Μπισόν Μπολονέζ

Mάθετε τα πάντα για το Μπισόν Μπολονέζ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

 

Λίγα Λόγια

 

Μια μικρή φυλή συντροφιάς που κατάγεται από την Ιταλία, Το Μπισόν Μπολονέζ είναι ένα ήρεμο, πιστό σκυλί με ένα μακρύ, αφράτο καθαρό λευκό παλτό. Είναι πολύ παιχνιδιάρικο, καλοπροαίρετο, βολικό σκυλάκι και αγαπάει πολύ τους ανθρώπους.

 

Το Μπισόν Μπολονέζ αγαπά να βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειάς του. Ωστόσο, αγαπά και να περνάει το δικό του και μπορεί να γίνει πολύ δημιουργικός και προνοητικός σε αυτό, οπότε να είστε προσεκτικοί – θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας πολύ εύκολα να χειραγωγείται από ένα τριχομπαλάκι τριών κιλών.

Ιστορία

 

Καθώς ο χρόνος πέρασε και οι Ευγενείς μαζί του, το Μπισόν Μπολονέζ σχεδόν εξαφανίστηκε. Ωστόσο, λίγοι κτηνοτρόφοι στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα ένας άνθρωπος στην Ιταλία, ο Gian Franco Giannelli, ο οποίος αγαπούσε τη φυλή, την αποκατέστησε στη σημερινή δημοτικότητά του.

 

Η φυλή εισήχθη στην Αγγλία από τον Liz Stannard το 1990. Το 2001, η φυλή μπόρεσε να παρουσιαστεί σε όλες τις εμφανίσεις με τις δικές της κατηγορίες και, το 2002, ήταν για πρώτη φορά στο Crufts dog show.

Μορφολογία

 

Το αρσενικό Μπισόν Μπολονέζ έχει ύψος έως τον ώμο 17 με 30 εκατοστά και είναι 2,5 ,ε 4 κιλά. Τα θηλυκά έχουν ύψος 25 με 28 εκατοστά και είναι συνήθως γύρο στα 2,5 με 5 κιλά.  Μοιάζει πολύ με, το Bichon Frise που έχει ένα υπέροχο, ξεχωριστό άσπρο παλτό. Είναι συμπαγή μικρά σκυλιά που διαθέτουν αρκετά τετράγωνο περίγραμμα.

 

Τα κεφάλια τους είναι όμορφα σε αναλογία με το σώμα τους που έχει ένα ευρύ κρανίο, μια ξεχωριστή στάση και μια μεγάλη μαύρη μυτούλα. Τα μάτια τους είναι στρογγυλά, μεγάλα και σκούρα σε χρώμα με ωραία χρωματισμένα χείλη. Τα αυτιά τοποθετούνται ψηλά στο κεφάλι του σκύλου, το οποίο είναι μακρύ και τεντωμένο.

 

Το Μπισόν Μπολονέζ μπορεί να υπερηφανεύεται για το μακρύ, σπαστό τρίχωμα του σε όλο το σώμα του. Αυτά τα γοητευτικά μικρά σκυλιά έχουν ένα καθαρό λευκό παλτό χωρίς καμία ένδειξη άλλου χρώματος σε αυτό. Τα χείλη, η μύτη, τα βλέφαρα και τα νύχια είναι πάντα μαύρα. Ως εκ τούτου, το μόνο αποδεκτό χρώμα για την εγγραφή στο Kennel Club είναι το Λευκό.

Χαρακτήρας

 

Το Μπισόν Μπολονέζ είναι ένα γοητευτικό μικρό σκυλί και δεν θέλει τίποτα άλλο παρά να συμπεριλαμβάνεται σε όλα όσα συμβαίνουν σε ένα νοικοκυριό. Είναι γνωστό ότι είναι έξυπνα, πιστά, διασκεδαστικά και στοργικά, ευδοκιμούν σε επαφή με τον άνθρωπο και κοντά σε ανθρώπους. Ως εκ τούτου, Το Μπολονέζ δεν θέλει να μείνει μόνο του, ακόμη και για μικρότερες χρονικές περιόδους. Είναι η τέλεια επιλογή για οικογένειες όπου ένα μέλος μιας οικογένειας μένει στο σπίτι όταν όλοι οι άλλοι είναι έξω από το σπίτι.

 

Το Μπισόν Μπολονέζ είναι ένας ήρεμος χαρακτήρας και σχηματίζει πολύ ισχυρούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες του, αλλά τείνουν να είναι λίγο επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι όταν βρίσκονται γύρω από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Το Μπολονέζ σπάνια θα έδειχνε κάποια επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε ξένους, προτιμάει να τους αποφύγει στον δρόμο. Παρόλο που ένα Μπολονέζ θα προειδοποιήσει έναν ιδιοκτήτη όταν υπάρχει κάποιος ξένος, δεν είναι σκυλάκια που θα γαυγίζουν ανεξέλεγκτα, όπως πολλές άλλες φυλές toy – τόι.

 

Επειδή είναι τόσο έξυπνοι χαρακτήρες, τα Μπολονέζ πρέπει να λάβουν πολλή διανοητική διέγερση για να είναι πραγματικά χαρούμενοι, καλά ανεπτυγμένοι χαρακτήρες. Όπως και τα άλλα σκυλιά, αν αυτά τα μικρά σκυλιά παραμείνουν να κάνουν τα δικά τους χωρίς όριο και καθοδήγηση για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, μπορούν να αναπτύξουν όλα τα είδη θεμάτων συμπεριφοράς που περιλαμβάνουν πολύ γαύγισμα.

 

Το Μπισόν Μπολονέζ έχουν μια πολύ παιχνιδιάρικη πλευρά από την φύση τους και αγαπούν να διασκεδάσουν και να διασκεδάζονται. Είναι γνωστό ότι είναι λίγο χειραγωγός κατά περιόδους και είναι γρήγορο να μάθουν τι ευχαριστεί έναν ιδιοκτήτη και πώς να πάρουν από αυτόν όταν θέλουν κάτι. Τα σκυλιά παραμένουν παιχνιδιάρικα όσο μεγαλώνουν, αυτό είναι μόνο ένας από τους λόγους που τα καθιστά υπέροχους συντρόφους και οικογενειακά κατοικίδια σε νοικοκυριά με μεγαλύτερα παιδιά.

Εκπαίδευση

 

Οι Μικρές φυλές σκύλων, όπως το Μπισόν Μπολονέζ, μπορεί να είναι επιρρεπείς στο «σύνδρομο μικρών σκύλων». Πρόκειται για μια συμπεριφορά που προκαλείται από τον άνθρωπο, όπου ο σκύλος θεωρεί ότι είναι ο «αρχηγός της οικογένειας» και μπορεί να οδηγήσει σε αγχώδη διαταραχή και ασέβεια.

 

Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα Μπισόν Μπολονέζ μπορούν να αποκτήσουν τις γνώσεις που πρέπει να γνωρίζουν για να αποτρέψουν ή να διορθώσουν αυτή τη συμπεριφορά. Έτσι συνιστάτε η εκπαίδευση κουταβιού και η πρόωρη κοινωνικοποίηση για να μην γίνει το κουτάβι σας ντροπαλό και μαζεμένο.

Υγεία

 

Στην πλειοψηφία τους τα Μπισόν Μπολονέζ είναι υγιή σκυλιά και έχουν Προσδόκιμο ζωής: 12 με 14 έτη.

 

Είναι επιρρεπής σαν φυλή σε ανωμαλίες των ματιών.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το Μπισόν Μπολονέζ είναι πολύ καλό σκυλί διαμερισμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα είχε έστω ένα μέτριο πρόγραμμα άσκησης. Ως ένα ήρεμο, εύχρηστο σκυλί, είναι πολύ καλά ως σύντροφοι για τους συνταξιούχους και τους ηλικιωμένους.

 

Οι επιλογές για άσκηση θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το χρόνο παιχνιδιού στην αυλή, κατά προτίμηση περιφραγμένη, ή βόλτες. Η εσωτερική διασκέδαση, όπως η απόκρυψη, η εκδίωξη μιας μπάλας ή η διδασκαλία νέων κόλπων είναι εξαιρετικές δραστηριότητες χαμηλού επιπέδου για τη χαμηλή ενεργειακά αλλά και παιχνιδιάρικη φυλή Μπισόν Μπολονέζ.

 

Περιποίηση

 

Το Μπολονέζ έχει ένα άσπρο παλτό που είναι μαλακό και χνουδωτό όπως η υφή του βαμβακιού. Επίσης δεν μαδάει, η τριχόπτωση είναι τόσο λίγη, οπότε οι ήπια πάσχοντες από αλλεργίες δεν θα επηρεαστούν. Η τακτική φροντίδα είναι απαραίτητη εάν κρατήσετε μακρύ το τρίχωμα του Μπολονέζ σας.

 

Για ευκολότερη περιποίηση, πολλοί άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με τη διατήρηση του Μπόλο σε μια κοντύτερη στρώση, αφήνοντας το κεφάλι ακούρευτο “κεφάλι σφουγγαρίστρα” γύρω από το πρόσωπο.

 

Εκτός από την κανονική περιποίηση, το περιστασιακό Μπάνιο θα κρατήσει το Μπολονέζ σας καθαρό και να δείχνει στα ομορφότερά του. Τα νύχια πρέπει να κόβονται περιστασιακά με ένα κλιπ νυχιών ή για να αποφευχθεί η υπερβολική ανάπτυξη, το σπάσιμο και η ρωγμή.

 

Τα αυτιά πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να αποφεύγεται η συσσώρευση κεριών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται τακτικά.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Μπισόν Μπολονέζ

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
3/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
4/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
5/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
4/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Προβλήματα Υγείας:
1/5
Αντοχή στο Κρύο:
2/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Μέτριας Ενέργειας Φυλή
ήρεμο, εύχρηστο σκυλί, είναι πολύ καλά ως σύντροφοι για τους συνταξιούχους και τους ηλικιωμένους
Κατάλληλο για Διαμέρισμα
υπό την προϋπόθεση ότι θα είχε έστω ένα μέτριο πρόγραμμα άσκησης
Περιστασιακό Μπάνιο
Όμως Η τακτική φροντίδα είναι απαραίτητη εάν κρατήσετε μακρύ το τρίχωμα του
Προσδόκιμο ζωής 12 με 14 έτη
Είναι υγιής σκυλιά
Είναι επιρρεπής σαν φυλή σε ανωμαλίες των ματιών
Εκτιμήθηκε στην Ιταλία ήδη από τον 11 αιώνα
δινόταν ως δώρο σε πολλές από τις πλούσιες και με επιρροή, οικογένειες των Βρυξελλών
Σκυλάκια Συντροφιάς,
Είναι πολύ παιχνιδιάρικο, καλοπροαίρετο, βολικό σκυλάκι
Εκπαίδευση: υπομονή και συνέπεια
είναι επιρρεπείς στο «σύνδρομο μικρών σκύλων»

Τα σκυλάκια Μπισόν Μπολονέζ που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon