Γερμανικός Ποιμενικός

Mάθετε τα πάντα για το Γερμανικό Ποιμενικό

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

 

Λίγα λόγια

Το Γερμανικό Ποιμενικό είναι μία ράτσα περιζήτητη και έχει λατρευτεί από όλη την υφήλιο. Είναι ένα πανέξυπνο σκυλί, με φυσική δύναμη, πολλές ικανότητες.

 

Έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο της προστασίας, και την αγάπη του για τον άνθρωπο και την οικογένεια , είναι πιστό και απόλυτα αφοσιωμένο.

 

Εκπαιδεύεται πολύ γρήγορα, είναι ένας άριστος φύλακας για αυτό τον λόγο και έχει επιλεχθεί να βοηθά σε αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Ιστορία

 

Το Γερμανικό Ποιμενικό είναι μία σχετικά νέα ράτσα η οποία χρονολογείται από το 1899. Δημιουργήθηκε από την επιμειξία τριών διαφορετικών γερμανικών ποιμενικών φύλαξης και άμυνας, του 19ου αιώνα, με σκοπό τη δημιουργία ενός σκύλου εργασίας με γερές αποδόσεις έπειτα έγιναν προσπάθειες ανάμειξης με λύκο αλλά βγήκαν αρκετά άγρια και ατίθασα όποτε επιλέχθηκαν από μία εξέχουσα, ήρεμη ομάδα σκυλιών για την συνέχεια της εκτροφής.

 

Είναι ένας σκύλος εργασίας και οι πολλές του ικανότητες, η ευφυία του, η δύναμή του και η γρήγορα επιτυχημένη του εκπαίδευση, έχουν οδηγήσει στο να χρησιμοποιείται σε αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Μορφολογία

 

Το Γερμανικό Ποιμενικό είναι μία ράτσα μεγάλου μεγέθους με πολύ καλές αναλογίες και πολλή χάρη, θυμίζει αρκετά την μορφολογία των λύκων. Έχει ίσιο, σκληρό, πυκνό μακρύ τρίχωμα με υποτρίχωμα Η ράχη του είναι σταθερή, μυώδης και μαύρη όπως και η μουσούδα του, το στέρνο του είναι πλατύ ,ο κορμός του μακρύς, τα αυτιά του είναι πάντα όρθια σε εγρήγορση και έχει δυνατά σαγόνια.

 

Είναι ένα γεροδεμένο σκυλί, δυνατό και μυώδες. Το κάτω μέρος της ουράς έχει ένα τρίχωμα μακρύτερο και πυκνότερο,  Τα μάτια του είναι αμυγδαλωτά, μεσαίου μεγέθους και δεν προεξέχουν. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι είτε χρώματος μαύρου με πύρινο κοκκινοκάστανο, καστανό, κίτρινο, είτε χρώματος μαύρου και γκρίζο μονόχρωμο.

 

Έχουν ύψος από 55 έως 65 εκ. και βάρος που κυμαίνεται από 25 έως 40 κιλά.

Χαρακτήρας

 

Η Πρώτη εντύπωση που δίνει το Γερμανικό ποιμενικό είναι ότι είναι ένα μεγαλόσωμο και δυνατό σκυλί αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνει κανείς την μεγάλη του αγάπη και αφοσίωση που έχει για τον άνθρωπο και την οικογένεια. Είναι πολύ Καλό, φιλικό και λατρεύει τα παιδιά και είναι φιλικό προς άλλα κατοικίδια ζώα, απόμακρος και καχύποπτος προς τους ξένους. Είναι ένα σκυλί ευφυέστατο και με πολύ ενέργεια, λατρεύει να φέρνει εις πέρας αποστολές και να παίζει παιχνίδια.

 

Ζητάει την ανθρώπινη στοργή, προσοχή και την ενασχόληση μαζί του. Είναι ένα σκυλί με περήφανο χαρακτήρα και κυριαρχικό που θέλει την ελευθερία του και να σας ανταμείβει ,για αυτό όμως χρειάζεται σταθερότητα και συνέπεια στις διαθέσεις και τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του. Είναι κατάλληλος και σαν σκύλος συνοδείας, φύλαξης, άμυνας και δημόσιας υπηρεσίας

Εκπαίδευση

 

Το Γερμανικό Ποιμενικό είναι μία πολύ έξυπνη, υπάκουη ράτσα που της αρέσει να ικανοποιεί, να μαθαίνει καινούρια πράγματα και να έχει διανοητικές προκλήσεις , όλα αυτά καθιστούν την εκπαίδευσή τους πολύ εύκολη και ευχάριστη διαδικασία.

 

Η άμεση από μικρή ηλικία κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευση κουταβιού είναι ζωτικής σημασίας, χρειάζεται συνεχόμενη εκπαίδευση υπακοής για να σιγουρέψετε πως το κουτάβι σας θα μεγαλώσει και θα είναι ένα σκυλί με πολύ καλούς τρόπους συμπεριφοράς. Πολλοί θεωρούν πως το Γερμανικό Ποιμενικό είναι ένας άγριος, επιθετικός φύλακας, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα τις συγκεκριμένης εκπαίδευσης που πήραν.

 

Το Γερμανικό Ποιμενικό είναι ένα ευγενές, περήφανο, εργατικό σκυλί και πολύ έξυπνο, η συνεχόμενη, θετική με επιβραβεύσεις εκπαίδευση θα φέρει σύντομα πολύ καλά αποτελέσματα.

Υγεία

 

Το Γερμανικό ποιμενικό ή αλλιώς λυκόσκυλο είναι επιρρεπής σε προβλήματα που συνηθίζονται στις μεγαλόσωμες ράτσες, όπως η δυσπλασία του ισχίου.

 

Μπορεί να παρουσιάσει χρόνια ωτίτιδα, γι’ αυτό συνιστάται στο πλύσιμο να αποφεύγεται το βρέξιμο των αυτιών για να αποφευχθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με αυτή του την ευαισθησία.

 

Ακόμη μπορεί να παρουσιάσει πεπτικά προβλήματα, έκζεμα ή και δερματικές αλλεργίες.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Ως ενεργητική και αθλητική ράτσα, ο Γερμανικός Ποιμενικός χρειάζεται πολύ άσκηση για να κρατήσει την ισορροπημένη σωματική του κατάσταση και την πνευματική του ευεξία. Ένα σκυλί που δεν εξασκείται αρκετά θα είναι αγχωμένο και συγχυσμένο και εν δεχόμενος να αναπτύξει μη επιθυμητά στοιχεία στο χαρακτήρα του.

 

Όταν είναι κουτάβι, μπορείτε να ξεκινήσετε από μικρούς περιπάτους όπως και να παίζεται παιχνίδια σε περιφραγμένο χώρο αν είναι εκτός λουριού. Του αρέσει να εξασκεί και το σώμα και το μυαλό του να παίζει σαν να φέρνει εις πέρας αποστολές, να ικανοποιείστε και οι δύο και να περνάει χρόνο μαζί σας.

 

Πρέπει να μεγαλώνει εντός της οικείας και να εκτίθεται στις καθημερινές τους δραστηριότητες

 

Περιποίηση

 

Είναι καλό να βουρτσίζουμε καθημερινά το Γερμανικό Ποιμενικό μας για να απομακρύνουμε όσο γίνεται τις περιττές τρίχες με την βούρτσα και να μειώσουμε την φαγούρα που μπορεί να νιώθει από αυτές , καθώς μαδάει όλο το χρόνο. Το συχνό βούρτσισμα κρατάει λείο, υγιές, μαλακό και καθαρό το τρίχωμά του, επίσης βοηθάει στην ανάπτυξη ελαίων που κάνουν καλό στο τρίχωμα και ανθεκτικό και υγιή το δέρμα του.

 

Στο μπάνιο να αποφεύγουμε να βρέχουμε τα αυτιά του και να δίνουμε προσοχή στον καθαρισμό τους, γιατί είναι επιρρεπής σε χρόνια ωτίτιδα

Διαθέσιμοι Γερμανικοί Ποιμενικοί κουτάβια

Διαθέσιμα μεγαλόσωμα κουτάβια

Χαρακτηριστικά ράτσας Γερμανικός Ποιμενικός

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
5/5
Άσκηση:
5/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
2/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
2/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
3/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
4/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5
Προβλήματα Υγείας
2/5

ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Έχει πολύ Ενέργεια
Ως ενεργητική και αθλητική ράτσα, ο Γερμανικός Ποιμενικός χρειάζεται πολύ άσκηση
Δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος ένα διαμέρισμα
Χρειάζεται πολύ άσκηση και πρέπει να μεγαλώνει εντός της οικείας
Χρειάζονται μπάνιο ανά λίγους μήνες
Στο μπάνιο να αποφεύγουμε να βρέχουμε τα αυτιά του
Προσδόκιμο ζωής 11 με 13 χρόνια
προβλήματα που συνηθίζονται σε μεγαλόσωμες ράτσες &
ωτίτιδα, πεπτικά προβλήματα, έκζεμα, δερματικές αλλεργίες
επιλέχθηκαν από μία εξέχουσα, ήρεμη ομάδα
για την συνέχεια της εκτροφής
Σκύλος Συντροφιάς, Εργασίας, Φύλακας
χρησιμοποιείται σε αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις παγκοσμίως
Η εκπαίδευσή τους είναι εύκολη και ευχάριστη
πολύ έξυπνη, υπάκουη ράτσα, της αρέσει να ικανοποιεί, να μαθαίνει νέα πράγματα

Τα σκυλάκια Γερμανικού Ποιμενικού που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon