Χάσκυ

Mάθετε τα Πάντα για το Χάσκυ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Το Χάσκυ Σιβηρίας ευδοκιμεί γύρω από τους ανθρώπους και πραγματικά απολαμβάνει την συντροφιά τους. είναι αρκετά γοητευτικό με την σκανδαλιάρικη και παιχνιδιάρικη φύση του. Είναι επίσης αρκετά κοινωνικό και αγαπά να επιδεικνύει τα ταλέντα του.

 

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί πολλοί προσελκύονται από την εμφάνιση του λύκου της Σιβηρίας και από την ιδιαίτερη και όμορφη προσωπικότητά τους.

 

Τα κλασικά βόρεια σκυλιά, τα Σιβηρικά Χάσκυ είναι φιλικά και έξυπνα αλλά κάπως ανεξάρτητα και επίμονα. Αγαπούν την ανθρώπινη συντροφιά και δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά χρειάζονται σταθερή και ήπια εκπαίδευση από το κουτάβι.

Ιστορία

 

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, οι Chukchis χρησιμοποίησαν το Σιβηρικό Χάσκυ ως σκύλους έλκηθρων και εργάστηκαν εξαιρετικά καλά τόσο με τον άνθρωπο όσο και με τον σκύλο που ζούσαν ο ένας δίπλα στον άλλο σε πλήρη αρμονία. Εξαρτιόντουσαν το ένα το άλλο για να επιβιώσουν σε συχνά εξαιρετικά σκληρές συνθήκες. Τα Σιβηρικά Huskies εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Αλάσκα στις αρχές του 20ού αιώνα και την εποχή εκείνη ονομάζονταν Chuckchis.

 

Επειδή αυτά τα σκυλιά αποδείχθηκαν απίστευτα γρήγορα στην ιπποδρομία που ήταν ένα πολύ δημοφιλές άθλημα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, τα Σιβηρικά Χάσκυ έπρεπε σύντομα να ανταγωνιστούν στα κράτη όπου μετονομάστηκαν σε “Σιβηρικά Χάσκυ “.

 

Τα Χάσκυ είναι γνωστό ότι είναι μία από τις παλαιότερες γνωστές φυλές στον πλανήτη και με την πάροδο του χρόνου η φυλή δεν έχει αλλάξει από τα σκυλιά που είδε το 19ο αιώνα. Σήμερα, ο Σιβηρικός Χάσκυ έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή ως οικογενειακό κατοικίδιο ζώο και σκύλος συντροφιάς σε όλο τον κόσμο χάρη με την όμορφη εμφάνιση τους, τη στοργική και πιστή φύση τους.

Μορφολογία

 

Το Χάσκυ Σιβηρίας είναι ένα πανέμορφο σκυλί μεγάλου μεγέθους το ύψος των αρσενικών κυμαίνεται στα 53 με 62 εκ. με βάρος 20 με 27 κιλά, ενώ τα θηλυκά είναι 51 με 56 εκατοστά και βάρος 16 με 23 κιλά. Είναι ένα πολύ ελκυστικό σκυλί που είναι γνωστό ότι η εμφάνιση του μοιάζει με λύκο. Τα κεφάλια τους είναι όμορφα αναλογικά σε σχέση με τα υπόλοιπα σώματα που έχουν λειανθεί. Το κρανίο τους είναι ελαφρώς θολωτό και οι μουσούδες τους είναι μετρίως μακρές και φαρδιές, φθίνουσες στη μύτη. Οι στάσεις τους είναι καλά καθορισμένες και οι μύτες μπορεί να είναι μαύρες, μαύρες, καφετί ή μπεζ χρωματισμένες ανάλογα με το χρώμα του σκύλου.

 

Τα μάτια έχουν σχήμα αμυγδάλου και είναι ωραία τοποθετημένα στο πρόσωπο ενός σκύλου. Μπορούν να είναι κάθε σκιά του μπλε ή καφέ και τα σκυλιά μπορούν να καυχηθούν όταν έχουν ένα μάτι από κάθε χρώμα. Τα Χάσκυ Σιβηρίας έχουν πάντα μια έντονη έκφραση στα μάτια τους που είναι συχνά άτακτη αλλά πάντα φιλική.

 

Τα αυτιά είναι μέτρια σε μέγεθος και ορίζονται στενά μεταξύ τους. Έχουν σχήμα τριγωνικό και ελαφρώς ευρύτερο στη βάση που τοποθετείται ψηλά πάνω στο κεφάλι ενός σκύλου και το οποίο κρατά πολύ όρθιο. Τα αυτιά είναι παχιά και καλά καλυμμένα με γούνα και έχουν ελαφρώς στρογγυλεμένες άκρες.

 

Οι ουρές τους καλύπτονται καλά με γούνα και αρκετά σαν αλεπού. Τα σκυλιά την φέρνουν ελαφρώς καμπυλωμένα όταν ξυπνούν.

 

Όσον αφορά το παλτό τους, το Husky μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πυκνό, διπλό παλτό με μεσαίο μήκος, με το υπόστρωμα να είναι παχύτερο και πιο μαλακό από το εξωτερικό παλτό. Οι τρίχες φύλαξης στο εξωτερικό τους παλτό είναι ίσιες, και βρίσκονται κοντά στο σώμα του σκύλου.

 

Τα αποδεκτά χρώματα φυλής περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 

Μαύρο άσπρο, Μαύρο γκρι & λευκό, Κρέμα & λευκό, Σκούρο γκρι & λευκό, Σκούρο κόκκινο & λευκό, Γκρι & λευκό, Ανοιχτό γκρι και λευκό, Κόκκινο άσπρο, λευκό.

Χαρακτήρας

 

Το Χάσκυ Σιβηρίας ευδοκιμεί γύρω από τους ανθρώπους και πραγματικά απολαμβάνει την συντροφιά τους. Ωστόσο, έχουν επίσης κυνηγετικό ένστικτο, που σημαίνει ότι θα ήταν λάθος να εμπιστευτείτε ένα Χάσκυ γύρω από μικρά ζώα και κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένων των γατών και άλλων σκύλων μικρών φυλών. Παρ ‘όλα αυτά, είναι αρκετά γοητευτικό με την σκανδαλιάρικη και παιχνιδιάρικη φύση του. Είναι επίσης αρκετά κοινωνικό και αγαπά να επιδεικνύει τα ταλέντα του.

 

Τα Χάσκυ έχουν αγαπηθεί πολύ γιατί είναι αξιολάτρευτα, πολύ φιλικά, κοινωνικά και ευγενικά  για αυτό όμως δεν είναι και καλοί φύλακες.. Δυστυχώς, δεν είναι καχύποπτοι με τους ξένους, γεγονός είναι ότι τείνουν να τους αγαπούν όλους.

 

Τα Χάσκυ είναι γνωστό ότι έχουν πολύ ωραίο ήχο, δεν τους αρέσει να γαυγίζουν περισσότερο προσπαθούν να μιλήσουν ή να φωνάξουν. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, γερά σκυλιά που δεν αισθάνονται το κρύο χάρη στα παχιά διπλά παλτά τους. Χρειάζονται έναν τόνο πνευματικής διέγερσης και άσκησης για να είναι καλά ισορροπημένα σκυλιά. Αφήνοντας ένα Χάσκυ μόνο του για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θα έβλεπαν σύντομα ένα σκυλί να βαριέται και να αναπτύσσει κάποια ανεπιθύμητα ζητήματα συμπεριφοράς, δηλαδή υπερβολικό ουρλιαχτό και καταστροφικό γύρω από το σπίτι.

 

Τα Χάσκυ είναι αθλητικά και ευέλικτα που σημαίνει ότι είναι επίσης πολύ καλοί καλλιτέχνες διαφυγής. Να υπάρχει περίφραξη στον κήπο η οποία πρέπει να είναι εξαιρετικά ασφαλές και υψηλό για να τους σταματήσει από το άλμα έξω. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ καλοί στο να σκάβουν το δρόμο τους έξω από έναν κήπο κάτω από το φράχτη. Είναι έξυπνα σκυλιά, αλλά έχουν δικό τους μυαλό και γι ‘αυτό είναι καλύτερα να ανήκουν και να χειρίζονται από ανθρώπους που γνωρίζουν πόσο μεγάλη είναι η διατήρηση ενός Χάσκυ Σιβηρίας.

 

Η φυλή της Σιβηρίας Husky είναι επίσης γνωστή με τα ονόματα Husky, Sibe, Arctic Husky, Chukcha, Chuksha.

Εκπαίδευση

 

Όλες οι φυλές επωφελούνται από την πρώιμη κοινωνικοποίηση, τη βασική εκπαίδευση υπακοής και την εκμάθηση καλών τρόπων, και το Χάσκυ Σιβηρίας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εκπαίδευση απαιτεί ώρες αφοσίωσης και υπομονής. Υπάρχουν αρκετά καλά βιβλία διαθέσιμα για την εκπαίδευση παρέχουν συμβουλές και πληροφορίες για να ξεκινήσετε.

 

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να κάνετε όλες τις ασκήσεις κατάρτισης διασκεδαστικές τόσο για τον σκύλο όσο και για εσάς. Οι Σιβηρικοί είναι πολύ κοινωνικοί και χρειάζονται τακτικά συντροφιά, είτε ανθρώπινη είτε άλλων σκύλων. δεν είναι κατάλληλα να μένουν μόνοι όλη την ημέρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα Χάσκυ Σιβηρίας έχουν μια συντριπτική επιθυμία να τρέξουν και θα πρέπει να βρίσκονται σε λουρί ή σε ασφαλή περιφραγμένη περιοχή ανά πάσα στιγμή.

Υγεία

 

Το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός σιβηρικού Husky είναι μεταξύ 12 και 14 ετη, όταν φροντίζεται κατάλληλα και τρώει μια κατάλληλη διατροφή καλής ποιότητας για να ταιριάζει στις ηλικίες τους.

 

Όπως και πολλές άλλες φυλές, το Husky είναι γνωστό ότι υποφέρει από μερικά κληρονομικά θέματα υγείας που αξίζει να μάθετε, αν σκοπεύετε να μοιραστείτε το σπίτι σας με ένα από αυτά τα ενεργά και όμορφα σκυλιά.

 

Οι συνθήκες που φαίνεται να επηρεάζουν περισσότερο τη φυλή περιλαμβάνουν τα εξής:

Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς (PRA), Γλαύκωμα, Κληρονομικοί καταρράκτες, Δυσπλασία ισχίου.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Οι Σιβηρικοί είναι ενεργοί, αθλητικοί σκύλοι που χρειάζονται πολλή άσκηση. Είναι μια φυλή εργασίας και είναι πιο ευτυχισμένη όταν έχουν μια λειτουργία να εκτελέσουν. Η τακτική άσκηση είναι σημαντική τόσο από σωματική όσο και από ψυχική άποψη, ενώ οι δραστηριότητες ενδυναμώνουν τον δεσμό μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη.

 

Τα Χάσκυ εκτρέφονταν για να τρέχουν και θα το κάνουν με κάθε ευκαιρία, είναι ζωτικής σημασίας να κρατάτε τον σκύλο σε λουρί ή σε περιφραγμένη αυλή. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να απολαύσει τόσο το σκυλί όσο και οι ιδιοκτήτες – η συγκέντρωση, η ευκινησία και η υπακοή είναι μερικές από αυτές.

 

Ένας πολυάσχολος και δραστήριος Χάσκυ είναι ένας ευτυχισμένος και υγιής σκύλος. Αυτή η φυλή είναι επίσης πολύ προσαρμόσιμη, και για όσους ζουν σε ένα πιο αστικό περιβάλλον, οι καθημερινοί περίπατοι ή οι ομάδες παιχνιδιού doggie μπορούν να προσφέρουν μεγάλη άσκηση.

 

Περιποίηση

 

Οι Σιβηρικοί Huskies θεωρούνται μια “φυσική” φυλή. Είναι εξαιρετικά αυτοκαθαριζόμενοι και συχνά χρειάζονται μόνο λίγα Μπάνια ετησίως. Το εβδομαδιαίο βούρτσισμα συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του τριχώματος και του δέρματος.

 

Οι Σιβηρικοί έχουν ένα διπλό παλτό, το υπόστρωμα μαδάει δύο φορές το χρόνο και είναι σημαντικό να βουρτσίζετε συνεχώς το παλιό παλτό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και μια μεταλλική κτένα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μήκος των νυχιών και κρατήστε τα κομμένα ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε προβλήματα στα πόδια.

Είναι επίσης σημαντικό να ελέγξετε τα αυτιά ενός σκύλου και να τα καθαρίσετε όταν είναι απαραίτητο. Εάν αφήσετε πάρα πολύ κερί να συσσωρευτεί στα αυτιά ενός σκύλου, μπορεί να οδηγήσει σε μια οδυνηρή λοίμωξη που μπορεί να είναι δύσκολο να θεραπευτεί. Εν ολίγοις, η πρόληψη είναι συχνά ευκολότερη από τη θεραπεία όταν πρόκειται για μολύνσεις των αυτιών.

 

Όταν πρόκειται για το Μπάνιο ενός Χάσκι, αυτό γίνεται καλύτερα μόνο όταν είναι απαραίτητο με , να το στεγνώνεται καλά μετά το μπάνιο, καθώς μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης δερματικής λοίμωξης.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Χάσκυ

Εξυπνάδα:
3/5
Ενέργεια:
5/5
Άσκηση:
5/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
2/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
5/5
Φύλακας:
2/5
Ανάγκη Περιποίησης:
3/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
2/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
5/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
1/5
Αντοχή στο Κρύο:
5/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

210920144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Είναι Ενεργητική Φυλή
Οι Σιβηρικοί είναι ενεργοί, αθλητικοί σκύλοι που χρειάζονται πολλή άσκηση
Κατάλληλο για Σπίτι με Αυλή
για όσους ζουν σε ένα πιο αστικό περιβάλλον, οι καθημερινοί περίπατοι ή οι ομάδες παιχνιδιού doggie μπορούν να προσφέρουν μεγάλη άσκηση
Περιστασιακά Μπάνιο
Είναι εξαιρετικά αυτοκαθαριζόμενοι και συχνά χρειάζονται μόνο λίγα Μπάνια ετησίως
Προσδόκιμο Ζωής 12 με 14 έτη
Είναι Γενικά Υγιής
είναι επιρρεπής σε ορισμένες ασθένειες. Όπως Γλαύκωμα, Κληρονομικοί καταρράκτες, Δυσπλασία ισχίου.
Ξεκίνησε Ως Σκύλος Εργασίας
Σήμερα, ο Σιβηρικός Χάσκυ έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή ως οικογενειακό κατοικίδιο ζώο και σκύλος συντροφιάς σε όλο τον κόσμο χάρη
Σκυλάκια Συντροφιάς, Εργασίας
γιατί είναι αξιολάτρευτα, πολύ φιλικά, κοινωνικά και ευγενικά για αυτό όμως δεν είναι και καλοί φύλακες
Η Εκπαίδευση του είναι Δύσκολη
Η εκπαίδευση απαιτεί ώρες αφοσίωσης και υπομονής.

Τα σκυλάκια Χάσκυ που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon