Γερμανικό Σπiτζ

Mάθετε τα πάντα για το Σπίτζ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

To κουτάβι Σπiτζ είναι o μικρός κωμικός που θέλει να σας κάνει ευτυχισμένους και να γελάτε. Είναι πολύ πιστός και έξυπνος και γίνετε υπέροχος σύντροφος.

 

Λατρεύει το Παιχνίδι και τις περιπέτειες, θα θελήσει να σας ακολουθεί με χαρά σε μια πεζοπορία, μια βόλτα με το αυτοκίνητο, ή ένα ταξίδι στην παραλία ή τη λίμνη. Αγαπούν τους ανθρώπους τους και απλά απολαμβάνουν να είναι μαζί τους.

 

Ο φιλικός και διασκεδαστικός Γερμανικό Σπiτζ είναι το άψογο οικογενειακό σκυλί. Χαρούμενα, ήσυχα και καθαρά, είναι ιδανικά σκυλιά σπιτιών, κάτι που είναι καλό γιατί δεν υπάρχει τίποτα που θέλουν περισσότερο από το να είναι μέσα με τις οικογένειές τους.

 

Το μικρό μέγεθος του σκύλου Σπiτζ και το μέτριο επίπεδο ενέργειας το καθιστούν ιδανικό σκυλί διαμερίσματος. Οι περισσότεροι Γερμανικοί Σπiτζ τα πηγαίνουν πολύ καλά μαζί με άλλα σκυλιά, γάτες και σεβαστά παιδιά.

Ιστορία

 

Το Γερμανικό Σπίτζ είναι μία από τις αρχαιότερες φυλές σκύλων και η παλαιότερη από την Κεντρική Ευρώπη.

 

Θα πρέπει πρώτα να σημειωθεί ότι το FCI θεωρεί ότι ο γερμανικός σπίνος είναι στην ίδια οικογένεια με το Pomeranian / Toy Spitz (το μικρότερο) και το Keeshond / Wolfspitz (το μεγαλύτερο), με τρία μεγέθη Γερμανικού Σπίτς στη μέση (γιγαντιαίο, μεσαίο και μικροσκοπικό.) Επομένως, η ιστορία του Γερμανικού Σπίτζ είναι συνυφασμένη με αυτές τις δύο άλλες φυλές.

 

Οι πρώτες αναφορές του σπιτς μπορούν να βρεθούν το 1450 όταν ο Κόμης Eberhard Zu Sayn της Γερμανίας παρατήρησε ότι ο σκύλος ήταν ένας γενναίος υπερασπιστής του σπιτιού και των αγρών. Η επαρχία της Πομερανίας, μια ιστορική περιοχή στις νότιες ακτές της Βαλτικής, μεταξύ της σημερινής Γερμανίας και της Πολωνίας, ήταν η πατρίδα πολλών από τα πρώτα μέλη αυτής της φυλής, εξ ου και η πρώιμη ονομασία του Pomeranian.

 

Αυτό που ο μικρός σπίθας στερείται σε όγκο, αναπληρώνει σε εγρήγορση και φωνή. Οι έμποροι και οι ψαράδες πήραν αυτά τα σκυλιά στις βάρκες τους ως παρατηρητές για τα αγαθά τους. Στις αγροκτήματα, η οξεία ακοή του σπιτς χρησιμοποιήθηκε για έγκαιρες προειδοποιήσεις εισβολέων. Θα κάθονταν σε οτιδήποτε ψηλά και θα χρησιμοποιούσαν τον ψηλό φλοιό συναγερμού τους στο πρώτο σημάδι οτιδήποτε περίεργο. Στη Γερμανία, αποκαλούνται μερικές φορές ψαροταβέρνα, που σημαίνει βουρτσάκια λόφων.

 

Αρχικά ήταν ένας σκύλος χωρικού, ο σπίτζης κέρδισε δημοτικότητα με τα δικαιώματα και την ανώτερη τάξη της Αγγλίας. Τον 18ο αιώνα, όταν ο Γιώργος Α ‘πήρε το θρόνο, αυτός και η γερμανίδα σύζυγός του, φυσικά, είχαν πολλούς Γερμανούς επισκέπτες στο ανακτορό τους και οι οποίοι είχαν φέρει μαζί τους τα σπίτς τους. Η βασίλισσα Σαρλότ, σύζυγος του Γιώργου Γ ‘, και η βασίλισσα Βικτώρια ήταν επίσης αφιερωμένες οπαδοί της φυλής στην εποχή τους.

 

Η αρχή του Παγκοσμίου Πολέμου έβλεπε μια ταχεία πτώση της φυλής και μόνο το 1975, μετά από την εισαγωγή πολλών Keeshonds από την Ολλανδία και την εκτροφή σε μεγαλύτερους Pomeranians, η φυλή επέστρεψε.

Μορφολογία

 

Το Γερμανικό Σπίτζ είναι ένα συμπαγές σκυλί που μπορεί να υπερηφανεύεται για το ότι έχει μια τετράγωνη εμφάνιση στο προφίλ. Διαθέτουν μεγάλα, ευρεία κεφάλια με σχεδόν επίπεδο κρανίο και μέτρια καθορισμένη στάση. Έχουν μακριές μουσούδες που είναι περίπου το ήμισυ του μήκους ολόκληρου του κεφαλιού τους. Οι μύτες είναι μαύρες στα περισσότερα σκυλιά, αλλά μπορούν να είναι αυτο-χρωματισμένα για να ταιριάζουν με το χρώμα ενός σκύλου. Το Βάρος του Γερμανικού Σπιτζ: Κίσχοντ: 14 με 18 κιλά, και το Γερμανικό μεσαίο Σπιτς: 7 έως 11 κιλά, το μέσο ύψος τους κυμαίνεται  Κίσχοντ: 43 έως 46 εκ., Γερμανικό μεσαίο Σπιτς: 30 με 38 εκ.

 

Τα μάτια τους είναι ωοειδούς σχήματος και μεσαίου μεγέθους, τοποθετημένα λοξά στο κεφάλι ενός σκύλου αλλά ποτέ πολύ μακριά. Τα σκυλιά με μαύρα, άσπρα, μαύρα / άσπρα χρωματικά χρώματα, μαύρα / μαύρα διχρωματικά χρώματα καυχάται με σκοτεινά μάτια ενώ άλλες χρωματικές ποικιλίες μπορεί να έχουν μάτια για να ταιριάζουν με τα παλτά τους. Τα αυτιά είναι τριγωνικού σχήματος και μικρά τοποθετημένα ψηλά πάνω στο κεφάλι ενός σκύλου που κρατούν τέλεια όρθια.

 

Τα χείλη είναι μαύρα στα περισσότερα σκυλιά, αλλά μπορούν να ταιριάξουν και με το χρώμα του σκύλου. Το Γερμανικό Σπίτζ έχει ένα μέτρια κοντό λαιμό που κάθεται καλά στους ώμους του. Τα εμπρόσθια πλευρά είναι ευρύ και τα μπροστινά πόδια είναι ίσια, καλά αποστεωμένα και δυνατά.

 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτά τα σκυλιά είναι συμπαγή και μπορούν να καυχηθούν έχοντας ένα ανθεκτικό σώμα με ένα σύντομο, αν και καλά ανεπτυγμένο φιλέτο και μέτρια πτυχωμένες κοιλιές. Έχουν μια καλή γραμμή κορυφής και καλά στρογγυλεμένα πλευρά. Τα οπίσθια τεταρτημόρια είναι καλά μυώδη , διαθέτουν ισχυρά, δυνατά πίσω πόδια. Τα πόδια τους είναι είναι μικρά και στρογγυλά, ενώ τα δάχτυλα των ποδιών είναι καλά τοξωτά. Οι ουρές τοποθετούνται ψηλά, τις οποίες οι σκύλοι κουβαλούν από τη ρίζα, αλλά ποτέ δεν το κρατούν πάνω από την πλάτη τους.

 

Όσον αφορά το παλτό τους, το Γερμανικό Spitz μπορεί να υπερηφανεύεται για το διπλό παλτό του, το οποίο αποτελείται από ένα μάλλινο υπόστρωμα και ένα πολύ σκληρότερο παλτό. Τα σκυλιά έχουν περισσότερα μαλλιά γύρω από το λαιμό και τα μπροστινά τέταρτα. Τα εμπρόσθια πόδια τους προσφέρουν πολλά φτερά, τα οποία συγκλίνουν από τους αγκώνες μέχρι τους γοφούς του σκύλου.. Τα αυτιά τους είναι καλά καλυμμένα με μαλακά, κοντά μαλλιά, αλλά τα μαλλιά γύρω από τα πρόσωπά τους είναι μικρά και ομαλά. Οι ουρές τους είναι καλά καλυμμένες με μαλλιά.

 

Ο γερμανικός σπίτς μπορεί να έχει σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα, με μια ποικιλία σημάνσεων να είναι αποδεκτή

Λευκό, Μαύρο, Κρεμ, Μαύρο και πυρόξανθο, Καφέ, Πορτοκαλί, Μαύρο – καφέ, μαύρο άσπρο,μπλε, μπλε sable, καφέ, καφέ sable, καφέ sable λευκό, πορτοκαλί και λευκό

Χαρακτήρας

 

Το Γερμανικό Σπίτζ είναι γνωστό ότι είναι ένα έξυπνο, διασκεδαστικό μικρό σκυλί και ένα που είναι ευχάριστο να έχεις γύρω σου. Μπορεί να είναι μικρού μεγέθους, αλλά είναι πάντοτε σε εγρήγορση και επιθυμούν να μένουν απασχολημένοι, αγαπώντας τίποτα περισσότερο από το να είναι γύρω από τους ανθρώπους. Αληθινά απολαμβάνουν να συμμετέχουν σε όλα όσα συμβαίνουν σε ένα νοικοκυριό και σπάνια ένας Γερμανός Σπίττζ, είτε ο Μίτελ ή ο Κλέιν, δείχνουν οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά.

 

Έχουν γίνει δημοφιλείς στον δακτύλιο εμφάνισης χάρη στο γοητευτικό τους βλέμμα και τις ωραίες, φιλικές φύσεις τους. Ωστόσο, το Γερμανικό Σπίτζ είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένα ανεξάρτητο μικρό σκυλί που σημαίνει ότι πρέπει να διδάσκονται οι “κανόνες” από νεαρή ηλικία για να είναι πραγματικά υπάκουοι, καλά στρογγυλεμένα σκυλιά. Τα κουτάβια πρέπει να είναι καλά κοινωνικοποιημένα και να εισάγονται σε πολλές νέες καταστάσεις, πρέπει να συναντούν πολλούς ανθρώπους και άλλα ζώα μόλις έχουν εμβολιαστεί πλήρως όσο είναι δυνατόν για να μεγαλώσουν για να είναι κοινωνικοί, εξωστρεφείς, σίγουροι και ώριμοι σκύλοι.

 

Χωρίς το σωστό είδος εκπαίδευσης και κατεύθυνσης, αυτά τα γεμάτα ζωντάνια μικρά σκυλιά μπορεί να είναι λίγο θορυβώδη και είναι γνωστό ότι τους αρέσει ο ήχος των δικών τους φωνών που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για όσους ζουν σε ένα διαμέρισμα. Είναι αρκετά τολμηροί από τη φύση και ως εκ τούτου απολαμβάνουν πραγματικά να βγαίνουν για μια βόλτα όσο το δυνατόν συχνότερα.

Εκπαίδευση

 

Εξαιρετικά έξυπνο, tο Γερμανικό Σπίτζ μαθαίνει γρήγορα και είναι πρόθυμο να σας ευχαριστήσει με μεθόδους παρακίνησης. Δεν ανταποκρίνεται καλά στην προσπάθεια να κάνει τα πράγματα εντούτοις. Ένα χαρακτηριστικό συμπεριφοράς που μπορεί να θέλετε να περιορίσετε με την εκπαίδευση είναι η φυσική αντίδρασή του να γαυγίζει σε κάτι νέο ή ασυνήθιστο.

 

Έχοντας εκτραφεί να είναι ένας ζωντανός συναγερμός που προειδοποιεί. είναι από τη φύση του πολύ φωνητικός, αλλά αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται να γίνει πρόβλημα. Με καλή κατάρτιση, αυτή η φυλή μπορεί να υπερέχει σε αθλήματα για μικρόσωμα όπως ευελιξία και την υπακοή.

Υγεία

 

Το Γερμανικό Σπιτζ έχει Προσδόκιμο ζωής: 13 με 15 έτη.

 

Ορισμένες περιπτώσεις PRA (προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς), RD (αμφιβληστροειδική αμφιβληστροειδοπάθεια) και επιτάχυνση της επιγονατίδας έχουν παρατηρηθεί στο γερμανικό σπίτζ, αλλά η πλειοψηφία αυτής της φυλής είναι γενικά υγιής.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Ένα μέτριο ποσό τακτικής άσκησης θα αρκεί για το Γερμανικό Σπίτζ. Παρόλο που η μακρύτερη δραστηριότητα είναι περιττή, θα συνεχίσει ευτυχώς να περπατάει εκτεταμένα. Να Παρέχετε ένα ασφαλές χώρο για άσκηση καθώς είναι ένα πολύ περίεργο σκυλί και μπορεί να διασκεδάζει φεύγοντας μέσα από τα μικρά κενά στην περίφραξη στην αναζήτηση του για άλλες περιπέτειες. Οι νερόλακκοι αποτελούν επίσης κίνδυνο για τη φυλή αυτή.

 

Η άσκηση μπορεί επίσης να έρχεται με τη μορφή εσωτερικών δραστηριοτήτων, όπως το κρησφύγετο, να κυνηγάει μια μπάλα που τυλίγεται στο πάτωμα ή να του διδάσκετε νέα κόλπα. Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, ακόμη και οι σύντομες βόλτες στους διαδρόμους μπορούν να δώσουν στο σκυλί σας κάποια άσκηση, ειδικά κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

 

Εξίσου σημαντικό είναι να μην αφήσετε το γερμανικό σπιτζ σας να βαρεθεί. Είναι μια ζωντανή και έξυπνη φυλή και, αν δεν μείνει τίποτα να κάνει όλη την ημέρα, μπορεί να γίνει καταστροφική ή να γαυγίζει υπερβολικά.

 

Περιποίηση

 

Το Γερμανικό σπίτζ έχει ένα πλούσιο διπλό παλτό, το οποίο πέφτει δύο φορές το χρόνο, ολόκληρο το υπόστρωμα πέφτει στο διάστημα περίπου 2 έως 3 εβδομάδων. Το καθημερινό βούρτσισμα θα χρειαστεί για να αφαιρέσετε τις νεκρές τρίχες και τα μαλλιά του θα είναι αναπόφευκτα πάνω από τα ρούχα σας, τα έπιπλα και το πάτωμα.

 

Τα καλά νέα είναι ότι η τριχόπτωσή του είναι ελάχιστη κατά τη διάρκεια του χρόνου. Ένα γρήγορο βούρτσισμα ανά δύο μέρες και μια προσεκτική περιποίηση μία φορά την εβδομάδα θα αρκεί για να κρατήσει τα κομπάκια από το να σχηματιστούν. Επίσης, δεν χρειάζεται να μπάνιο πολύ συχνά. Η λάσπη μπορεί να βουρτσιστεί από το παλτό της εάν την αφήσετε να στεγνώσει πρώτα.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Σπiτζ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
3/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
4/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
3/5
Ανάγκη Περιποίησης:
3/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
3/5
Προβλήματα Υγείας:
1/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
2/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Μέτριας Ενέργειας Φυλή
Μια ελεύθερη, διαδραστική διαδρομή έξω ή μια ωραία καθημερινή βόλτα
Κατάλληλο για Διαμέρισμα
είναι αρκετά ενεργή σε εσωτερικούς χώρους και θα είναι μια χωρίς μια αυλή, αρκεί να παίρνει πολλές εκδρομές και άσκηση.
Μπάνιο μόνο όταν είναι Αναγκαίο
διαφορετικά χαλάνε τα έλαια του
Προσδόκιμο ζωής 13 με 15 έτη
Το Σπιτζ είναι γενικά υγιής
Κάποιες περιπτώσεις εξάρθρωσης επιγονατίδας έχουν παρατηρηθεί μέσα στη φυλή
Μια από τις αρχαιότερες Φυλές
στην Κεντρική Ευρώπη
Σκυλάκια Συντροφιάς
Είναι ιδανικά κατοικίδια ζώα, ειδικά όπου υπάρχουν παιδιά
Η Εκπαίδευση του είναι Ευχάριστη
πάρα πολύ έξυπνη φυλή και η επιθυμία τους να σας ευχαριστούν τους κάνει να είναι ιδιαίτερα εύκολα εκπαιδεύσιμοι

Τα σκυλάκια Σπιτζ που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon