Γαλλικό Μπουλντόγκ

Mάθετε τα πάντα για το Γαλλικό Μπουλντόγκ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

 

Λίγα λόγια

 

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ είναι από τα πιο διάσημα σκυλιά πόλης και από τις καλύτερες ράτσες συντροφιάς, είναι φωτεινό, στοργικό και απόλυτα γοητευτικό.

 

Είναι σκυλάκια που προσαρμόζονται με μεγάλη ευκολία και ευχαρίστηση είτε με έναν ιδιοκτήτη είτε και μέσα σε οικογένειες. Είναι φυλή που δεν απαιτεί ιδιαίτερα την υπαίθρια άσκηση. Έχουν μεγάλο φανατικό κοινό στις πόλεις.

Ιστορία

 

Το toy Μπουλντόγκ ήταν κάτι σαν μασκότ για τους κατασκευαστές δαντέλας στο  Νότιγχαμ. Όταν πολλοί έμποροι δαντέλας μετακόμισαν στη βόρεια Γαλλία έφεραν μαζί τους τα toy μπουλντόγκ τους. Τα μικρά σκυλιά έγιναν δημοφιλή στη γαλλική ύπαιθρο όπου εγκαταστάθηκαν οι έμποροι δαντέλας.

 

Κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας, τα Γαλλικά μπουλντόγκ διασταυρώθηκαν με άλλες φυλές, ίσως Τεριέ και Παγκ, και, κατά μήκος της διαδρομής, ανέπτυξαν τα πλέον διάσημα αυτιά νυχτερίδων και τους δόθηκε το όνομα Bouledogue Français. Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, η δημοτικότητα της Frenchie είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική.

Μορφολογία

 

Το καθαρόαιμο Γαλλικό Μπουλντόγκ έχει ένα ομοιόμορφα χτισμένο καλούπι σώματος, έχει την εμφάνιση ενός ενεργητικού, πανέξυπνου μυώδες σκύλου, τα κόκκαλά του είναι βαριά. Το τρίχωμά του κοντό λείο και λαμπερό. Είναι σαν μια μινιατούρα του bulldog.

 

Τα μεγάλα, όρθια νυχτεριδίσια αυτιά του είναι το σήμα κατατεθέν της φυλής. Το κεφάλι του είναι μεγάλο και τετράγωνο, με βαριές ρυτίδες πάνω από την εξαιρετική επίπεδη μουσούδα του.

Χαρακτήρας

 

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ είναι αξιοπρεπές, μπορεί να γίνει κάποιες φορές λίγο πεισματάρικο, αλλά κυρίως θέλει απλώς να αγαπηθεί και να αγαπήσει. Θα βρει το δρόμο του να λάβει την προσοχή όταν την θέλει, και θα δώσουν την αγάπη τους και την προσοχή τους απλόχερα σε σχεδόν όλους. Το Γαλλικό Μπουλντόγκ έχει ανάγκη την ανθρώπινη συντροφιά ιδίως της οικογένειάς του, δεν θα είναι ευχαριστημένο.

 

Δεν θα αντέχει να μένει μόνο του, δεν έχει τάσεις γαυγίσματος αλλά η επαγρύπνησή τους τα καθιστά εξαιρετικούς φύλακες. Προσαρμόζονται πολύ εύκολα, τα πάνε περίφημα με τα παιδιά, και ενθουσιάζονται να κάνουν νέες γνωριμίες,  προσαρμόζονται στις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες των φίλων τους. Είναι ένα σκυλί που έχει μια περιέργεια και ένα ενδιαφέρον για τα πάντα.

Εκπαίδευση

 

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ χρειάζεται από μικρή ηλικία κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση κουταβιού. Το να μαθαίνει από μικρή ηλικία σε νέους ανθρώπους, άλλα ζώα, καταστάσεις και περιβάλλοντα το βοηθούν να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σε ένα πιο ισορροπημένο ενήλικα που προσαρμόζεται με ευκολία.

 

Η εκπαίδευσή τους χρειάζεται πολύ επιμονή και υπομονή, δεν είναι εύκολη υπόθεση να μάθουν να λειτουργούν σε μια εντολή, για αυτό συνιστάται να ξεκινήσει η θετική υπομονετική εκπαίδευση από μικρή ηλικία για να μάθουν τις βασικές εντολές λειτουργίας τους εντός της οικείας.

Υγεία

 

Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ δεν μπορούν να κολυμπήσουν και δεν πρέπει να μείνουν χωρίς επιτήρηση κοντά σε μπανιέρα, πισίνα ή νερό. Όπως όλες οι φυλές με επίπεδη μουσούδα, είναι επιρρεπείς σε προβλήματα αναπνοής και δεν έχουν αντοχές σε ζεστό ή με υγρασία καιρό, επίσης είναι πιο ευαίσθητες αυτές οι φυλές στην αναισθησία.

 

Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ είναι μία φυλή επιρρεπής σε οφθαλμικές αρρώστιες, όπως μάτι κερασιού, καταρράκτη,, και σε αλλεργίες του δέρματος όπως και αυτοάνοσες δερματικές διαταραχές είναι επίσης γνωστό ότι συμβαίνουν. Συχνό βούρτσισμα των δοντιών για να αποφευχθεί η πλάκα που οδηγεί σε μολύνσεις των ούλων και θα βασανίσουν τον μικρό σας σύντροφο.

 

Δώστε προσοχή στην διατροφή του για να αποφευχθεί η παχυσαρκία η οποία θα προκαλέσει μία αλυσίδα προβλημάτων, όπως προβλήματα πέψης, πόνους στην πλάτη, προβλήματα στην καρδιά και άλλα.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το γαλλικό Μπουλντόγκ δεν είναι μία ράτσα που χρειάζεται ιδιαίτερη εξάσκηση και εκτόνωση. Ένας μικρός περίπατος σε συνδυασμό με παιχνίδι με τον ιδιοκτήτη του, δίνει αρκετή εξάσκηση στο Γαλλικό Μπουλντόγκ για να το κρατήσει σε υγιή επίπεδα, και μετά είτε ξεκούραση με έναν υπνάκο ή χαλάρωση στην αγκαλιά σας.

 

Όπως όλα τα σκυλιά με της επίπεδες μουσούδες, αντιμετωπίζουν κάποιες δυσχέρειες στην αναπνοή, για αυτό πρέπει να προσέχουμε πως εκτίθενται τις ζεστές μέρες ή τις μέρες με πολύ υγρασία. Οι ελάχιστες ανάγκες άσκησης και η χαμηλή τάση μαδήματος καθιστούν την φυλή αυτή τέλεια για τη διαμονή στο διαμέρισμα.

 

Περιποίηση

 

Το Κοντό τρίχωμα του Γαλλικού Μπουλντόγκ μαδάει σε φυσιολογικό ρυθμό, χρειάζεται βούρτσισμα μία φορά την εβδομάδα για να διατηρηθεί λείο και λαμπερό και να φεύγουν οι περιττές τρίχες, το βούρτσισμα επίσης βοηθά στην ανάπτυξη καινούριων τριχών και ελαίων που βοηθά να κρατάτε υγιές.

 

Μπάνιο χρειάζεται συνήθως μία φορά τον μήνα. Οι ρυτίδες του προσώπου του να κρατιούνται καθαρές και στεγνές. Τα νύχια του πρέπει να λιμάρονται σε συχνή βάση, αφού τα μακριά νύχια του προκαλούν πόνο.

Διαθέσιμα Γαλλικά Μπουλντογκ κουτάβια

Διαθέσιμα μικρόσωμα κουτάβια

  Χαρακτηριστικά ράτσας Γαλλικό Μπουλντόγκ

  Εξυπνάδα:
  3/5
  Ενέργεια:
  3/5
  Άσκηση:
  3/5
  Ικανότητα Εκπαίδευσης:
  4/5
  Παιχνιδιάρικο:
  5/5
  Στοργικό:
  4/5
  Φιλικό με Παιδιά:
  5/5
  Φιλικό με Ξένους:
  4/5
  Φιλικό με άλλα Ζώα:
  4/5
  Φύλακας:
  3/5
  Ανάγκη Περιποίησης:
  2/5
  Ζωή στο Διαμέρισμα:
  5/5
  Τάσεις Γαυγίσματος:
  3/5
  Αντοχή στη Μοναξιά:
  1/5
  Αντοχή στο Κρύο:
  2/5
  Αντοχή στη Ζέστη:
  1/5
  Προβλήματα Υγείας
  3/5

  ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

  2109220144

  Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
  (Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

  Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

   

  Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

  • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
  • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
  • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
  • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
  • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
  • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
  • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
  • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
  • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
  • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
  • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
  • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
  • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
  • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
  • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.

  δεν χρειάζεται πολύ άσκηση και εκτόνωση

  Ένας μικρός περίπατος και παιχνίδι με τον ιδιοκτήτη του, είναι αρκετό για τον μικρό μας φίλο.

  Η φυλή αυτή είναι τέλεια για διαμονή στο διαμέρισμα.

  Έχει ελάχιστες ανάγκες άσκησης, χαμηλή τάση μαδήματος και γαυγίσματος.

  Μπάνιο χρειάζεται συνήθως μία φορά τον μήνα

  Οι ρυτίδες του προσώπου του να κρατιούνται καθαρές και στεγνές

  Προσδόκιμο ζωής 10 με 12 χρόνια

  όλα τα σκυλιά με επίπεδες μουσούδες είναι επιρρεπή

  se προβλήματα αναπνοής, οφθαλμικές αρρώστιες, αλλεργίες του δέρματος, δερματικές διαταραχές,παχυσαρκία

  Μέχρι τα τέλη του 19ου, η δημοτικότητα τους είχε εξαπλωθεί

  σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική.

  toy Σκύλος Συντροφιάς

  δίνουν την αγάπη τους και την προσοχή τους απλόχερα σε σχεδόν όλους

  Η εκπαίδευσή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση

  για να μάθουν να λειτουργούν σε μια εντολή, χρειάζεται πολύ επιμονή και υπομονή

  Τα μικρά μας Γαλλικά Μπουλντόγκ που φέραμε ανά περιόδους

  X
  Ευχαριστούμε
  που σας έχουμε στο Petsfarma

  Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

  wpChatIcon