Τσόου Τσόου

Mάθετε τα Πάντα για το Τσόου Τσόου

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

 

Λίγα Λόγια

 

Το Τσόου Τσόου, παρουσιάζει την εικόνα ενός μυώδους αριστοκράτη, με έναν αέρα ανυπέρβλητης ανωτερότητας. Αξιοπρεπής, σοβαρός και απόμακρος, το Τσόου Τσόου είναι μια φυλή μοναδικών απολαύσεων.

 

Τα Τσόου Τσόου δεν είναι συνήθως κοινωνικά, εξωστρεφή σκυλιά. Τείνουν να είναι απόμακρα από τους ξένους αλλά είναι αφοσιωμένοι και προστατευτικοί της οικογένειάς τους.

 

Τα Τσόου Τσόου μεγάλωσαν στην Κίνα κυρίως με σπόρους και είχαν υπερβολική τάση με υπερβολικά πλούσια τροφή.

 

Αυτή η φυλή σκυλιών με ξεχωριστή εμφάνιση έχει ένα υπερήφανο, ανεξάρτητο πνεύμα που κάποιοι περιγράφουν ως γάτα – αν ψάχνετε για έναν φίλο αγκαλιά, αυτό πιθανότατα δεν είναι η καλύτερη φυλή για σας -. Αλλά για τον σωστό άνθρωπο, είναι ένας άκρως πιστός σύντροφος.

 

Τα Τσόου Τσόου είναι αρκετά έξυπνα αλλά έχουν και μια ανεξάρτητη, μια πεισματιάρικη συμπεριφορά. Τα Chow chows είναι έντονα προστατευτικά και χρειάζονται εκπαίδευση για να ελέγξουν αυτή την τάση φύλαξης.

Ιστορία

 

Το Τσόου Τσόου, ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές και πιθανώς παλαιότερες φυλές του κόσμου, απεικονίζεται σε αντικείμενα της δυναστείας των Χαν (περ. 206 π.Χ.), αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι τα Chows επιστρέφουν πολύ πιο μακριά και αποτελούν πρόγονοι άλλων φυλών τύπου spitz – Νορβηγικό Elkhound στον κομψό Πομεράνιαν.

 

Τα Τσόου Τσόου έχουν παίξει πολλούς ρόλους στη μακρά ιστορία τους. Μερικές φορές, ήταν οι κυρίαρχοι σύντροφοι σε Κινέζους ευγενείς. Ένας αυτοκράτορας της Δυναστείας Τανγκ, περίπου τον 8ο αιώνα, λέγεται ότι είχε στην κατοχή του ένα κυνοτροφείο που φιλοξένησε περίπου 5.000 Chows και μόνιμο προσωπικό διπλάσιο αυτού του αριθμού.

 

Μια πιο δημοφιλής εξήγηση του ονόματος της φυλής αφορά εμπορικά πλοία του Βρετανικού Αυτοκρατορικού 18ου αιώνα. Εκείνη την εποχή, η γερμανική έκφραση ” Τσόου Τσόου ” περιγράφει τα μικρά, διάφορα αντικείμενα στο φορτίο ενός πλοίου που δεν αναλύθηκαν. Το “Chow Chow” ήταν απλώς ένας άλλος τρόπος να λέτε “κ.λπ.” και τα περίεργα σκυλιά που έλαβαν βρετανοί έμποροι στην Κίνα συμπεριλήφθηκαν στο δηλωτικό του πλοίου κάτω από το “catch chow chow”.

 

Στη δεκαετία του 1820 τα Τσόου Τσόου εκτέθηκαν στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου ως «άγρια ​​σκυλιά της Κίνας», αλλά δεν είχαν πιάσει στην Δύση, μέχρι που η βασίλισσα Βικτόρια, ένας λάτρης σκυλιών, απέκτησε ένα, αργότερα εκείνον τον αιώνα. Οι Chows εκτέθηκαν για πρώτη φορά στην Αμερική το 1890 και έγιναν δεκτοί στο AKC το 1903.

Μορφολογία

 

Το Τσόου είναι ένα μεγάλο σκυλί που το ύψος τους κυμαίνεται στα 43 με 51 εκ. και βάρος 25 με 32 κιλά που μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά, ένα από τα οποία είναι το γεγονός ότι έχουν μαύρες / μπλε γλώσσες και το άλλο είναι τα πολύ χονδρά πυκνά παλτά τους. Έχουν μεγάλα κεφάλια που δεν έχουν πολύ αισθητό περίγραμμα, το ρύγχος τους είναι μετρίως μακρύ και η μύτη τους είναι μεγάλη και μαύρη σε χρώμα εκτός από σκυλιά που έχουν τρίχωμα πιο κοντά στο λευκό ή κρεμ όπου οι μύτες τους είναι πολύ ανοιχτές χρωματικά..

 

Τα μάτια τους είναι ωοειδούς σχήματος και σκοτεινού, αλλά τα σκυλιά με γαλάζια ή κεχριμπάρι παλτά έχουν μάτια που ταιριάζουν με τον χρωματισμό τους. Τα αυτιά του Τσόου Τσόου είναι μικρά, στρογγυλεμένα στα άκρα και πολύ παχιά. Τα σκυλιά τα φέρνουν όρθια και βρίσκονται ευρύτατα στο κεφάλι τους, με κλίση προς τα εμπρός στα μάτια τους. Ο τρόπος με τον οποίο τα αυτιά της Chow στέκονται στο κεφάλι ενός σκύλου τους δίνει την εμφάνιση ότι πάντα συνοφρυώνεται που είναι ένα άλλο μοναδικό φυσικό χαρακτηριστικό που κάνει αυτά τα σκυλιά να ξεχωρίζουν σε ένα πλήθος.

 

Έχουν γαλαζοπράσινες / μαύρες γλώσσες. Τα chows έχουν πολύ ισχυρούς λαιμούς, που κρατούν ελαφρώς τοξωτά, δίνοντάς τους την περήφανη και απόμακρή εμφάνισή τους.

 

Οι ώμοι τους είναι καλά ανεπτυγμένοι, μυώδεις και επικλινείς. Οι Chows είναι σκυλιά με ευρύ στέρνο σκυλάκια που έχουν καλά σμιλεμένο σκελετό, ισχυρούς βραχίονες και ισχυρή πλάτη. Τα οπίσθια τέταρτα είναι ισχυρά με καλά μυώδη πρώτο και δεύτερο μηρό. Η ουρά της Chow είναι υψηλή, την οποία τα σκυλιά την φέρνουν καλά πάνω από την πλάτη τους.

 

Όσον αφορά, τα παλτό των Chow Chow μπορούν είτε να έχουν ομοιόμορφες ή τραχίες στρώσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

 

Τα σκυλιά με πιο τραχύ τρίχωμα έχουν χοντρά, πυκνά ίσια μαλλιά που στέκονται μακριά από το σώμα τους. Το εξωτερικό τους παλτό είναι χονδροειδές, αλλά το υπόστρωμα τους είναι μάλλινο και πολύ μαλακότερο. Τα σκυλιά έχουν πολύ πιο χοντρές τρίχες γύρω από τους λαιμούς τους και σχηματίζουν μια χαίτη που μοιάζει με λιοντάρι και μάλιστα διαθέτουν γκέτες στο πίσω μέρος των μηρών τους, γεγονός που αυξάνει τη συνολική εμφάνιση και την εντυπωσιακή εμφάνιση τους.

 

Τα σκυλιά με λείο μαλακό παλτό έχουν μικρότερη διπλή επίστρωση με πυκνά, ίσια μαλλιά που στέκονται όρθια και είναι πολύ βελούδινα στην αφή.

 

Τα αποδεκτά χρώματα έχουν ως εξής:

Μαύρο, Μπλε, Κρέμ, Καστανοκίτρινο, το κόκκινο, Σκιασμένο κόκκινο, λευκό

Χαρακτήρας

 

Το Τσόου Τσόου είναι γνωστό ότι είναι πιστός, απόμακρος και αξιοπρεπές σκυλί που είναι αρκετά ανεξάρτητα από τη φύση τους. Συχνά περιγράφονται ως περισσότερο γάτες από ό, τι σκύλος και παρόλο που μερικοί λένε ότι σχηματίζουν μια ισχυρή σχέση με ένα μόνο άτομο σε ένα νοικοκυριό που συνήθως είναι το άτομο που τους φροντίζει περισσότερο, αποτελούν μια ισχυρή σχέση με το σύνολο οικογένεια επίσης. Είναι γενικά επιφυλακτικοί από τους ξένους και τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, αλλά με το χρόνο και την υπομονή και μόλις γνωρίσουν κάποιον, δέχονται να είναι γύρω τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Τα chows είναι πολύ ευφυή σκυλιά, αλλά μπορούν να είναι και πολύ ξεροκέφαλα όταν η διάθεση τους δεν είναι πολύ καλή. Η εκπαίδευσή τους και η κοινωνικοποίησή τους πρέπει να ξεκινήσουν νωρίς για να γίνουν καλά στρογγυλοί, υπάκουοι χαρακτήρες. Είναι γνωστό ότι έχουν μια πεισματάρικη συμπεριφορά και αν τους επιτρέπεται, θα δείξουν μια πιο δεσπόζουσα πλευρά στον χαρακτήρα τους, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Πρέπει να τους δοθεί η σωστή κατεύθυνση από νεαρή ηλικία και στη συνέχεια καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ώστε να καταλάβουν τη θέση τους στο πακέτο και ποιος είναι άλφα σκύλος σε ένα νοικοκυριό.

 

Τα Τσόου αποτελούν πολύ ισχυρούς δεσμούς με ένα άτομο, αν και είναι πάντα στοργικός και φιλικός προς όλους σε ένα νοικοκυριό. Δεν είναι μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να δώσουν στα σκυλιά τους το χρόνο που χρειάζονται για να είναι σωστοί χαρακτήρες. Επειδή σχηματίζουν έναν τόσο ισχυρό δεσμό με τον ιδιοκτήτη τους, ο Chow μπορεί να υποφέρει από το άγχος του χωρισμού που μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για τους ανθρώπους που περνούν όλη την ημέρα στη δουλειά αφήνοντας τα σκυλιά τους μόνα τους για μεγάλες χρονικές περιόδους.

 

Τα Τσόου είναι ενστικτωδώς καχύποπτοι με τους ξένους και τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, τείνουν επίσης να προστατεύουν πολύ την οικογένειά τους και την περιουσία τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ γρήγοροι να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη όταν πλησιάζει κάποιος ξένος. Ωστόσο, είναι πολύ καλό για τα παιδιά όσο μεγαλώνουν μαζί τους, καθιστώντας τον Τσόου μια καλή επιλογή για οικογένειες που είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος έξυπνου σκύλου και που ξέρουν πώς να τον χειριστούν.

 

Είναι στην φύση της Chow να κυνηγάει οτιδήποτε κινείται, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθεί μεγάλη προσοχή όταν περπατάς με αυτή την φυλή μέσα από την ύπαιθρο ή το πάρκο όπου τα ζώα μπορεί να βρίσκονται γύρω.

Εκπαίδευση

 

Προτιμώνται τα μαθήματα πρώιμης κοινωνικοποίησης και κατάρτισης κουταβιών και βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο Chow θα εξελιχθεί σε έναν καλά προσαρμοσμένο και καλοσυντηρημένο σύντροφο. Η υπομονή και η θετική, σταθερή ενίσχυση είναι τα κλειδιά για την επιτυχή εκπαίδευση.

 

Το Chow Chow είναι ένα πολύ έξυπνο σκυλί αλλά μπορεί να είναι πεισματάρης. Οι σκληρές μέθοδοι κατάρτισης πρέπει να αποφεύγονται προκειμένου να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Η υπομονή, οι έπαινοι και η τακτική πρακτική είναι τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το Chow σας.

Υγεία

 

Chow Chows είναι γενικά υγιείς, διάρκεια ζωής 12-15 χρόνια αλλά όπως όλες οι φυλές, μπορούν να συμβούν κάποια προβλήματα υγείας.

Τα ακόλουθα προβλήματα δεν είναι κοινά στη φυλή, αλλά μπορεί να συμβούν:

Κυνοειδής δυσπλασία ισχίων. Δυσπλασία του ισχίου,   αλλεργίες και θυρεοειδής

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Οι Chows μπορούν να προσαρμοστούν σε μια ποικιλία σπιτιών, από παλάτια έως διαμερίσματα. Αλλά θα πρέπει πάντα να ζουν σε εσωτερικούς χώρους με τους ανθρώπους τους, να μην έχουν κολλήσει έξω σε μια αυλή, μπαλκόνι ή εξωτερικό σπιτάκι σκύλου. Δεν ανταπεξέρχονται στην θερμότητα καλά, οπότε κρατήστε τους σε εσωτερικούς χώρους όταν ο καιρός είναι θερμός.

 

Όπως κάθε σκυλί, ένας ενήλικος Chow Chow χρειάζεται καθημερινή άσκηση για να παραμείνει υγιής και χαρούμενος, αλλά όχι πολύ – θα είναι ικανοποιημένος με μερικούς περιπάτους του 15 λεπτου με τα πόδια ημερησίως ή έναν μεγαλύτερο περίπατο.

 

Ένα Chow Chow είναι ένα σκυλί σπιτιού, δεν είναι επιρρεπείς σε περιπλάνηση, αλλά θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε μία ασφαλής περίφραξη εάν έχετε μια αυλή? θα τον προστατεύσει από την κυκλοφορία και θα εμποδίσει τους ξένους να τον πλησιάσουν όταν δεν είστε κοντά για να επιβλέπετε.

 

Περιποίηση

 

Τα chows μπορούν να έχουν δύο τύπους παλτών, τραχιά και λεία. Το τραχύ παλτό, το οποίο είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να βλέπoυν, είναι παχύ και άφθονο, στέκεται μακριά από το σώμα σαν ένα παλτό. Κάτω από αυτό το εξωτερικό παλτό βρίσκεται ένα μαλακό, παχύ, μάλλινο υπόστρωμα. Τα μαλλιά είναι παχύτερα γύρω από το κεφάλι και το λαιμό, σχηματίζοντας ένα χνουδωτό ή χαίτη. Η ουρά, η οποία βρίσκεται πάνω από την πλάτη, είναι επίσης παχιά.

 

Η λεία επιχρισμένη Chow Chow έχει σκληρή, πυκνή, ομαλή εξωτερική στρώση χωρίς προφανή χνούδι ή φτερά (μακρύτερα μαλλιά στα αυτιά, τα πόδια, την ουρά ή το σώμα).

 

Και στους δύο τύπους, το παλτό έρχεται σε πέντε χρώματα: κόκκινο (το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από ανοιχτόχρωμο έως βαθύ μαόνι), μαύρο, μπλε, κανέλα (ελαφρύ πινέλο σε βαθιά κανέλα) και κρέμα. Αυτά τα χρώματα μπορεί να είναι συμπαγή ή συμπαγή με ελαφρύτερες σκιάσεις στο χείλος, την ουρά και τα φτερά.

 

Αν αγοράζετε ένα κουτάβι, δεν πρέπει να πληρώνετε περισσότερα για τα αποκαλούμενα σπάνια ή εξωτικά χρώματα. Ορισμένοι κτηνοτρόφοι περιγράφουν τα χρώματα των σκύλων τους όπως σαμπάνια, ασήμι, λιλά, σοκολάτα ή λευκό, αλλά αυτά είναι απλά φανταχτερά ονόματα για τα κανονικά χρώματα. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο για αυτούς και οι αξιόπιστοι κτηνοτρόφοι δεν θα προσπαθήσουν να χρεώσουν ένα.

 

Αναμείνετε να βουρτσίζετε το Chow Chow τρεις φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε το παλτό σε καλή κατάσταση και να διατηρήσετε χαλαρά τα μαλλιά από την προσγείωση στα ρούχα και τα έπιπλα σας. Chow Chows είναι βαριά εποχιακή απολέπιση, και το παλτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή εκείνη την εποχή. Δεν έχουν οσμή σκυλάκι αν το παλτό είναι βουρτσισμένο συχνά.

 

Για το βούρτσισμα, θα χρειαστείτε μια χτένα λαγωνικών από ανοξείδωτο χάλυβα με μεσαία χονδροειδή δόντια. μια μεσαίου μεγέθους βούρτσα για τα πόδια. μια βούρτσα μέσου πείρου για το μακρύτερο παλτό του σώματος. και ένα μπουκάλι ψεκασμού με αραιωμένο κοντίσιονερ για να κρυώσει το παλτό καθώς βουρτσίζετε. Ποτέ μην βουρτσίζετε ένα στεγνό παλτό ή τα μαλλιά θα σπάσουν. Βουρτσίστε όλη την κατεύθυνση προς τα κάτω στο δέρμα ή είναι πιθανό να χάσετε χαλάκια και μπερδέματα.

 

Θα θελήσετε πιθανότατα να κάνετε μπάνιο το Chow σας τουλάχιστον κάθε μήνα – πιο συχνά αν παίζει έξω συχνά και παίρνει βρώμικο.

 

Άλλες ανάγκες καλλωπισμού περιλαμβάνουν την οδοντιατρική υγιεινή και τη φροντίδα των νυχιών. Βουρτσίστε τα δόντια Chow σας τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε τη συσσώρευση τρυγίας και τα βακτήρια. Ημερήσια είναι καλύτερη. Περικοπή των νυχιών του ανάλογα με τις ανάγκες, ίσως μία ή δύο φορές το μήνα. Εάν μπορείτε να ακούσετε τα καρφιά πατώντας στο πάτωμα, είναι πολύ μεγάλα. Τα μικρά νύχια κρατούν τα πόδια σε καλή κατάσταση και αποτρέπουν τα οδυνηρά, αιματηρά δάκρυα.

 

Ξεκινήστε την περιποίηση σας όταν Chow είναι ένα κουτάβι για να τον συνηθίσει. Χειριστείτε τα πόδια του συχνά – τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στα πόδια τους – και κοιτάξτε μέσα στο στόμα και τα αυτιά του. Κάνετε καλλωπισμό μια θετική εμπειρία γεμάτη με έπαινο και ανταμοιβές, και θα θέσει τις βάσεις για εύκολη εξετάσεις κτηνίατρο και άλλα χειρισμούς όταν είναι ενήλικας.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Τσόου Τσόου

Εξυπνάδα:
3/5
Ενέργεια:
2/5
Άσκηση:
2/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
2/5
Παιχνιδιάρικο:
1/5
Στοργικό:
2/5
Φιλικό με Παιδιά:
1/5
Φιλικό με Ξένους:
1/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
1/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
4/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
3/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
1/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
5/5
Προβλήματα Υγείας:
3/5
Αντοχή στο Κρύο:
2/5
Αντοχή στη Ζέστη:
1/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

210920144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Είναι Χαμηλής Ενέργειας Φυλή
θα είναι ικανοποιημένος με μερικούς περιπάτους του 15 λεπτου με τα πόδια ημερησίως
Κατάλληλο για Διαμέρισμα
θα πρέπει πάντα να ζουν σε εσωτερικούς χώρους με τους ανθρώπους τους
Μπάνιο 1 φορά τον Μήνα
πιο συχνά αν παίζει έξω συχνά και παίρνει βρώμικο.
Προσδόκιμο ζωής 12 με 15 έτη
Είναι γενικά υγιής
είναι επιρρεπής σε ορισμένες ασθένειες. Κυνοειδής δυσπλασία ισχίων. Δυσπλασία του ισχίου, αλλεργίες και θυρεοειδής
Είναι από τις πιο Ξεχωριστές Φυλές
στον κόσμο και από τις πιο αρχαίες
Σκυλάκια Φύλακες
Είναι καχύποπτοι με τους ξένους, τείνουν να προστατεύουν πολύ την οικογένειά τους και την περιουσία τους
Η Εκπαίδευση του είναι Δύσκολη
Η υπομονή, οι έπαινοι και η τακτική πρακτική είναι τα καλύτερα εργαλεία

Τα σκυλάκια Τσόου Τσόου που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon