Γκόλντεν Ριτρίβερ

Mάθετε τα πάντα για το Γκόλντεν Ριτρίβερ

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Όταν πρόκειται για το τέλειο οικογενειακό σκυλί, είναι δύσκολο να μην σκεφτούμε το Γκόλντεν Ριτρίβερ.

 

Το Golden Retriever έχει εξελιχθεί σε ένα υπέροχο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο. Υπάκουος , καλοπροαίρετος, έξυπνος, πρόθυμος να ευχαριστήσει και πρόθυμος να μάθει, ο Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι επίσης γνωστός για τη φρεσκάδα του – θα διαπιστώσετε ότι ποτέ δεν χάνει τη χαρά του για το παιχνίδι.

 

Είναι Υπέροχος γύρω από παιδιά όλων των ηλικιών, αυτή η φυλή είναι ο ιδανικός σύντροφος για τους περισσότερους λάτρεις σκυλιών. Αν ψάχνετε για έναν φύλακα, θα έπρεπε να πάτε σε μια άλλη φυλή – δεδομένου ότι ο Golden Retriever είναι τόσο φιλικός, θα θέλει να παίζει με τους ξένους.

Ιστορία

 

Στο Golden Retriever μπορούμε να ανιχνεύσουμε στοιχεία του Newfoundland, του Setter και του Spaniel. Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, ο Λόρδος Tweedmouth βελτίωσε τη φυλή για να δημιουργήσει ένα υπέροχο retriever κατάλληλο για το σκωτσέζικο κλίμα και το παιχνίδι. “Μέσα από αρκετές γενιές έξυπνης αναπαραγωγής”, ένας θαυμαστός ιστορικός έγραψε: “Ο Tweedmouth δημιούργησε μια συνεπή σειρά εξαιρετικών εργατών retrievers.”

 

Ο Γκόλντεν πρωτοεμφανίστηκε σε ένα βρετανικό show σκυλιών το 1908 και τα καλά δείγματα της φυλής άρχισαν να φτάνουν στην Αμερική, μέσω του Καναδά, περίπου την ίδια εποχή. Οι κυνηγοί του αθλητισμού εκτιμούσαν τη χρησιμότητα της φυλής, οι κτηνοτρόφοι ήταν ενθουσιασμένοι με την ορμητική ομορφιά τους, και όλοι εντυπωσιάστηκαν από το γλυκό, ευαίσθητο ταπεραμέντο του Χρυσού.

 

Το Golden ήταν δημοφιλές από την αρχή της αμερικανικής του ιστορίας, αλλά η δημοτικότητα της φυλής ξεκίνησε πραγματικά στη δεκαετία του 1970, την εποχή του Προέδρου Gerald Ford και του όμορφου Χρυσού του που ονομαζόταν Liberty.

Μορφολογία

 

Το Golden Retriever είναι ένα ανθεκτικό, μυϊκό σκυλί μεγάλου μεγέθους. Το ύψος τους κυμαίνεται από 53 έως 61 εκατοστά και έχουν βάρος 25 με 30 κιλά.

 

Είναι διάσημα για το πυκνό, λαμπερό στρώμα χρυσού που δίνει στη φυλή το όνομά της. Το ευρύ κεφάλι, με τα φιλικά και ευφυή μάτια του, τα μικρά αυτιά και το ίσιο ρύγχος, αποτελεί σήμα καλής ποιότητας της ράτσας. Σε κίνηση, ο Γκόλντεν κινείται με ένα ομαλό, ισχυρό βάδισμα και η φτερωτή ουρά βρίσκεται σε κίνηση ή όπως αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι της φυλής, με μια «εύθυμη δράση».

 

Τα Golden Retrievers έχουν ένα πυκνό, υδατοαπωθητικό εξωτερικό παλτό με ένα παχύ υπόστρωμα. Το τιχωμάτους είναι κυματιστό, και σε μερικά είναι ίσιο. Έχουν φτερά γούνας στο πίσω μέρος των μπροστινών ποδιών και του κάτω μέρους, με βαρύτερα φτερά στο στήθος, πίσω από τους μηρούς και την ουρά.

 

Οι Golden Retrievers έρχονται σε όλες τις αποχρώσεις του χρυσού, από το πολύ ανοιχτό έως το σκούρο χρυσό.

Χαρακτήρας

 

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ, ένας εξαίσιος σκύλος με μεγάλη ομορφιά, βρίσκεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς φυλές σκυλιών. Η φιλική, ανεκτική στάση της φυλής τους καθιστά υπέροχα οικογενειακά κατοικίδια ζώα και η νοημοσύνη τους τους καθιστά εξαιρετικά ικανά σκυλιά εργασίας, σε κυνήγι και πεδία εργασίας, ως οδηγοί για τους τυφλούς και σε αναζήτηση-διάσωση, απολαμβάνουν τα μαθήματα υπακοής και άλλες  ανταγωνιστικές εκδηλώσεις.

 

Έχουν μια θαυμάσια αγάπη για τη ζωή όταν δεν εργάζονται καθώς είναι αφοσιωμένοι στον στόχο τους, όπως το να εξαφανίζουν το λαθρεμπόριο,  την επιβολή του νόμου και ως σκύλους θεραπείας και βοήθειας.

 

Είναι επίσης από φυσικού τους αθλητές, και τα πηγαίνουν πολύ καλά σε αθλήματα σκυλιών, όπως ευκινησία και ανταγωνιστική υπακοή

Το Golden Retriever είναι ένα ανθεκτικό, μυϊκό σκυλί μεσαίου μεγέθους. Το ύψος τους κυμαίνεται από 53 έως 61 εκατοστά και έχουν βάρος 25 με 30 κιλά. Είναι διάσημα για το πυκνό, λαμπερό στρώμα χρυσού που δίνει στη φυλή το όνομά του. Το ευρύ κεφάλι, με τα φιλικά και ευφυή μάτια του, τα μικρά αυτιά και το ίσιο ρύγχος, αποτελεί σήμα καλής ποιότητας της ράτσας. Σε κίνηση, ο Γκόλντεν κινείται με ένα ομαλό, ισχυρό βάδισμα και η φτερωτή ουρά βρίσκεται σε κίνηση ή όπως αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι της φυλής, με μια «εύθυμη δράση».

Τα Golden Retrievers έχουν ένα πυκνό, υδατοαπωθητικό εξωτερικό παλτό με ένα παχύ υπόστρωμα. Το τιχωμάτους είναι κυματιστό, και σε μερικά είναι ίσιο. Έχουν φτερά γούνας στο πίσω μέρος των μπροστινών ποδιών και του κάτω μέρους, με βαρύτερα φτερά στο στήθος, πίσω από τους μηρούς και την ουρά.

Οι Golden Retrievers έρχονται σε όλες τις αποχρώσεις του χρυσού, από το πολύ ανοιχτό έως το σκούρο χρυσό.

Εκπαίδευση

 

Όπως συμβαίνει με όλες τις φυλές, συνίστανται μαθήματα πρώιμης κοινωνικοποίησης και κατάρτισης κουταβιών. Η ομαλή έκθεση του κουταβιού σε μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων, τόπων και καταστάσεων μεταξύ των επτά εβδομάδων και των τεσσάρων μηνών θα βοηθήσει το Γκόλντεν Ριτρίβερ να εξελιχθεί σε έναν καλά προσαρμοσμένο και ενθουσιασμένο ενήλικα.

 

Τα μαθήματα κατάρτισης κουταβιού χρησιμεύουν ως μέρος της διαδικασίας κοινωνικοποίησης και βοηθούν τον ιδιοκτήτη να μάθει να αναγνωρίζει και να διορθώνει τυχόν κακές συνήθειες που μπορεί να αναπτυχθούν. Η Εκπαίδευση υπακοής ενισχύει το δεσμό μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη-ένας Γκόλντεν δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να ευχαριστήσει τον άνθρωπο του.

 

Οι Golden Retrievers είναι εξωστρεφείς, πιστοί και πρόθυμοι να κάνουν ότι τους πείτε, γεγονός που τους καθιστά πολύ εύκολο να εκπαιδευτούν.

Υγεία

 

Τα Γκόλντεν ζουν κατά μέσο όρο 12 με 14 χρόνια. Τα Golden είναι γενικά υγιή σκυλιά ωστόσο όπως όλες οι ράτσες είναι επιρρεπής σε κάποιες ασθένειες συμπεριλαμβανομένης της δυσπλασίας του αγκώνα και του ισχίου.

 

Οι νεανικοί καταρράκτες, η βακτηριακή ραγοειδίτιδα και η προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς. Ορισμένες καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποαμφιβληστροειδικής στένωσης της αορτής.

 

Τα αυτιά του Golden πρέπει να ελέγχονται κάθε εβδομάδα για σημεία λοίμωξης και τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται συχνά.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Όπως και οι περισσότερες αθλητικές φυλές, οι Goldens χρειάζονται αρκετή καθημερινή άσκηση. Ένας Χρυσός που δεν έχει αρκετή άσκηση είναι πιθανό να εμπλακεί σε ανεπιθύμητη συμπεριφορά.

 

Οι Goldens είναι σπουδαίοι σύντροφοι σε μεγάλες διαδρομές και βόλτες με ποδήλατο ακόμη και σε κάμπινγκ, παρόλο που συνιστάται η συνεννόηση με έναν κτηνίατρο πριν από την έναρξη έντονων ή υψηλών επιδόσεων δραστηριοτήτων που μπορεί να προκαλέσουν πίεση στα οστά και τις αρθρώσεις του σκύλου.

 

Πολλοί Χρυσοί απολαμβάνουν ευχάριστα την άσκησή τους σε εκδρομές ή βόλτες σε χωράφι, καθώς και συμμετέχοντας σε διάφορα αθλήματα, όπως ευκινησίας, υπακοής και παρακολούθησης.

Περιποίηση

 

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ μαδάνε μέτρια το χειμώνα και το καλοκαίρι, και πιο πολύ την άνοιξη και το φθινόπωρο. Εάν ζείτε με ένα Γκόλντεν, θα χρειαστεί να προσαρμοστείτε στην ιδέα ορισμένων μαλλιών σκύλου στο σπίτι σας και στα ρούχα σας.

 

Το παχύ παλτό του Γκόλντεν χρειάζεται αρκετό καλλωπισμό. Το καθημερινό βούρτσισμα συνιστάται για την αποφυγή μπερδεμάτων και μία φορά την εβδομάδα είναι το ελάχιστο. Ο Γκόλντεν σας θα χρειαστεί επίσης μπάνιο τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή και λίγο πιο συχνά, για να κρατήσει την ανάλαφρη εμφάνισή του να και να μυρίζει όμορφα.

 

Βουρτσίστε τα δόντια του Golden τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε τη συσσώρευση των τροφών και τα βακτηρίδια που κρύβονται μέσα σε αυτά. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακή αναπνοή.

 

Κόψτε τα νύχια μία ή δύο φορές το μήνα. Τα πτυσσόμενα αυτιά δημιουργούν ένα ζεστό, σκοτεινό περιβάλλον οικείο για να αναπτυχθούν βακτηρίδια ή μύκητες και οι φυλές που τα έχουν – όπως το Golden – είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις του αυτιού. Τα αυτιά του πρέπει να ελέγχονται κάθε εβδομάδα για ερυθρότητα ή κακή οσμή, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη. Ελέγξτε τα κάθε φορά που βρέχεται. Όταν ελέγχετε τα αυτιά του σκύλου σας, τα σκουπίζετε.

Διαθέσιμα Γκόλντεν Ριτρίβερ κουτάβια

Διαθέσιμα μεγαλόσωμα κουτάβια

Χαρακτηριστικά Ράτσας Γκόλντεν Ριτρίβερ

Εξυπνάδα:
5/5
Ενέργεια:
5/5
Άσκηση:
5/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
5/5
Φύλακας:
3/5
Ανάγκη Περιποίησης:
3/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
2/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
3/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Το Γκόλντεν είναι Αθλητική φυλή
Αν δεν έχει αρκετή άσκηση είναι πιθανό να εμπλακεί σε ανεπιθύμητη συμπεριφορά
Ιδανικό Μέρος: Σπίτι με αυλή
Θα διαπιστώσετε ότι ποτέ δεν χάνει τη χαρά του για το παιχνίδι
Χρειάζονται Μπάνιο κάθε μήνα
Το καθημερινό βούρτσισμα συνιστάται, μία φορά την εβδομάδα το ελάχιστο
Προσδόκιμο ζωής 12 με 14 έτη
Τα Golden είναι γενικά υγιή σκυλιά
είναι επιρρεπής σε κάποιες ασθένειες συμπεριλαμβανομένης της δυσπλασίας του αγκώνα και του ισχίου
Το Golden ήταν δημοφιλές από την αρχή της ιστορίας του
"Μέσα από αρκετές γενιές έξυπνης αναπαραγωγής"
Σκυλάκια Συντροφιάς, Χρησιμότητας, Άθλησης
Ο ιδανικός σύντροφος για τους περισσότερους
Το Γκόλντεν είναι πολύ Εύκολο να Εκπαιδευτεί.
Είναι εξωστρεφείς, πιστοί και πρόθυμοι να κάνουν ότι τους πείτε

Τα σκυλάκια Γκόλντεν Ριτρίβερ που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon