Κόκερ Σπάνιελ

Mάθετε τα πάντα για το Κόκερ Σπάνιελ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Τα Κόκερ Σπάνιελ είναι φιλικά μικρά σκυλιά που ευδοκιμούν με την ανθρώπινη συντροφιά, και δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες τους.

 

Είναι ιδανικά κατοικίδια ζώα, ειδικά όπου υπάρχουν παιδιά και τα πηγαίνουν πολύ καλά και με άλλα κατοικίδια ζώα. Οι Κόκερ μπορεί να είναι λίγο χειραγωγοί – γιατί ποιος μπορεί άλλωστε  να αντισταθεί στα γλυκά, λαμπερά τους μάτια;

 

Το ήπια θλιμμένο ύφος στα μάτια τους , μπορεί να παρεξηγηθεί καθώς τα Κόκερ είναι μια πολύ ευτυχισμένη φυλή, συνεχώς κουνώντας τις ουρές τους και φέρνοντας «δώρα» σε όλους.

Ιστορία

 

Οι αναφορές στο “Spanyells” χρονολογούνται στον 14ο αιώνα. Διαφορετικοί τύποι σπανιέλ εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων. Ο Cocker, ο οποίος εκτοξεύει το παιχνίδι και τον ανακτά με εντολή, αντλεί το όνομά του από την ικανότητά του να κυνηγάει μπεκάτσα. Είναι ο μικρότερος σκύλος της ομάδας Sporting.

 

Τα Σπάνιελ είχαν ταξινομηθεί κατά μέγεθος. Τελικά, οι διάφοροι τύποι σπανιέλ έγιναν μεμονωμένες φυλές και έτσι έγινε με τον Κόκερ. Η δημοτικότητα του Κόκερ πέταξε στα ύψη μετά την κυκλοφορία του κλασικού παραμυθιού της Disney “Lady and the Tramp” «Λαίδη και ο Αλήτης» το 1955.

 

Η τεράστια δημοτικότητα τροφοδότησε την άνοδο της κακής αναπαραγωγής που οδήγησε σε κακές ιδιοσυγκρασίες, αλλά οι κτηνοτρόφοι των Κόκερ εργάστηκαν σκληρά για να διορθώσουν την κατάσταση. Μέχρι το 1990, ο Cocker ήταν η πιο δημοφιλής φυλή που καταχωρήθηκε από το American Kennel Club.

 

Θα έχει πάντα μια θέση ανάμεσα στους ανθρώπους που εκτιμούν το μέτριο μέγεθος, τη γλυκιά φύση και τη νοημοσύνη του.

Μορφολογία

 

Ενεργά σκυλιά με βαριά οστά, τα Αγγλικά Cocker Spaniels είναι ισορροπημένα, συμπαγή καλοσχηματισμένα σκυλιά. Έχουν μεγάλα καλοσυνάτα και ζωηρά μάτια σε χρώμα όμοιο του τριχώματός τους. Η μουσούδα τους είναι πλατιά, τα αυτιά τους είναι χαμηλά, κολλητά στα μάγουλα, μακριά, μαλακά, λεπτά και καλυμμένα από πλούσιο μεταξένιο τρίχωμα.

 

Το τρίχωμα είναι λείο, μεσαίου μεγέθους και μεταξένιο, είναι πιο μακρύ και ελαφρά κυματιστό στα αυτιά, στο στήθος, στην κοιλιά και στα πόδια. Η μεγάλη τους κίνηση προέρχεται από τα μυώδη πίσω πόδια τους. Είναι ράτσα Μεσαίου μεγέθους. Μπορεί να είναι μονόχρωμο (πχ μαύρο, καφέ ή κόκκινο) και τότε μπορεί να παρουσιάζει λίγο λευκό στο στήθος, ή ποικιλόχρωμο, το συνηθισμένο όμως χρώμα είναι το βαθύ καφέ-κίτρινο.

 

Οι σκύλοι Κόκερ Σπάνιελ κυμαίνονται μεταξύ 38 και 41εκ. Και το αρσενικό και το θηλυκό Κόκερ ζυγίζουν μεταξύ 12 με 14 κιλά.

Χαρακτήρας

 

Αυτή η φυλή είναι γνωστή ως ο «χαρούμενος» Cocker, Είναι ευχάριστος, γλυκός, ευαίσθητος, πρόθυμος να ευχαριστήσει και να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες της οικογένειάς του, είναι περίεργος και εκτιμάει τις βόλτες σε καινούρια μέρη.

 

Είναι εξίσου ευχαριστημένος και σε ένα σπίτι με αυλή και σε ένα διαμέρισμα στην πόλη, το ταμπεραμέντο του Cocker Spaniel είναι ευδιάθετο, ευπροσάρμοστο και φιλικό και μπορεί να ζήσει πολύ ευτυχώς σε όλους τους τύπους νοικοκυριών.

 

Το αγγλικό Κόκερ σπάνιελ έχει διατηρήσει το κυνηγετικό του ένστικτο. Παίρνει μεγάλη απόλαυση και ευχαρίστηση όταν είναι κοντά στα μέλη της οικογένειας του. Αυτή είναι μια φυλή που αρέσει να αποτελεί μέρος κάθε οικογενειακής δραστηριότητας.

 

Είναι χαρούμενος, προσφιλής, πιστός, ευαίσθητος και παιχνιδιάρικος. με λίγα λόγια, ένας τέλειος σύντροφος για ένα σχολαστικό παιδί ή έναν περιπετειώδη ενήλικα.

 

Απολαμβάνοντας οποιαδήποτε άσκηση από έναν γρήγορο περίπατο μέχρι το κυνήγι στο γήπεδο.Είναι επίσης κοινωνικοί, δημιουργούν γρήγορα ισχυρούς δεσμούς και απολαμβάνουν να είναι γύρω από άλλους ανθρώπους και κατοικίδια ζώα, λατρεύει τα παιδιά και επιζητά να γίνεται συμπαίκτης τους, είναι φιλικός με τους ξένους, ακόμη και με τους διαρρήκτες.

 

Το αγγλικό Κόκερ σπάνιελ είναι αρκετά καλός φύλακας, αλλά μια κακή επιλογή για ένα σκυλί προστασίας.

Εκπαίδευση

 

Η εκπαίδευση του Κόκερ Σπάνιελ είναι σίγουρα ευχάριστη. Θέλουν να είναι καλοί για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους τους, και είναι γενικά ευαίσθητοι και ανταποκρίνονται στη διόρθωση, ειδικά αν ακούσουν έναν απογοητευτικό τόνο στη φωνή του ιδιοκτήτη τους. Τα σκληρά μέσα διόρθωσης δεν θα τα δικαιολογούνται ούτε είναι παραγωγικά στο Κόκερ.

 

Το Κόκερ είναι γνωστό ότι είναι ένα ευαίσθητο σκυλί, διανοητικά και σωματικά. Έχει μια “μαλακή” προσωπικότητα και δεν ανταποκρίνεται καλά στην σκληρή θεραπεία, μερικές φορές γίνει γκρινιάρης ή λίγο αντιδραστικός αν είναι πονεμένος ή φοβισμένος.

 

Η φυλή απολαμβάνει την πρόκληση των δραστηριοτήτων απόδοσης και είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε τις διαθέσιμες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για να δείτε τι ενδιαφέρει το Κόκερ σας και να τα ακολουθήσετε με την εκπαίδευση.

 

Απαιτούνται μαθήματα πρώιμης κοινωνικοποίησης και κατάρτισης κουταβιών για να διδάξουν ποιες είναι οι επιτρεπτές συμπεριφορές που μπορεί να έχει ο Κόκερ.

 

Οι κοκκινοφύλακες είναι μάλλον εύκολα παρακινημένοι με τις ανταμοιβές των τροφίμων και με το παιχνίδι, ιδίως με τον έπαινο. Να το χειριστείτε προσεκτικά, με ευγένεια και σεβασμό για να φέρει στο προσκήνιο και να ξεδιπλώσει την καλύτερη προσωπικότητά του.

Υγεία

 

Προσδόκιμο ζωής: 12 με 15 έτη.Η Ράτσα Κόκκερ είναι γενικά υγιής, αλλά, όπως όλες οι φυλές σκύλων, είναι επιρρεπής σε ορισμένες ασθένειες.

 

Όπως καταρράκτης, γλαύκωμα, αλλεργίες, σμηγματόρροια, εξωτερική ωτίτιδα, ηπατική νόσο, , πέτρες ούρων, οφθαλμός κερασιού, καρδιομυοπάθεια, υποθυρεοειδισμός μεγαλώνοντας

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το Κόκερ Σπάνιελ είναι πολύ κατάλληλο για να ζει σε ένα διαμέρισμα, αν και, φυσικά, αγαπά να μοιράζεται ένα σπίτι και μια αυλή. Αν και δεν χρειάζεται τεράστιο χώρο για να περιπλανηθεί, χρειάζεται καθημερινή δραστηριότητα. Μια καθημερινή περιπέτεια στην αυλή μαζί με ένα βιαστικό 30-λεπτά περπάτημα μπορεί να τον κρατήσει ευτυχισμένο και κομψό.

 

Το Κόκερ Σπάνιελ είναι μια αθλητική φυλή και θα πρέπει να διατηρεί μια καλή μυϊκή κατάσταση. Δεν είναι φυλή που χρειάζεται πολλή άσκηση για να αποφορτίσει μια αφθονία ενέργειας. Οι Κόκερ συχνά απολαμβάνουν την άσκησή τους με την ανάκτηση μιας μπάλας ή άλλου παιχνιδιού ή με το να συνοδεύουν τους ανθρώπους τους σε μια βόλτα.

 

Απολαμβάνουν πολύ τον χρόνο με τους ανθρώπους τους , οπότε το περπάτημα είναι μια καλή επιλογή άσκησης. Εάν ο Cocker έχει έναν σύντροφο σκύλο, μπορούν να παίξουν για να ασκήσουν ο ένας τον άλλον. Το Κόκερ Σπάνιελ θέλει να ευχαριστήσει τους ανθρώπους και να απολαύσει το παιχνίδι, γι’ ‘αυτό είναι εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενθαρρύνετε την άσκηση.

 

Δεν είναι ευτυχής να μένει μόνος του έξω για πολύ ώρα την ημέρα, ωστόσο μπορεί να απασχολήσει τον εαυτό του με το σκάψιμο ή το γαύγισμα για να παραμείνει διασκεδασμένος.

 

Περιποίηση

 

Τα Κόκερ Σπάνιελ απαιτούν τακτική περιποίηση. Οι χαμένες συνεδρίες περιποίησης δεν καλύπτονται εύκολα και μπορεί να οδηγήσουν σε μπερδέματα ή κόμπους στο παλτό του Cocker. Μια μεταλλική χτένα σκυλιών επαγγελματικής ποιότητας με λεπτή και μεσαία απόσταση για τα δόντια αποτελεί αναγκαιότητα.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε το χτένισμα με ένα απαλό βούρτσισμα, αλλά η χτένα είναι το κλειδί. Οι περιττές τρίχες πρέπει να απομακρύνονται προσεκτικά με τη χτένα, φροντίζοντας να είναι καθαροί και να βλέπετε το δέρμα παντού. Εάν συναντήσετε κόμπους, μην τραβήξετε, Αντ’ αυτού, ξεχωρίστε τα με τα χέρια, ξεκινώντας από τις άκρες του παλτό και στη συνέχεια χτενίστε.

 

Να είστε προσεκτικοί όταν χτενίζετε τα αυτιά. το δέρμα στις άκρες είναι λεπτό και μπορεί να τρυπηθεί με υπερβολικά έντονο χτένισμα. Το Cocker απαιτεί πλήρη μπάνιο με ποιοτικό σαμπουάν σκύλου. Το σχολαστικό ξέβγαλμα και η εκ νέου πλύση είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τα υπολείμματα σαπουνιού μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Στεγνώστε προσεκτικά με ένα πιστολάκι με μη ζεστό αέρα. Μάθετε τη διαδικασία για τον καθαρισμό και το στέγνωμα των καναλιών του αυτιού.

 

Κατά τη διάρκεια του μπάνιου, ελέγξτε το δέρμα του Cocker για οποιαδήποτε φλεγμονώδη σημεία και λάβετε θεραπεία. Είναι βασικό να μάθετε οι ίδιοι τις διαδικασίες περιποίησης και / ή να προσελκύσετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία που αγαπά και έχει εμπειρία στη φροντίδα της φυλής.

Διαθέσιμα Κόκερ Σπάνιελ κουτάβια

Διαθέσιμα μεσαίου μεγέθους κουτάβια

Χαρακτηριστικά Ράτσας Κόκερ Σπάνιελ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
4/5
Φιλικό με Ξένους:
3/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
3/5
Ανάγκη Περιποίησης:
4/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Είναι Ενεργητική Φυλή
καθημερινό παιχνίδι και έντονο 30-λεπτά περπάτημα θα τον κρατήσει ευτυχισμένο και κομψό
Κατάλληλο για Διαμέρισμα
Δεν χρειάζεται πολλή άσκηση για να αποφορτίσει μια αφθονία ενέργειας
Το Cocker απαιτεί πλήρη μπάνιο
ποιοτικό σαμπουάν σκύλου, σχολαστικό ξέβγαλμα και εκ νέου πλύση
Προσδόκιμο ζωής 12 με 15 έτη
Το Κόκκερ είναι γενικά υγιής
είναι επιρρεπής σε ορισμένες ασθένειες. Όπως καταρράκτης, γλαύκωμα, αλλεργίες
Πρωταγωνιστεί στο «Λαίδη και ο Αλήτης»
To Cocker ήταν η πιο δημοφιλής φυλή που καταχωρήθηκε από το Akc
Σκυλάκια Συντροφιάς, Άθλησης
Είναι ιδανικά κατοικίδια ζώα, ειδικά όπου υπάρχουν παιδιά
Η Εκπαίδευση του είναι Ευχάριστη
Έξυπνοι, καλοί, θέλουν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους τους

Τα σκυλάκια Κόκερ Σπάνιελ που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon