Τσιουάουα

Mάθετε τα πάντα για το Τσιουάουα

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Το τσαχπίνικο toy Τσιουάουα είναι γνωστό ως το μικρότερο σκυλί του κόσμου, αλλά μπορεί να έχει και τη μεγαλύτερη προσωπικότητα του κόσμου.

 

Η προσωπικότητα και το μοναδικό μέγεθος του Τσιουάουα το καθιστούν ένα θαυμάσιο σύντροφο. Οι άνθρωποι που ζουν με το Chihuahua γίνονται αφοσιωμένοι  σε αυτά και πολλοί λένε ότι μόλις μοιραστείς τη ζωή σου με ένα, δεν θα υπάρξει άλλη φυλή σκύλου για σένα.

 

Εθνικό σύμβολο του Μεξικό, αυτά τα συναρπαστικά και διασκεδαστικά σκυλάκια είναι μεταξύ των παλαιότερων φυλών της Αμερικής, με μια γενεαλογία που ξεκινάει από τα αρχαία βασίλεια της προ-Κολομβιανής εποχής

Ιστορία

 

Σκύλοι που έχουν σοβαρές ομοιότητες με Τσιουάουα διακοσμούν τα τεχνουργήματα των χαμένων πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Οι συναλλαγές μεταξύ των αρχαίων πολιτισμών ήταν πιο διαδεδομένη από ό, τι συνηθίζεται, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι παρόμοιοι τύποι σκύλων ριζώνονταν σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές. Ο τρόπος με τον οποίο ο τύπος Chihuahua ήρθε για πρώτη φορά στους λαούς του Μεξικού, ωστόσο, είναι ένα μυστικό της προϊστορίας.

 

Όπως και με τόσες πολλές φυλές, η προέλευση του Tσιουάουα είναι ασαφής καθώς υπάρχουν διάφορες θεωρίες.Ανεξάρτητα από το ποια θεωρία είναι ακριβής, το κοντότριχο Τσιουάουα που ξέρουμε σήμερα ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1850 στη μεξικάνικη πόλη Τσιουάουα, από την οποία πήρε το όνομά του. Αμερικανοί επισκέπτες στο Μεξικό έφεραν μαζί τους τα μικρά σκυλιά. Άρχισαν να εμφανίζονται το 1890 και ένα Τσιουάουα με το όνομα Midget έγινε το πρώτο της φυλής του που καταχωρήθηκε στο American Kennel Club το 1904.

 

Η μεγάλη ποικιλία πιθανώς δημιουργήθηκε με διασταυρώσεις με Papillons ή Pomeranians. Η δημοτικότητα της φυλής ξεκίνησε τη δεκαετία του 1930 και τη δεκαετία του 1940, όταν συσχετίστηκε με το χορευτικό βασιλιά και τη λατινική μουσική μπάντα Xavier Cugat.

 

Από τη δεκαετία του 1960, το Chihuahua είναι μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές που καταχωρήθηκαν από το AKC. Σήμερα κατατάσσονται στην 11η θέση μεταξύ των 155 φυλών και ποικιλιών που αναγνωρίζει το AKC.Ο διάσημος bandleader Xavier Cugat έκανε πολλά για τη διάδοση του Chihuahua στις δεκαετίες του ’40 και του ’50. Πιο πρόσφατα, αυτοί οι φυσικοί καλλιτέχνες έκλεψαν την παράσταση “Beverly Hills Chihuahua”, “Legally Blonde” και “Sex and the City”. Η ομάδα μπέιζμπολ του El Paso, Τέξας, ονομάζεται Chihuahuas

Μορφολογία

 

Γνωστό ως το μικρότερο σκυλί του κόσμου κατά μέσο όρο το μίνι Τσιουάουα φτάνει τα 15 με 23 εκατοστά σε ύψος έως τον ώμο και ζυγίζει 2,5 έως 5 κιλά. Υπάρχουν Τσιουάουα που είναι μικρότερα, αλλά τείνουν να μην είναι πολύ υγιή.

 

Τα Τσιουάουα έχουν ένα θολωτό κρανίο. Σε μερικά, υπάρχει ένα μαλακό σημείο στην κορυφή του κεφαλιού όπου τα οστά δεν έχουν ενωθεί, αυτό ονομάζεται molera. Έχουν μεγάλα αυτιά, μικρά και μυτερά. Τα μάτια τους είναι στρογγυλά και μεγάλα. Τα σκυλιά είναι ελαφρώς μακρύτερα από ό, τι είναι ψηλά και έχουν μια μακριά ουρά που μεταφέρεται πάνω ή πάνω από την πλάτη.

 

Υπάρχουν δύο ποικιλίες παλτών. Το ένα είναι ομαλό και σύντομο. Το άλλο είναι μακρύ και μαλακό με αυτί και πόδια. Το παλτό Chihuahua έρχεται σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα και μοτίβο.

Χαρακτήρας

 

To τολμηρό και σίγουρο Tσιουάουα συχνά περιγράφεται ως όμοιο με Tεριέ. Η συνειδητή φύση του και η επιφυλακτικότητά του προς τους ξένους το κάνουν εξαιρετικό φύλακα. Είναι ευαίσθητο και ευημερεί με την αγάπη και τη συντροφικότητα.

 

Αυτό το τσαχπίνικο σκυλάκι είναι γνωστό ως το μικρότερο σκυλί του κόσμου, αλλά μπορεί να έχει και τη μεγαλύτερη προσωπικότητα του κόσμου που βρίσκεται μέσα σε αυτό το μικροσκοπικό σώμα, αυτό το καθιστά ελκυστικό τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

 

Ο Διασκεδαστικός και αγαπησιάρης Chihuahua δεν βρίσκει τίποτα καλύτερο από το να είναι κοντά στους ανθρώπους του. Τους ακολουθούν παντού στο σπίτι και τους αρέσει να ταξιδεύουν μαζί τους μέσα στις τσάντες τους όταν οι άνθρωποι τους τρέχουν σε δουλειές, βόλτες ή πηγαίνουν για ψώνια. Δεν είναι ασυνήθιστο για το Τσιουάουα να σχηματίζει έναν στενό δεσμό με ένα μόνο άτομο και μπορεί να γίνει πολύ απαιτητικός εάν είναι κακομαθημένο, παρόλο που είναι συνήθως πρόθυμα να κάνουν φίλους  νέους ανθρώπους εάν εκείνοι βέβαια τα προσεγγίσουν σωστά και αν έχουν κοινωνικοποιηθεί τα ίδια σε μικρότερη ηλικία. Τα Tσιουάουα μπορεί να είναι δειλά αν δεν είναι σωστά κοινωνικοποιημένα ως κουτάβια.Όπως κάθε σκυλί, τα Tσιουάουα χρειάζονται πρόωρη κοινωνικοποίηση – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες – όταν είναι κουτάβια. Η κοινωνικοποίηση βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κουτάβι σας θα εξελιχθεί σε ένα ευγενές ενήλικο σκυλί.

 

Τα Τσιουάουα είναι δύσπιστα προς τους ξένους, γεγονός που τα καθιστά καλούς παρατηρητές, αλλά πρέπει να μάθουν να συναντούν τους ανθρώπους με φιλικό τρόπο. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι τα Τσιουάουα έχουν την τάση να ξεχνούν ότι είναι μικρά σκυλάκια και θα ορμήσουν σε ένα μεγαλύτερο επιθετικό σκυλί. ως εκ τούτου χρειάζεται προσεκτική εποπτεία σε νέες καταστάσεις, ενώ βρίσκονται σε βόλτες και όταν βρίσκονται στην αυλή.

 

Η προσωπικότητα και το μοναδικό μέγεθος του Τσιουάουα το καθιστούν ένα θαυμάσιο σύντροφο. Οι άνθρωποι που ζουν με το mini Chihuahua γίνονται αφοσιωμένοι  σε αυτά και πολλοί λένε ότι μόλις μοιραστείς τη ζωή σου με ένα, δεν θα υπάρξει άλλη φυλή σκύλου για σένα.

Εκπαίδευση

 

Το Τσιαουα είναι ένα πολύ επιφυλακτικό μικρό σκυλάκι υψηλής νοημοσύνης. Είναι πρόθυμος να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του και να ανταποκριθεί καλά στις θετικές πρακτικές κατάρτισης. Τα Τσιουάουα φαίνεται να γνωρίζουν πόσο χαριτωμένα είναι. \

 

Από την αρχή πρέπει να επιβάλλετε το γεγονός ότι εσείς είστε ο αρχηγός και να μην πάρουν το πάνω χέρι. Ποτέ μην επιτρέπετε στο κουτάβι σας να κάνει κάτι που θα είναι απαράδεκτο σε έναν ενήλικα. Μπορούν να έχουν ένα κομμάτι «τεριέ» όσων αφορά την ιδιοσυγκρασία τους, έτσι ένα σταθερό αλλά ήπιο χέρι είναι απαραίτητο κατά την εκπαίδευση.

 

Η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη για αυτή την ράτσα και πρέπει να ξεκινήσει από μικρή ηλικία, να είναι εντατική, οι συχνές προσκλήσεις φίλων στο σπίτι ή βόλτες σε πολυσύχναστα πάρκα θα βοηθήσουν το κουτάβι σας πολύ γρήγορα να μάθει να κοινωνικοποιείται .Μπορούν να υπερέχουν στην εκπαίδευση υπακοής και σε άλλα αθλήματα σκυλιών.

Υγεία

 

Η πλειοψηφία των Chihuahua είναι υγιή μικρά σκυλιά και έχουν κατά μέσω όρο προσδόκιμο ζωής 14-18 χρόνια. Υπάρχουν κάποια γενετικά ζητήματα που μπορούν να επηρεάσουν τη φυλή όπως  προβλήματα στα μάτια ή να εμφανίσει καρδιακές παθήσεις.

 

Παίρνει εύκολα βάρος με αποτέλεσμα αν δεν δοθεί προσοχή να γίνει παχύσαρκο. Η παχυσαρκία είναι μία κατάσταση που κάνει αυτομάτως το κατοικίδιο επιρρεπές σε τραυματισμούς των αρθρώσεων, κατάρρευση της τραχείας, χρόνια βρογχίτιδα και προκαλεί μειωμένη διάρκεια ζωής.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το Τσιουάουα αγαπά το τρέξιμο και το παιχνίδι και μπορεί συνήθως να πάρει αρκετή άσκηση σε ένα πολύ μικρό χώρο. Το τρέξιμο γύρω από τους ανθρώπους τους είναι συνήθως αρκετή άσκηση για αυτή την ευτυχισμένη φυλή.

 

Οι σύντομες, αργές βόλτες θα κρατήσουν το σκυλί σας σε καλό βάρος και κατάσταση. Αποφύγετε την υπερεξάντληση του Τσιουάουα. Εάν το σκυλί σας έχει λαχανιάσει και δυσκολεύεται να συμβαδίσει με εσάς, ήρθε η ώρα να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι.

 

Περιποίηση

 

Οι δύο ποικιλίες παλτών του Chihuahua έχουν ελαφρώς διαφορετικές ανάγκες περιποίησης. Το τσιουάουα θα χρειαστεί μόνο περιστασιακά βούρτσισμα και κανονικά μπάνιο για να δείχνει κομψό, ενώ η μακρύτριχη ποικιλία θα πρέπει να έχει το παλτό του βουρτσισμένο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να αποφευχθούν τυχόν μπερδέματα.

 

Και οι δύο ποικιλίες πρέπει να έχουν τα νύχια τους τακτοποιημένα τακτικά. Η καλή οδοντιατρική φροντίδα είναι απαραίτητη και πρέπει να περιλαμβάνει το βούρτσισμα των δοντιών του σκυλιού σας και ο κτηνίατρος μπορεί επίσης να συστήσει θεραπείες που σχεδιάστηκαν ως μέρος προγράμματος οδοντικής φροντίδας.

 

Ελέγχετε τακτικά τα αυτιά του Chihuahua και αφαιρέστε τυχόν περίσσεια κεριών ή συντριμμιών για να αποφύγετε λοιμώξεις του αυτιού.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Τσιουάουα

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
3/5
Άσκηση:
1/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
2/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
2/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
3/5
Αντοχή στο Κρύο:
1/5
Αντοχή στη Ζέστη:
2/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Μέτριας Ενέργειας Σκυλί
Το Τσιουάουα αγαπά το τρέξιμο και το παιχνίδι και μπορεί συνήθως να πάρει αρκετή άσκηση σε ένα πολύ μικρό χώρο
Ιδανικό Μέρος: Διαμέρισμα
Αυτό το τσαχπίνικο σκυλάκι είναι γνωστό ως το μικρότερο toy σκυλί του κόσμου
Χρειάζονται κανονικά Μπάνιο
Οι δύο ποικιλίες παλτών του Chihuahua έχουν ελαφρώς διαφορετικές ανάγκες περιποίησης
Προσδόκιμο ζωής 14 με 18 έτη
ΤαChihuahua είναι Υγιή Μικρά Σκυλιά
Προσοχή Μην γίνει παχύσαρκο. Η παχυσαρκία κάνει αυτομάτως το κατοικίδιο επιρρεπές σε τραυματισμούς
Διακοσμούν Τεχνουργήματα Χαμένων Πολιτισμών
Ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1850 στη Μεξικάνικη πόλη Τσιουάουα
Σκυλάκια Συντροφιάς, Toy
Διασκεδαστικός - Αγαπησιάρης Chihuahua δεν βρίσκει τίποτα Καλύτερο από το να είναι κοντά στους ανθρώπους του
Είναι πολύ Εύκολο να Εκπαιδευτούν.
Είναι πρόθυμος να ευχαριστήσει και να ανταποκριθεί καλά στις θετικές πρακτικές κατάρτισης

Τα σκυλάκια Τσιουάουα που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon