Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ

Mάθετε τα πάντα για το Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

To Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ, γνωστό στους οπαδούς του ως AmStaffs – ΑμΣταφ, είναι έξυπνοι, σίγουροι, καλοί φίλοι. Το θάρρος τους είναι παροιμιώδες.

 

Ένα υπεύθυνο, καλά κοινωνικοποιημένο AmStaff είναι ένας πιστός, αξιόπιστος φίλος έως το τέλος.

 

Απίστευτα αξιόπιστο σκυλί, το Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ είναι παιχνιδιάρης, ευγενής και ανεκτικός. Η φυλή είναι καλή με τα παιδιά και τα άλλα ζώα, αλλά όχι απαραίτητα και με τα άλλα σκυλιά.

 

Ο Αμερικανικό Σταφορντσάιρ Τεριέ είναι μια δέσμη μυών σε ένα ευκίνητο πακέτο.

Ιστορία

 

Οι ειδικοί της φυλής προσπαθούν να καταλάβουν ποιες προϋπάρχουσες φυλές τεριέ υπάρχουν στο γενετικό υπόβαθρο του AmStaff. Κάποιοι υποδηλώνουν ότι εξαφανισμένες φυλές, όπως το Λευκό Αγγλικό τεριέ και το μαύρο – καφέ τεριέ ήταν μέρος του γενετικού μίγματος που οδήγησε στη δημιουργία του Staffordshire Terrier, πρόδρομος του AmStaff.

 

Μέχρι τα μέσα του 1800, οι Staffordshire Terriers είχαν φτάσει στην Αμερική. Οι Αμερικανοί κτηνοτρόφοι ανέπτυξαν ένα Staffordshire Terrier που ήταν μεγαλύτερο από την αγγλική έκδοση. Τελικά, το AKC αναγνώρισε τους δύο τύπους ως ξεχωριστές φυλές: το Staffordshire Bull Terrier και το American Staffordshire Terrier.

 

Το καλά εκτρεφόμενο AmStaff σήμερα είναι ένας πιο ώριμος, γλυκός σύντροφος που έχει από καιρό υπάρξει αγαπητός στο αμερικανικό κοινό. Αυτό υποδηλώνεται από τις πολλές εμφανίσεις της φυλής στη λαϊκή τους κουλτούρα: Το 1903, ένα AmStaff που ονομάζεται Bud ήταν μαζί στο πρώτο ταξίδι της Αμερικής για το cross-country auto (το θέμα του ντοκιμαντέρ του Ken Burns “Horatio’s Drive”). Ο Petey, στις παλιές κινηματογραφικές κωμωδίες «Our Gang » της δεκαετίας του 1930, ήταν ένα AmStaff, όπως και ο Tige, ο σκύλος στο λογότυπο Buster Brown Shoes.

Μορφολογία

 

Τα AmStaffs είναι μεγάλα, στιβαρά, μυϊκά σκυλιά τύπου Bull τεριέ που έχουν ύψος έως τον ώμο 43 με 48 εκατοστά τα αρσενικά, τα θηλυκά 41 με 46 εκατοστά και βάρος 25 με 30 κιλά.

 

Το κεφάλι είναι ευρύ, τα σαγόνια καλά οριοθετημένα, τα ζυγωματικά έντονα και τα σκοτεινά, στρογγυλά μάτια τους βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση. Η κίνηση του AmStaff είναι ευκίνητη και χαριτωμένη, με ένα ελαφρύ και σίγουρο βηματισμό που διαφημίζει την έμφυτη αυτοπεποίθηση της φυλής.

 

Το στιβαρό, γυαλιστερό τρίχωμά του έρχεται σε πολλά χρώματα και μοτίβα: Μαύρο, Στικτό, Καστανοκίτρινο, Sable, Μπλε, Καφέ.

Χαρακτήρας

 

Το Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ ή AmStaff (όπως τους αποκαλούν οι λάτρεις του) έχει απίστευτα αξιόπιστη ιδιοσυγκρασία με την οικογένειά του. Το μέσο AmStaff είναι παιχνιδιάρικο, ευγενικό και ανεκτικό.

 

Τα πιο καλά κοινωνικοποιημένα Αμσταφ είναι άριστα με τα παιδιά. Κάθε φορά που θα θέλετε να παίξετε, θα θέλει πάντα, και θα κερδίσετε και οι δύο. Παρά το σκληρό πρόσωπο του, το ΑμΣταφ είναι μια φυλή που αγαπάει να αγαπάει.

 

Το Αμερικάνικο Staffordshire Terrier εξυμνείτε ως οικογενειακό σκυλί που αγαπάει να είναι γύρω από τον άνθρωπο. Οι Αμερικανικό Σταφορντσάιρ Τεριέ δεν είναι ποτέ πιο ευτυχισμένοι από όταν περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους, είτε κατά τη διάρκεια μιας έντονης περιπέτειας παιχνιδιού, ή μιας μακράς πορείας, είτε απλώς κουρνιάζοντας τον καναπέ.

 

Στην πραγματικότητα, αν και έχουν φήμη ως σκυλιά φρουράς, είναι πιθανό να καλωσορίσουν τους ξένους με πολλά γλείψιματά και αγάπη. Είναι ως επί το πλείστων η μυώδης οικοδόμηση και η φήμη τους που εκφοβίζουν τους εισβολείς και τους κρατά μακριά. Τούτου λεχθέντος, πολλοί ιδιοκτήτες Αμερικάνικου Σταφορντσάιρ Τεριέ ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά αυτής της φυλής είναι άριστοι κριτές χαρακτήρα και γνωρίζουν πάντα την πρόθεση των ανθρώπων και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που ξεχωρίζουν ως εξαιρετικοί.

 

Ως ισχυρά αθλητικά σκυλιά μπορεί να είναι δύσκολο να περπατήσουν και θα τραβήξουν την παρέα τους οπουδήποτε κι αν πάνε, αν τους δοθεί περιθώριο και τους επιτραπεί. Χρειάζονται έναν ιδιοκτήτη με αυτοπεποίθηση, ισχυρό που θα μπορεί να τα χειριστεί με ένα λουρί, να θέσει όρια και να τους δώσει σωστή πνευματική και σωματική διέγερση. Απαιτούν επίσης την πρώιμη κοινωνικοποίηση με ανθρώπους και άλλα ζώα.

 

Οι Αμερικανοί Staffordshire Terriers είναι έξυπνοι, πρόθυμοι να σας ευχαριστήσουν και γενικά να εκπαιδευτούν. Απολαμβάνουν να έχουν μια δουλειά να κάνουν, είτε αυτό σημαίνει να είναι συντροφιά σας στο τζόκινγκ, είτε, τρέξιμο σε αγώνες ευκινησίας, ή να συμμετάσχει σε άλλα αθλήματα σκυλιών.

 

Ένας ιδιοκτήτης που μπορεί να ανταποκριθεί στις σωματικές απαιτήσεις του Αμερικανικού Staffordshire Terrier και να τους κρατήσει απασχολημένους και υπό έλεγχο θα έχει έναν αφοσιωμένο, στοργικό και υπάκουο σύντροφο για τη ζωή.

 

Ιδιοκτήτες των ΑμΣταφ περιγράφουν τα σκυλιά τους, έντονα ενήμερα σκυλιά με διαίσθηση και διορατικότητα για το τι συμβαίνει στο περιβάλλον τους, ακόμη λένε ότι λατρεύουν το παιχνίδι για οτιδήποτε, και είναι αξιαγάπητα “σκυλιά προσωπικότητας” γύρω και μέσα στο σπίτι. Τα AmStaffs αγαπάνε τις ψυχικές και σωματικές προκλήσεις. Είναι εξαιρετικά εύκολο να εκπαιδευτούν, όπως δείχνουν οι πολλές εμφανίσεις τους στη showbiz.

Εκπαίδευση

 

Τα πρώτα μαθήματα κοινωνικοποίησης και κατάρτισης κουταβιών συνιστώνται για όλες τις φυλές, αλλά λόγω της ισχυρής θέλησης, της σωματικής δύναμης και της ευφορίας του AmStaff, είναι αναγκαιότητα.

 

Η νοημοσύνη και η επιθυμία της φυλής τα παρακινεί για εκπαίδευση, την απολαμβάνουν και μαθαίνουν γρήγορα, θα είναι και για εσάς μια διασκεδαστική και εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, ορισμένες συμπεριφορές, όπως το μάσημα και το σκάψιμο, μπορεί να είναι δύσκολο να κατευναστούν.

 

Χρειάζονται έναν ιδιοκτήτη με αυτοπεποίθηση, ισχυρό που θα μπορεί να τα χειριστεί με το λουρί, να θέσει όρια και να τους δώσει σωστή πνευματική και σωματική διέγερση. Απαιτούν επίσης την πρώιμη κοινωνικοποίηση με ανθρώπους και άλλα ζώα. Ενώ η φυλή είναι από την φύση της ιδιαίτερα φιλική προς τους ανθρώπους, μπορεί να έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλα σκυλιά όταν δεν είναι κοινωνικοποιημένοι.

 

Οι Αμερικανοί Staffordshire Terrier είναι έξυπνοι, πρόθυμοι να σας ευχαριστήσουν. Απολαμβάνουν να έχουν μια δουλειά να κάνουν, είτε αυτό σημαίνει να είναι σύντροφός σας στο τζόκινγκ, είτε τρέξιμο σε αγώνες ευκινησίας, σε άλλα αθλήματα σκυλιών. Ένας εκπαιδευτής που μπορεί να ανταποκριθεί στις σωματικές απαιτήσεις του αμερικανικού Staffordshire Terrier και να τους κρατήσει απασχολημένους και υπό έλεγχο θα έχει έναν αφοσιωμένο, στοργικό και υπάκουο σύντροφο για μια ζωή.

Υγεία

 

Το Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ είναι μια ισχυρή, δυνατή, υγιής φυλή και έχει προσδόκιμο ζωής 10 με 15 χρόνια. Ωστόσο όπως όλες οι φυλές είναι επιρρεπής σε κάποιες παθήσεις όπως η δυσπλασία του ισχίου, η καρδιακή νόσο και δερματικές αλλεργίες.

 

Όπως συμβαίνει με όλες τις φυλές, τα αυτιά πρέπει να ελέγχονται τακτικά και τα δόντια του σκύλου πρέπει να βουρτσίζονται συχνά.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Ένα αθλητικό, ενεργητικό σκυλί όπως το αμερικανικό Staffordshire Terrier απαιτεί πολλή άσκηση. Αφήνοντας το σκυλί έξω από την αυλή όλη την ημέρα δεν είναι η σωστή προσέγγιση, ωστόσο: Ναι, μπορεί να τρέξει γύρω, αλλά το AmStaff είναι ένα σκυλί προσανατολισμένο στον άνθρωπο που ευδοκιμεί όταν είναι μέλος της οικογένειας.

 

Οι μακρές συνεδρίες παιχνιδιού με τον ιδιοκτήτη του αναπτύσσουν τη σωματική και την ψυχολογική υγεία του. Επιπλέον, πολλοί AmStaffs απολαμβάνουν συμμετοχή σε αθλητικά κυνήγι, όπως η υπακοή, η ευελιξία και η κατάδυση στην αποβάθρα. Οι AmStaffs είναι ακόμα εκπαιδευμένοι σε αναζήτηση και διάσωση και υπερέχουν σε αυτό.

 

Περιποίηση

 

Η φροντίδα του κοντού, σταθερού τριχώματος του AmStaff είναι εξαιρετικά εύκολη. Ένα γρήγορο βούρτσισμα μια φορά την εβδομάδα με μια μαλακή βούρτσα τρίχας είναι συνήθως αρκετό για να αφαιρέσετε κάθε βρωμιά ή άλλη ξένη ύλη. Επιπλέον, ένα καλό βούρτσισμα διανέμει τα έλαια του δέρματος σε όλο το παλτό για να το κρατήσει υγιές.

 

Το Μπάνιο είναι απαραίτητο μόνο όταν το σκυλάκι σας εμπλακεί σε μία δραστηριότητα που θα το βρωμίσει. Διαφορετικά, το μπάνιο μπορεί να περιμένει έως ότου αναπτύξει μια μυρωδιά «σκυλίσια».  

 

Όπως και με όλες τις φυλές, έτσι και τα νύχια του AmStaff θα πρέπει να κόβονται τακτικά, καθώς τα υπερβολικά μακριά νύχια μπορεί να είναι επώδυνα και να προκαλέσουν προβλήματα στο σκυλί ενώ περπατούν και τρέχουν.

Διαθέσιμα Αμερικάνικα Σταφορντσάιρ Τεριέ κουτάβια

Διαθέσιμα μεγαλόσωμα κουτάβια

Χαρακτηριστικά Ράτσας: Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
3/5
Άσκηση:
3/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
4/5
Φιλικό με Ξένους:
4/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
2/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
2/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Προβλήματα Υγείας:
3/5
Αντοχή στο Κρύο:
2/5
Αντοχή στη Ζέστη:
2/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Είναι Ενεργητική Φυλή
Οι μακρές συνεδρίες παιχνιδιού με τον ιδιοκτήτη του αναπτύσσουν τη σωματική και ψυχολογική υγεία του
Προσαρμόζεται σε Διαμέρισμα
αρκεί να έχει την άσκηση του,είναι προσανατολισμένο στον άνθρωπο, ευδοκιμεί όταν είναι μέλος της οικογένειας.
Χρειάζεται Περιστασιακά Μπάνιο
Ένα γρήγορο βούρτσισμα μια φορά την εβδομάδα με μια μαλακή βούρτσα τρίχας είναι συνήθως αρκετό
Προσδόκιμο ζωής 12 με 15 έτη
Το AmStaff είναι γενικά υγιής
επιρρεπής σε: δυσπλασία του ισχίου, καρδιακή νόσο και δερματικές αλλεργίες.
Συμμετείχε στο «Our Gang »
και σε άλλες παλιές κινηματογραφικές ταινίες.
Σκυλάκια Συντροφιάς, Φύλακας
εξυμνείτε ως οικογενειακό σκυλί που αγαπάει να είναι γύρω από τον άνθρωπο.
Η Εκπαίδευση του είναι Ευχάριστη
Η νοημοσύνη και η επιθυμία τους τα παρακινεί για εκπαίδευση, απολαμβάνουν και μαθαίνουν γρήγορα

Τα σκυλάκια Σταφορντσάιρ Τεριέ που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon