τους δοθεί αρκετή, ένα Πρέσα θα αρχίσει γρήγορα να εμφανίζει σημάδια πλήξης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη κάποιων ανεπιθύμητων και καταστρεπτικών συμπεριφορών γύρω από το σπίτι που είναι ο τρόπος κάθε σκύλου για να ανακουφίσουν οποιοδήποτε άγχος, ανησυχία μπορεί να αισθάνονται και όχι απαραίτητα επειδή είναι άτακτος.

 

Το Perro de Presa Canario είναι μια μέτρια ενεργή φυλή και ασκείται καλύτερα όταν υπάρχει παιχνίδι. Μια μακρά καθημερινή βόλτα θα ικανοποιήσει γενικά τις ανάγκες άσκησης για αυτή τη φυλή, αν και θα εκτιμήσει επίσης να έχει κάποιον υπαίθριο χώρο για να περιπλανηθεί και να παίξει.

 

Περιποίηση

 

Το Presa Canario διαθέτει ένα μαλακό, ίσιο, κοντό τρίχωμα. Ως εκ τούτου είναι λίγη η περιποίηση που χρειάζεται . Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα για να κρατήσετε το τρίχωμά τους γυαλιστερό και να αφαιρέσετε τυχόν χαλαρές και νεκρές τρίχες. Μαδάνε λίγο σταθερά καθ’ ‘όλη τη διάρκεια του έτους μόνο περισσότερο κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και στη συνέχεια πάλι στο φθινόπωρο, όταν συμβαίνει αυτό συνήθως απαιτείται συχνότερη περιποίηση.

 

Εκτός από την τακτική εβδομαδιαία περιποίηση, το περιστασιακό μπάνιο θα κρατήσει το Presa Canario καθαρό και έχοντας την πιο όμορφη εμφάνισή του. Τα ισχυρά, ταχέως αναπτυσσόμενα καρφιά τους πρέπει να κόβονται τακτικά με ένα κλιπ νυχιών ή μύλο για να αποφευχθεί η υπερβολική ανάπτυξη, η διάσπαση και η ρωγμή. Τα αυτιά πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να αποφευχθεί η συσσώρευση κεριών και συντριμμιών, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση. Τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται τακτικά.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Πρέσα Κανάριο

Εξυπνάδα:
3/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
3/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
2/5
Φιλικό με Ξένους:
1/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
1/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
2/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
2/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
3/5
Προβλήματα Υγείας:
4/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Το Πρέσα είναι Μέτριας Ενέργειας Σκυλί
αι ασκείται καλύτερα όταν υπάρχει παιχνίδι.
Ιδανικό Μέρος: Σπίτι με Αυλή
Ευδοκιμούν στο περιβάλλον εντός σπιτιού, θέλουν να συμπεριληφθούν σε όλα όσα κάνει η οικογένειά τους
Χρειάζονται Περιστασιακό Μπάνιο
Canario διαθέτει ένα μαλακό, ίσιο, κοντό τρίχωμα. Ως εκ τούτου είναι λίγη η περιποίηση που χρειάζεται
Προσδόκιμο ζωής 9 με 11 έτη
Επιρρεπης σε μερικά κληρονομικά θέματα υγείας
Δυσπλασία του ισχίου, Υποθυρεοειδισμός, Παχυσαρκία, γαστρική στρέψη
Ήταν πάντοτε γνωστό για την υπεράσπιση
χωρίς ποτέ να υποχωρήσει, κύριο χαρακτηριστικό με εξαιρετικά μεγάλη αξία στη φυλή.
Σκυλάκια Φύλακες
εξωστρεφή, σίγουρο και ήρεμο σκυλί που υπερηφανευόταν ότι ήταν εξαιρετικά προστατευτικό
το Presa δεν είναι πολύ Εύκολο να Εκπαιδευτούν.
είναι ένα μεγάλο και επιβλητικό σκυλί

Τα σκυλάκια Πρέσα Κανάριο που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon