Πομεράνιαν

Mάθετε τα πάντα για το Πομεράνιαν

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Ο μικροσκοπικός Πομεράνιαν, ήταν ο αγαπημένος των βασιλικών και των κοινών, ονομάστηκε «Ο ιδανικός σύντροφος».

 

Το λαμπερό τρίχωμά του, το χαμογελαστό, ολόπνευστο πρόσωπο του και η χαρωπή, γεμάτη ζωντάνια προσωπικότητα του, βοήθησαν τον Πομ να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες “toy” στον κόσμο.

 

Tο Pomeranian έχει μια μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο σκύλος με το χαρούμενο αλεπουδίσιο πρόσωπο, που ονομάζεται “ο μικρός σκύλος που πιστεύει ότι μπορεί”, είναι ενεργός και ικανός να ανταγωνίζεται στην ευκινησία και την υπακοή ή απλώς να είναι ο καλύτερος οικογενειακός σας φίλος.

Ιστορία

 

Το Πομεράνιαν πήρε το όνομά του από την περιοχή μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας , την Πομερανία όπου αναπτύχθηκαν. Ωστόσο, οι πρόγονοί τους είναι μεγαλύτερα σκυλιά τύπου Spitz που έρχονται από μακριά όπως η Ρωσία, η Σιβηρία και άλλες περιοχές της Αρκτικής. Τα Spitz σκυλιά ήταν τότε πολύ μεγαλύτερα από τον σύγχρονο Pomeranian που γνωρίζουμε σήμερα με πίνακες από το 1700 και το 1800 που απεικονίζουν τους προπομπούς τους ότι ήταν πολύ μεγαλύτεροι.

 

Η ακριβής προέλευση των διαφόρων φυλών που παίζουν ρόλο στη δημιουργία του σύγχρονου Pom παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, από τη στιγμή που η Βασίλισσα Βικτώρια ήρθε στο θρόνο, κέρδισαν τη δημοτικότητα τους στην Αγγλία καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η βασίλισσα Βικτώρια δημιούργησε ένα κυνοτροφείο για να αναπαράγει τις αγαπημένες της φυλές, μεταξύ των οποίων και οι αγαπημένοι της Πομεράνιαν, ως εκ τούτου προώθησαν αυτά τα μικρά σκυλιά σε όλη τη χώρα ακόμη περισσότερο.

 

Είχε ένα ιδιαίτερο αγαπημένο σκυλί το οποίο ήταν ένα πυρόξανθο Pom που ονομαζόταν «Windsor’s Marco». Αυτό το σκυλί ήταν μικρό, ακόμα και από τα πομερανικά πρότυπα εκείνης της εποχής και αυτή ήταν η προτίμησή της οπότε οι κτηνοτρόφοι άρχισαν αμέσως να παράγουν μικρότερους και μικρότερους Poms. Είναι φημισμένο ότι στη διάρκεια της ζωής της Βασίλισσας Βικτωρίας, ο Πομερανός μειώθηκε στο μέγεθός του σχεδόν στο μισό, δημιουργώντας το Pom που γνωρίζουμε σήμερα ως δημοφιλές σύντροφο.

 

Το 1891 ιδρύθηκε ο πρώτος σύλλογος Pomeranian και το πρότυπο φυλής ορίστηκε λίγο αργότερα. Αυτά τα μικροσκοπικά σκυλιά συνέχισαν να μεγαλώνουν σε δημοτικότητα και ήταν σταθερά φαβορί στις κυρίες της εποχής. Πράγματι, δύο Poms ήταν μεταξύ των 3 σκύλων που επέζησαν από το ναυάγιο του Τιτανικού το 1912, αφού και τα δύο είχαν σωθεί από τους κυρίους τους.

 

Σήμερα, τα Pomeranian εξακολουθούν να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ως σκυλιά συντροφιάς χάρη στο μικρό τους ανάστημα, το αξιολάτρευτο βλέμμα τους και την πιστή, στοργική φύση τους.

Μορφολογία

 

Τα Πομεράνιαν είναι μικρά σκυλιά σε ύψος φτάνουν έως τον ώμο τα 18 με 30 εκατοστά και το βάρος τους κυμαίνεται στο 1,5 με 3 κιλά. Διαθέτουν ένα παχύ, βελούδινο παλτό. Έχουν μια πολύ αλεπουδίσια μουσούδα και φαίνεται ότι συχνά χαμογελούν. Τα κεφάλια τους είναι μεγάλα σε σχέση με το ρύγχος τους που είναι λεπτό. Το χρώμα της μύτης τους ταιριάζει με το παλτό τους και το ίδιο ισχύει και για το χρώμα των ματιών του Pom, τα οποία είναι ωοειδούς σχήματος.

 

Τα αυτιά τους είναι μικρά και δεν είναι πολύ απομακρυσμένα ή πολύ χαμηλά στο κεφάλι και είναι όρθια. Ο λαιμός τους είναι βραχύς, αλλά καλά τοποθετημένος στους ώμους που είναι καθαροί και ωραία τοποθετημένοι πίσω δίνοντας του μία αγέρωχη γεμάτη αυτοπεποίθηση κορμοστασιά.

 

Έχουν κοντές πλάτες και συμπαγή ωραία νευρώδη σώματα . Ένα χαρακτηριστικό αυτών των σκυλιών είναι η ιδιαίτερη ουρά τους που είναι ψηλά και καλύπτεται από πολύ τρίχωμα, μακριά ίσια μαλλιά που απλώνονται επάνω του όπως γυρίζει η ουρά πάνω από την πλάτη του.

 

Το παλτό των Πομεράνιαν είναι διπλό με το εξωτερικό παλτό να είναι πιο μακρύ, επίπεδο και σκληρό στην αφή, ενώ το υπόστρωμα είναι μαλακό και χνουδωτό. Τα αποδεκτά χρώματα Πομεράνιαν περιλαμβάνουν τα εξής:

Μαύρο, λευκό, πορτοκαλί, καστανό, κρεμ, πυρόξανθο ή διχρωμία σ` αυτά τα χρώματα.

Χαρακτήρας

 

To Πομεράνιαν μπορεί να είναι μικροσκοπικό, αλλά είναι πραγματικά εξωστρεφής, διαθέτει μια πολύ ευγενική και στοργική φύση. Είναι το μικρότερο σκυλί τύπου Spitz  έχει αλεπουδίσια μορφή και τόσο απαλό τρίχωμα που μοιάζει να είναι τυλιγμένο σε μια δέσμη χνουδιού.

 

Το Pomeranian είναι τόσο δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλα μέρη του κόσμου, χάρη στη γλυκιά τους ιδιοσυστασία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτά τα μικρά σκυλιά είναι εξαιρετικά έξυπνα και δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από το να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους τους. Δημιουργούν εξαιρετικά ισχυρούς δεσμούς με ένα άτομο σε ένα νοικοκυριό, αλλά είναι πάντα φιλικοί προς τα υπόλοιπα μέλη και τους ανθρώπους που συναντούν πιο συγκεκριμένα όταν ένα Pom έχει πάρει σωστή ανατροφή, είναι καλά κοινωνικοποιημένο από νεαρή ηλικία και ζεισε ένα ευτυχισμένο περιβάλλον.

 

Είναι ενεργά μικρά σκυλιά που χρειάζονται καθημερινή άσκηση, ακόμα κι αν είναι απλά μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Είναι αρκετά έξυπνα και τα πάνε πολύ καλά σε αγώνες υπακοής. Καθώς μεγαλώνουν, αποζητούν όλο και περισσότερο να είναι σκυλιά αγκαλιάς.

 

Tα Πομεράνιαν είναι συχνά καλά σκυλιά φύλακες και μπορεί να είναι επιρρεπείς στο υπερβολικό γαύγισμα. Τείνουν να είναι πολύ καλά με τα παιδιά, αλλά τα παιδιά πρέπει να προειδοποιούνται ότι αυτά είναι μικρά σκυλιά και δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο οι μεγαλύτερες φυλές.

 

Δεν τους αρέσει να μένουν μόνοι τους για σύντομες ή μεγάλες χρονικές περιόδους και είναι γνωστό ότι υποφέρουν από το άγχος του χωρισμού που σημαίνει ότι δεν είναι καλή επιλογή για ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο έξω από το σπίτι. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για ανθρώπους που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο σπίτι, ακόμη και όταν όλοι οι άλλοι είναι έξω.

Εκπαίδευση

 

Ελκυστικά και φιλικά, τα Πομερανιαν, αν και μικρά, χρειάζονται τακτική άσκηση και ευδοκιμούν στην εκπαίδευση.

 

Μια δραστηριότητα που τόσο εσείς όσο και ο Pom σας θα απολαύσετε είναι η προπόνηση με τεχνάσματα. Τα Poms αγαπούν να μαθαίνουν νέα πράγματα και απολαμβάνουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής, οπότε η διδασκαλία τους σε κόλπα είναι ένας τέλειος τρόπος για να συνδεθείτε μαζί τους παρέχοντάς τους την άσκηση και την ψυχική διέγερση που αποζητούν.

 

Έχουν ένα μικρό χρονικό διάστημα προσοχής, οπότε κρατήστε τις προπονήσεις σύντομες και διασκεδαστικές. Ανταμείβετε το Pom με επαίνους και λιχουδιές όποτε εκτελεί σωστά εντολή ή κάνει κάτι άλλο που σας αρέσει.

 

Το Pom θα πρέπει να εκπαιδεύεται για να περπατάει με λουρί από νωρίς και να διδάσκεται να έρχεται όταν καλείται. Είναι σημαντικό να μάθετε στο Pom σας να μην πηδάει και να ξεφεύγει από καναπέδες ή κρεβάτια, καθώς μπορεί να τραυματίσει τις αρθρώσεις του ή ακόμα και να σπάσει ένα κόκκαλο.

 

Τα Poms είναι επιφυλακτικά και εξαιρετικά έξυπνα και απολαμβάνουν να υπερέχουν στις δραστηριότητες σκηλιών, όπως η ευκινησία, ο αγώνας και η υπακοή ή η εργασία ως σκύλοι θεραπείας.

Υγεία

 

Προσδόκιμο ζωής: 12 με 15 έτη.Η Ράτσα Κόκκερ είναι γενικά υγιής, αλλά, όπως όλες οι φυλές σκύλων, είναι επιρρεπής σε ορισμένες ασθένειες.

 

Όπως καταρράκτης, γλαύκωμα, αλλεργίες, σμηγματόρροια, εξωτερική ωτίτιδα, ηπατική νόσο, , πέτρες ούρων, οφθαλμός κερασιού, καρδιομυοπάθεια, υποθυρεοειδισμός μεγαλώνοντας

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το Κόκερ Σπάνιελ είναι πολύ κατάλληλο για να ζει σε ένα διαμέρισμα, αν και, φυσικά, αγαπά να μοιράζεται ένα σπίτι και μια αυλή. Αν και δεν χρειάζεται τεράστιο χώρο για να περιπλανηθεί, χρειάζεται καθημερινή δραστηριότητα. Μια καθημερινή περιπέτεια στην αυλή μαζί με ένα βιαστικό 30-λεπτά περπάτημα μπορεί να τον κρατήσει ευτυχισμένο και κομψό.

 

Το Κόκερ Σπάνιελ είναι μια αθλητική φυλή και θα πρέπει να διατηρεί μια καλή μυϊκή κατάσταση. Δεν είναι φυλή που χρειάζεται πολλή άσκηση για να αποφορτίσει μια αφθονία ενέργειας. Οι Κόκερ συχνά απολαμβάνουν την άσκησή τους με την ανάκτηση μιας μπάλας ή άλλου παιχνιδιού ή με το να συνοδεύουν τους ανθρώπους τους σε μια βόλτα.

 

Απολαμβάνουν πολύ τον χρόνο με τους ανθρώπους τους , οπότε το περπάτημα είναι μια καλή επιλογή άσκησης. Εάν ο Cocker έχει έναν σύντροφο σκύλο, μπορούν να παίξουν για να ασκήσουν ο ένας τον άλλον. Το Κόκερ Σπάνιελ θέλει να ευχαριστήσει τους ανθρώπους και να απολαύσει το παιχνίδι, γι’ ‘αυτό είναι εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενθαρρύνετε την άσκηση.

 

Δεν είναι ευτυχής να μένει μόνος του έξω για πολύ ώρα την ημέρα, ωστόσο μπορεί να απασχολήσει τον εαυτό του με το σκάψιμο ή το γαύγισμα για να παραμείνει διασκεδασμένος.

 

Περιποίηση

 

Τα Κόκερ Σπάνιελ απαιτούν τακτική περιποίηση. Οι χαμένες συνεδρίες περιποίησης δεν καλύπτονται εύκολα και μπορεί να οδηγήσουν σε μπερδέματα ή κόμπους στο παλτό του Cocker. Μια μεταλλική χτένα σκυλιών επαγγελματικής ποιότητας με λεπτή και μεσαία απόσταση για τα δόντια αποτελεί αναγκαιότητα.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε το χτένισμα με ένα απαλό βούρτσισμα, αλλά η χτένα είναι το κλειδί. Οι περιττές τρίχες πρέπει να απομακρύνονται προσεκτικά με τη χτένα, φροντίζοντας να είναι καθαροί και να βλέπετε το δέρμα παντού. Εάν συναντήσετε κόμπους, μην τραβήξετε, Αντ’ αυτού, ξεχωρίστε τα με τα χέρια, ξεκινώντας από τις άκρες του παλτό και στη συνέχεια χτενίστε.

 

Να είστε προσεκτικοί όταν χτενίζετε τα αυτιά. το δέρμα στις άκρες είναι λεπτό και μπορεί να τρυπηθεί με υπερβολικά έντονο χτένισμα. Το Cocker απαιτεί πλήρη μπάνιο με ποιοτικό σαμπουάν σκύλου. Το σχολαστικό ξέβγαλμα και η εκ νέου πλύση είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τα υπολείμματα σαπουνιού μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Στεγνώστε προσεκτικά με ένα πιστολάκι με μη ζεστό αέρα. Μάθετε τη διαδικασία για τον καθαρισμό και το στέγνωμα των καναλιών του αυτιού.

 

Κατά τη διάρκεια του μπάνιου, ελέγξτε το δέρμα του Cocker για οποιαδήποτε φλεγμονώδη σημεία και λάβετε θεραπεία. Είναι βασικό να μάθετε οι ίδιοι τις διαδικασίες περιποίησης και / ή να προσελκύσετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία που αγαπά και έχει εμπειρία στη φροντίδα της φυλής.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Πομεράνιαν

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
3/5
Φιλικό με Ξένους:
3/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
3/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
5/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
3/5
Αντοχή στο Κρύο:
1/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Είναι Μέτρια Δραστήρια Φυλή
απολαμβάνουν αρκετές μικρές καθημερινές βόλτες ή ώρες παιχνιδιού
Κατάλληλο για Διαμέρισμα
Pomeranians απολαμβάνουν να είναι σκυλάκια αγκαλιάς και οικογενειακοί σύντροφοί
Βούρτσισμα μία φορά την εβδομάδα
με μια βούρτσα προς τα κάτω στο δέρμα
Προσδόκιμο ζωής 12 με 16 έτη
Το Pomeranian είναι υγιής
Είναι ωστόσο επιρρεπής: Αλλεργίες Επιληψία Προβλήματα ματιών Διαταραχή του ισχίου Δύσπνοια
3 Πομ επέζησαν από το ναυάγιο του Τιτανικού
είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ως σκυλιά συντροφιάς χάρη
Σκυλάκια Συντροφιάς,
απολαμβάνουν να είναι σκυλάκια αγκαλιάς και οικογενειακοί σύντροφοί
Η Εκπαίδευση του είναι Ευχάριστη
Αγαπούν να μαθαίνουν νέα πράγματα και να είναι το επίκεντρο της προσοχής

Τα σκυλάκια Πομεράνιαν που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon