Ροτβάιλερ

Mάθετε τα πάντα για το Ροτβάιλερ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Το Ροτβάϊλερ είναι μια ισχυρή φυλή μεγάλης δύναμης που κατάγεται από τους μαστίφους των ρωμαϊκών λεγεώνων.

 

Ένας ευγενής συμπαίκτης και προστάτης μέσα στον οικογενειακό κύκλο, ο Rottie παρατηρεί τον έξω κόσμο με αυτοπεποίθηση και επιφυλακτικότητα.

 

Τα Ροτβάϊλερ είναι μια δημοφιλής επιλογή ως οικογενειακά κατοικίδια ζώα και σκυλιά συντροφιάς για δεκαετίες σε όλο τον κόσμο. Είναι ισχυρά και εντυπωσιακά σκυλιά με κομψά μαύρα τριχώματα. Παρόλο που η φύση του Rottie είναι να «προστατεύει και να φρουρεί», δεν είναι επιθετικοί από τη φύση τους. Είναι εξαιρετικά πιστός που σημαίνει, όταν χρειάζεται, ένα Rottweiler θα σταθεί στο έδαφός του χωρίς καθόλου δισταγμό για να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες του καθώς και την περιουσία τους.

 

Είναι μια πολύ καλή επιλογή για ανθρώπους που μπορούν να διαθέσουν τον χρόνο και την αφοσίωση που χρειάζεται για να τον εκπαιδεύσουν, οπότε ένα Rottie γίνεται ένα πολύτιμο μέλος μιας οικογένειας και του νοικοκυριού. Πριν από πολύ καιρό, τα Ροτβάϊλερ περιγράφηκαν ως οι “σκοτεινοί προστάτες της οικογένειας”

Ιστορία

 

Η πραγματική προέλευση του Rottweiler παραμένει λίγο θολή, αν και θεωρείται ότι έχει μια ενδιαφέρουσα καταγωγή. Πολλοί άνθρωποι εικάζουν ότι η φυλή ήρθε όταν οι Ρωμαίοι αγόραζαν σκυλιά μαζί τους κατά την εισβολή τους στην Ευρώπη.

 

Ροτβάϊλερ εντοπίζονταν συχνά στη νότια Γερμανία και την Ελβετία και η φυλή πήρε το όνομά της επειδή πολλά από αυτά είχαν μείνει στην εμπορική πόλη Rottweil στη νότια περιοχή της Γερμανίας. Η κύρια δουλειά τους τότε ήταν να φρουρούν τα ζώα και η φήμη τους ότι είναι πιστοί και θαρραλέοι σταδιακά να εξαπλώθηκε σε άλλα μέρη της γης.

 

Αυτά τα μεγάλα, εντυπωσιακά σκυλιά έγιναν δημοφιλή σε κρεοπωλεία και συχνά τα έβλεπαν να σέρνουν καροτσάκια. Εκείνη τη στιγμή ήταν γνωστά ως Rottweiler Metzgerhunds το οποίο μεταφράζεται σημαίνει Rottweil Butcher’s Dog και θεωρείται ότι δεν είναι τόσο διαφορετικά από τα Ροτβάϊλερ που βλέπουμε σήμερα.

 

Το 1914 άρχισαν να αποτιμώνται και πάλι για το έργο τους ως σκυλιά πολέμου. Το 1882, η πρώτη Rottie εμφανίστηκε στη Γερμανία με την ίδρυση συλλόγων αρκετά χρόνια αργότερα το 1907, αλλά μέχρι το 1910, ο Rottweiler είχε γίνει ο επίσημος σκύλος αστυνομίας της Γερμανίας.

 

Η κυρία Thelma Gray εισήγαγε το πρώτο Rottweiler στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1936, αλλά τα επόμενα χρόνια μέχρι το 1945, τα σκυλιά εξαφανίστηκαν χωρίς να έχουν απογόνους. Στο τέλος του πολέμου, ένας καπετάνιος Roy-Smith αγόρασε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό Rottie από τη Γερμανία, αλλά δεν είχε καμία επιτυχία στην αναπαραγωγή του ζεύγους. Έπειτα εισήγαγε ένα άλλο θηλυκό και κατάφερε να αναπαράγει ένα κουταβάκι.

 

Οι αριθμοί των φυλών παρέμειναν αρκετά χαμηλοί, με μόνο λίγους ενθουσιώδεις να εργάζονται σκληρά για να φέρουν το Rottweiler στο προσκήνιο του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο κατάφεραν με επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του ’60.

 

Σήμερα, ο Rottie παραμένει μια δημοφιλής επιλογή όχι μόνο για τις ικανότητές του στη φρουρά και προστασία, αλλά και για την εντυπωσιακά ευγενική και πιστή του φύση που τα έχει κάνει να βρουν μια θέση στις καρδιές και τα σπίτια πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Μορφολογία

 

Το ιδανικό Ροτβάϊλερ είναι ένα σκυλί μεγάλου μεγέθους, εύρωστο και ισχυρό, μαύρο με σαφώς καθορισμένες σημάνσεις σκουριάς. Το Ύψος των αρσενικών κυμαίνεται από 61 έως 69 εκατοστά και το βάρος τους στα 43 με 59 κιλά. Τα θηλυκά είναι σαφώς λίγο πιο μικρά με πιο εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά, αλλά χωρίς αδυναμία ουσίας ή δομής, έχουν ύψος από 56 έως 63 εκατοστά και βάρος 38 με 52 κιλά.  

 

Η συμπαγής κατασκευή τους υποδηλώνει μεγάλη δύναμη, ευελιξία και αντοχή.  Το Ροτβαίλερ έχει ένα μυώδες, δυνατό, ισχυρό σώμα. Το κεφάλι του είναι ευρύ με στρογγυλεμένο μέτωπο. Το ρύγχος είναι καλά ανεπτυγμένο. Οι μύτες είναι πάντα μαύρες με ωραία, φαρδιά, μεγάλα ρουθούνια. Τα σκυλιά έχουν ελαφρά ζαρώματα στα κεφάλια τους όταν είναι επιφυλακτικά, διαφορετικά το δέρμα είναι σφιχτό.

 

Τα μεσαίου μεγέθους μάτια είναι σκούρα και αμυγδαλωτά. Τα αυτιά είναι τριγωνικά και μεταφέρονται προς τα εμπρός. Το στήθος είναι ευρύ και βαθύ. Το τρίχωμά του είναι κοντό, σκληρό και παχύ. Είναι μαύρο με σκουριά σε σημάδια μαόνι στα μάγουλα, το ρύγχος και τα πόδια. Υπάρχει μια έλλειψη στο γονίδιο των μαλλιών που κάνει το χρωματισμό ένα ελαφρύτερο κόκκινο

Χαρακτήρας

 

Το Ροτβάϊλερ είναι ήρεμο, σίγουρο και θαρραλέο, μα ποτέ ντροπαλό. Έχει αυτοπεποίθηση και δεν κάνει φίλους αμέσως ή αδιάκριτα, αντ ‘αυτού, παίρνει μια στάση παρατηρητή με τους νέους ανθρώπους ή καταστάσεις. Με την οικογένειά του, είναι στοργικός, συχνά ακολουθώντας τους γύρω από το σπίτι.

 

Είναι ένα πράο σκυλί με πολύ υπομονή και αγάπη. Έχει μια έμφυτη επιθυμία να προστατεύσει την οικογένειά του και την περιουσία του, αλλά ποτέ δεν είναι επιθετικός απέναντι στους ανθρώπους ειδικά χωρίς αιτία. Το Rottweiler είναι έξυπνο και προσαρμοστικό σκυλί με ισχυρή ηθική εργασίας.

 

Θα δείτε μερικές διαφορές μεταξύ των φύλων. Τα αρσενικά είναι ήσυχα αλλά άγρυπνα, εκτιμώντας συνεχώς το περιβάλλον τους για απειλές. Τα θηλυκά είναι κάπως πιο εύκολο να ελέγχονται και μπορεί να είναι πιο στοργικά. Και οι δύο είναι εξαιρετικά έξυπνα και εύκολα να εκπαιδευτούν αν και μερικές φορές μπορεί να σας πεισμώσουν.

 

Τα Ροτβάϊλερ απαιτούν σταθερή, συνεπή αλλά όχι σκληρή πειθαρχία. Μια απότομη λέξη είναι συχνά μια επαρκή επίπληξη, αλλά μόνο αν έχετε ξεκαθαρίσει σαφώς την ηγεσία σας. Αν όχι, μπορεί να προσπαθήσει να σας μπλοφάρει. Δεν πρόκειται για σκύλο για άτομα που στερούνται αυτοπεποίθησης ή δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν για την εκπαίδευση και την εποπτεία.

 

Η απόκτηση του σεβασμού του Rottweiler συνεπάγεται τον καθορισμό ορίων και συνεπής διδασκαλία για ακατάλληλη συμπεριφορά, οι οποίες απαιτούν χρόνο και υπομονή.

 

Η ιδιοσυγκρασία επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση. Τα κουτάβια με ωραία ιδιοσυγκρασία είναι περίεργα και παιχνιδιάρικα, πρόθυμα να πλησιάσουν τους ανθρώπους και να τα χαϊδέψουν.

Εκπαίδευση

 

Ο Rottweiler πρέπει να εκπαιδεύεται στην αρχή της ζωής του. Η ηγεσία, η κοινωνικοποίηση των κουταβιών, τα μαθήματα βασικής κατάρτισης και η διαβίωση στο σπίτι του ιδιοκτήτη είναι το κλειδί για την ανεύρεση ενός καλά αναθρεμμένου Ροτβάϊλερ.

 

Τα Ροτβάϊλερ είναι “σκυλιά ανθρώπων” που δεν περνούν καλά απομονωμένα από τον άνθρωπο και τις εμπειρίες της ζωής.. Ένας εμπειρογνώμονας στη φυλή σημειώνει, “Ως ιδιοκτήτης Rottweiler, είναι δική μου ευθύνη να ξοδεύω χρόνο, ενέργεια και χρήματα δίνοντας στο σκυλί μου τις ευκαιρίες να μαθαίνει καθημερινά.”

 

Η φυλή είναι έξυπνη, θέλει να ευχαριστήσει, αν και μερικά μπορεί να είναι πεισματάρικα. Είναι πολύ σημαντικό η πειθαρχία να είναι συνεπής, δίκαιη και σταθερή, χωρίς να είναι σκληρή. Η αρνητική σκληρή εκπαίδευση με το Ροτβάϊλερ μπορεί να ενθαρρύνει την επιθετικότητα και πρέπει να αποφεύγεται. Οι Ροτβάϊλερ υπερέχουν σε πολλά αθλητικά κυνήγια και η φυλή συνεργάζεται με έναν ανθρώπινο σύντροφο σε πολλούς λειτουργικούς ρόλους.

 

Όπως κάθε σκυλί, η Rotties χρειάζεται έγκαιρη κοινωνικοποίηση – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες – όταν είναι νέοι. Η κοινωνικοποίηση βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κουτάβι σας Rottweiler μεγαλώνει για να είναι στρογγυλό σκυλί. Η εγγραφή του σε μια τάξη νηπιαγωγείου είναι μια σπουδαία αρχή.

 

Η τακτική πρόσκληση των επισκεπτών, καθώς και η μεταφορά του σε πολυσύχναστα πάρκα, καταστήματα που επιτρέπουν σκυλιά, και σε χαλαρές βόλτες για να συναντήσουν τους γείτονες θα τον βοηθήσει επίσης να βελτιώσει τις κοινωνικές δεξιότητές του.

Υγεία

 

Τα Ροτβάιλερς είναι στην πραγματικότητα μια σχετικά υγιής φυλή και δεν έχουν πολλές κληρονομικές ασθένειες. Όπως συμβαίνει με πολλές μεγάλες φυλές σκύλων, τα προβλήματα των αρθρώσεων και η δυσπλασία του ισχίου μπορεί να είναι συχνό θέμα, ειδικά στα επόμενα χρόνια του σκύλου. Μπορεί επίσης να γίνει παχύσαρκος εάν υπερτραφεί ή δεν ασκείτε.

 

Συνήθως, αυτός ο σκύλος θα ζήσει περίπου 10 έως 12 χρόνια, ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως κληρονομικά χαρακτηριστικά, ποιότητα διατροφής και διατροφής και άσκηση.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Οι Ροτβάϊλερ αγαπούν το κολύμπι, το περπάτημα, ειδικά με τους ανθρώπους τους. Η φυλή είναι μυώδης και αθλητική, και πρέπει να έχει την ευκαιρία να ασκείτε σε καθημερινή βάση. Δεν υπάρχει κανένα όριο στις δραστηριότητες του σκύλου που μπορεί να μάθει να κάνει το Rottweiler.

 

Το υπερβολικό βάρος δεν είναι καλό για κανένα σκυλί και η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το Rottweiler σας κατάλληλο και υγιές.

 

Περιποίηση

 

Το Rottweiler έχει ένα ίσιο χοντρό, μεσαίου μήκους εξωτερικό τρίχωμα. Το υπόστρωμα υπάρχει στο λαιμό και στους μηρούς. Θα πρέπει να βουρτσίζεται εβδομαδιαίως και να λούζεται τακτικά. Μαδάει μόνο πολύ μετρίως για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αν και θα μαδάει πιο πολύ δύο φορές το χρόνο, συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο.

 

Τα δόντια του θα πρέπει να βουρτσίζονται και τα νύχια να κόβονται εβδομαδιαίως. Η χρήση ενός εργαλείου λείανσης νυχιών, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για να μην δημιουργείτε πόνος ή δυσχέρεια στο σκυλί σας και να μη σας γρατζουνάει κατά λάθος ενώ παίζει ενθουσιωδώς μαζί σας.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Ροτβάιλερ

Εξυπνάδα:
5/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
4/5
Φιλικό με Ξένους:
4/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
2/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
2/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Η Φυλή είναι Μυώδης και Αθλητική
Πρέπει να έχει την ευκαιρία να ασκείτε σε καθημερινή βάση
Ιδανικό Μέρος: Σπίτι με αυλή
Να μένει εντός της οικείας και να νιώθει κομμάτι της.
Χρειάζονται Τακτικά Μπάνιο
Και να βουρτσίζεται εβδομαδιαίως
Προσδόκιμο ζωής 10 με 12 έτη
Τα Ροτβάιλερ είναι μια Υγιής Φυλή
Δεν έχουν πολλές κληρονομικές ασθένειες
Ο Rottie Παραμένει Δημοφιλής Επιλογή
Για την εντυπωσιακά ευγενική και πιστή του φύση
Σκυλάκια Συντροφιάς, Φύλακας
δημοφιλής επιλογή ως οικογενειακά κατοικίδια ζώα και σκυλιά συντροφιάς για δεκαετίες σε όλο τον κόσμο
Το Ροτβαίλερ είναι πολύ Εύκολο να Εκπαιδευτεί.
Η φυλή είναι έξυπνη και θέλει να ευχαριστήσει.

Τα σκυλάκια Ροτβάιλερ που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon