Μπόξερ

Mάθετε τα πάντα για τα Μπόξερ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

 

Λίγα λόγια

 

Το Μπόξερ κουτάβι μπορεί να γίνει ο πιο γλυκός μπελάς με τα παιχνίδια του και τον έντονο ενθουσιασμό του, ηρεμεί μεγαλώνοντας, αλλά  αργεί να ωριμάσει, συνήθως μετά την ηλικία των τριών ετών. Τα κουτάβια με πιο ζεστό ταπεραμέντο είναι εύθυμα, παιχνιδιάρικα και πιο πρόθυμα να προσεγγίσουν τους ανθρώπους.

 

Τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά και του αρέσει να παίζει μαζί τους. Με τους ξένους είναι επιφυλακτικός, αλλά ευγενικός με τους φιλικούς ανθρώπους. Είναι ένα σκυλί με υπερήφανη κορμοστασιά, γεμάτη αυτοπεποίθηση, πολύ δυναμικό και προστατευτικό ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο, χαρούμενο και ενθουσιώδες.

Ιστορία

 

Στα τέλη του 19ου αιώνα οι Γερμανοί εκτροφείς θέλησαν να δημιουργήσουν τον τέλειο σκύλο εργασίας και φύλακα. Καθήκον των σκυλιών αυτών ήταν να κυνηγούν και να ακινητοποιούν μεγάλα θηράματα ώσπου να έρθει ο κυνηγός, για την εργασία αυτή χρειαζόντουσαν σκυλιά με μεγάλο ρύγχος και δυνατά σαγόνια, για να φέρουν εις πέρας αυτό το έργο διασταύρωσαν Αγγλικό Μπουλντόγκ με το Bullenbeiser και ξεκίνησαν έτσι μία επίλεκτη εκτροφή, το πρώτο Boxer.

 

Η Φυλή ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της υπερήφανης εμφάνισής της, το έντονο αγωνιστικού τύπου ταπεραμέντο και τη συνήθειά  να παίζει με τα μπροστινά πόδια. O Flocki ήταν το πρώτο σκυλί Μπόξερ που καταγράφηκε από το Γερμανικό Κυνολογικό Όμιλο στις 26 Φεβρουαρίου 1895.

Μορφολογία

 

Τα Μπόξερ είναι μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους σκυλιά 53-64εκ. και το βάρος τους συνήθως κυμαίνεται από 25-34kg. Έχει διάρκεια ζωής από 10 έως 12 έτη. Το τρίχωμά τους είναι κοντό, λεπτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, χάνει αρκετό τρίχωμα αλλά έχει τέτοια τρίχα που δεν ενοχλεί και δεν συσσωρεύεται.

 

Συνήθως τα συναντάμε σε μαύρο-λευκό , καφέ-λευκό ή ολόλευκα. Είναι ένας ιδιαίτερα καλοσχηματισμένος σκύλος, έχουν τετράγωνο σαγόνι, τα αυτιά τους είναι γυρισμένα προς τα κάτω και έχουν κοντή μαύρη μύτη και καστανά μάτια.  Χρειάζονται εκπαίδευση και άσκηση για να εκτονώσουν την ενέργειά τους.

 

Έχουν πλατύ στήθος, μακριά, δυνατά, μυώδη πόδια. Οι μύες τους είναι γραμμωμένοι και καλά αναπτυγμένοι. Η κίνησή των Μπόξερ είναι δυναμική με βήμα ελεύθερο και μεγάλο διασκελισμό.

Χαρακτήρας

 

Το Μπόξερ χαρακτηρίζεται από την μεγάλη του αγάπη και την πίστη που έχει προς την οικογένεια του, εξαίρετη συμπεριφορά στα παιδιά, είναι προστατευτικός για αυτό και είναι αρκετά δύσπιστος και καχύποπτος με τους ξένους. Το Μπόξερ κουτάβι μπορεί να γίνει ο πιο γλυκός μπελάς με τα παιχνίδια του και τον έντονο ενθουσιασμό του, ηρεμεί μεγαλώνοντας, αλλά αργεί να ωριμάσει.

 

Είναι ένας σύντροφος αξιόπιστος γενναίος και αποφασισμένος όταν νιώσει ότι κινδυνεύουν οι δικοί του. Τα Μπόξερ έχουν κερδίσει τους πάντες με την νοημοσύνη τους, την προθυμία τους, την πειθαρχία, την σεμνότητα, την καθαριότητα, με τον ενθουσιασμό και την χαρά τους.

 

Με τις πολύπλευρες ικανότητές του μπορεί να ανταπεξέλθει  σε καθήκοντα προστασίας, διάσωση, βοηθός ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και για αθλήματα σκύλων. Είναι από τους πιο εκφραστικούς σκύλους, μπορείς να δεις την χαρά να σχηματίζεται στο πρόσωπό του και να παίρνει το βλέμμα του κουταβιού κάθε φορά που ενθουσιάζεται.

Εκπαίδευση

 

Τα Μπόξερ χρειάζονται άμεση εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, από πολύ νωρίς στη ζωή τους. Η εκπαίδευση τους πρέπει να είναι σκληρή από την άποψη ότι θα χαρακτηρίζεται από Πειθαρχία, συνέπεια σταθερότητα επιμονή και υπομονή για όσο χρειαστεί γιατί κάποιες φορές μπορεί να γίνει λίγο ξεροκέφαλο και επίμονο και να δυσκολέψει λίγο την εκπαίδευση.

 

Προσοχή η εκπαίδευση να είναι βασισμένη μόνο σε θετικές μεθόδους, λατρεύει τους επαίνους, τις ανταμοιβές και να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του, δεν συνίσταται να χρησιμοποιούνται τιμωρίες, δεν τους αρέσει καθόλου και δεν αντιδρούν καθόλου καλά σε αυτού του τύπου την εκπαίδευση. Τα Μπόξερ υπερέχουν στην υπακοή, στην ευκινησία και στις δυνατότητες προστασίας έτσι είναι δυνατόν να εκπαιδευτεί σε καθήκοντα προστασίας, διάσωση, βοηθός ατόμων με ειδικές ανάγκες όπως και σε αθλήματα σκύλων.

 

Γενικά η φυλή αυτή είναι ιδανική για όλους εκείνους τους ιδιοκτήτες που θέλουν και μπορούν να διαθέσουν χρόνο τόσο για την εκπαίδευση που θα προσφέρουν το σκυλί όσο και για την συντροφιά, την πειθαρχία και την ασφάλεια που χρειάζονται

Υγεία

 

Προσδόκιμο ζωής 10 με 12 χρόνια. Η φυλή των Μπόξερ είναι επιρρεπής στο να εμφανίσει υποθυρεοειδισμό, καρδιοπάθεια, κολίτιδα, πρήξιμο, κώφωση .Έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, σχεδόν δύο φορές περισσότερο από ότι τα υπόλοιπα σκυλιά.

 

Τα Μπόξερ δεν έχουν έντονη έκκριση σάλιου όπως λανθασμένα πιστεύεται, αλλά κυρίως μετά από έντονη άσκηση, φαγητό ή όταν είναι σε υπερένταση.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το Μπόξερ μπορεί να ζήσει μέσα σε διαμέρισμα και είναι ιδανικό να είναι σε εσωτερικούς χώρους καθώς δεν αντέχει και δεν προστατεύεται ούτε από την ζέστη ούτε από το κρύο, εξαιτίας της κοντής του μύτης και του κοντού του τριχώματος.]

 

Αρκεί να παίρνει την καθημερινή του άσκηση και βόλτα για να παραμένει ήρεμος και όμορφος και επειδή πολύ απλά λατρεύει να τρέχει και να παίζει σε περιφραγμένους χώρους, διαφορετικά πλήττει και γίνεται καταστρεπτικός μέσα στο σπίτι. Τουλάχιστον συνολικά μία ώρα την ημέρα. Μπορείτε να βρείτε διάφορους τρόπους για να εξασκείστε και οι δύο.

 

Περιποίηση

 

Η περιποίηση αυτής της φυλής είναι εύκολη υπόθεση για πολλούς λόγους. Τα Μπόξερ είναι από μόνα τους πολύ καθαρά σκυλιά και περιποιούνται και μόνα τους όσο μπορούν τον εαυτό τους. Ένας άλλο λόγος είναι πως το τρίχωμά τους είναι κοντό με λεπτή τρίχα, οπότε ένα απλό βούρτσισμα είναι αρκετό.

 

Το καθάρισμα των αυτιών να γίνεται με την μπατονέτα γύρω από το κανάλι του αυτιού και όχι μέσα. Βούρτσισμα δοντιών συνίσταται μία με δύο φορές την εβδομάδα. Τα νύχια του να λιμάρονται και να κόβονται για να τον προφυλάξετε από χτυπήματα και γρατσουνιές

Χαρακτηριστικά ράτσας Μπόξερ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
5/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
3/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
3/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
4/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Αντοχή στο Κρύο:
2/5
Αντοχή στη Ζέστη:
1/5
Προβλήματα Υγείας
3/5

ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Έχει αρκετή ενέργεια
Χρειάζεται τουλάχιστον συνολικά μία ώρα την ημέρα περίπατο και άθληση
μπορεί να ζήσει μέσα σε διαμέρισμα
είναι ιδανικό να είναι σε εσωτερικούς χώρους καθώς δεν αντέχει και δεν προστατεύεται ούτε από την ζέστη ούτε από το κρύο
Ανά μήνα, όποτε κρίνετε ότι χρειάζετε
Είναι πολύ καθαρά σκυλιά, ένα απλό βούρτσισμα είναι αρκετό
Προσδόκιμο ζωής 10 με 12 χρόνια
Τα Μπόξερ δεν έχουν έντονη έκκριση σάλιου
κυρίως μετά από έντονη άσκηση, φαγητό ή όταν είναι σε υπερένταση
Η Φυλή ονομάστηκε από την υπερήφανη εμφάνισή τους
το έντονα αγωνιστικού τύπου ταπεραμέντο και τη συνήθειά να παίζει με τα μπροστινά πόδια
Σκύλος Συντροφιάς, Φύλακας, Εργασίας
του μπορεί να ανταπεξέλθει σε καθήκοντα προστασίας, διάσωση, βοηθός ατόμων με ειδικές ανάγκες
Η εκπαίδευσή τους δεν είναι δύσκολη υπόθεση
Θα χρειαστεί, ωστόσο πειθαρχία, συνέπεια σταθερότητα επιμονή και υπομονή

Τα σκυλάκια Μπόξερ που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon