Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Mάθετε τα πάντα για το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

 

Λίγα λόγια

 

Τα Λάμπραντορ είναι τα καλύτερα σκυλιά για μια οικογένεια, είναι ευγενικά, καλόψυχα, λατρεύουν να ικανοποιούν τον ιδιοκτήτη τους πάντα γεμάτα ενέργεια και καλή διάθεση.

 

Το Labrador Ριτρίβερ είναι η ράτσα σκύλων που κρατάει την πρώτη θέση στον Αμερικανικό και τον Αγγλικό κυνολογικό όμιλο, η εξυπνάδα του, η προσαρμοστικότητά του, η αγάπη του και η έλλειψη επιθετικότητας τον καθιστά τον ιδανικό σύντροφο.

Ιστορία

 

Οι ψαράδες μετέφεραν μερικά από τα καλύτερα σκυλιά που χρησιμοποιούσαν για το τράβηγμα της βάρκας ή των διχτυών, στην Αγγλία για να πωληθούν. Οι ικανότητές τους διαδόθηκαν γρήγορα, και πλούσιοι γαιοκτήμονες αποφάσισαν να τα δοκιμάσουν στο κυνήγι.

 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα καθιερώθηκε σαν εξαιρετικό ριτρίβερ (σκύλος επαναφοράς) τόσο στο νερό όσο και την ξηρά, και σαν εξαιρετικά ευφυής και πράος χαρακτήρας. Οι πρώτοι εισαγωγείς έκαναν εξαιρετική δουλειά, διατηρώντας τις γραμμές αίματος καθαρές και θεσπίζοντας ένα στάνταρντ φυλής που ελάχιστα έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, έθεσαν τις στέρεες βάσεις στην φυλή.

 

Παρόλο που η καταγωγή του Λάμπραντορ είναι από τον Καναδά, η φυλή οφείλει την ύπαρξη και εδραίωση της σε αυτούς τους γαιοκτήμονες του δέκατου ένατου αιώνα που αναγνώρισαν τις εκπληκτικές ικανότητες της φυλής.

Μορφολογία

 

Το Λαμπραντόρ είναι ένα σκυλί που στέκεται περήφανο, τα αυτιά να γέρνουν μπροστά, το τρίχωμα να λάμπει και τα μάτια του είναι σε μια εγρήγορση και ταυτόχρονα προδίσουν μια καλή, φιλική ιδιοσυγκρασία. Είναι πολλά περισσότερα από ένα όμορφο σκυλί. Τα χρώματα του Λαμπραντoρ είναι ατόφιο μαύρο, κίτρινο και σοκολατί.

 

Είναι γεροδεμένο, αθλητικό σκυλί, καλοσχηματισμένο, με ανοιχτά πλευρά, δυνατά και μυώδη πίσω άκρα, μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους 55-60 εκ. και συνήθως φτάνει 25-32 κιλά. Η φυλή αυτή αν κατέχει μία υγιή, αθλητική, ισορροπημένη διαμόρφωση θα έχουν μεγάλη αντοχή, λειτουργούν τέλεια είτε σε ξηρά είτε σε θάλασσα.

 

Έχουν  διπλό, μαλακό, κοντό τρίχωμα, που τα προστατεύει από τις έντονες θερμοκρασίες και βοηθά στην απομάκρυνση του νερού. Η ουρά τους είναι παχιά στη βάση και καταλήγει σε ένα στενότερο σημείο.

Χαρακτήρας

 

Τα Λαμπραντόρ είναι σκυλάκια γεμάτα αγάπη για τον άνθρωπο και πάρα πολύ καλοί σύντροφοι για τα παιδιά, δεν είναι καθόλου επιθετικά αλλά σε περίπτωση πραγματικού κινδύνου θα γαυγίζει για να τον απομακρύνει, αυτά μαζί με την νοημοσύνη και την προσαρμοστικότητά τους τα κάνουν ένα ιδανικό σκυλί για κάθε οικογένεια.

 

Το Λαμπραντόρ είναι πράος, ευγενικός χαρακτήρας που δεν αναστατώνεται εύκολα και ταυτόχρονα είναι ένα πολύ δραστήριο και δυνατό σκυλί. Έχει έντονη την ανάγκη να ικανοποιεί τα αφεντικά του και να τον επαινούν, είναι απίστευτα φιλικό, κοινωνικό και ευγενικό σκυλάκι.

 

Από κουτάβια κιόλας τα Λαμπραντόρ είναι  προσανατολισμένα στην δράση και τους ανθρώπους. Για αυτό και είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ράτσες σκύλων παγκοσμίως, από το να οδηγούν άτομα για αναπηρίες, μέχρι να κάνουν εργασίες ανεύρεσης βομβών και ναρκωτικών

Εκπαίδευση

 

Τα σκυλάκια Λαμπραντόρ είναι πολύ ευφυές, τους αρέσει να μαθαίνουν νέα πράγματα, να ευχαρηστούν τον ιδιοκτήτη τους και έχουν πολύ δεκτικό χαρακτήρα, όλα αυτά καθιστούν την εκπαίδευσή τους πολύ εύκολη.

 

Με τη σωστή κατάρτιση από κουτάβι, μπορούν να είναι μια πραγματική χαρά η νοημοσύνη τους τα κάνει τα καλύτερα σκυλιά detectives και οδηγούς.

Υγεία

 

Το προσδόκιμο ζωής των καθαρόαιμων Λαμπραντόρ είναι κατά μέσο όρο 10 με 12 έτη. Τα Λαμπραντόρ είναι γενικά ανθεκτικά υγιή σκυλιά. Πιθανές ασθένειες που μπορεί να παρουσιάσει είναι η δυσπλασία του ισχίου,  δερματικές αλλεργίες και παθήσεις των ματιών όπως καταρράκτη

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το Λαμπραντόρ χρειάζεται πολύ την ανθρώπινη συντροφιά, επιθυμεί να ζει με την οικογένεια μέσα στο σπίτι, είναι ένα σκυλί πολύ δεμένο με την οικογένειά του και εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη του, αρκεί βέβαια να παίρνει τις καθημερινές του βόλτες να εκτονώνεται , η φυλή αυτή έχει σχεδόν ατέλειωτη ενέργεια, και εάν δεν κάνουν αρκετή άσκηση, γίνονται γρήγορα καταστρεπτικοί, μασώντας ότι βρουν μπροστά τους.

 

Προετοιμαστείτε για μακρύς περιπάτους και παιχνίδια! Τα Λαμπραντόρ, δεν θα θελήσουν να αφεθούν μόνα τους έξω, ούτε θα θέλουν να είναι μόνα όλη την ημέρα ενώ εσείς λείπετε. Όταν είστε στο σπίτι, θα θελήσουν να είναι κοντά σας και να παίζουν όλη την ώρα.

 

Ένας μικρός κήπος ή αυλή αρκεί σε συνδυασμό την καθημερινή του βόλτα και άσκηση. Δεν μπορεί να ζήσει εύκολα σε ένα διαμέρισμα είναι πολύ δραστήριο, με αγάπη για κίνηση, άσκηση, και διάθεση για παιχνίδι και μεγάλες βόλτες.

 

Περιποίηση

 

Tρίχωμα του είναι κοντό, σκληρό, ίσιο, γυαλιστερό αν και πυκνό δεν απαιτεί πολύ χρόνο για την περιποίηση του, λίγο βούρτσισμα αρκεί για να το διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση.

 

Το Λαμπραντόρ αγαπά το νερό και αντιμετωπίζει το μπάνιο του σαν παιχνίδι, καλό θα ήταν να εξοικειωθεί και να οριοθετηθεί ωστόσο από μικρή ηλικία. Συχνά χρειάζεται βούρτσισμά δοντιών και κόψιμο νυχιών

Χαρακτηριστικά ράτσας Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Εξυπνάδα:
5/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
3/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
2/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
4/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
1/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
4/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5
Προβλήματα Υγείας
2/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
έχει σχεδόν αστείρευτη ενέργεια
εάν δεν κάνουν αρκετή άσκηση, γίνονται γρήγορα καταστρεπτικοί
Δεν μπορεί εύκολα σε ένα διαμέρισμα
είναι πολύ δραστήριο, με αγάπη για κίνηση, άσκηση, και διάθεση για παιχνίδι και μεγάλες βόλτες.
Χρειάζονται μπάνιο ανά λίγους μήνες
Το Λαμπραντόρ αγαπά το νερό και αντιμετωπίζει το μπάνιο του σαν παιχνίδι
Προσδόκιμο ζωής 10 με 12 χρόνια
είναι γενικά ανθεκτικά υγιή σκυλιά
Πιθανές ασθένειες: δυσπλασία του ισχίου, δερματικές αλλεργίες και παθήσεις των ματιών
καθιερώθηκε σαν εξαιρετικό retriever:σκύλος επαναφοράς
τόσο στο νερό όσο και την ξηρά, και σαν εξαιρετικά ευφυής και πράος χαρακτήρας
Σκύλος Συντροφιάς, εργασίας
η εξυπνάδα, η προσαρμοστικότητά, η αγάπη του, η έλλειψη επιθετικότητας τον καθιστούν τον ιδανικό σύντροφο
Η εκπαίδευσή τους είναι πολύ εύκολη
πολύ ευφυές, τους αρέσει να μαθαίνουν νέα πράγματα, να ευχαρηστούν τον ιδιοκτήτη τους

Τα σκυλάκια Λαμπραντόρ Ριτρίβερ που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon