Σίμπα Ίνου

Mάθετε τα Πάντα για το Σίμπα Ίνου

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Το Σίμπα Ίνου γοητεύει τους πάντες στο πέρασμά του με τα μικρά τριγωνικά αυτάκια του, την κυρτή ουρά και το εκπληκτικά μαλακό, γυαλιστερό τρίχωμά του. Είναι μια ανεξάρτητη, πιστή και συμπονετική φυλή που ξεχωρίζει ως σύντροφος.

 

Είναι μια αρχαία ιαπωνική φυλή και έχει καταλήξει σήμερα, αυτός ο πνευματώδης, καλοπροαίρετος Shiba να είναι ο πιο δημοφιλής σκύλος σύντροφος στην Ιαπωνία. Το προσαρμόσιμο Shiba ζει με άνεση σε όλα τα περιβάλλοντα είτε στην ύπαιθρο είτε σε ένα διαμέρισμα.

 

Το Shiba Inu είναι ένα πολύ καλό σκυλί τύπου Spitz, το όνομά του σημαίνει κυριολεκτικά “μικρό σκυλί” στα Ιαπωνικά.  Στην πραγματικότητα, είναι μια μικρότερη έκδοση ενός Akita Inu. Με τα χρόνια έχουν κερδίσει τη φήμη τους ως αξιόπιστα, έμπιστα και διασκεδαστικά οικογενειακά κατοικίδια στην Ιαπωνία και σε άλλα μέρη του κόσμου συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ιστορία

 

Το πρώτο καταγεγραμμένο Shiba που εισήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν από μια στρατιωτική οικογένεια το 1954. Αλλά η Shiba είναι μια αρχαία φυλή, έχοντας περίπου από το 300 π.Χ. Η φυλή ονομάζεται από την ιστορία της ως κυνηγός στα άγρια ​​βουνά της Ιαπωνίας. “Shiba” .”Inu” σημαίνει “σκύλος”.

 

Μέχρι το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου οι Shiba ήταν σχεδόν εξαφανισμένοι εξαιτίας των πόλεμων της Ιαπωνίας και σήμερα είναι το νούμερο ένα ζώο συντροφιάς, τόσο ως σύντροφοι όσο και ως οικογενειακά κατοικίδια ζώα.

 

Η δημοτικότητά τους αυξάνεται τα τελευταία 50 χρόνια. Κερδίζει τη δημοτικότητα χάρη στην γοητευτική τους εμφάνιση και τις πιστές, διασκεδαστικές προσωπικότητές τους

Μορφολογία

 

Το Japanese Shiba Inu είναι ένα από τα μικρότερα σκυλιά τύπου Ακίτα το ύψος των αρσενικών έως τον ώμο είναι στα 36 με 41 εκατοστά και το βάρος τους κυμαίνεται στα 8 με 11 κιλά, ενώ των θηλυκών το ύψος είναι γύρω στα 36 με 38 εκατοστά ενώ τα κιλά τους είναι από 6,5 έως 9 . Μοιάζουν πολύ με μια μικρότερη έκδοση της Ακίτα και είναι ελαφρώς μακρύτερες από ό, τι είναι οι μεγαλύτεροι όπως και τα Ακίτα. Έχουν ευρεία, επίπεδα κρανία και όμορφα μυώδη μάγουλα με σαφώς καθορισμένη στάση και γοητευτική αυλάκωση.

 

Έχουν σχετικά μικρά, αμυγδαλωτά μάτια που είναι καλά διαχωρισμένα στο πρόσωπο ενός σκύλου που είναι ένα ωραίο σκούρο καφέ χρώμα. Τα αυτιά είναι τριγωνικού σχήματος και μικρού μεγέθους  δείχνουν ελαφρώς προς τα εμπρός. Οι λαιμοί τους είναι ελαφρώς τοξωτοί και μετρίως μακρύς που είναι παχύς και πολύ καλά μυώδης.

 

Οι κοιλιές είναι ωραία μαζεμένες προσθέτοντας την αθλητική εμφάνιση του Shiba Inu. Έχουν πολύ γατίσιες πατούσες, με καλά δυνατά και ευέλικτα δάκτυλα, σκληρά, σκληρά μαξιλάρια και ισχυρά σκούρα νύχια. Η πανέμορφη αρχοντική ουρά τους είναι ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά τους, στέκεται ψηλά και παχιά που στρογγυλεμένα γυρίζει  πάνω από την πλάτη τους.

 

Όσον αφορά το παλτό τους, το ιαπωνικό Shiba Inu έχει ένα ίσιο, σκληρό εξωτερικό παλτό με πολύ πιο μαλακό, πυκνό υπόστρωμα. Τα μαλλιά στην ουρά του σκύλου είναι ελαφρώς μακρύτερα από ό, τι στο υπόλοιπο σώμα. Τα αποδεκτά χρώματα φυλών είναι τα εξής: Μαύρο και Καφέ, Black sesame, το κόκκινο, Κόκκινο άσπρο, Κόκκινο sesame, Sesame, Κρεμ.

Χαρακτήρας

 

Ο ιαπωνικός Shiba Inu είναι ένας περιπετειώδης και παιχνιδιάρικος χαρακτήρας σε εγρήγορση και σχηματίζει έναν πολύ ισχυρό δεσμό με τον ιδιοκτήτη και τις οικογένειές τους. Τείνουν να είναι λίγο επιφυλακτικοί και λίγο απόμακροι από τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, αλλά μόλις γνωρίσουν κάποιον, είναι συνήθως πολύ καλοί μαζί τους. Έχουν κάποιες απολαυστικές συνήθειες, θα κουρνιάσουν στις πλάτες των καρεκλών, θα πλύνουν τα πρόσωπά τους με τα πόδια τους μετά το φαγητό και θα μοιάζουν πολύ με μια γάτα όταν παίρνουν χάδια.

 

Το Shiba συχνά αναφέρεται ως ένα μεγάλο σκυλί στο σώμα ενός μικρού σκύλου και είναι γνωστό ότι παίζουν “σκληροί”. Εάν τους επιτραπεί ή βρουν χώρο, θα γίνουν το “σκυλί αρχηγός” σε ένα νοικοκυριό, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Ως εκ τούτου, αυτή η δεσπόζουσα πλευρά στη φύση τους θα πρέπει να την μειώνουμε ήπια από νεαρή ηλικία επειδή είναι απαραίτητο για ένα Shiba Inu να γνωρίζει τη θέση του στην αγέλη του – οικογένειά του και ποιος είναι ο άλφα σε ένα σπίτι από τη λέξη «πήγαινε».

 

Πάνω από όλα είναι γεμάτα αγάπη και είναι ευγενή και καθόλου επιθετικά. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας για αυτά τα σκυλιά να είναι καλά κοινωνικοποιημένα από μια νεαρή ηλικία αρκετά και πρέπει να περιλαμβάνει την εισαγωγή τους σε πολλές νέες καταστάσεις, θορύβους, ανθρώπους, άλλα ζώα και σκύλους μόλις έχουν εμβολιαστεί πλήρως για να είναι λιγότερο “αρχηγικά” απέναντι στους υπόλοιπους όταν είναι μεγαλώσουν.

Εκπαίδευση

 

Είναι πολύ έξυπνά και αγαπούν να ευχαριστούν, που σημαίνει ότι είναι εύκολο και διασκεδαστικό να εκπαιδευτούν. Ωστόσο, η διατήρηση ενός Σίμπα Ίνου εστιασμένου μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση. Δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από το να είναι με τους ιδιοκτήτες τους και να συμμετέχουν σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Αυτό περιλαμβάνει να δοθεί μεγάλη προσοχή και αγάπη, καθώς και ό, τι οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για τα όρια να καθοριστεί όταν ένα Shiba Inu είναι ακόμα ένα χαριτωμένο κουτάβι, ώστε να μεγαλώσουν γνωρίζοντας τι επιτρέπεται και τι δεν. Ωστόσο, ένα Shiba Inu θα θέτει πάντοτε αυτά τα όρια υπό δοκιμή και γι’ αυτό η εκπαίδευση και ο χειρισμός τους πρέπει να είναι συνεπής σε όλη τη ζωή ενός σκύλου.

 

Είναι ανεξάρτητα σκυλιά από τη φύση τους και αυτό είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που πρέπει να ελαφρυνθεί απαλά όταν είναι ακόμα νέοι. Τα Shiba Inu, όπως και ο ήχος των δικών τους φωνών και θα γαυγίζουν απαλά για να πάρουν την προσοχή σας. Ωστόσο, έχουν ένα καλό φάσμα θορύβων που περιλαμβάνει αυτό της απόλαυσης όταν ένα σκυλί είναι ενθουσιασμένο από οτιδήποτε. Μπορούν να προστατεύουν λίγο τα πράγματα που περιλαμβάνουν τρόφιμα, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα τα οποία και πάλι θα πρέπει να είναι ένα ένστικτο που θα πρέπει να οροθετηθεί ήπια όταν τα σκυλιά είναι ακόμα μικρά αλλιώς μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό πρόβλημα αργότερα.

 

Η κατάρτιση ενός κουταβιού πρέπει να ξεκινήσει μόλις φτάσουν στο νέο σπίτι τους και μόλις εμβολιαστούν πλήρως, το Σίμπα Ίνου πρέπει να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερη κοινωνικοποίηση για να μην παραενθουσιάζονται χωρίς όριο όταν βρίσκονται σε καινούργια μέρη, γύρω από νέους ανθρώπους και άλλα σκυλιά όταν είναι μεγαλύτερα.

Υγεία

 

Το Σίμπα Ίνου είναι γενικά υγιές και έχουν προσδόκιμο ζωής: 12 με 15 έτη. Όπως όλες οι φυλές, είναι επιρρεπείς σε ορισμένες συνθήκες υγείας. Η πιο κοινή κατάσταση υγείας στο Σίμπα και στις περισσότερες φυλές, καθώς και στους ανθρώπους, είναι οι αλλεργίες.

 

Σε σκύλους, οι αλλεργίες εκδηλώνονται ως ερεθισμός του δέρματος και κνησμός. Αν δεν μπορεί να εντοπιστεί η πηγή του αλλεργιογόνου, τα περισσότερα σκυλιά με αλλεργίες μπορούν να έχουν φυσιολογική ζωή με προϊόντα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα – και πάλι, όπως και οι άνθρωποι. Οι αλλεργίες συνήθως δεν εκδηλώνονται μέχρις ότου ο σκύλος είναι τουλάχιστον 6 μηνών.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το Shiba Inu ταιριάζει καλύτερα σε ένα σπίτι με περιφραγμένη αυλή αν δεν μπορείτε να του προσφέρεται την βόλτα του. Είναι μια ενεργή φυλή που του αρέσει να παίζει, να περπατάει ή να τρέχει μαζί σας. Η αυλή του δίνει το περιθώριο να περιπλανηθεί και να ασκηθεί μόνο του για εκτόνωση της ενέργειάς του.

Δεν είναι όμως τόσο υπερβολικοί όσο άλλες φυλές, αν δεν κάνουν καθημερινή άσκηση, αλλά ένας ιδιοκτήτης Shiba πρέπει να είναι αφοσιωμένος στην άσκηση του σκύλου, ειδικά αν ο σκύλος δεν έχει επαρκή αυλή για να ασκεί τον εαυτό του. Σε γενικές γραμμές, τα Σίμπα δεν είναι καταστροφικοί αν παραμείνουν μόνοι τους όταν φτάσουν στην ενηλικίωση, αλλά ορισμένα μπορεί να αναπτύξουν το άγχος του χωρισμού.

 

Οι σκύλοι αυτοί χρειάζονται περίπου μια ώρα εξάσκηση ανά ημέρα. Εξαιτίας της επιθυμίας τους να κυνηγούν, βεβαιωθείτε ότι πάτε σε μια αξιόπιστη περιοχή πριν απομακρυνθείτε κατά τη βόλτα και δεν είναι σε λουρί ή είναι καλό να βρίσκονται μόνο σε ασφαλείς, κλειστές, περιφραγμένες περιοχές.

 

Περιποίηση

 

Όπως και με οποιαδήποτε άλλη φυλή, το Shiba Inu πρέπει να περιποιείται σε τακτική βάση για να βεβαιωθείτε ότι το τρίχωμά του και το δέρμα του διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Πρέπει επίσης να λαμβάνουν τακτική καθημερινή άσκηση για να εξασφαλίσετε ότι παραμένουν κατάλληλα υγιείς.

 

Πέρα από αυτό, τα σκυλιά πρέπει να τρέφονται με τρόφιμα καλής ποιότητας που ικανοποιούν όλες τις διατροφικές τους ανάγκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Τα Σίμπα μαδούν αρκετά, δύο φορές το χρόνο, αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες λένε ότι διαρκεί έξι μήνες κάθε φορά. Αν το Shiba δεν έχει “μακρύ παλτό”, το όχι και τόσο συχνό βούρτσισμα δεν βλάπτει το σκυλί, αλλά το τακτικό βούρτσισμα ή το χτένισμα σε περιόδους έντονης τριχόπτωσης θα μειώσει την ποσότητα των τριχών γύρω από το σπίτι. Το να φυσάτε το σκυλί με ένα ισχυρό στεγνωτήρα ή την ηλεκτρική σκούπα με τον αέρα αντίστροφα είναι ένας καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τα χαλαρά μαλλιά, τη βρωμιά και την πιτυρίδα και να ελέγξετε τους ψύλλους.

 

Τα περισσότερα σκυλιά μαθαίνουν να τους αρέσει αυτό το φύσημα, καθώς αισθάνεται καλά αφού δεν του ξύνει το δέρμα ή δεν του τραβάει το τρίχωμα. Μην το αφήνετε να ζεσταθεί με τον αέρα αυτόν, όμως. Τα Shiba συχνά αντιτίθενται στην κοπή των νυχιών. Ξεκινήστε ένα κουτάβι να συνηθίζει νωρίς, αλλά αν γίνει ένας μεγάλος αγώνας, αφήστε έναν επαγγελματία να το κάνει.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Σίμπα Ίνου

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
3/5
Άσκηση:
3/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
4/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

210920144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Μέτρια Ενεργητική Φυλή
Οι σκύλοι αυτοί χρειάζονται περίπου μια ώρα εξάσκηση ανά ημέρα
Κατάλληλο για Διαμέρισμα
Δεν είναι όμως τόσο υπερβολικοί όσο άλλες φυλές, αν δεν κάνουν καθημερινή άσκηση
Περιστασιακό Μπάνιο
το όχι και τόσο συχνό βούρτσισμα δεν βλάπτει το σκυλί
Προσδόκιμο ζωής 12 με 15 έτη
Είναι γενικά υγιής
είναι επιρρεπής σε ορισμένες ασθένειες. αλλεργίες
Είναι μια Αρχαία Φυλή
σήμερα είναι το νούμερο ένα ζώο συντροφιάς, τόσο ως σύντροφοι όσο και ως οικογενειακά κατοικίδια ζώα
Σκυλάκια Συντροφιάς
Είναι ιδανικά κατοικίδια ζώα, ειδικά όπου υπάρχουν παιδιά
Η Εκπαίδευση του είναι Ευχάριστη
Είναι πολύ έξυπνά και αγαπούν να ευχαριστούν, που σημαίνει ότι είναι εύκολο και διασκεδαστικό να εκπαιδεύτουν

Τα σκυλάκια Κόκερ Σπάνιελ που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon