Μίνι Σνάουτσερ

Mάθετε τα πάντα για το Μίνι Σνάουτσερ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Τα Μίνι Σνάουτσερ  είναι μια φυλή σκύλου που τα έχει όλα σε ένα μικρό πακέτο: νοημοσύνη, στοργή, εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία, χιούμορ και μια προσωπικότητα που είναι διπλάσια από ότι αυτό.

 

Η Προσωπικοτητά του μαζί με αυτό το μουστάκι και τον παιχνιδιάρικο ενθουσιασμό του θα σας κάνει να γελάτε κάθε μέρα. Με ένα μικροσκοπικό Σνάουτσερ στο σπίτι, ποτέ δεν θα είσαι μόνος, ούτε καν όταν πηγαίνεις στο μπάνιο. Έχει μια προσωπικότητα που είτε θα είναι παντού γύρω από σας ή κουλουριασμένο μέσα στην αγκαλιά σας, ποτέ δεν θα βαρεθείτε μαζί του.

Ιστορία

 

Τα μίνι σκυλάκια Σνάουτσερ αρχικά είχαν εκτραφεί ως σκυλιά για να φρουρούν τα αγροκτήματα. Αναπτύχθηκαν στα μέσα του τέλους του 19ου αιώνα στη Γερμανία με τη διασταύρωση του Στάνταρντ Σνάουτσερ με μικρότερες φυλές, όπως το Μίνι Πίνσερ και ίσως Πούντλ ή Πομεράνιαν. Στη Γερμανία, είναι γνωστός ως Zwergschnauzer (zwerg σημαίνει “νάνος”).

 

Δεν υπάρχουν αρχεία για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε το μικροσκοπικό Σνάουτσερ, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός ήταν να δημιουργηθεί μια μικρότερη έκδοση του καθιερωμένου Standard Σνάουτσερ.

 

Οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι Ι και ΙΙ ήταν σκληροί για την εκτροφή σκύλων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου κάποιες φυλές είχαν σχεδόν χαθεί. Όμως, το ενδιαφέρον για το Σνάουτσερ Μινιατούρα αυξήθηκε μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, και η δημοτικότητα του σκύλου δεν εξαντλήθηκε ποτέ από τότε.

 

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι πως, ενώ το μίνι Σνάουτσερ θεωρείται Τεριέ από το AKC, ο Standard Σνάουτσερ είναι ταξινομημένος ως μέλος της ομάδας εργασίας.

Μορφολογία

 

Ο Μίνι Σνάουτσερ είναι ένα σκυλί μικρού μεγέθους. Είναι ανθεκτικά και μυώδη με την προοπτική ενός καλού φρουρού. Τα φρύδια τους, τα μουστάκι και τα μαλλιά των ποδιών τους δίνουν μια πολύ ξεχωριστή γοητευτική και λίγο αστεία εμφάνιση που παραπέμπει σε ανθρώπινη.

 

Έχει διπλό παλτό. Το κορυφαίο παλτό είναι άγριο. Δεδομένου ότι το υπόστρωμα παγιδεύει τα χαλαρά μαλλιά, σχεδόν δεν μαδάει καθόλου . Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένας τέλειος σκύλος σπίτι, ειδικά εκείνοι που πάσχουν από άσθμα. Το τριχωμά του έρχεται σε τρία χρώματα: αλάτι και πιπέρι, μαύρο και ασήμι, και μαύρο συμπαγές

 

Δημιουργημένοι για να είναι γύρω από σκυλιά και κτηνοτρόφους, είναι σκληροί, μυικοί και ατρόμητοι χωρίς να είναι επιθετικοί. Οι μικροί Σνάουτσερ είναι ανθεκτικά μικρά στοργικά παιδιά και απολαμβάνουν έντονο παιχνίδι.

 

Τα καθαρόαιμα Μίνι Σνάουτσερ  είναι κατά μέσο όρο 35εκ. έως τον ώμο και ζυγίσουν 8 κιλά. Τα θηλυκά Σνάουτσερ κυμαίνονται στα 33εκ. και ζυγίζουν 7κιλά.

Χαρακτήρας

 

Είναι μια φυλή σκύλου που τα έχει όλα σε ένα μικρό πακέτο: νοημοσύνη, στοργή, εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία, χιούμορ και μια προσωπικότητα που είναι διπλάσια από ότι αυτό.

 

Ο Μίνι Σνάουτσερ είναι ένα ιδανικό οικογενειακό κατοικίδιο ζώο και φρουρός. Είναι αρκετά «ομιλιτικός» και θα ειδοποιήσει γρήγορα την οικογένεια αν κάποιος ξένος πλησιάζει στο έδαφός τους. Ο Miniature Σνάουτσερ είναι η πιο δημοφιλής από τις τρεις φυλές Σνάουτσερ, λέγεται επίσης ότι έχει το καλύτερο ταπεραμέντο.

 

Μερικές φορές ένας μικροσκοπικός Schnauzer θα δείξει μια προτίμηση για ένα άτομο στην οικογένεια. Μπορεί να είναι καλό με τα παιδιά. Μπορεί να είναι λίγο δειλά με τους ξένους στν αρχή μέχρι να μάθει ότι η οικογένειά του εγκρίνει τον ξένο.

 

Προτιμά να είναι με τους ανθρώπους του για να είναι μαζί με άλλα σκυλιά. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι υπάκουοι, γρήγοροι να μάθουν και αφιερωμένοι στην οικογενειά τους.

Εκπαίδευση

 

Για να διατηρήσετε την τάξη στο νοικοκυριό σας, πρέπει να είστε εσείς που θα έχετε το πάνω χέρι σε αυτή την σχέση. Εάν τον αφήσετε να περάσει το δικό του με μία ανάρμοστη συμπεριφορά με κάτι ακόμα έστω και μια φορά, θα το θυμάται και θα βρείτε τη συμπεριφορά αυτή να κλιμακώνεται . Αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα της ζωής με ένα σκυλί που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πιο έξυπνος κάποιες φορές και από εμάς τους ίδιους.

 

Οι Miniature Schnauzers είναι φιλικοί, ζωηροί και πρόθυμοι να σας ευχαριστήσουν και να σας ευχαριστηθούν έτσι μαθαίνουν πολύ γρήγορα. Η υψηλή νοημοσύνη της φυλής καθιστά απαραίτητη τη διατήρηση της ψυχαγωγίας και της ενδιαφέροντος, καθώς μπορούν να βαρεθούν με την επανάληψη. Θα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν από μικρή ηλικία και τόσο ο σκύλος όσο και ο ιδιοκτήτης επωφελούνται από τα μαθήματα κατάρτισης κουταβιών επίσης.

 

Το Μικρό Σνάουτσερ κάνει έναν εξαιρετικό σύντροφο και μπορεί να τα πηγαίνει πολύ καλά σε πολλά σπορ για σκύλους, όπως η ευκινησία, η υπακοή, η συγκέντρωση και οι εκδηλώσεις γηπέδων.

 

Αρχίστε να συνηθίζετε το Μικρό σας Σνάουτσερ σας να βουρτσίζεται και να εξετάζεται από όταν είναι κουτάβι. Κάντε τον καλλωπισμό μια θετική εμπειρία γεμάτη με έπαινο και ανταμοιβές, και θα θέσει τις βάσεις για εύκολη, περιποίηση, κτηνιατρικές εξετάσεις και άλλους χειρισμούς όταν είναι ενηλικιωθεί.

Υγεία

 

Έχουν προσδόκιμο μέσο όρο ζωής 12 με 14 χρόνια.

 

Ο μικροσκοπικός Σνάουτσερ είναι γενικά μια υγιής φυλή. Υπάρχουν μερικές ασθένειες στις οποίες μπορεί να είναι επιρρεπής η φυλή, συμπεριλαμβανομένων καταρράκτη, υπερλιπιδαιμία, παγκρεατίτιδα, συστολές του ήπατος και πέτρες στα ούρα.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα Μίνι Σνάουτσερ είναι πάντα σε εγρήγορση και ζωηροί, απαιτούν τακτική καθημερινή άσκηση για να διατηρούν την ψυχική και σωματική τους υγεία. Έχουν μέτριο ενεργειακό επίπεδο και μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στη ζωή στην πόλη ή στην ύπαιθρο.

 

Η φυλή επωφελείται από την περιφραγμένη περιοχή όπου μπορεί να τρέξει και να κυνηγήσει μια μπάλα με ασφάλεια και να απολαύσει το χρόνο παιχνιδιού με τον ιδιοκτήτη τους. Η μεγαλύτερη χαρά τους είναι να είναι μαζί με την οικογένειά τους και να κάνουν δραστηριότητες μαζί.

 

Περιποίηση

 

Το υπόστρωμα του τριχώματος των Μίνι Σνάουτσερ παγιδεύει τα χαλαρά μαλλιά, έτσι σχεδόν δεν μαδάει καθόλου. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένας τέλειος σκύλος σπίτι, ειδικά εκείνοι που πάσχουν από άσθμα

 

Οι μικροσκοπικοί Σνάουτσερ πρέπει να καλλωπιστούν κάθε πέντε έως οκτώ εβδομάδες για να κρατήσουν την αρχοντική ομορφιά τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν το Μίνι Σνάουτσερ σε επαγγελματίες groomers για να το κάνουν αυτό, επειδή υπάρχουν μερικά κόλπα για να πάρει την όμορφη εμφάνιση του Σνάουτσερ. Μπορείτε να μάθετε να το κάνετε μόνοι σας.

 

Βουρτσίστε το Σνάουτσερ σας δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε να μαλακώσει, ειδικά στα μακρύτερα μαλλιά του προσώπου και των ποδιών του. Να είστε βέβαιος να ελέγξετε τις μασχάλες του, δεδομένου ότι αυτό είναι ένα μέρος όπου κομπάκια συχνά σχηματίζονται. Είναι επίσης καλή ιδέα να πλύνετε τα γένια του μετά το φαγητό.

 

Βουρτσίστε τα δόντια του τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε τη συσσώρευση των ταρτάρων και τα βακτήρια που κρύβονται μέσα σε αυτό. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακή αναπνοή.

 

Κόψιμο των νυχιών μία ή δύο φορές το μήνα. Τα νύχια του σκύλου έχουν στα αγγεία τους αιμοφόρα αγγεία και αν κόψετε πολύ μακριά, μπορεί να προκαλέσετε αιμορραγία – και το σκυλί σας μπορεί να μην συνεργαστεί την επόμενη φορά που βλέπει τα νυχοκόπτες να βγαίνουν. Τα αυτιά του πρέπει να ελέγχονται κάθε εβδομάδα για ερυθρότητα ή κακή οσμή, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη. Όταν ελέγχετε τα αυτιά του σκύλου σας, τα σκουπίζετε με μια βαμβακερή νωπή. Μην εισάγετε τίποτα στο κανάλι του αυτιού. απλά καθαρίστε το εξωτερικό αυτί.

 

Χαρακτηριστικά ράτσας Μίνι Σνάουτσερ

Εξυπνάδα:
5/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
5/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
4/5
Φιλικό με Ξένους:
3/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
2/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
5/5
Αντοχή στο Κρύο:
4/5
Αντοχή στη Ζέστη:
4/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Τα Σνάουτσερ έχουν μέτριου βαθμού ενέργεια
Ωστόσο , απαιτούν τακτική καθημερινή άσκηση για να διατηρούν την ψυχική και σωματική τους υγεία
τέλειος σκύλος για διαμέρισμα, σπίτι
Δεν μαδάει σχεδόν καθόλου
χρειάζεται μπάνιο κάθε πέντε έως οκτώ εβδομάδες
Βουρτσίστε το Σνάουτσερ σας δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα
Προσδόκιμο ζωής 12 με 14 έτη
Ο Μίνι Schnauzer είναι γενικά μια υγιής φυλή
μπορεί να είναι επιρρεπής: καταρράκτη, υπερλιπιδαιμία, παγκρεατίτιδα, συστολές του ήπατος και πέτρες στα ούρα
το μίνι Σνάουτσερ θεωρείται Τεριέ από το AKC
ενώ Standard Schnauzer είναι ταξινομημένος ως μέλος της ομάδας εργασίας.
Σκυλάκια Συντροφιάς
είτε θα είναι παντού γύρω από σας ή κουλουριασμένο μέσα στην αγκαλιά σας, ποτέ δεν θα βαρεθείτε μαζί του
Η εκπαίδευση τους είναι εύκολη αν θέσετε σωστά όρια
μαθαίνουν πολύ γρήγορα είναι σκυλιά με υψηλή νοημοσύνη που θέλουν να σας ευχαριστούν

Τα σκυλάκια Σνάουτσερ που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon