Ντόμπερμαν

Mάθετε τα πάντα για τα Ντόπερμαν

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Κομψό και ισχυρό, με εκπληκτική εμφάνιση και υψηλή νοημοσύνη. Το Ντόμπερμαν είναι ένας ευγενής σκύλος. Αυτή η ασύγκριτα ατρόμητη και πάντα σε εγρήγορση, ράτσα, βρίσκεται με υπερηφάνεια πολύ ψηλά στις φυλές, καθώς προσφέρουν την καλύτερη προστασία, στον κόσμο.

 

Ακόμη είναι μια από τις ράτσες συντροφιάς που επιλέγωνται πιο συχνά και ειδικότερα προτιμώνται από οικογένειες, καθότι, υπερτερούν σε υπακοή, είναι πολύ έξυπνα και πιστά σκυλιά, έχουν απόλυτη αφοσίωσή και αγάπη για την οικογένειά τους .

Ιστορία

 

Τα Dobermans για πρώτη φορά εκτράφηκαν ως σκύλοι ατομικής προστασίας, έτσι αποτιμήθηκε ένας επιθετικός και εκφοβιστικός χαρακτήρας. Ωστόσο, δεκαετίες τακτικής αναπαραγωγής έχουν αναμορφώσει το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του Doberman.

 

Ο συλλέκτης φόρων Louis Dobermann χρειαζόταν ένα σκύλο φρουράς για να προστατεύσει τα χρήματα που μετέφερε. Για να δημιουργήσει το έξυπνο, αξιόπιστο σκυλάκι φύλαξης που είχε στο μυαλό του για το σκοπό αυτό πιθανότατα διασταύρωσε German pinschers, ροντβαιλερ, μαύρα και κανελί τεριέ και greyhounds ώσπου να πετύχει το τέλειο Ντόμπερμαν.

 

Τα πρώτα Doberman Pinschers, όπως έγιναν γνωστά, εμφανίστηκαν στη Γερμανία το 1897. Τρία χρόνια αργότερα η φυλή έλαβε επίσημη αναγνώριση ως γερμανική φυλή.Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, οι Dobermans έχουν γίνει χρήσιμα ως αστυνομικοί και στρατιωτικοί σκύλοι.

 

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η Marine Corp των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποίησε Ντόμπερμαν σε μάχες ως φρουρούς, αγγελιοφόρους και ανιχνευτές. Το 1994  έφτιαξαν ένα χάλκινο ανάγλυφο άγαλμα ενός Ντόπερμαν στο Γκουάμ. Το μνημείο αυτό ονομάζεται “πάντα πιστός”. Το 2001, όταν οι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου κατέρρευσαν, η έρευνα και η διάσωση βασίστηκε στα Ντόπερμαν που έψαχναν επιζώντες στο Ground Zero.

 

Το Doberman εξακολουθεί να έχει μια φοβερή φήμη, στην πραγματικότητα, παρά τη λαϊκή πεποίθηση ότι είναι από τις πιο απειλητικές και επικίνδυνες φυλές σκυλιών, δείχνουν στην πραγματικότητα λιγότερη επιθετικότητα από άλλες φυλές σκύλων που δεν έχουν τέτοια.

 

Το μυστικό που τον έχει καταστήσει μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές όλα αυτά τα χρόνια είναι η αφοσίωσή του και η αγάπη για την οικογένειά του .

Μορφολογία

 

Η εμφάνιση είναι αυτή ενός σκύλου μεσαίου μεγέθους, με ένα τετράγωνο σώμα. Το ύψος των αρσενικών φτάνει γύρω στα 66 – 71εκ. ενώ τα θηλυκά έχουν ύψος από 60cm έως 66εκ., το βάρος τους κυμαίνεται συνήθως στα 27 με 36 κιλά.

 

Τα Ντόμπερμαν έχουν μία συμπαγή κατασκευή σώματος, είναι μυώδεις, ισχυροί σκύλοι, γρήγοροι , με μεγάλες αντοχές και ταχύτητα .ισχυροί. Το σώμα είναι κομψό και αρχοντικό, καλύπτεται με αστραφτερό παλτό μαύρου, μπλε, κόκκινου ή κεραμιδιού. Κάθε καθαρόαιμο Ντόμπερμαν έχει σημάδια καφέ χρώματος πάνω από τα μάτια, στο ρύγχος ,στο στήθος κάτω από την ουρά όπως και στα πόδια.

 

Αυτές οι κομψές ιδιότητες, σε συνδυασμό με ένα ευγενές σφηνοειδές κεφάλι και έναν εύκολο, αθλητικό, αγέρωχο τρόπο κίνησης, έχουν δώσει στα Ντόμπερμαν την φήμη ως οι Βασιλικοί του βασιλείου των σκυλιών. Ένα Ντόμπερμαν σε πολύ καλή κατάσταση σε μια του περιπολία μπορεί να τους αποτρέψει όλους, σαν να ήταν οι πιο ανόητοι εισβολείς.

Χαρακτήρας

 

Τα Ντόμπερμαν είναι γνωστά ως αφοσιωμένοι σύντροφοι και πιστά σκυλιά. Είναι πάντα σε εγρήγορση και προσεκτικοί, εξαιρετικά επιδέξιοι και ευέλικτοι. Πρόκειται κυρίως για οικογενειακά σκυλιά, είναι ευγενικοί και στοργικοί με τα παιδιά και πρέπει να είναι μέρος του νοικοκυριού, συμμετέχοντας σε όλα και να είναι πάντα γύρω από τους ανθρώπους τους. Ωστόσο ορισμένα Ντόμπερμαν δένονται απόλυτα μόνο με ένα άτομο.

 

Τα Ντόμπερμαν είναι ανθρωποκεντρική φυλή, δεν είναι ευχαριστημένα ως σκυλιά της πίσω αυλής, αν και σίγουρα θα εκτιμήσουν μια περιφραγμένη αυλή όπου μπορούν να τρέξουν, να παίξουν και να ασκηθούν, καθώς είναι πολύ δραστήρια και ενεργητικα.

 

Όταν κοινωνικοποιηθούν και εκπαιδεύθούν σωστά , τα Ντόμπερμαν είναι καλά και έχουν έναν πολύ σταθερό χαρακτήρα. Μπορούν να κυριαρχούν, οπότε είναι σημαντικό ο ιδιοκτήτης να εδραιωθεί ως ηγέτης του πακέτου, με συνεπή και σταθερή στάση.

 

Τα Ντόμπερμαν είναι πολύ έξυπνη ράτσα και χρειάζονται δέσμευση όπως και φροντίδα από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς και επαρκή ερεθίσματα – τόσο ψυχικά όσο και σωματικά – για να μεγαλώσουν ως υγιή, χαρούμενα σκυλιά. Αξίζουν τη συντροφικότητα και την προσοχή, που τους καθιστά καλό σκυλί οικογένειας που περνάει καλά μαζί με τα παιδιά και με άλλα κατοικίδια ζώα.

 

Είναι επίσης γνωστό ότι ωριμάζουν αρκετά αργά, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά των κουταβιών μέχρι να γίνουν 3 ή 4 ετών. Παρ ‘όλα αυτά, τα Dobermans έχουν πολύ δυνατά ένστικτα, είναι σε θέση να προβλέψουν πιθανούς κινδύνους ή απειλές, που συμβαδίζουν με τις φυσικές τους προστατευτικές τάσεις και τις δεξιότητες φύλαξης.

Εκπαίδευση

 

Το Ντόμπερμαν είναι ένα πολύ έξυπνο σκυλί , μαθαίνει εύκολα, ανταποκρίνεται γρήγορα και κάνει πολύ εύκολα φίλους. Ωστόσο, είναι πολύ ισχυρά σκυλιά και μπορούν να γίνουν πιεστικοί, καταστροφικοί και ανεξέλεγκτοι αν δεν τα αναθρέψετε σωστά.

 

Η κοινωνικοποίηση που ξεκινά από τη στιγμή που παίρνεται το κουτάβι και είναι επιτακτική, όπως και η εκπαίδευση υπακοής. Τα μαθήματα κατάρτισης κουταβιών συνιστώνται επίσης πολύ καλά. Το Doberman ανταποκρίνεται πολύ καλά στις θετικές μεθόδους εκπαιδευσης.

 

Δεν απαιτείται ειδική κατάρτιση φύλαξης για όποιον θέλει έναν καλό προστάτη οικογένειας. Στην πραγματικότητα, οι εμπειρογνώμονες των Doberman pinscher συμβουλεύουν συχνά κατά της ειδικής κατάρτισης φρουράς, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση και επιθετικότητα.

 

Κάθε ιδιοκτήτης του Doberman είναι υπεύθυνος να εξασφαλίσει ότι ο σκύλος θα ανατραφεί για να είναι ένας ευτυχισμένος, με ευγενείς τρόπους, σύντροφος. Το Ντόμπερμαν θα πρέπει πάντα να ζει μέσα στο σπίτι με τους ανθρώπους του, αντί να είναι σε εξωτερικούς χώρους.

Υγεία

 

Παρόλο που τα Ντόμπερμαν είναι γενικά υγιείς σκυλιά, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που η φυλή είναι επιρρεπής σε Γενετικά προβλήματα υγείας που μπορούν να επηρεάσουν τη φυλή

 

Έχουν προσδόκιμο μέσο όρο ζωής 10 με 12 χρόνια. Η ράτσα αυτή είναι επιρρεπή σε: δυσπλασία ισχίου, διασταλμένη καρδιομυοπάθεια, διαταραχή πήξης, προοδευτική ατροφία αμφιβληστροειδούς και υποθυρεοειδισμό.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το Ντόμπερμαν είναι ένας αθλητής γεμάτος ενέργεια που χρειάζεται πολλή άσκηση και ελεύθερο παιχνίδι. Ένα Ντόμπερμαν θα χαρεί να πηγαίνει για μεγάλες καθημερινές βόλτες ή πεζοπορίες με τον ιδιοκτήτη του, και θα είναι ιδιαιτέρως χαρούμενος έχοντας μια μεγάλη περιφραγμένη περιοχή όπου μπορεί να τρέξει.

 

Η άθλησή του είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και ψυχική ευεξία του. Η συμμετοχή σε αθλήματα για σκυλιά, όπως η υπακοή, η παρακολούθηση και η ευκινησία, θα παρέχουν άσκηση για το μυαλό και το σώμα και χρόνο διασκέδασης για τον σκύλο και τον ιδιοκτήτη του.

 

Μπορούν να προσαρμοστούν στην ζωή εντός διαμερίσματος αν ασκούνται όσο πρέπει καθημερινά.

 

Περιποίηση

 

Αν και είναι μια φυλή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, ωστόσο χρειάζεται να υπάρχει μια ρουτίνα που θα βοηθήσει να κρατήσει το Ντόμπερμαν σε άριστη κατάσταση. Ένα γρήγορο καθημερινό βούρτσισμα με μια βούρτσα από μικρές τρίχες ή ένα πλεκτό γάντι θα κρατήσει το παλτό του λαμπερό και υγιές.

 

Δεν χρειάζεται να λούζεται συχνά. Πρέπει τα νύχια του να κόβονται τουλάχιστον κάθε μήνα, και τα δόντια του να βουρτσίζονται τακτικά. Τα αυτιά θα πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά κάθε λίγες μέρες.

 

Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας δείξει πώς να καθαρίσετε τα αυτιά του σκυλιού σας για να αποφύγετε ζημιές.

Χαρακτηριστικά ράτσας Ντόμπερμαν

Εξυπνάδα:
5/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
3/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
3/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
4/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
5/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
2/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
2/5
Αντοχή στη Ζέστη:
2/5
Προβλήματα Υγείας:
4/5

 ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Έχουν πολύ Ενέργεια
χρειάζεται πολλή άσκηση και ελεύθερο παιχνίδι
Προσαρμόζεται σε ένα διαμέρισμα
αν φροντίζεται να έχει την καθημερινή του άθληση
Δεν χρειάζεται να λούζεται συχνά
Ένα γρήγορο καθημερινό βούρτσισμα, γάντι θα κρατήσει το παλτό του λαμπερό και υγιές.
Προσδόκιμο ζωής 10 με 12 έτη
Είναι ευπαθές σε γενετικές ασθένειες:
δυσπλασία ισχίου, διασταλμένη καρδιομυοπάθεια, διαταραχή πήξης, προοδευτική ατροφία αμφιβληστροειδούς και υποθυρεοειδισμό
παρά τη λαϊκή πεποίθηση είναι στοργικό σκυλί
με πίστη, αφοσίωσή και απεριόριστη αγάπη για την οικογένειά του
Φυλή Συντροφιάς, Φύλακας
Πιστοί, Αφοσιωμένοι Σύντροφοι Πάντα σε Εγρήγορση
Εκπαιδεύονται γρήγορα και εύκολα
είναι ένα πολύ έξυπνο σκυλί , μαθαίνει εύκολα, ανταποκρίνεται γρήγορα

Τα σκυλάκια Ντόμπερμαν που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon