Αμερικάνικο Ακίτα

Mάθετε τα πάντα για το Αμερικάνικο Ακίτα

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Πίσω από το παιχνιδιάρικο φουντωτό κουτάβι σαν μπαλίτσα κρύβεται ένα ευγενές σκυλί. Το Αμερικάνικο Ακίτα είναι ένας από τους καλύτερους μαλλιαρούς συντρόφους για όλη την οικογένεια.

 

Έχει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά της οικογένειας ενώ είναι παιχνιδιάρικο και στοργικό ταυτόχρονα έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο προστασίας, είναι γεννημένος πιστός φύλακας. Το Ακίτα είναι ισχυρό και υπερήφανο σκυλί που έχει γίνει γνωστό πάνω από όλα για τη αφοσίωση και την πίστη του.

 

Αναπτύσσει πολύ ισχυρό δεσμό με τον ιδιοκτήτη του. Είναι γνωστό για την εξυπνάδα την πίστη και την αφοσίωση του.Όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους τα καθιστούν πολύ ικανά σκυλιά προστασίας/φρουράς. 

Ιστορία

 

Η αρχή της ιστορίας των Αμερικάνικων Ακίτα είναι ίδια με εκείνη των Ακίτα Ίνου. Από τα Ακίτα, το πιο μεγάλο, μυώδες και βαρύ σκυλί είναι το Αμερικάνικο Ακίτα. Ακίτα που παρουσίαζαν χαρακτηριστικά επιρροής από Μαστίφ και Γερμανικό Ποιμενικό, μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από μέλη των Στρατιωτικών Δυνάμεων.

 

Με την εξυπνάδα τους και την προσαρμοστικότητά τους τα σκυλιά εντυπωσίασαν τους κτηνοτρόφους των Ηνωμένων Πολιτειών, έτσι η γραμμή των Ακίτα αναπτύχθηκε με αυξημένο αριθμό από εκτροφείς .Με αυτόν τον τρόπο προέκυψε μια νέα φυλή, με διαφορά μεγέθους στο σώμα και στο κεφάλι, με το Γιαπωνέζικο Ακίτα.

 

Το πρότυπο για το Αμερικάνικο Ακίτα σχεδιάστηκε ώστε να επιφέρει μια ομοιομορφία στη ράτσα, να διαμορφώσει μια διάσπαρτη ομάδα εισαγόμενων Ακίτα στην Αμερική σε μια ράτσα με σταθερό τύπο και διαιρετότητα. Η Αμερικάνικη Λέσχη Κυνοφιλίας ιδρύθηκε το 1956 ενέκρινε και αποδέχθηκε το πρότυπο αυτής της ράτσας στις το 1973, από εκεί και μετά το Ιαπωνικό με το Αμερικάνικο Ακίτα αποτέλεσαν δύο ξεχωριστές ράτσες σκύλων.

 

Το Ακίτα είναι μια μεγάλη και ισχυρή ράτσα, με ευγενές αλλά και επιβλητικό παρουσιαστικό.

Μορφολογία

 

Το καθαρόαιμο Αμερικάνικο κουτάβι Ακίτα θυμίζει μαλλιαρή μπάλα, με φουντωτό στρογγυλό κεφάλι και ουρά. Το Αμερικάνικο Ακίτα είναι ογκώδες και ψηλό, με βαριά κόκκαλα. Το κεφάλι του είναι μεγάλο προς τριγωνικό με όρθια τριγωνικά αυτιά, η μύτη του είναι μαύρη και σπάνια καφέ, τα μάτια του είναι μικρά σκούρα σε τριγωνικό σχήμα.

 

Η ουρά του είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική, φουντωτή με πλούσιο τρίχωμα όρθια και στην άκρη κουλουριάζει πάνω στη ράχη του. Το στήθος του είναι πλατύ και τα πόδια του πολύ δυνατά. Το τρίχωμα του είναι διπλό πολύ πλούσιο να τα προστατεύει από το κρύο καθώς και από την έντονη ζέστη, αλλάζει τρίχωμα 2 φορές τον χρόνο και διαρκεί μόνο λίγες εβδομάδες.

 

Η ράτσα αυτή έχει ποικιλία χρωμάτων και ένα ακόμη χαρακτηριστικό της είναι το σκούρο ρύγχος (μάσκα). Είναι μυώδεις και έχουν βαριά οστά, παρά τη μεγάλη σωματική τους διάπλαση είναι πολύ ευκίνητα και μπορούν να είναι τόσο αθλητικά όσο και ο ιδιοκτήτης τους

Χαρακτήρας

 

Τα Αμερικάνικα Ακίτα περιγράφονται ως: Έξυπνα, Ανεξάρτητα, με προσωπικότητα, Υπάκουα, μαθαίνουν πολύ γρήγορα είναι πιστά, δυνατά, Επιβλητικά, Ηγετικά, Στιβαρά, βαριούνται εύκολα, Κυρίαρχα, Όμορφα, Προστατευτικά, καχύποπτα με τους ξένους.

 

Είναι ευγενή σκυλιά παρόλη την δύναμή τους και το επιβλητικό παρουσιαστικό τους και χρειάζονται την ανθρώπινη συντροφιά. Όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους τα καθιστούν πολύ ικανά σκυλιά προστασίας/φρουράς.

 

Είναι κτητικά αλλά όχι εξαρτημένα. Αν και είναι επιφυλακτικά τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά της οικογενείας, ωστόσο χρειάζεται να αντιμετωπίζουν τα Ακίτα με σεβασμό, συνέπεια και υπομονή όπως κάθε άλλο μέλος της οικογένειας, να μην τον ταλαιπωρούν και να μην τον έχουν παρατημένο, ανθεί με την συντροφικότητα.

 

Είναι ο πλέον κατάλληλος σύντροφος για οικογένεια και προσαρμόζεται πάρα πολύ καλά τόσο στην εξοχή όσο και σε πόλη. Το Ακίτα είναι ισχυρό και υπερήφανο σκυλί που έχει γίνει γνωστό πάνω από όλα για τη αφοσίωση και την πίστη του. Με άλλα ζώα είναι σχετικά φιλικά, δεν είναι επιθετικό αλλά έχει πολύ έντονο το ένστικτο της προστασίας.

Εκπαίδευση

 

Το Ακίτα Είναι πολύ έξυπνο και ανταποκρίνεται θετικά στην εκπαίδευση χωρίς να αντιδράει. Συνίσταται όμως, να θεσπίζονται οι κανόνες από την αρχή, να γίνεται από νωρίς η εκπαίδευσή του, να είναι σταθερή και θετική ώστε να προληφθεί η εμφάνιση ανυπακοής και να ισορροπήσουμε την ανεξάρτητη συμπεριφορά του. Στόχος να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης με το Ακίτα.

 

Προσοχή η εκπαίδευση του να μην περιλαμβάνει τη βίαιη διόρθωση συμπεριφοράς και να μη σπάσει ο δεσμός με τον ιδιοκτήτη τους  κατά τη διάρκεια. Δεν είναι ο συνηθισμένος τύπος σκύλου, είναι φίλος στον οποίο πρέπει να αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε τον σεβασμό και την αγάπη του. Τα Αμερικάνικα Ακίτα είναι ενστικτωδώς φύλακες έτσι δεν χρειάζονται ειδική εκπαίδευση σκυλιών φρουράς , αλλιώς θα γίνουν επιθετικά.

 

Όταν υπάρχει ένας λόγος για την προστασία της οικογένειας και της ιδιοκτησίας, τα Ακίτα θα τον πράξουν. Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε αυτόν τον ιδιαίτερο σκύλο, καλό θα ήταν να αφιερώσετε χρόνο ερευνώντας πως πρέπει να γίνει η εκπαίδευση του

Υγεία

 

Ο προσδόκιμος χρόνος ζωής της φυλής είναι 10 έως 12 έτη, και κατά μέσο όρο δίνει 7-8 κουτάβια ανά γέννα.

 

Το Αμερικάνικο Ακίτα είναι ράτσα που μπορεί να παρουσιάσει διάφορες γενετικές ασθένειες και είναι ευαίσθητη σε ορισμένα φάρμακα , πιο συγκεκριμένα, είναι ευπαθές σε ορισμένες ασθένειες του θυρεοειδούς (υπερθυρεοειδισμός, υποθυρεοειδισμός), να εμφανίσει διάφορες αλλεργίες και είναι επιρρεπής σε πρηξίματα στομάχου.

 

Επίσης, μπορεί να εμφανίσει δερματικά προβλήματα ή οφθαλμικές μολύνσεις . Όπως όλα τα μεγάλα σκυλιά , στην πορεία μπορεί να αποκτήσει δυσπλασία στις κλειδώσεις. Χρειάζεται καθημερινή άσκηση .

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το Αμερικάνικο Ακίτα δεν ενοχλεί και δεν κάνει ζημιές στον χώρο του, μπορεί να ζήσει άνετα τόσο στην εξοχή όσο και σε διαμέρισμα. Ωστόσο χρειάζεται συχνές βόλτες για περπάτημα και για άσκηση για να είναι σε φόρμα και να παραμείνει υγιές, μετά την ηλικία των 6 μηνών, τους αρέσουν πολύ οι πεζοπορίες και η κολύμβηση.

 

Τα Ακίτα ασκούνται και μόνα τους με την άσκησή τους , ιδανικά σε ένα σπίτι με αυλή καθώς τους αρέσει να τρέχουν, να πηδάνε και να παίζουν όταν έχουν χώρο. Το Αμερικάνικο Ακίτα επειδή είναι ευπαθές σε πρηξίματα στομάχου, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την έντονη άσκηση αρκετή ώρα πριν ή μετά το φαγητό του.

 

Περιποίηση

 

Το Αμερικάνικο Ακίτα είναι πολύ καθαρό σκυλί χωρίς οσμές ,έχει όμως σκληρό ζεστό διπλό τρίχωμα και παχύ που απαιτεί αρκετή φροντίδα . Έχουν λίγες ανάγκες καλλωπισμού, αλλά θα πρέπει να έχουν κάποια εβδομαδιαία προσοχή.

 

Να προσέχουμε τα Νύχια τους να είναι κομμένα , τα αυτιά να καθαρίζονται και  να βουρτσίζονται τα δόντια. Θα πρέπει να είναι λουσμένο μόνο όταν είναι απαραίτητο και να βουρτσίζεται τακτικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με μια βούρτσα με σκληρές τρίχες.

 

Επίσης τα μάτια θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Το τρίχωμά του δε χρειάζεται κούρεμα. Αλλάζουν το τρίχωμά τους 2 φορές τον χρόνο και κρατάει μόνο λίγες εβδομάδες..

Χαρακτηριστικά ράτσας Αμερικάνικο Ακίτα

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
4/5
Φιλικό με Ξένους:
3/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
2/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
4/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
1/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
3/5
Αντοχή στο Κρύο:
5/5
Αντοχή στη Ζέστη:
2/5
Προβλήματα Υγείας:
3/5

 ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Έχει αρκετή Ενέργεια
χρειάζονται συχνές βόλτες για περπάτημα και για άσκηση
Μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα
ιδανικό μέρος όμως είναι ένα σπίτι με αυλή, για να ασκούνται και μόνα τους
Μπάνιο: μόνο όταν είναι απαραίτητο
Το Αμερικάνικο Ακίτα είναι πολύ καθαρό σκυλί χωρίς οσμές
Προσδόκιμο ζωής 10 με 12 έτη
μπορεί να παρουσιάσουν γενετικές ασθένειες
ασθένειες του θυρεοειδούς,αλλεργίες,πρηξίματα στομάχου,δερματικά προβλήματα
είναι μια μεγάλη και ισχυρή ράτσα, με ευγενές και επιβλητικό παρουσιαστικό
Σκυλάκια Συντροφιάς, Φύλακας, Χρησιμότητας
παιχνιδιάρικο,στοργικό, προστάτης,φύλακας, πιστός. Αναπτύσσει πολύ ισχυρό δεσμό με τον ιδιοκτήτη του
Με θετικές μεθόδους Εκπαιδεύονται εύκολα
Το Ακίτα Είναι πολύ έξυπνο και ανταποκρίνεται θετικά στην εκπαίδευση χωρίς να αντιδράει.

Τα σκυλάκια Αμερικάνικο Ακίτα που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon