Αγγλικό Μπουλντόγκ

Mάθετε τα πάντα για τα Αγγλικά Μπουλντόγκ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Τα Αγγλικά Μπουλντόγκ μπορεί να έχουν κατσούφικη έκφραση αλλά είναι ευγενή σκυλιά, χαρούμενα και φιλικά, είναι εξαίρετα σκυλιά για διαμέρισμα και δεν χρειάζονται αυλή.

 

Παρά την εμφάνισή τους , είναι τα καλύτερα σκυλιά για οικογένειες και υπέροχοι σύντροφοι για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, είναι κωμική φιγούρα, πολύ φιλόξενο και βρίσκεται ψηλά στην θέση με τα πιο πιστά αφοσιωμένα και ευαίσθητα σκυλιά, θέλουν να απολαμβάνουν την αμέριστη προσοχή σας.

Ιστορία

 

Το Αγγλικό Μπουλντόγκ πήρε την ονομασία του από τη χρήση που είχε τότε η φυλή αυτή στο κυνήγι του ταύρου και ολόκληρη η ιδιαίτερη μορφολογία του είναι με λεπτομέρεια φτιαγμένη ώστε να έχει τις καλύτερες επιδόσεις, έπειτα χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι αρκούδας και λιονταριών.

 

Το 1835 κρίθηκε παράνομο στην Αγγλία και έχασε το Μπουλντόγκ τη χρησιμότητά του που ήταν βασισμένη στους αγώνες. Ωστόσο οι άνθρωποι που μετανάστευαν στην Αμερική του βρήκαν καινούρια χρησιμότητα για αυτήν την ράτσα, να ακινητοποιεί τους ταύρους μέχρι να τους περάσουν δεσμά. Τότε ήταν που ο Bill George εκτροφέας, ξεκίνησε να τα προμοτάρει ως κατοικίδια.

 

Η φυλή συνέχισε να αλλάζει στην εμφάνιση τα τελευταία πενήντα περίπου χρόνια Αυτές οι αλλαγές προέκυψαν ως αποτέλεσμα της εκλεκτικής αναπαραγωγής και μιας μεταβαλλόμενης ερμηνείας του προτύπου φυλής.

Μορφολογία

 

Παρότι τα Μπουλντόγκ είναι σκυλιά χαμηλής ενέργειας, η κορμοστασιά τους αποπνέει χαρακτηριστική δύναμη, σταθερότητα και σφριγηλότητα, το ανάστημά τους είναι μικρό ανάστημα, είναι γερό και εύρωστο.. Το δέρμα τουκαθαρόαιμου αγγλικού μπουλντόγκ είναι χαλαρό και κρεμαστό με βαριές ρυτίδες και χοντρές πτυχώσεις στο πρόσωπο και με λωρίδα που κρέμεται από το λαιμό.

 

Έχουν μεγάλο, στρογγυλό κεφάλι και μαζεμένη μουσούδα που δίνει την αίσθηση του επίπεδου. Τα μάτια του είναι σκοτεινά και μεγάλα σε απόσταση μεταξύ τους. Η μύτη του είναι μαύρη και ελαφρώς ανασηκωμένη. Τα σαγόνια του είναι μεγάλα και το κάτω έχει προγναθισμό, κάτι που του προσδίδει ένα κωμικό χαμόγελο.Τα μαγουλά του είναι μεγάλα προεξέχουν και είναι στρογγυλεμένα. Τα αυτιά του είναι λεπτά, μικρά, τριγωνικά

 

Το σώμα του ιδίως τα άκρα του είναι μυώδη. Έχουν έντονη θορυβώδης αναπνοή και ροχαλίζουν όταν κοιμούνται. Το τρίχωμά τους είναι κοντό, λείο και λεπτό,  εμφανίζεται σε διάφορα χρώματα όπως: λευκό, κόκκινο, καστανό, ξανθό. Το ύψος του κυμαίνεται από 31 έως 40 εκ. και το βάρος του 20 με 25 κιλά.

Χαρακτήρας

 

Τα Αγγλικά Μπουλντόγκ είναι σκυλάκια που έχουν μια γλυκιά και ήπια διάθεση. Είναι αξιόπιστα και έχουν προβλέψιμο χαρακτήρα, είναι ένα θαυμάσιο οικογενειακό κατοικίδιο, που περισσότερο από όλους αγαπά τα παιδιά, επιζητούν ενεργά την προσοχή. Ταυτόχρονα είναι πολύ καλοί και προστατευτικοί σύντροφοι.

 

Με πολλή αγάπη, υπομονή και επιβραβεύσεις τα Μπουλντόγκ αποδεικνύονται πιστοί και αφοσιωμένοι σύντροφοι, που τους αρέσει να ικανοποιούν τις επιθυμίες των ανθρώπων τους, εφόσον τις κρίνουν σκόπιμες. Παρόλο που τα Μπουλντόγκ είναι φιλικά και παιχνιδιάρικα με άλλα κατοικίδια της οικογένειας , μπορεί να δείξουν επιθετική στάση σε άγνωστα σκυλιά. Έχουν δύναμη, αντοχή στον πόνο, θάρρος επιμονή, επιπλέον έχουν ισχυρά ένστικτα φύλαξης.

 

Είναι ένα σκυλί που του αρέσει να παίρνει μικρούς συχνούς υπνάκους ιδίως κάτω από χάδια, είναι τρυφερό, στοργικό, εξαρτημένο από την ανθρώπινη συντροφιά και ευδοκιμεί με αυτήν. Οι ιδιοκτήτες αυτής της φυλής, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να του αφιερώσουν πολύ χρόνο και ενέργεια για να μη νιώθει μοναξιά.

Εκπαίδευση

 

Τα Αγγλικά Μπουλντόγκ, χρειάζονται καλή κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία να έρχονται σε επαφή με αρκετά ζώα και να εξοικειώνονται .Η εκπαίδευσή τους είναι αρκετά εύκολή αρκεί να είναι θετική και βασισμένη στον σεβασμό και να έχουν κίνητρο, όπως επαίνους και λιχουδιές.

 

Δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό ίχνος έντονης επιβλητικότητας ή βίας. Η βία απλά ξεκλειδώνει το θάρρος και την επιμονή τους με συνήθως δυσάρεστα αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι μαζί τους και να μην τους ζητάμε πράγματα που για αυτά δεν έχουν νόημα και δεν τους ταιριάζουν .

Υγεία

 

Τα Αγγλικά Μπουλντόγκ Έχουν διάρκεια ζωής 8-13 έτη.Τα  Μπουλντόγκ μπορεί να εμφανίσουν, ελαττώματα του κοιλιακού διαφράγματος, δυσπλασία του αγκώνα, επιγονατίτιδα.

 

Ευδοκιμούν καλύτερα σε εύκρατα κλίματα. εύκολα υπερθερμαίνονται, είναι επιρρεπή στην θερμοπληξία και έχουν δυσκολίες στην αναπνοή σε ζεστό καιρό και ψύχονται εύκολα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

 

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα Μπουλντόγκ δεν χρειάζονται και δεν επιζητούν ιδιαίτερη άθληση. Θα πρέπει να το ενθαρρύνουμε να γυμνάζεται, θα το εκτιμούν πολύ, οι ημερήσιοι περίπατοι είναι ζωτικής σημασίας για να κρατούν μία καλή φυσική κατάσταση αφού σαν φυλή είναι επιρρεπής στην παχυσαρκία και το τεμπέλιασμα, ακόμη τους κάνει πολύ καλό να κρατούν την αντοχή τους σε ικανοποιητικά επίπεδα.

 

Ωστόσο λόγο της κορμοστασιάς τους και της μικρής  επίπεσδης τους μύτης δεν αντέχει τον ζεστό καιρό και την υγρασία, μπορεί να αποβούν μοιραίες αυτές οι συνθήκες γι’ αυτό. Δεν πρέπει να περιμένουμε από ένα Μπουλντόγκ να περπατάει για μεγάλες αποστάσεις ή να τρέχει ή να πηδάει από μεγάλα ύψη.

 

Περιποίηση

 

Η περιποίηση που χρειάζεται το τρίχωμά τους είναι ελάχιστη, είναι κοντότριχα και δεν μαδάνε πολύ. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε καθημερινά είναι οι ρυτίδες του προσώπου του, να είναι καθαρές και να μην μένουν βρεγμένες για την πρόληψη λοιμώξεων του δέρματος.

Διαθέσιμα Αγγλικά Μπουλντόγκ κουτάβια

Διαθέσιμα μικρόσωμα κουτάβια

Χαρακτηριστικά Της Ράτσας Αγγλικό Μπουλντόγκ

Εξυπνάδα:
2/5
Ενέργεια:
2/5
Άσκηση:
3/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
3/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
4/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
2/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
2/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
3/5
Αντοχή στο Κρύο:
1/5
Αντοχή στη Ζέστη:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
4/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Σκυλιά χαμηλής Ενέργειας
δεν χρειάζονται και δεν επιζητούν ιδιαίτερη άθληση
Ιδανικό μέρος: διαμέρισμα
παίρνει μικρούς συχνούς υπνάκους ιδίως κάτω από χάδια,
Δεν χρειάζονται Τακτικά Μπάνιο,
Προσοχή: οι ρυτίδες του προσώπου, να είναι καθαρές και στεγνές
Προσδόκιμο ζωής 8 με 13 έτη
Είναι ευπαθές σε ορισμένες ασθένειες:
ελαττώματα του κοιλιακού διαφράγματος, δυσπλασία του αγκώνα, θερμοπληξία
Πήρε την ονομασία του από το κυνήγι ταύρου
Η φυλή συνέχισε να αλλάζει στην εμφάνιση τα τελευταία πενήντα περίπου χρόνια
Σκυλάκια Συντροφιάς, Φύλακας
Πιστοί και Αφοσιωμένοι σύντροφοι
Εκπαιδεύονται εύκολα αν είναι θετική
εκπαίδευση βασισμένη στον σεβασμό

Τα σκυλάκια Αγγλικό Μπούλντογκ που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon