Κάνε Κόρσο

Mάθετε τα πάντα για τα Κάνε Κόρσο

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Το Κάνε Κόρσο είναι ένας ανεκτίμητος προστάτης, έξυπνο, εύκολα εκπαιδεύσιμο και ευγενές, δυναμικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση.

 

Είναι πιστοί, πρόθυμοι να ευχαριστήσουν, ευέλικτοι, έντονα και απόλυτα αφοσιωμένοι στους ανθρώπους τους και τείνουν να κολλάνε κοντά τους ανά πάσα στιγμή.

 

Η εμφάνιση του Corso χρονολογείται από τους αρχαίους ρωμαϊκούς χρόνους, και το όνομα της φυλής μεταφράζεται σχεδόν από τα Λατινικά ως “σκύλος σωματοφύλακας”.

Ιστορία

 

Το Cane Corso είναι το πιο εξορθολογισμένο εκ των δύο ιταλικών φυλών που κατεβαίνουν από τα αρχαία ρωμαϊκά πολεμικά σκυλιά, με την βαρύτερη έκδοση να είναι ο ναπολιτάνικος μαστίφος. Ενώ ο Neo εξελίχθηκε ως ειδικός σκύλος φρουράς, ο Corso έγινε ένας ευέλικτος σκύλος.

 

Το όνομα Κάνε Κόρσο χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει αυτά τα σκυλιά ήδη από τον δωδέκατο αιώνα. Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το Corsos χρησιμοποιήθηκε για να προστατεύσει τα αγροκτήματα, να κυνηγάει θηράματα.

 

Η φυλή έφτασε ως τα πρόθυρα της εξάλειψης, ως ότου την δεκαετία του ΄70 κάποιοι εκτροφείς αποφάσισαν να την επαναφέρουν μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής. Από την δεκαετία του ΄80 και μετά η φυλή γίνεται πολύ δημοφιλής ιδιαίτερα στις Η.Π.Α.

 

Τα πρώτα Corsos εισήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1988. Το AKC χορήγησε την πλήρη αναγνώριση της φυλής το 2010.

Μορφολογία

 

Το Κάνε Κόρσο είναι Αρχαία ιταλική φυλή μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους σκύλου κατά μέσο όρο φτάνει σε ύψος τα 62 με 68 εκατοστά και βάρος που κυμαίνεται γύρω στα 45 με 50 κιλά.

 

Έχει πολύ κομψή εμφάνιση, δυνατό σκελετό, Μυϊκό και αθλητικό σωματότυπο, κινείται με μεγάλη ευκολία και κομψότητα.  Το δέρμα του είναι χοντρό και σφριγηλό.

 

Το κοντό παλτό του Corso έρχεται σε μαύρο, ελαφρύ και σκούρες αποχρώσεις του γκρι. ελαφριές και σκοτεινές αποχρώσεις του κερασιού και κόκκινο. Οποιοδήποτε από αυτά τα χρώματα μπορεί να έχει ένα τιγρέ μοτίβο : ακανόνιστες γραμμές φωτός και σκούρου χρώματος.

Χαρακτήρας

 

Το Κάνε Κόρσο δείχνουν με την πρώτη ματιά εκφοβιστικά πλάσματα. Η επιβλητική εμφάνισή τους είναι η πρώτη γραμμή άμυνας τους έναντι των εισβολέων. Όπως το έγραψε ένας συγγραφέας: “Ο υποτιμημένος αέρας της αβίαστης ικανότητας, το είδος συμπεριφοράς που θα περιμένατε από έναν επαγγελματία σωματοφύλακα, είναι το εμπορικό σήμα της φυλής”.

 

Η ισχυρή διάθεση για φύλαξη των δικών τους ανθρώπων θα το ωθήσει να κάνει από ένστικτο ό,τι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή. Πιστός στο καθήκον του αλλά και ήρεμος, περιφέρεται συνεχώς γύρω από το σπίτι, κάνοντάς τον έτσι έναν άριστο φύλακα

 

Οι Corsi είναι έξυπνοι, πιστοί, πρόθυμοι να ευχαριστήσουν, ευέλικτοι, έντονα και απόλυτα αφοσιωμένοι στους ανθρώπους τους και τείνουν να κολλάνε κοντά τους ανά πάσα στιγμή, είναι επίσης αυθεντικοί και πρόθυμοι. Είναι αδιάφθοροι, απόλυτα ψυχικά εξαρτημένοι από τον ιδιοκτήτη τους, τρυφεροί και στοργικοί. Είναι πολύ ήσυχοι τόσο γύρω από το σπίτι όσο και μέσα σε αυτό.

 

Το δέσιμο τους με τα παιδιά της οικογενείας τους είναι πολύ ισχυρό. Δεν διεκδικούν την προσοχή και τη στοργή με άτσαλο και απαιτητικό τρόπο, αλλά περιμένουν υπομονετικά πότε ο άνθρωπος τους θα ευαρεστηθεί να ασχοληθεί μαζί τους, έστω και για ένα φευγαλέο χάδι.

 

Όπως και με οποιοδήποτε άλλο μεγάλο σκύλο κηδεμόνα, η υπεύθυνη, έγκαιρη κοινωνικοποίηση με ανθρώπους και άλλα σκυλιά είναι ζωτικής σημασίας.  Όταν εκπαιδευθεί πλήρως και μάθει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει, το Κανέ Κόρσο θα αποτελεί έναν θαυμάσιο σύντροφο και έναν πολύ καλό οικογενειακό σκύλο.

Εκπαίδευση

 

Θα πρέπει να πούμε ότι από την αρχή ένα κουτάβι Κανέ Κόρσο πρέπει να μπαίνει κάτω από την ισχυρή σας ηγεσία και εκπαίδευση. Όταν εκπαιδευθεί πλήρως και μάθει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει, το Κανέ Κόρσο θα αποτελεί έναν θαυμάσιο σύντροφο και έναν πολύ καλό οικογενειακό σκύλο.

 

Οι βασικές εντολές είναι το εύκολο κομμάτι, αλλά το σημαντικότερο είναι να μπορέσετε να ελέγξετε το δυνατό προστατευτικό του ένστικτο. Τα πρώτα μαθήματα κοινωνικοποίησης και κατάρτισης κουταβιών συνιστώνται για όλα τα σκυλιά, αλλά για μια φυλή τόσο μεγάλη όσο και ισχυρή όπως ένα Cane Corso, είναι απαραίτητα.

 

Επειδή τα Κάνε Κόρσο είναι κυρίαρχα και προστατευτικά, η κοινωνικοποίηση θα διασφαλίσει ότι θα εξελιχθούν σε προσαρμοσμένους, καλούς ενήλικες με ευγενής τρόπους. Η κατάρτιση υπακοής θα τους κρατήσει από το να γίνουν το αφεντικό στο νοικοκυριό. Τα Cane Corsos είναι ευφυή και πρόθυμα να σας ευχαριστήσουν, έτσι είναι γενικά εύκολο να εκπαιδεύσετε.

 

Παρά την εμφάνισή τους, το Cane Corso έχουν μια μεγάλη στοργική καρδιά και ανταποκρίνονται στην αγάπη και τις ανταμοιβές πολύ καλύτερα από ότι στις σκληρές διορθώσεις ή μεθόδους κατάρτισης

Υγεία

 

Τα Κάνε Κόρσο είναι γενικά υγιή σκυλιά Έχουν προσδόκιμο μέσο όρο ζωής 10 με 12 χρόνια. Οι υπεύθυνοι κτηνοτρόφοι εξετάζουν για καταστάσεις όπως δυσπλασία ισχίου, ιδιοπαθή επιληψία, demodex mange και ανωμαλίες των βλεφάρων.

 

Ωστόσο μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα ενός Κανέ Κόρσο είναι: Δυσπλασία Ισχύων Διάταση και Στροφή Στομάχου Όπως συμβαίνει με όλες τις φυλές, τα αυτιά του Cane Corso πρέπει να ελέγχονται τακτικά για σημεία λοίμωξης.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα σκυλιά Κάνε Κόρσο τείνουν να είναι ήσυχοι σε εσωτερικούς χώρους, αλλά χρειάζονται καθημερινά άσκηση. Ένα μακρύ τρέξιμο τουλάχιστον ενός μιλίου το πρωί και πάλι το βράδυ ή μια σειρά παιχνιδιών υψηλής ενέργειας, θα διατηρήσουν την υγεία και τον μυϊκό τους τόνο.

 

Κάνουν τους καλύτερους συντρόφους για μακρινούς περιπάτους, πεζοπορίες ή ποδηλασία. Χρειάζεται πνευματική και φυσική διέγερση, αλλιώς όπως σε κάθε μεγαλόσωμο σκυλί θα προκύψει ανεπιθύμητη συμπεριφορά.

 

Πολλοί Corsos Cane ανταγωνίζονται σε ευελιξία, υπακοή, κατάδυση, άθλημα προστασίας.

 

Περιποίηση

 

Το τρίχωμα του Cane Corso είναι κοντό, αλλά διπλό σε στρώσεις. Το υπόστρωμα, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα στο οποίο ζει το σκυλί, μαδάει καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά κατά την άνοιξη.

 

Το εβδομαδιαίο βούρτσισμα καθημερινά κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης της σεζόν με μια βούρτσα, ένα γάντι, θα αφαιρέσει τα νεκρά μαλλιά πριν πέσουν και βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς και στην ανάπτυξη νέων τριχών.

 

Όπως και με όλες τις φυλές, τα νύχια πρέπει να κόβονται τακτικά, καθώς τα υπερβολικά μακριά νύχια μπορεί να είναι οδυνηρά για τον σκύλο και να προκαλέσουν προβλήματα με το περπάτημα και τη λειτουργία του .

 

Όπως συμβαίνει με όλες τις φυλές, τα αυτιά του Cane Corso πρέπει να ελέγχονται τακτικά για σημεία λοίμωξης και τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται συχνά χρησιμοποιώντας μια οδοντόκρεμα σχεδιασμένη για σκύλους.

Χαρακτηριστικά Της Ράτσας Κάνε Κόρσο

Εξυπνάδα:
5/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
5/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
3/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
3/5
Φιλικό με Ξένους:
2/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
1/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
4/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Σκυλιά υψηλής ενέργειας
Ένα μακρύ τρέξιμο τουλάχιστον ενός μιλίου το πρωί και το βράδυ ή παιχνίδια υψηλής ενέργειας
Ιδανικό μέρος: Σπίτια με αυλή
Είναι Κατάλληλος Σκύλος για οικογένειες με παιδιά
Δεν χρειάζονται Τακτικά Μπάνιο,
πρέπει να γίνεται μόνο όταν χρειάζεται και εβδομαδιαίο βούρτσισμα
Προσδόκιμο ζωής 10 με 12 χρόνια
Τα Κάνε Κόρσο είναι γενικά υγιή σκυλιά
Είναι επιρρεπή σε Δυσπλασία Ισχύων, Διάταση και Στροφή Στομάχου
Ονομασία του σημαίνει:Σκύλος Σωματοφύλακας
Πιστός στο καθήκον του αλλά και ήρεμος
Σκυλιά Συντροφιάς, Φύλακες
πιστοί, πρόθυμοι , ευέλικτοι, έντονα και απόλυτα αφοσιωμένοι
Εκπαιδεύονται εύκολα
πρέπει να θέτεται κάτω από την ισχυρή σας ηγεσία και εκπαίδευση

Τα σκυλάκια Κάνε Κόρσο που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon