Μπιγκλ

Mάθετε τα πάντα για το Μπιγκλ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Τα Μπιγκλ περιγράφονται ως μια “χαρούμενη” φυλή, από τους λάτρεις της, είναι αγαπησιάρικα, αξιαγάπητα, χαρούμενα και λατρεύουν την συντροφιά, όλες οι ιδιότητες τους τα καθιστούν εξαιρετικά οικογενειακά σκυλιά.

 

Το ελαφρώς μελαγχολικό και ήρεμο ύφος τους τα κάνει ιδιαίτερα συμπαθητικά ακόμη και στο πιο επικριτικό κοινό τους.

Ιστορία

 

Τα Μπιγκλ είναι μία από τις παλαιότερες φυλές σκυλιών, η προέλευσή τους είναι λίγο μυστήριο, όπως και το όνομά τους. Υπάρχουν αναφορές για μικρά κυνηγόσκυλα που χρησιμοποιούνται για να κυνηγήσουν κουνέλια και λαγούς στην Αγγλία πολύ πριν φτάσουν οι ρωμαϊκές λεγεώνες στο 55 π.Χ.

 

 Μέχρι τη δεκαετία του 1500, οι περισσότεροι Άγγλοι είχαν μεγάλα κυνηγόσκυλα που παρακολουθούσαν ελάφια και μικρότερα κυνηγόσκυλα που παρακολουθούσαν λαγούς. Τα μικρότερα, πιο συμπαγή κυνηγόσκυλα ήταν πρόγονοι του σύγχρονου μας Μπιγκλ.

 

Η φυλή εισήχθη στην Αμερική μετά τον εμφύλιο πόλεμο και ήταν δημοφιλής μεταξύ των κυνηγών κουνελιών των ΗΠΑ

Μορφολογία

 

Τα Μπιγκλ, έχουν ένα αξιαγάπητο και γοητευτικό παρουσιαστικό. Μελαγχολικό και ήρεμο ύφος που το κάνει ιδιαίτερα συμπαθητικά,αυτάκια μεγάλα και κρεμαστά στην όμορφη μουσούδα του, μαύρη έντονη μύτη, μακριά και πλατιά μεσαίου μήκους αυτιά που πλαισιώνουν το κεφάλι του.

 

Το κοντό, πυκνό, γαυλιστερό και λείο τρίχωμα του Beagle είναι πολύ εύκολο στην περιποίηση, το προστατεύει από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το συναντάμε σε τρίχρωμο η λευκό σε συνδυασμό με μαύρο/καφέ.

 

Κοντά ποδια, μακρύ και κυλινδρικό σώμα με ίσια και ελαφριά γυριστή στην άκρη ουρά. Το βάρος τους κυμαίνεται στα 9 με 11 κιλά και το ύψος τους 31 με 41 εκ.

Χαρακτήρας

 

Τα Μπιγκλ είναι στοργικά, έξυπνα και δραστήρια. Μια φυλή που περιγράφεται ως “χαρούμενη” από τους λάτρεις της, είναι αγαπησιάρικα, αξιαγάπητα, χαρούμενα και λατρεύουν την συντροφιά, όλες οι ιδιότητες τους τα καθιστούν εξαιρετικά οικογενειακά σκυλιά. Ακόμη είναι περίεργα, έξυπνα και έχουν πολλή ενέργεια, χρειάζονται άφθονο χρόνο παιχνιδιού.

 

Το γαύγισμά του είναι ευχάριστο, έχει μια πολύ γλυκιά φωνή.Η ράτσα αυτή είναι καλή στη φύση της και, καθώς έχουν εκτραφεί για να είναι σε κοπάδι, τα πηγαίνουν καλά με τους περισσότερους σκύλους και αγαπούν τα παιδιά.

 

Προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε ένα σπίτι, αλλά οι ιδιοκτήτες του θα πρέπει να γνωρίζουν, πως δεν μπορεί να μείνει μόνο του για μεγάλο διάστημα. Το Μπιγκλ είναι καλός σκύλος φύλακας, γαβγίζει σε οτιδήποτε ασυνήθιστο.

Εκπαίδευση

 

Όπως κάθε σκυλί, το Μπιγκλ χρειάζεται άμεσα, έγκαιρη κοινωνικοποίηση, έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες.  Με την σωστή εκπαίδευση κουταβιού η τάση του για γαύγισμα μπορεί να περιοριστεί.

 


Οι λιχουδιές αποτελούν τεράστια βοήθεια στην εκπαίδευση. Τα Μπιγκλ δεν ανταποκρίνονται καλά στις σκληρές τεχνικές, αλλά η υπομονή, η θετική ενίσχυση και ακόμη και μια μικρή δημιουργικότητα θα κερδίσουν στο τέλος.

Υγεία

 

Η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 10-15 χρόνια. Τα Μπιγκλ δεν διατρέχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, αλλά καλό είναι να προσέχουμε για δυσπλασία του ισχίου, υποθυρεοειδισμός, επιληψία, επιγονατίδα και οφθαλμικές διαταραχές και μολύνσεις των αυτιών.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα Μπιγκλ είναι ενεργητικά σκυλιά που χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα άσκησης κάθε μέρα. Αυτό δεν σημαίνει μόνο να τους αφήσουμε έξω στην αυλή. Τα Μπιγκλ εκτράφηκαν για να δουλεύουν σε ομάδες και είναι πιο ευτυχισμένα όταν έχουν παρέα.

 

Ένα Μπιγκλ που μένει μόνο του μέσα ή έξω για μεγάλες χρονικές περιόδους θα τείνει να γίνει καταστροφικό. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν έχει έναν σύντροφο για να παίζει μαζί του.

 

Ένα Μπιγκλ δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στην επιθυμία να ξεφύγει αναζητώντας ένα συναρπαστικό άρωμα

 

Περιποίηση

 

Το Μπιγκλ έχει ένα απαλό, πυκνό διπλό παλτό που γίνεται βαρύτερο το χειμώνα, οπότε η άνοιξη μαδάει, μέτριου βαθμού μάδημα έχει καθ’ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Το εβδομαδιαίο βούρτσισμα θα απομακρύνει τα χαλαρά μαλλιά και θα προάγει επίσης την ανάπτυξη νέων τριχών.

 

Τα Μπιγκλ δεν χρειάζονται λούσιμο πολύ συχνά, εκτός και αν τύχει να ασχοληθούν μεε ιδιαίτερα ακατάστατη δραστηριότητα. Τα νύχια των Μπίγκλ πρέπει να κόβονται τακτικά, επειδή τα υπερβολικά μακριά νύχια μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο σκυλί καθώς και προβλήματα με το περπάτημα και το τρέξιμο.

 

Τα αυτιά του Μπιγκλ θα πρέπει να ελέγχονται κάθε εβδομάδα και τα δόντια θα πρέπει να βουρτσίζονται τακτικά.

Διαθέσιμα Μπιγκλ κουτάβια

Διαθέσιμα μεσαίου μεγέθους κουτάβια

Χαρακτηριστικά ράτσας Μπιγκλ

Εξυπνάδα:
3/5
Ενέργεια:
3/5
Άσκηση:
3/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
2/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
3/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
5/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
4/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5

ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
έχουν αρκετή Ενέργεια
που χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα άσκησης κάθε μέρα
Ζει με άνεση σε διαμέρισμα
δεν μπορεί να μείνει μόνο του για μεγάλο διάστημα
Δεν χρειάζονται Τακτικά Μπάνιο
εκτός και αν τύχει να εμπλακούν σε μία ιδιαίτερα ακατάστατη δραστηριότητα.
Προσδόκιμο ζωής 10 με 15 έτη
Δεν διατρέχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας
υποθυρεοειδισμός, οφθαλμικές διαταραχές, μολύνσεις αυτιών
είναι μία από τις παλαιότερες φυλές σκυλιών
η προέλευσή τους είναι λίγο μυστήριο, όπως και το όνομά τους
Σκυλάκια Συντροφιάς
όλες οι ιδιότητες τους τα καθιστούν εξαιρετικά οικογενειακά σκυλιά
Δεν Εκπαιδεύονται εύκολα
χρειάζεται υπομονή, θετική ενίσχυση και λίγο δημιουργικότητα

Τα σκυλάκια Μπιγκλ που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon