Αμερικάνικο Πιτ Μπουλ Τεριέ

Mάθετε τα πάντα για το Αμερικάνικο Πιτ Μπουλ Τεριέ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Τα Πιτ Μπουλ είναι διασκεδαστικοί, αγαπησιάρικοι , ευγενικοί σύντροφοι, στοργικοί και υπομονετικοί με όλα τα μέλη της οικογένειας.

 

Το Αμερικανικό Πιτ Μπουλ Τεριέ είναι μια φυλή σκυλιών συντροφιάς για όλη την οικογένεια. Αρχικά εκτρέφονταν για διάφορους λόγους χρησιμότητας.

 

Όμως στη συνέχεια, το χρησιμοποιούσαν στο σπίτι για να γίνει “σκυλί νταντά” επειδή ήταν τόσο ευγενής γύρω από τα παιδιά. Η αντοχή, η υπομονή και το θάρρος τους καθιστούν δημοφιλείς ανταγωνιστές στον αθλητισμό της ευκινησίας και του ανταγωνισμού υπακοής.

Ιστορία

 

Αναπτύχθηκε από τους σκύλους τύπου Bull και Terrier, ο Αμερικάνικος Pit Bull Terrier μπορεί να ανιχνευθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1800 σε αυτό που είναι τώρα γνωστό ως το Ηνωμένο Βασίλειο. Είχαν εκτραφεί ως σκύλοι που εργάζονται σε αγρόκτημα. Κάποιοι επέλεξαν να στρέψουν δυστυχώς αυτά τα ταλέντα τους στο άθλημα της μάχης.

 

Η ανθεκτικότητα και η συνοδευτική ισχύς της φυλής είναι ασύγκριτες στον κόσμο των σκύλων. Όσο πλούσιο και γοητευτικό όσο και η ιστορία της φυλής, το μέλλον του Pit Bull είναι το πιο άξιος σχολιασμού.

 

Ορισμένοι υποστηρικτές της φυλής υποστηρίζουν ότι αυτή η φυλή είναι ο αρχικός μπουλντόγκ του παρελθόντος. Οι παλιές εκτυπώσεις και ξυλόγλυπτα δίνουν πολλούς λόγους για να το πιστέψουμε αυτό. Δείχνουν σκυλιά που μοιάζουν ακριβώς με τη φυλή σήμερα, κάνοντας πράγματα που ο σκύλος είναι ακόμα σε θέση να κάνει.

 

Για πάρα πολλά χρόνια το Pit Bull είχε τη φήμη του αγαπημένου και του αξιόπιστου συντρόφου που είναι σε όλον τον κόσμο. Δυστυχώς, όμως η φυλή έχει γίνει σύμβολο status και δύναμης και πολλοί εγκληματίες επέλεξαν να εκπαιδεύσουν αυτά τα σκυλιά για να πολεμήσουν.

 

Αυτοί οι τύποι ανθρώπων είναι κυρίως υπεύθυνοι για την απαγόρευση και το κυνηγητό που βιώνουν αυτά τα σκυλιά. Έτσι Οι φυλές Μπουλ είναι παρεξηγημένες. Οι ιδιότητες, τα ταλέντα και οι δεξιότητες που έχουν αυτά τα σκυλιά τα κάνουν από τους δυνατότερους παίκτες σε παιχνίδια υπακοής και ευκινησίας, αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος που προσελκύουν άκρως αδίστακτους ανθρώπους ως ιδιοκτήτες που αναζητούν ισχυρούς ανταγωνιστές για τις μάχες σκυλιών τους. Το λυπηρό αποτέλεσμα είναι ότι οι φυλές των Μπουλ, ιδιαίτερα το Αμερικάνικο Πιτ Μπουλ, έχουν αποκτήσει φήμη τα τελευταία χρόνια ως επικίνδυνα.

 

Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

 

Αλλά η αχαλίνωτη παραπληροφόρηση και ο φόβος που προκαλούνται από τις ενέργειες μιας μειοψηφίας σκύλων που κρατούνται από ανθρώπους που διαπράττουν εγκληματικές αμέλειες έχουν προκαλέσει νομοθεσία εναντίον της φυλής σε πολλές πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την αναφορά στην ευθύνη που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κλιμάκωση των μεμονωμένων περιπτώσεων με έναν αμείλικτο τρόπο στον βωμό της θεαματικότητας. Τα περισσότερα Pit Bulls εκτρέφονται ως οικογενειακά σκυλιά ή για αθλήματα όπως τραβώντας βάρος, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σπάνια θα το αναφέρουν αυτό. Παίρνουν περισσότερη τηλεθέαση προβάλλοντας ότι όλα τα Pit Bulls εκτρέφονται από μαχητές.

 

Σε πολλές περιπτώσεις, όταν τα ΜΜΕ καταγγέλλουν ότι επιτίθεται ένα Pit Bull, δεν είναι καν ένα Pit Bull, αλλά μια μικτή φυλή κάποιου είδους ή ένα άλλο Μπουλ. Επειδή το όνομα Pit Bull θα τραβήξει την μεγαλύτερη προσοχή από το κοινό.

 

Το μέλλον του Pit Bull έχει ταραχθεί αδίκως και όλοι πρέπει να κατηγορηθούν, εκτός από τον ίδιο τον σκύλο.

 

Αυτό το πολύ πιστό σκυλί είναι πάρα πολύ χαρούμενο για τον ιδιοκτήτη του, και έχει μεγάλη ανάγκη να τον ευχαριστεί και η ειρωνεία είναι πως αυτό το χαρακτηριστικό του σε συνδυασμό με τους λάθος ιδιοκτήτες είναι η ρίζα της δικής του καταστροφής.

 

Αυτή την ανάγκη να ευχαριστήσει συνοδεύουν και ένα σορό άλλες αξιόλογες ικανότητες κάθε είδους.

Μορφολογία

 

Το Πιτ Μπουλ είναι Ισχυρό και ανθεκτικό, αλλά ελαφρύ στα πόδια του.

 

Το Πιτ Μπουλ έχει χαμηλό κέντρο βάρους και φαίνεται ελαφρώς μακρύτερο από ότι ψηλό. Οι μύες του λαιμού και του κεφαλιού είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένοι. Τα μάτια είναι μικρά, και τα αυτιά .

 

Αυτό το σκυλί είναι βαρύ για το μέγεθός του, ζυγίζει περίπου 14 με 32 κιλά, και έχει ύψος 46 με 56 εκατοστά. Το τρίχωμά του είναι κοντό, γυαλιστερό  και κομψό.

Χαρακτήρας

 

Το American Pit Bull Terrier (APBT) έχει έντονη επιθυμία να ευχαριστήσει. Το APBT έχει προκαλέσει περισσότερη ανθρώπινη συναισθηματική, ορθολογική και παράλογη αντίδραση από οποιαδήποτε άλλη φυλή που υπάρχει σήμερα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτά τα σκυλιά – ανθρωποφάγα ή μισούν τον άνθρωπο. Οι φυσικές επιβλητικές τάσεις τους είναι προς άλλα σκυλιά και ζώα, όχι για ανθρώπους. Ωστόσο, αν είναι σωστά κοινωνικοποιημένοι με έναν σταθερό, αλλά ήρεμο, σίγουρο, σταθερό αρχηγό, δεν θα είναι καν επιθετικοί μαζί τους.

 

Το αμερικανικό Pit Bull Terrier είναι ένα καλοδουλεμένο, διασκεδαστικό, εξαιρετικά πιστό,  στοργικό και προστατευτικό οικογενειακό κατοικίδιο που είναι καλό με τα παιδιά και τους ενήλικες. Σχεδόν πάντα υπάκουος, είναι πάντα πρόθυμος να ευχαριστήσει τον δάσκαλό του.

 

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θαρραλέο και έξυπνο σκύλο φρουράς που είναι γεμάτο ζωντάνια. Εξαιρετικά προστατευτικό των ιδιοκτητών του και της ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη. Είναι συνήθως πολύ φιλικό, αλλά έχει μια εκπληκτική ικανότητα να γνωρίζει πότε πρέπει να προστατεύσει και πότε όλα είναι εντάξει. Ο Αμερικανός Pit Bull Terrier μπορεί να είναι πρόθυμος με τους πενιχρούς ιδιοκτήτες και χρειάζεται ένα σταθερό χέρι. Είναι εν γένει εντάξει με άλλα κατοικίδια ζώα αν αυτά μεγαλώνουν μαζί τους από κουτάβια.

 

Είναι πολύ φιλικοί, αλλά δεν συνιστώνται για τους περισσότερους ανθρώπους, επειδή οι αρκετοί άνθρωποι από ότι φάνηκε δεν ξέρουν πως να αναθρέψουν σωστά ένα τέτοιο πολυτάλαντο σκυλί. Προβλήματα προκύπτουν όταν κάποιος δεν κατανοεί τη φυσική συμπεριφορά του σκυλιού, βλέποντας τον σκύλο σαν να έχει ανθρώπινα συναισθήματα και καταλήγει σε ένα σκυλί που πιστεύει ότι είναι ο αρχηγός του σπιτιού. Για ένα μικρό, όχι τόσο ισχυρό σκυλί, οι άνθρωποι μπορούν μερικές φορές να ξεφύγουν με αυτό, ωστόσο, για μια ισχυρή φυλή, κάποιος πρέπει πραγματικά να καταλάβει και να ακολουθήσει αυτή την έννοια της διατήρησης ενός σκύλου.

 

Αυτή η φυλή είναι εξαιρετική με τα παιδιά στην οικογένεια, έχουν υψηλή ανεκτικότητα σε πόνο και θα είναι ευτυχισμένοι με το έντονο, ατσουμπαλο παιχνίδι των παιδιών. Χρησιμοποιούνται ως σκύλοι σε αγρόκτημα που εργάζονται σε όλο τον κόσμο, αναφέρονται ως “άλογο του φτωχού”. Μια ελάχιστη εκπαίδευση, με το σωστό ποσό άσκησης και έναν σωστό ηγέτη ως ιδιοκτήτη, θα αναθρέψει ένα γαλήνιο, υπάκουο σκυλί.

 

Έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα ως κηδεμόνας ιδιοκτησίας, αλλά ταυτόχρονα είναι σκύλος σύντροφος. Ο στόχος στην εκπαίδευση αυτού του σκύλου είναι να επιτευχθεί να είσαστε ο αρχηγός της αγέλης του. Όταν εμείς οι άνθρωποι ζούμε με τα σκυλιά, γινόμαστε η αγέλη-οικογένειά  τους. Ολόκληρη η αγέλη συνεργάζεται με έναν μόνο ηγέτη. οι γραμμές είναι σαφώς καθορισμένες και ορίζονται κανόνες. Εσείς και όλοι οι άλλοι άνθρωποι πρέπει να είσαστε υψηλότεροι ιεραρχικά απ ‘ό, τι ο σκύλος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που η σχέση σας μπορεί να είναι επιτυχής με οποιαδήποτε φυλή.

 

Όταν εκπαιδεύονται και κοινωνικοποιούνται σωστά, αυτό είναι ένα πολύ καλό σκυλί και ένας μεγάλος οικογενειακός σύντροφος. Δυστυχώς, ορισμένοι επιλέγουν να προωθήσουν το ένστικτο μάχης στη φυλή, δίνοντάς του ένα κακό όνομα.

Εκπαίδευση

 

Ως ιδιοκτήτης ενός Αμερικάνικου Πιτ Μπουλ Τεριέ, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να συναντήσετε θυμό και εχθρότητα από άλλους ανθρώπους που έχουν παραπλανηθεί για το θαυμάσιο σκυλί σας. Αυτό δεν είναι μια φυλή για όλους, ειδικά για εκείνους που δεν είναι πρόθυμοι να επενδύσουν χρόνο στην κατάρτιση και την κοινωνικοποίηση και δεν μπορούν ή δεν θα παρέχουν σταθερή καθοδήγηση.

 

Όταν μεγαλώσει με την κατάλληλη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, ο Αμερικάνικος Πιτ Μπουλ Τεριέ είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος για τα παιδιά. Είναι γεμάτος αγάπη και ευγενής με τους ανθρώπους και συχνά δεν έχει την ικανότητα του φύλακα όταν είναι μικρό λόγω της ουράς του καθώς πηγαινοέρχεται όλο χαρά και ανυπομονησία, πρόθυμος να χαιρετήσει οποιοδήποτε πρόσωπο είναι στην πόρτα.

 

Οι Αμερικανοί Pit Bull Terriers είναι αφοσιωμένοι και πιστοί στην οικογένειά τους και, αν χρειαστεί, θα τους υπερασπιστούν με όλη τους την δύναμη.

 

Αυτά τα σκυλιά είναι εξαιρετικά έξυπνα και μαθαίνουν εύκολα τις εντολές και τα κόλπα. Έχουν μια ζέστασιά για τη ζωή και την αγάπη να συμμετέχουν σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους.

 

Διατηρούν μια κουτάβισια συμπεριφορά και στην ενηλικίωση, και αυτή η ζωτικότητα και η χαρά τους τους κάνει μια πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική συντροφιά για να ζήσετε μαζί τους. Μόλις συναντήσετε και γνωρίσετε αυτή τη φυλή, θα αναρωτηθείτε πώς ζούσατε χωρίς ένα Πιτ Μπουλ.

Υγεία

 

Οι Αμερικανοί Pit Bull Terriers είναι γενικά υγιείς, έχουν διάρκεια ζωής 12-15 χρόνια αλλά όπως και με όλες τις φυλές, είναι επιρρεπείς σε ορισμένες συνθήκες υγείας.

 

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως όλα τα Πιτ Μπουλ θα εμφανίσουν κάποια ή όλες αυτές τις ασθένειες, απλά είναι σημαντικό να τις γνωρίζετε αν ενδιαφέρεστε για αυτή τη φυλή.

Δυσπλασία ισχίου, Αλλεργίες, Υποθυρεοειδισμός,, Καρδιακή νόσος.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα Πιτ Μπουλ Τεριέ πρέπει να έχουν άφθονη τακτική άσκηση και πρέπει να λαμβάνουν μεγάλες καθημερινές βόλτες για να είναι χαρούμενα και ισορροπημένα.

 

Αναμείνετε να περάσετε περίπου μία ώρα την ημέρα περπατώντας, παίζοντας ή με άλλο τρόπο ασκώντας αυτό το σκυλί. Ενώ αγαπούν τους ανθρώπους, τα Pit Bull Terriers είναι ισχυροί για το μέγεθός τους και μπορεί να είναι πεισματάρικα αν παραμείνουν για πολύ ώρα μόνα τους. Αρχίστε την κατάρτιση υπακοής νωρίς και συνεχίστε τη όλη ζωή του σκύλου σας.

 

Η εκπαίδευση είναι η βάση για μια ισχυρή σχέση με το American Pit Bull Terrier σας.

 

Οι Αμερικανοί Pit Bull Terriers δεν πρέπει να μένουν έξω για πολύ, επειδή δεν μπορούν να ανεχθούν το κρύο πολύ. Ακόμη και ανεξάρτητα από το κλίμα, αυτά τα σκυλιά είναι καλύτερα ως “σκύλοι σπιτιού”. Επιθυμούν να βρίσκονται μέσα στο σπίτι καθώς είναι σκυλάκια συντροφιάς και θέλει να συμμετέχει σε ότι κάνει η οικογένειά του και να αισθάνεται μέρος της.

 

Δημιουργούν πολύ ισχυρούς δεσμούς με τις οικογένειές τους και θα υποφέρουν αν παραμείνουν μόνοι για μεγάλες περιόδους.

 

Περιποίηση

 

Το κοντό τρίχωμά τους  είναι λαμπερό και άκαμπτο στην αφή, και έρχεται σε όλα τα χρώματα – κόκκινο, μπλε, καφέ, γκρι, μαύρο και άσπρο, και brindle, μεταξύ τους.

 

Απαιτούν λίγη μόνο περιποίηση, και έχουν ένα παλτό που είναι εύκολο να κρατηθεί καθαρό με ένα περιστασιακό μπάνιο. Το βούρτσισμα με μια σκληρή βούρτσα και το σκούπισμα με ένα πανί θα διατηρήσει τη λάμψη του τριχώματός του.

 

Βουρτσίστε τα δόντια του σκύλου σας τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε τη συσσώρευση των ταρτάρων και τα βακτήρια που κρύβονται μέσα σε αυτό. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακή αναπνοή.

 

Το κόψιμο των νυχιών μία ή δύο φορές το μήνα. Εάν τους ακούτε κάνοντας κλικ στο πάτωμα, τα νύχια είναι πάρα πολύ μακριά. Τα νύχια του σκύλου έχουν στα νύχια τους αιμοφόρα αγγεία και αν κόψετε πολύ κοντά, μπορεί να προκαλέσετε αιμορραγία – και το σκυλί σας μπορεί να μην συνεργαστεί την επόμενη φορά που βλέπει τους νυχοκόπτες να βγαίνουν. Έτσι, εάν δεν είστε έμπειροι στο κόψιμο των νυχιών τους ή γενικά της περιποίησης του σκύλου, ρωτήστε έναν κτηνίατρο ή groomer για οδηγίες.

 

Τα αυτιά του πρέπει να ελέγχονται κάθε εβδομάδα για ερυθρότητα ή κακή οσμή, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη. Όταν ελέγχετε τα αυτιά του σκύλου σας, τα σκουπίζετε με μια βαμβακερή σφαίρα νωπή απαλή, με ισορροπημένο pH πετσέτα, ή κάποιο καθαριστικό για τα αυτιά, για να αποτρέψετε τις λοιμώξεις. Μην εισάγετε τίποτα στο κανάλι του αυτιού. απλά καθαρίστε το εξωτερικό αυτί.

 

Συνηθίστε το American Pit Bull Terrier σας στο βούρτσισμα και να το εξετάζεται από όταν είναι κουτάβι. Χειριστείτε τα πόδια του συχνά – τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στα πόδια τους – και κοιτάξτε μέσα στο στόμα και τα αυτιά του. Κάνετε καλλωπισμό μια θετική εμπειρία γεμάτη με έπαινο και ανταμοιβές, και θα θέσει τις βάσεις για εύκολες κτηνιατρικές εξετάσεις και άλλους χειρισμούς όταν είναι ενήλικας.

 

Κατά τη διάρκεια της περιποίησης ελέγξτε για πληγές, εξανθήματα ή σημεία λοίμωξης όπως ερυθρότητα, τρυφερότητα ή φλεγμονή στο δέρμα, στη μύτη, στο στόμα και στα μάτια, και στα πόδια. Τα μάτια πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς ερυθρότητα. Η προσεκτική εβδομαδιαία εξέταση σας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα υγείας νωρίς.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Αμερικάνικο Πιτ Μπουλ Τεριέ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
1/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
3/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
4/5
Αντοχή στο Κρύο:
2/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

210920144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Είναι Ενεργητική Φυλή
περίπου μία ώρα την ημέρα περπατημα, παίζοντας ή με άλλο τρόπο ασκώντας αυτό το σκυλί
Προσαρμόζεται σε Διαμέρισμα
Αλλά πρέπει να λαμβάνουν μεγάλες καθημερινές βόλτες
Απαιτούν λίγη περιποίηση
εύκολο να κρατηθεί καθαρό με ένα περιστασιακό μπάνιο.
Προσδόκιμο ζωής 12 με 15 έτη
Το Πιτ Μπουλ είναι γενικά υγιής
είναι επιρρεπής σε: Δυσπλασία ισχίου, Αλλεργίες, Υποθυρεοειδισμός,, Καρδιακή νόσος
Φυλή με άπειρα ταλέντα
Η κακή φήμη είναι αποτέσμα παραπληροφόρησης + κακών ιδιωκτητών
Σκυλάκια Συντροφιάς, Φύλακες
Έχει Άπειρη υπομονή και ευγένεια, ειδικά με τα παιδιά
Η Εκπαίδευση του είναι Ευχάριστη
Αυτά τα σκυλιά είναι εξαιρετικά έξυπνα και μαθαίνουν εύκολα τις εντολές και τα κόλπα.

Τα σκυλάκια Πιτ Μπουλ που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon