Πάγκ

Mάθετε τα πάντα για τα Πάγκ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Τα pug είναι σκυλιά καλαίσθητα, άτακτα και πολύ αγαπησιάρικα, ανήκουν στο group των σκυλιών toy, και είναι γνωστά ως οι κλόουν του κυνικού κόσμου, γιατί έχουν μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και επιθυμούν να επιδεικνύονται. Έχει εκτραφεί για να είναι σκύλος αγκαλιάς, τα pug ευδοκιμούν στην ανθρώπινη συντροφιά.

 

Οι Ιδιοκτήτες των Pug θεωρούν πως αυτή η φυλή είναι η ιδανική για τα σκυλιά σπιτιού. Τα Παγκ είναι χαρούμενα είτε σε εξοχή είτε σε σπίτι, μπορούν να είναι ο αξιολάτρευτος εαυτός τους παντού.

Ιστορία

 

Στην αρχαιότητα, τα σκυλιά Παγκ εκτράφηκαν για να είναι σύντροφοι για κυρίαρχες οικογένειες στην Κίνα, εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από Κινέζους αυτοκράτορες, και τα βασιλικά σκυλιά κρατήθηκαν σε πολυτέλεια και φυλασσόταν από στρατιώτες. Στο Θιβέτ, βουδιστές μοναχοί κράτησαν τα Παγκ ως κατοικίδια ζώα στα μοναστήρια τους.

 

Η φυλή έχει διατηρήσει τη στοργική της αφοσίωση στους ιδιοκτήτες της από τους αρχαίους χρόνους. Στην δεκαετία του δέκατου ένατου αιώνα η φυλή άκμασε υπό την αιγίδα της Βασίλισσας Βικτωρίας, συνέβαλε στην ίδρυση του Kennel Club, το 1873. Το πάθος του Queen Victoria για τα Pugs μεταβιβάστηκε σε πολλά άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

 

Τα καθαρόαιμα Παγκ έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα Το American Kennel Club αναγνώρισε τη φυλή το 1885. Το Pug Dog Club της Αμερικής ιδρύθηκε το 1931.

Μορφολογία

 

Τα  Παγκ είναι κοντά αλλά μυώδες σκυλιά. Τα συναντάμε σε δύο χρωματισμούς μπεζ με μαύρη μάσκα ή ολόμαυρα. Το μεγάλο στρογγυλό του κεφαλάκι, τα λαμπερά τους μεγάλα μάτια και τα ζαρωμένα τους φρυδάκια , δίνουν την δυνατότητα στα Παγκ να είναι μία από τις πιο εκφραστικές φυλές σκυλιών, αποτυπώνεται με ευκολία στο πρόσωπό τους το αίσθημα της εκπλήξεως, η χαρά και η περιέργεια και αυτό είναι κάτι για το οποίο μεγάλη μερίδα των ανθρώπων τα έχουν λατρέψει.

 

Έχει μαύρη μάσκα, γλυκιά κοντή μουσούδα ζαρωμένη, μαύρη μύτη και καστανά καθηλωτικά μάτια και η γυριστή ουρά στην πλάτη του είναι πολύ χαρακτηριστική. Τα αυτάκια του είναι μικρά μαύρα και κατεβασμένα προς τα κάτω Το τρίχωμά του κοντό, πυκνό, ομοιόμορφο και απαλό.

Χαρακτήρας

 

Τα Παγκ είναι αξιαγάπητα, στοργικά και κοινωνικά, λατρεύουν τα παιδιά, συμβιώνουν αρμονικά με άλλα ζώα και δεν είναι εχθρικά με τους ξένους, χαιρετούν τους πάντες με κινούμενη ουρά, αυτό βέβαια δεν τους κάνει τους καλύτερους φύλακες. Είναι πολύ καλό σκυλάκι συντροφιάς.

 

Ταυτόχρονα έχουν έντονη προσωπικότητα και μπορεί να γίνουν λίγο ατίθασα και ξεροκέφαλα αλλά όχι επιθετικά. Τα σκυλάκια Παγκ είναι έξυπνα, διαισθητικά και ευαίσθητα με τις διαθέσεις των ιδιοκτητών τους και είναι πολύ πρόθυμα να τους ευχαριστήσουν. Η ράτσα Παγκ είναι ευχάριστη και παιχνιδιάρικη και ανθίζει υπό την ανθρώπινη συντροφιά.

 

Τα Παγκ χαρακτηρίζονται ως σκιές συνήθως επειδή θέλουν να ακολουθούν τον ιδιοκτήτη τους παντού, ανάλογα τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη τους, τα Παγκ μπορεί να είναι ήσυχα,, ταυτόχρονα έχουν μία χουζουριάρα φύση και τείνουν να περνάνε αρκετό χρόνο να παίρνουν τον υπνάκο τους και να χαλαρώνουν σε έναν καναπέ

Εκπαίδευση

 

Τα Pug έχουν ομοιόμορφη και σταθερή ιδιοσυγκρασία, πολύ γοητεία είναι εξωστρεφή και έχουν μία μόνιμη διάθεση αγάπης,  λατρεύουν να ευχαριστούν τον ιδιοκτήτη τους  και για αυτό είναι πάνω από όλα πρόθυμα να μάθουν.Αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα τις εντολές και μαθαίνουν πολύ γρήγορα νέες αλλά για να τις εκτελέσουν αργότερα χρειάζεται λίγη περισσότερη υπομονή.

 

Τα συναισθήματα τους ιδίως μπορούν πολύ εύκολα να πληγωθούν, ιδίως στο κουτάβι Παγκ, για αυτό χρειάζονται τη θετική εκπαίδευση, οι αυστηροί, σκληροί τρόποι εκπαίδευσης και οι τιμωρίες να αποφεύγονται, είναι χαρούμενο όταν είναι με την οικογένειά του, και λυπάται όταν μένει πολύ ώρα μόνο του.

 

Οι λιχουδιές είναι ένας σωστός τρόπος θετικής εκπαίδευσης αλλά οι πολλές λιχουδιές στα Παγκθα οδηγήσουν σε λαιμαργία και παχυσαρκία. Συνιστάται η άμεση εκπαίδευση κουταβιού.

Υγεία

 

Τα σκυλιά Παγκ λατρεύουν το φαγητό και είναι λαίμαργα για αυτό και μπορούν πολύ εύκολα να φτάσουν στην παχυσαρκία. Συνίσταται να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο φαγητό τους και τα κιλά τους, η ποσότητα και η διατροφική αξία της τροφής να είναι κατάλληλη της ηλικίας τους.

 

Τα Pug είναι επιρρεπή στο να έχουν δυσκολία στην αναπνοή, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στα γόνατα, δερματίτιδα. Τα λαμπερά τους σκούρα μάτια είναι το πρώτο σημείο γοητείας τους και αδυναμία τους ταυτόχρονα συνήθως παρουσιάζουν έλκος κερατοειδούς και ξηρούς οφθαλμούς.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Αν δοθεί ευκαιρία στα Παγκ ευχαρίστως και θα περάσουν όλη τους τη μέρα να χουζουρεύουν σε έναν καναπέ το οποίο αν συνδυαστεί και με τη λατρεία τους για φαγητό, θα προκληθούν διάφορα προβλήματα. Τα Pug είναι μία ράτσα σκύλου που αν δεν τα ασκούμε όσο πρέπει, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα αναπνοής, παχυσαρκία και προβλήματα στα γόνατα.

 

Ωστόσο θα πρέπει να προσέχουμε τις υψηλές θερμοκρασίες, αφού ζεσταίνονται πολύ εύκολα, και η μικρή τους μπύτη δεν τα βοηθάει στο να οξυγονώνονται εύκολα . Τα Παγκ είναι παιχνιδιάρικα αγαπησιάρικα και ατακτούλικα, με την καθημερινή τους άσκηση, θα κρατηθεί αυτός ο ευδιάθετος αισιόδοξος χαρούμενος χαρακτήρας ενεργός.

 

Περιποίηση

 

Το Pug αν και έχει κοντο, μαλακό, λαμπερό τρίχωμα, έχει και έντονη τριχόπτωση , που την κάνει να μην περνάει απαρατήρητη, ένα βούρτσισμα όμως μία φορά την εβδομάδα θα βοηθήσει αισθητά για να μαζεύονται οι περιττές τρίχες και να δείχνει το Pug σας περιποιημένο.

 

Τα Pug δεν χρειάζονται τακτικό μπάνιο είναι καθαρά σκυλιά εκτός και αν λερωθούν από κάποια άλλη τους δραστηριότητα. Τα νύχια των Παγκ χρειάζονται συχνά κόψιμο ή λιμάρισμα, διαφορετικά του προκαλούν δυσφορία.

Χαρακτηριστικά ράτσας Παγκ

Εξυπνάδα:
3/5
Ενέργεια:
3/5
Άσκηση:
3/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
3/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
4/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
2/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
5/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Δεν έχουν αρκετή Ενέργεια
ευχαρίστως θα περάσουν όλη τους τη μέρα να χουζουρεύουν σε έναν καναπέ
Διαμέρισμα:Ιδανικό Μέρος
είναι ιδανικό σκυλάκια πόλης.
Δεν χρειάζονται Τακτικά Μπάνιο
εκτός και αν λερωθούν από κάποια άλλη τους δραστηριότητα
Προσδόκιμο ζωής 12 με 14 έτη
Σε γενικές γραμμές, είναι υγιείς
παχυσαρκία, προβλήματα αναπνοής, έλκος κερατοειδούς και ξηρούς οφθαλμούς
Εκτράφηκαν σαν σύντροφοι για κυρίαρχες οικογένειες στην Κίνα
Η φυλή έχει διατηρήσει τη στοργική της αφοσίωση στους ιδιοκτήτες της
Σκυλάκια Συντροφιάς
ευδοκιμούν στην ανθρώπινη συντροφιά
Αντιλαμβάνονται τις εντολές και μαθαίνουν
αλλά για να τις εκτελέσουν αργότερα χρειάζεται λίγη περισσότερη υπομονή

Τα σκυλάκια Παγκ που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon