Πεκινουά

Mάθετε τα πάντα για το Πεκινουά

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Το Πεκινουά είναι ένα γοητευτικό μικρό σκυλί και έχει μια συναρπαστική ιστορία. Με τα χρόνια έχουν γίνει μια δημοφιλής επιλογή σε όλο τον κόσμο όχι μόνο λόγω της αξιολάτρευτης εμφάνισής τους, αλλά και λόγω του χαρακτήρα τους, της πιστής και της στοργικής φύσης τους. Τα Πεκινουά του σήμερα είναι πάρα πολύ ίδια με τους σκύλους των ημερών που πέρασαν και έχουν βρει το δρόμο τους στις καρδιές και τα σπίτια πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

 

Το Πεκινουά δεν είναι μόνο ένα σκυλάκι του καναπέ, αυτά τα μικρά σκυλάκια απολαμβάνουν πλήρως τα παιχνίδια και όλα τα είδη κυνικών αθλημάτων που περιλαμβάνουν την ευελιξία των μίνι. Τα Πεκινουά είναι γνωστό ότι είναι υπέροχοι σύντροφοι για τους ηλικιωμένους επειδή δεν είναι υπερβολικά απαιτητικοί όταν πρόκειται για καθημερινή άσκηση. 

 

Τα Πεκινουά φαίνεται να γνωρίζουν ότι είναι φυλή με βασιλική καταγωγή και αποπνέουν επιφυλακτικότητα και αξιοπρέπεια.Ευημερούν με την ανθρώπινη συντροφιά και απολαμβάνουν να είναι ένα σκυλάκια αγκαλιάς.

Ιστορία

 

Το Πεκινουά είναι φυλή σκύλου toy που αναπτύχθηκε στην αρχαία Κίνα, όπου τον κρατούσαν ως κάτι ιερό και τον είχαν σκύλο παλατιών από μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας. Εισήχθη στη Δύση από τις αγγλικές δυνάμεις που λεηλάτησαν το αυτοκρατορικό ανάκτορο στο Πεκίνο (Πεκίνο) το 1860.

 

Το Πεκινουά ήταν γνωστό, τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση, ως ο «σκύλος των λιονταριών» – αναπόφευκτα λόγω της εμφάνισής του, αν και είναι επίσης γνωστό ότι έχει την λιονταρίσια ανεξαρτησία και θάρρος. Είναι γνωστά και ως “σκυλιά μανίκι” γιατί πολύ μικρά Πεκινουά μεταφέρονταν κάποτε από Κινέζους Βασιλείς στα μανίκια της ρόμπας τους.

Μορφολογία

 

Το Πεκινουά είναι μέλος της ομάδας toy, που κυμαίνεται σε ύψος από 30 έως 45 εκατοστά και σε βάρος από 3.5 έως 5 κιλά.

Τα Πεκινουά μπορεί να υπερηφανεύεται για την εμφάνιση του λιονταριού, με τη μακριά μεταξένια χαίτη που φτάνει στο έδαφος. Έχουν πολύ ξεχωριστές, τσαλακωμένες επίπεδες φατσούλες οι οποίες αν και λατρευτές, συχνά προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα και προβλήματα ματιών για τη φυλή. Το κεφάλι του Peke είναι μεγάλο σε σχέση με το σώμα του και είναι ευρύτερο από ότι είναι βαθύ με τα σκυλιά που έχουν μέτρια πλάγια κρανία που είναι επίπεδα ανάμεσα στα αυτιά τους. Οι μύτες τους είναι σύντομες και έχουν φαρδιά, ευρύ ανοιχτά ρουθούνια. Έχουν ζαρώματα στα πρόσωπά τους που πηγαίνουν από τα μάγουλά τους στη γέφυρα της μύτης που σχηματίζει ένα ανεστραμμένο “V”. Η χρωστική ουσία στη μύτη τους, τα βλέφαρα των οφθαλμών και τα χείλη είναι πάντα μαύρου χρώματος, πράγμα που κάνει πιο εντυπωσιακά τα ήδη εκφραστικά μάτια του σκύλου.

 

Τα μάτια τους είναι στρογγυλά, καθαρά και έχουν υπέροχη σκοτεινή λάμψη σε αυτά. Τα αυτιά τους έχουν σχήμα. Τα αυτιά τους έχουν ένα τέτοιο τρίχωμα που προσθέτει στην γοητευτική παρουσία του Peke. Το Πεκινουά έχει πολύ μικρό σώμα και πολύ ξεχωριστή μέση. Τα πίσω πόδια είναι καλά μυώδη και ισχυρά αν και ελαφρώς ελαφρύτερα από τα μπροστινά πόδια τους. Οι ουρές τους είναι ψηλά που δημιουργούν μία ελαφριά καμπύλη πάνω από την πλάτη τους ή μερικές φορές ένα Peke θα φέρει την ουρά του στη μία πλευρά. Η ουρά είναι ωραία χνουδωτή.

 

Όσον αφορά το τρίχωμά τους, το Πεκινουά έχει διπλό μέτρια μακρύ, ίσιο παλτό με μια πολύ ξεχωριστή χαίτη γύρω από τους λαιμούς. Το εξωτερικό παλτό τους είναι αρκετά παχύ και χοντρό, ενώ το υπόστρωμα είναι πολύ μαλακότερο. Τα σκυλιά έχουν πολλά μαλλιά στα αυτιά τους, στο πίσω μέρος των ποδιών και των ουρών τους.

 

Τα αποδεκτά χρώματα της φυλής  για την εγγραφή στο Kennel Club έχουν ως εξής: Μαύρο, Καστανοκίτρινο, Κανελλί ,Μαύρο και πυρόξανθο, Κρεμ, Κιτρινόφαιο με στίγματα, Γκρι.

Χαρακτήρας

 

Το Πεκινουά είναι γνωστό ότι έχει πραγματική αίσθηση του χιούμορ, αλλά και μεγάλη αξιοπρέπεια. Είναι παιχνιδιάρικα και πολύ ευαίσθητα μικρά σκυλιά από τη φύση τους. Είναι ένα μεγάλο σκυλί στο σώμα ενός μικρού σκύλου όταν πρόκειται για προσωπικότητα. Μπορούν να είναι λίγο πιο  προστατευτικά με τα παιχνίδια τους, το οποίο είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό “φύλαξης” που είναι βαθιά ριζωμένο μέσα τους.

 

Ένα χαρακτηριστικό της φυλής είναι η φιλική, κοινωνική, αγαπησιάρα προσωπικότητά τους. Τα Πεκινουά είναι στοργικά και ,ως σκυλιά που ζούσαν αιώνες στα ανάκτορα, μπορεί να είναι τόσο ήρεμα όσο οι αυτοκράτορες που τα είχαν. Είναι “φιλεύσπλαχνα” σκυλάκια, λένε οι άνθρωποι των Peke.

 

 Αγαπούν την ανθρώπινη συντροφιά και ευδοκιμούν σε ένα περιβάλλον όπου ένα άτομο μένει συνήθως στο σπίτι μαζί τους, ώστε να μην χρειάζεται να περάσουν πολύ χρόνο μόνοι τους. Εάν δεν του δίνετε σωματική άσκηση ή δεν είναι κάποιος μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα Peke μπορεί να αναπτύξει γρήγορα το άγχος του χωρισμού και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα σκύλο που θα είναι καταθλιπτικό και καταστροφικό γύρω από το σπίτι. Τα Πεκινουά τείνουν να σχηματίζουν εξαιρετικά ισχυρούς δεσμούς με ένα άτομο σε ένα νοικοκυριό, παρόλο που πάντα δείχνουν πολλή αγάπη προς όλους.

 

Αν το Πεκινουά ξεφεύγει ενώ έχει κάνει πολλές σκανταλιές και χάνεται το μέτρο και η ιεραρχία, μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει το σύνδρομο του μικρού σκυλιού και να γίνει κακομαθημένο, αυτό το κάνει τα σκυλιά να γίνονται πολύ πιο απαιτητικά και πιο δύσκολο να συμβιώσεις μαζί τους.

Εκπαίδευση

 

Επειδή είναι αρκετά ανεξάρτητα σκυλιά, πρέπει να γνωρίζουν τη θέση τους μέσα σε μια οικογένεια και σε ποιον θα στραφούν για καθοδήγηση και σωστή κατεύθυνση. Είναι σημαντικό για αυτά τα σκυλιά να γνωρίζουν τι αναμένεται από αυτά, πράγμα που σημαίνει ότι η κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευσή τους πρέπει να ξεκινήσουν νωρίς και θα πρέπει να συνεπάγεται την εισαγωγή ενός Peke σε όσες νέες καταστάσεις, ανθρώπους, ζώα και άλλα σκυλιά μόλις έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

 

Τα Πεκινουά είναι επίμονα και μπορεί να είναι δύσκολο να εκπαιδευτούν. Δεν είναι αποδοτικές και δεν θα τους αρέσουν καθόλου οι σκληρές διορθώσεις ή μέθοδοι κατάρτισης. Να τους ανταμείψετε όποτε κάνουν κάτι που σας αρέσει και να είστε δημιουργικοί για να τους πείσετε ότι αυτό που θέλετε να κάνουν είναι η ιδέα τους και αξίζει τον κόπο τους.

Υγεία

 

Επειδή το Πεκινουά δεν έχει μακριά μουσούδα για να λειτουργήσει ως φυσικό φράγμα προστασίας για τα μάτια, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το περιβάλλον σας είναι ασφαλές για το Peke σας και ότι τίποτα δεν μπορεί να χτυπήσει ή να ερεθίσει τα μάτια του. Τα Πεκινουά εκτιμούν τις χαμηλές θερμοκρασίες και επομένως μερικοί ιδιοκτήτες όταν ταξιδεύουν με τα Πεκινουά τους έχουν παγοκύστες ή ένα μαξιλάρι πάγου, ακόμη και στις βόλτες με το αυτοκίνητο, αυτό προσφέρει ένα επίπεδο άνεσης που απολαμβάνει πλήρως το Πεκινουά.

 

Οι Πεκινουά έχουν προσδόκιμο ζωής 12 με 15 χρόνια. Είναι γενικά υγιείς ράτσα, αλλά όπως όλες οι φυλές, είναι επιρρεπείς σε ορισμένες συνθήκες υγείας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα έχουν όλα τα Πεκινουά κάποιες από αυτές τις ασθένειες ή και όλες, απ0λά είναι πιο επιρρεπής σε αυτές και αν ενδιαφερόμαστε για την φυλή αυτή είναι καλό να τις γνωρίζουμε: δυσπλασία ισχίου, δυσπλασία του αγκώνα, υποθυρεοειδισμό.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα Πεκινουά είναι γοητευτικοί, σίγουροι σύντροφοι που αναπτύσσουν στενό δεσμό με τους ανθρώπους τους. Ολόκληρος ο σκοπός τους στη ζωή είναι να διασκεδάζουν και να παρηγορούν τους δικούς τους. Αν και είναι αρκετά ήρεμοι τις περισσότερες φορές και έχουν μόνο μέτριες απαιτήσεις άσκησης, απολαμβάνουν να συμμετέχουν σε αθλήματα, με το δικό τους ρυθμό.Τα Πεκινουά είναι πολύ καλά σκυλιά διαμερισμάτων και φυσικά θα είναι εξίσου χαρούμενα και σε ένα αρχοντικό. Τους αρέσει να τρέχουν και να κάνουν παίζουν, αλλά χρειάζονται μια περιφραγμένη περιοχή γιατί θα θέλουν να εξερευνήσουν και μπορεί να περιπλανηθούν περισσότερο από όσο πρέπει.

 

Τα Πεκινουά λατρεύουν τις βόλτες και θα είναι μια εξαιρετική συντροφιά να κάνετε τον γύρω της  γειτονιά μαζί. Θα τρέξουν γύρω από το σπίτι, ειδικά με ένα άλλο Peke ή άλλο σκύλο. Παρά το βαρύ παλτό τους, Τα Πεκινουά  είναι κατοικίδια για να ζουν μέσα στο σπίτι και δεν πρέπει να ζουν σε εξωτερικούς χώρους. Οι κοντές μύτες τους τα καθιστούν ευαίσθητα στη θερμότητα, γι ‘αυτό πρέπει να ζουν σε ένα κλιματιζόμενο περιβάλλον.

 

Περιποίηση

 

Το παχύ διπλό παλτό του Πεκινουά απαιτεί καλή περιποίηση. Τα Πεκινουά μαδούν εποχιακά. Το βουρτσισμα του τουλάχιστον μια ώρα την εβδομάδα θα βοηθήσει να απομακρυνθούν οι χαλαρές τρίχες και να αποφευχθούν οι κόμποι και ένα περιστασιακό μπάνιο θα βοηθήσει να τον κρατήσει όσο το δυνατόν πιο καθαρό και όμορφο.

 

Όπως και με όλες τις φυλές, τα νύχια πρέπει να κόβονται τακτικά, καθώς τα υπερβολικά μακριά νύχια μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στο σκυλί.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Πεκινουά

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
2/5
Άσκηση:
2/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
3/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
3/5
Φιλικό με Ξένους:
3/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
3/5
Ανάγκη Περιποίησης:
4/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
3/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
4/5
Αντοχή στη Ζέστη:
1/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του.  Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ , βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν , να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.

(Πρώτες συμβουλές για θετική εκπαίδευση)

Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα:

(Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)

 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του δείχνοντας του που είναι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει ,θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να σας καθοδηγήσει και τους δυο για την αρμονική συμβίωση.
Δεν είναι Ενεργητική Φυλή
Χρειάζονται περιορισμένη άσκηση και ελάχιστο φαγητό για τη διατήρηση της υγείας τους
Κατάλληλο για Διαμέρισμα
Είναι κατοικίδια για να ζουν μέσα στο σπίτι και δεν πρέπει να ζουν σε εξωτερικούς χώρους
Χρειάζετε Περιστασιακά Μπάνιο
Βούρτσισμα του τουλάχιστον μια ώρα την εβδομάδα
Προσδόκιμο ζωής 12 με 15 έτη
Το Πεκινουά είναι Υγιής Ράτσα
Είναι πιο επιρρεπής στην.δυσπλασία του αγκώνα, υποθυρεοειδισμό.
Γνωστά και ως "Σκυλιά Μανίκι"
Μεταφέρθηκαν κάποτε από Κινέζους Βασιλείς στα μανίκια της ρόμπας τους
Σκυλάκια Συντροφιάς
Είναι "φιλεύσπλαχνα" σκυλάκια, λένε οι άνθρωποι των Peke
Η Εκπαίδευση τους έχει Δυσκολίες
Να τους ανταμείψετε όποτε κάνουν κάτι που σας αρέσει και να είστε δημιουργικοί

Τα σκυλάκια Πεκινουά που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon