Μπουλ Τεριέ

Mάθετε τα Πάντα για το Μπουλ Τεριέ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Μεταξύ των πιο κωμικών και σκανδαλιάρικων φυλών, το Μπουλ Τεριέ είναι παιχνιδιάρικο και λαμπερό, μερικές φορές και λίγο πεισματάρικο, αλλά πάντα αφοσιωμένο. Αυτά τα μοναδικά “αυγά” είναι πληθωρικοί, μυώδεις σύντροφοι που ευδοκιμούν από την αγάπη και την άσκηση.

 

Μια σκληρή, ισχυρή φυλή, το Μπουλ τεριέ είναι επίσης ευγενής, στοργικός και παιχνιδιάρικος με τα μέλη της οικογένειας.

 

Το Μπουλ Τεριέ αναπτύχθηκε αρχικά τον 19ο αιώνα ως σκύλος μάχης και, αργότερα, έγινε ένας μοδάτος σύντροφος για τους κυρίους, αλλά αυτές τις μέρες υπάρχει ως ένας οικογενειακός σύντροφος και σκυλί για show . Είναι μια φυλή σκυλιών που διακρίνεται από τη μακρά κεφαλή του σε σχήμα αυγού.

Ιστορία

 

Τα Bull Terriers που βλέπουμε σήμερα αναπτύχθηκαν σχετικά πρόσφατα και παρουσιάστηκαν σε μια επίδειξη στο Μπέρμιγχαμ το 1962 από τον James Hinks ο οποίος θεωρείται ο αρχικός δημιουργός της φυλής. Είναι ενδιαφέρον ότι η οικογένειά του εξακολουθεί να ασχολείται με τους Bull Terriers ακόμη και σήμερα και είναι ιδιαίτερα σεβαστή ανάμεσα στην κοινότητα των κτηνοτρόφων.

 

Τη δεκατία του 1850 ο James Hincks τυποποίησε τα σκυλιά που έκανε εκτροφή, επιλεκτικά ανάμειξε τα Bull Terriers με άλλα σκυλιά τύπου terrier. Αυτό περιελάμβανε το λευκό αγγλικό τεριέ και ο τελικός στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα «σύντροφο τζέντλεμαν».

 

Ο Hinks ευνόησε τα “λευκά” σκυλιά τα οποία σύντομα έγιναν δημοφιλή και με άλλους ανθρώπους και το 1887 ιδρύθηκε το Bull Terrier Club. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι λευκοί σκύλοι γενικά εκτρέφονταν με οποιουσδήποτε χρωματισμένους τεριέ Bull Terriers οι οποίοι θεωρούνταν ότι ήταν ενός “διαφορετικού” τύπου σκύλου. Ωστόσο, στις αρχές του 20ού αιώνα, περισσότεροι κτηνοτρόφοι άρχισαν να καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για την εκτροφή έγχρωμων σκύλων, γεγονός που οδήγησε στην αποδοχή τους ως ένα είδος και φυλή. Το 1917, το πρώτο από τα σύγχρονα Bull Terrier που αναγνωρίστηκε ήταν ένα σκυλί που ονομάζεται “Lord Gladiator”.

 

Σήμερα, οι Bull Terriers είναι από τις πιο δημοφιλείς φυλές στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο ως σκύλοι σύντροφος όσο και ως κατοικίδια ζώα οικογένειας. Είναι ενδιαφέρον ότι οι Miniature Bull Terriers βρίσκονται εδώ και καιρό όσο και οι μεγαλύτεροι πανομοιοτυποί τους, αλλά αναγνωρίστηκαν μόνο ως μοναδική φυλή από το The Kennel Club το 1939.

Μορφολογία

 

Το Μπουλ Τεριερ είναι ένα πολύ όμορφο ξεχωριστό σκυλί μεσαίου μεγέθους, το ύψος τους κυμαίνεται στα 50 με 61 εκ. Και το βάρος τους στα 20 με 29 κιλα, Το Μπουλ Τεριέ είναι ένα καλά μυώδες σκυλί που μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πολύ χαρακτηριστικό σχήμα κεφάλιου που είναι αρκετά μακρύ, σε σχήμα αυγού από μπροστά. Οι κορυφές των κεφαλών τους ανάμεσα στα αυτιά τους είναι σχεδόν επίπεδες. Τα ρουθούνια του Μπουλ Τεριέ είναι καλά ανεπτυγμένα και η κάτω γνάθο τους μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ισχυρή και βαθιά.

 

Τα μάτια τους είναι αρκετά στενά και τριγωνικά διαμορφωμένα τοποθετημένα λοξά στο πρόσωπο ενός σκύλου. Χρωματικά, τα μάτια μπορούν να είναι είτε πολύ μαύρα είτε σκούρα καφέ με το Bull Terrier να έχει μια πολύ ξεχωριστή “λάμψη”. Τα αυτιά είναι μικρά, λεπτά και τοποθετημένα κοντά στο κεφάλι ενός σκύλου και τα οποία φέρουν όρθια.

 

Ο λαιμός τους είναι εξαιρετικά ισχυρός, μυώδης και μακρύς που τα σκυλιά φέρουν τοξωτά και τα οποία κοντεύουν από τους ώμους τους στα κεφάλια τους και δεν δείχνουν χαλαρή επιδερμίδα. Οι ώμοι είναι μυώδεις, ισχυροί χωρίς να είναι υπερφορτωμένοι και οι ωμοπλάτες ενός σκύλου είναι επίπεδες, φαρδιές και κοντά στο θωρακικό τοίχωμα, με έντονη προς τα πίσω κλίση.

 

Το σώμα τους είναι καλά στρογγυλεμένο, έχουν καλά δυνατά πλευρά, ένα καλό βάθος από το ακρώμιο μέχρι το στήθος τους. Η πλάτη τους είναι αρκετά μικρή, αλλά πολύ ισχυρή και επίπεδη. Οι κοιλιές καμπυλώνουν απαλά προς τα πάνω, γεγονός που αυξάνει την ισχυρή εμφάνιση του σκύλου.

 

Τα οπίσθια τέταρτα είναι ισχυρά είναι σκυλιά που διαθέτουν ισχυρούς, καλά μυώδεις μηρούς και δεύτερους μηρούς. Τα πόδια είναι συμπαγή και στρογγυλά με σκύλο που έχει καλά τοξωτά δάκτυλα. Η ουρά τους είναι μικρή και χαμηλή που τα σκυλιά φέρουν οριζόντια. Είναι παχύτερο στη βάση, αλλά καταλήγει στην άκρη.

 

Όσον αφορά το τριχωμά τους, το Bull Terrier μπορεί να υπερηφανεύεται που έχει μια επίπεδη, κοντή και σκληρή, αλλά στιλπνή τρίχα με ένα μαλακότερο υπόστρωμα που τυπικά αναπτύσσεται κατά τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες, αλλά εξαφανίζεται στον ζεστό καιρό. Τα αποδεκτά χρώματα αναπαραγωγής έχουν ως εξής:

Λευκό, Τρίχρωμο, Κιτρινόφαιο και λευκό, Στικτό και λευκό, Κόκκινο και λευκό, White & Black Brindle

Χαρακτήρας

 

Τα Μπουλ Τεριέ είναι ευγενικά, στοργικά και παιχνιδιάρικα με τα μέλη της οικογένειας. Είναι επίσης πιστά κατοικίδια ζώα που θα φυλάξουν την οικογένεια.

 

Με τα χρόνια και με προσεκτική επιλεκτική αναπαραγωγή, υπεύθυνοι κτηνοτρόφοι Bull Terrier έχουν αναπτύξει με επιτυχία ένα σκυλί που είναι ένα υπέροχο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο και σύντροφο. Τα Αγγλικά Bull Terriers μπορεί να φαίνονται άγρια ​​χάρη την ισχυρή σωματική δομή τους, αλλά στην πραγματικότητα, αυτά τα σκυλιά διαθέτουν εξαιρετικά ευγενική και φιλική φύση με μια πραγματικά έντονη αίσθηση του χιούμορ.

 

Είναι επίσης ευφυείς χαρακτήρες και πρέπει να τους δοθεί το σωστό ποσό πνευματικής διέγερσης και καθημερινής άσκησης για να είναι πραγματικά χαρούμενα, ισορροπημένα σκυλιά. English Bull Terrier είναι επίσης γνωστό ότι είναι σκληροτράχηλα και πρέπει να αντιμετωπίζονται και να εκπαιδεύονται σωστά από τη λέξη go.

 

Πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένοι από νεαρή ηλικία, ώστε να κατανοούν τη θέση τους στην αγέλη – οικογένειά τους και ποιον να αναζητήσουν για κατεύθυνση και καθοδήγηση. Αν δεν αντιμετωπιστούν σταθερά από αρκετά νεαρή ηλικία, το Αγγλικό Bull Terrier σύντομα θα αρχίσει να δείχνει μια πιο δεσπόζουσα πλευρά στους χαρακτήρες τους, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.

 

Βέβαια είναι γνωστό ότι είναι ένα γαλήνιο και ήρεμο από τη φύση του σκυλάκι, αν και μπορούν να έχουν ένα κομμάτι μιας πεισματικής πλευράς, αυτό είναι κάτι που ισχύει φυσικά για κάθε σκυλί, όταν δεν έχουν λάβει το σωστό ποσό ή το είδος της κατάρτισης που απαιτείται από αρκετά νεαρή ηλικία. Αν ένα Μπουλ Τεριέ αισθάνεται ότι απειλείται με οποιονδήποτε τρόπο, θα αντιδράσει, αλλά σπάνια θα είναι το πρώτο σκυλί που θα δείξει οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά προς ένα άλλο σκύλο.

 

Είναι γνωστό ότι είναι πραγματικά “σκυλιά ανθρώπων” και ως τέτοιες αγγλικές φυλές τεριέ δεν επιθυμούν να παραμείνουν μόνα τους για παρατεταμένες χρονικές περιόδους και γι ‘αυτό δεν είναι η καλύτερη επιλογή σκύλων για τους ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο έξω από το σπίτι. Είναι, ωστόσο, μια άριστη επιλογή για τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος σκύλου και όπου ένα άτομο μένει συνήθως στο σπίτι όταν οι υπόλοιποι είναι έξω.

 

Για άτομα με μεγαλύτερα παιδιά, το Αγγλικό Bull Terrier θα ταιριάζει καλά με το νοικοκυριό και μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο και διασκεδαστικό μέλος της οικογένειας.

Εκπαίδευση

 

Η έγκαιρη και συνεπής εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Πρέπει να είστε σε θέση να παρέχετε ηγεσία χωρίς να καταφύγετε σε φυσική δύναμη ή σκληρές λέξεις. Το Bull Terrier δεν είναι η πιο εύκολη φυλή για να εκπαιδεύσετε και θα είστε πιο επιτυχημένοι αν απευθυνθείτε στην αγάπη του για το παιχνίδι με θετικές τεχνικές ενίσχυσης, ενώ εξακολουθείτε να είστε σταθεροί και συνεπείς σε αυτό που περιμένετε.

 

Μπούλ τεριέ μπορεί να είναι δύσκολο να εκπαιδευτεί στο σπίτι. Ακολουθήστε προσεκτικά το πρόγραμμα ” η μέθοδος του κιβωτίου είναι η καλύτερη.

 

Οι Bull Terriers είναι καχύποπτοι με τους ξένους. Χρειάζετε άμεσα μαθήματα κοινωνικοποίησης κουταβιού όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς και βόλτες σε φιλικούς προς τους σκύλους δημόσιους χώρους, ώστε να μπορεί να συνηθίσει σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, ανθρώπους και ζώα. Θα πρέπει επίσης να μάθει να καλωσορίζει τους επισκέπτες στο σπίτι σας.

Υγεία

 

Τα Μπουλ Τεριερ είναι γενικά υγιείς, έχουν διάρκεια ζωής 10-14 χρόνια αλλά όπως και κάθε φυλή, μπορεί να έχουν προβλήματα υγείας.

 

Oρισμένα προβλήματα υγείας δεν εμφανίζονται μέχρι να φτάσει ο σκύλος στην πλήρη ωριμότητα.

 

Τα ακόλουθα προβλήματα μπορεί να προκύψουν στη φυλή:  Κώφωση, καρδιακό φύσημα, Προβλήματα δέρματος

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Ο Bull Terrier χρειάζεται καθημερινά μισή ώρα έως μία ώρα σωματικής και ψυχικής άσκησης. Θα χαρεί να πηγαίνει για βόλτες, να κυνηγάει μια μπάλα ή να δοκιμάζει την ευστροφία του ενάντια σε ένα διαδραστικό παιχνίδι. Είναι επίσης ικανός να ανταγωνίζεται σε δοκιμές ευκινησίας και υπακοής. Να είστε βέβαιος να τον περπατήσετε πάντα με το λουρί έτσι δεν θα τρέξει μετά από άλλα ζώα ή να πάει μακριά εξερευνώντας από μόνος του.

 

Τα κουτάβια Bull Terrier χοροπηδάνε πάνω σε όλα. Η άσκηση υψηλής ενέργειας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα αναπτυσσόμενα οστά, οπότε μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως το κουτάβι σας, σε ηλικία 12 έως 18 μηνών, να μην ασχολείται με δραστηριότητες που προκαλούν τραυματισμούς και πίεση στα κόκαλα όπως πηδώντας πάνω και κάτω από τα έπιπλα, παίζοντας Frisbee ή τρέχοντας σε ξύλινα δάπεδα ή πλακάκια .

 

Αυτά μπορούν όλα να τονίσουν ή να τραυματίσουν τις ακόμα αναπτυσσόμενες αρθρώσεις και συνδέσμους.

 

Περιποίηση

 

Το παλτό του Μπουλ Τεριερ είναι κοντό, επίπεδο και λαμπερό, με σκληρή υφή.

 

Τα Μπουλ Τεριερ χρειάζονται μόνο εβδομαδιαία βούρτσισμα με πινέλο από καουτσούκ γάντι ή καουτσούκ. Η εξαίρεση είναι κατά τη διάρκεια της εποχικής τριχόπτωσης, τότε είναι απαραίτητο το καθημερινό βούρτσισμα για να διατηρούνται υπό έλεγχο., Τα Μπουλ Τεριερ δεν χρειάζονται συχνά μπάνιο εκτός αν έχουν κυλίσει σε κάτι βρωμερό, μπορούν να πλυθούν με ένα στεγνό σαμπουάν ή να ξεσκονιστούν με ένα υγρό πανί.

 

Άλλες ανάγκες καλλωπισμού περιλαμβάνουν την οδοντιατρική υγιεινή και τη φροντίδα των νυχιών. Βουρτσίστε τα δόντια του Μπουλ Τεριερ τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση των ταρτάρων και τα συνοδευτικά βακτήρια. Ημερήσια είναι καλύτερα. Κόψιμο των νυχιών του μία ή δύο φορές το μήνα, ή όπως απαιτείται. Εάν μπορείτε να ακούσετε τα νύχια του όταν πατά στο πάτωμα, είναι πολύ μεγάλα. Τα μικρά νύχια κρατούν τα πόδια σε καλή κατάσταση και δεν πιάνονται στο χαλί.

 

Ελέγξτε τα αυτιά κάθε εβδομάδα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα, ερυθρότητα ή φλεγμονή. Καθαρίστε τα όπως απαιτείται με μια μπάλα από βαμβάκι και ένα καθαριστικό που συνιστά ο κτηνίατρός σας. Σκουπίστε γύρω από το εξωτερικό άκρο του καναλιού του αυτιού και μην κολλάτε το βάμβακι βαθύτερα.

 

Αρχίστε να περιποιείστε το Μπουλ Τεριερ, να το βουρτσίζετε και να το εξετάζετε όταν είναι κουτάβι. Χειριστείτε τα πόδια του συχνά – τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στα πόδια τους – και κοιτάξτε μέσα στο στόμα και τα αυτιά του.

 

Κάνετε τον καλλωπισμό μια θετική εμπειρία γεμάτη με έπαινο και ανταμοιβές, και θα θέσει τις βάσεις για εύκολες κτηνιατρικές εξετάσεις και άλλους χειρισμούς όταν είναι ενήλικας.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Κόκερ Σπάνιελ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
5/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
4/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
1/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Προβλήματα Υγείας:
1/5
Αντοχή στο Κρύο:
4/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

210920144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Είναι Ενεργητική Φυλή
καθημερινά μισή ώρα έως μία ώρα σωματικής και ψυχικής άσκησης.
Κατάλληλο για Διαμέρισμα
το Αγγλικό Bull Terrier θα ταιριάζει καλά με το νοικοκυριό και μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο και διασκεδαστικό μέλος της οικογένειας.
Μόνο Περιστασιακά Μπάνιο
εκτός και αν έχουν κυλίσει σε κάτι βρωμερό, μπορούν να πλυθούν με ένα στεγνό σαμπουάν ή να ξεσκονιστούν με ένα υγρό πανί.
Προσδόκιμο ζωής 10 με 14 έτη
Το Κόκκερ είναι γενικά υγιής
είναι επιρρεπής σε ορισμένες ασθένειες: Κώφωση, καρδιακό φύσημα, Προβλήματα δέρματος
Από τις πιο δημοφιλείς φυλές
τόσο ως σκύλοι σύντροφος όσο και ως κατοικίδια ζώα οικογένειας.
Σκυλάκια Συντροφιάς
Είναι ευγενής, στοργικός και παιχνιδιάρικος με τα μέλη της οικογένειας.
Έχει Εύκολη Εκπαίδευση
Αν απευθυνθείτε στην αγάπη του για το παιχνίδι με θετικές τεχνικές ενίσχυσης, ενώ εξακολουθείτε να είστε σταθεροί και συνεπείς

Τα σκυλάκια Μπουλ Τεριέ που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon