Ντόγκο Αρτζεντίνο

Mάθετε τα πάντα για το Ντόγκο Αρτζεντίνο

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Παρά την επιβλητική εμφάνισή του, το Ντόγκο είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ ευγενικό σκυλί, γεμάτο αγάπη.

 

Είναι άκρως αφοσιωμένο στον Κύριό του και θα διακινδυνεύσει πρόθυμα τη ζωή του για να προστατεύσει τους ανθρώπους του.

 

Ο Αργεντινός Dogo είναι πιστός και ένας εξαίρετος κηδεμόνας του σπιτιού και της οικογένειας. Είναι Παιχνιδιάρικο και πολύ καλό με τα παιδιά.

Ιστορία

 

Το Ντόγκο Αρτζεντίνο, γνωστό και ως Αργεντινός Mastiff ή Αργεντινός Dogo είναι μια φυλή  που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 από τον Αργεντινό χειρουργό Antonio Nores Martinez που ήθελε να δημιουργήσει μια φυλή που ήταν γενναία και αρκετά ισχυρή ώστε να κυνηγάει μεγάλα και δυνατά θηράματα όπως το αγριογούρουνο και το puma, όπως και να διαχειρίζεται και να προστατεύει έντονα τους ανθρώπους του.

 

Έκτοτε, ο Ντόγκο έχει κατακτήσει μια ειδική θέση στον πολιτισμό της Αργεντινής και έχει ακόμη και ένα άγαλμα που ανεγέρθηκε προς τιμήν του.

Μορφολογία

 

Το Dogo Argentino ονομάζεται επίσης Αργεντινός Mastiff ή Αργεντινός Dogo. Είναι ένα μεγάλο, καλά μυώδες σκυλί. Το ύψος ενός αρσενικού Ντόγκο κυμαίνεται στα 62 με 68 εκατοστά και το βάρος του στα 35-45 κιλά. Τα θηλυκά έχουν ύψος από 60 έως 65 εκατοστά και βάρος 36 με 45 κιλά. Το βαθύ στήθος είναι φαρδύ.Υπάρχει αφθονία δέρματος στον μυϊκό λαιμό.

 

Το κεφάλι έχει στρογγυλεμένο σχήμα από μπροστά προς τα πίσω. Το ρύγχος συστέλλεται ελαφρώς προς τα πάνω, με ελαφριά στάση και περίπου το ίδιο μήκος με το κρανίο. Η μύτη είναι μαύρη. Τα μάτια είναι πολύ διαχωρισμένα και είναι σκούρα καφέ, ανοιχτό καφέ ή το χρώμα του φουντουκιού.

 

Οι μηροί είναι πολύ μυϊκοί με μια μικρή άρθρωση. Η παχιά ουρά είναι μακρά και μεταφέρεται φυσικά χαμηλά φτάνοντας στην κνήμη. Το παχύ, γυαλιστερό παλτό είναι λευκό και δεν έχει υποστρώματα

Χαρακτήρας

 

Παρά τη φοβερή εμφάνισή τους, το Dogo Argentino είναι στην πραγματικότητα μια πολύ αγαπησιάρικη φυλή σκυλιών και τα υπερβολικά επιθετικά χαρακτηριστικά έχουν εξαλειφθεί επιλεκτικά από τη φυλή κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του. Είναι επίσης πολύ πιστοί και προστατευτικοί με την οικογένειά τους

 

Ο Αργεντινός Dogo είναι πιστός σκύλος και ένας εξαίρετος κηδεμόνας του σπιτιού και της οικογένειας. Είναι Παιχνιδιάρικο και πολύ καλό με τα παιδιά. Εξαιρετικά έξυπνα και ισχυρά, τα Dogo είναι εύκολο να εκπαιδευτούν εάν είστε συνεπείς, χρησιμοποιώντας αγάπη αλλά σταθερή εξουσία.

 

Το Argentino Dogo δεν είναι φυλή για όλους. Με τους σωστούς ιδιοκτήτες, ακόμη και ο πιο κυρίαρχος Dogo μπορεί να είναι υποτακτικός απέναντι σε όλους τους ανθρώπους και άλλα ζώα. Αυτή η φυλή χρειάζεται κάποιον που καταλαβαίνει πώς να επιδείξει ηγεσία: ανθρώπους που είναι σταθεροί, με αυτοπεποίθηση και συνεπεία.

 

Αυτή η φυλή χρειάζεται κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει και να περιοριστεί, σε αυτά που είναι επιτρεπτό να κάνει και σε αυτά που δεν είναι . Όταν εμείς οι άνθρωποι ζούμε με τα σκυλιά, γινόμαστε και για εκείνα η οικογένειά / η αγέλη τους και κάθε αγέλη χρειάζεται και βλέπει έναν αρχηγό. Τα όρια και οι κανόνες πρέπει να είναι σαφώς καθορισμένοι.

 

Εσείς και όλοι οι άλλοι άνθρωποι πρέπει να είναι υψηλότεροι στην τάξη απ’ ό, τι ο σκύλος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που η σχέση σας μπορεί να είναι επιτυχής. Όταν βάζετε αυτή τη φυλή με έναν κουραστικό ή παθητικό ιδιοκτήτη, μπορεί να προκύψουν προβλήματα.

 

Τα πάνε καλά με άλλα κατοικίδια ζώα αν αυτά μεγαλώνουν μαζί τους από όταν είναι κουτάβι.

Εκπαίδευση

 

Συνίσταται η εκπαίδευση κουταβιού και η άμεση κοινωνικοποίηση.

 

Δεδομένου ότι το Dogo Argentino δημιουργήθηκε για να είναι ένα σκυλί κυνηγίου, η υπακοή ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που εκτράπηκε επιλεκτικά στη φυλή. Ως εκ τούτου, ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες κατάρτισης, υπό την προϋπόθεση ότι αντιμετωπίζονται με σταθερή αλλά θετική μέθοδο.

 

Είναι ένα έξυπνο σκυλί που δεν θα δυσκολέψει τον ιδιοκτήτη που αφιερώνει χρόνο στην εκπαίδευση του Ντόγκο .Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Dogo Argentino δεν είναι για τους κακούς ή αρχάριους ιδιοκτήτες σκύλων.

 

Πρέπει ο ιδιοκτήτης να ορίσει όρια και κανόνες από νωρίς και να επιβληθεί με ηγετικό και όχι σκληρό ή άσεμνο τρόπο να καταφέρει εκείνος να είναι εκείνος το αφεντικό σε αυτή τη σχέση καθώς πολύ εύκολα ο Ντόγκο μπορεί να έχει το πάνω χέρι με τον ισχυρό και έξυπνο χαρακτήρα του.

Υγεία

 

Το Ντόγκο Αρτζεντίνο έχει διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο 10 έως 12 χρόνια.

 

Ο Dogo Argentino  δεν υποφέρει από διάφορες αρρώστιες σε αρθρώσεις που ενοχλούν άλλες μεγάλες φυλές. Ωστόσο, μερικές φορές πάσχουν από κώφωση .

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Οι Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι πολύ ενεργητικοί σκύλοι και είναι ακατάλληλοι για ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να τους παρέχουν καθημερινή, αυστηρή άσκηση. Η φυλή αυτή μπορεί να γίνει εξαιρετική συντροφιά για τζόκινγκ. Ως σκυλιά εργασίας, είναι επίσης ευτυχισμένοι όταν τους δίνεται ένα «σημαντικό» έργο στο οποίο μπορούν να προσκολληθούν μέχρι να το φέρουν εις πέρας.

 

Οι επιλογές για άσκηση περιλαμβάνουν το χρόνο παιχνιδιού στην αυλή, κατά προτίμηση περιφραγμένη, ή για βόλτες αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Η άσκηση μπορεί επίσης να έρχεται με τη μορφή εσωτερικών δραστηριοτήτων, όπως η απόκρυψη αντικειμένων, αναζήτηση και εύρεσή τους, η κυνηγώντας μια μπάλα τυλιγμένη κατά μήκος του δαπέδου, ή τη διδασκαλία νέων κόλπων.

 

Ορισμένες υπαίθριες δραστηριότητες όπως κολύμβηση, πεζοπορία, ανάκτηση μπάλας ή δίσκου μπορούν να αποτελέσουν μια καλή διέξοδο για την εκτόνωση της ενέργειας τους. Είναι πολύ καλοί ακόμη στην Εκπαίδευση για σπορ σκυλιών, όπως ευκινησία, υπακοή και ράλλυ μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε την άσκηση που αποζητά ο σκύλος σας.

 

Είναι σημαντικό να προσφέρουμε στον Ντόγκο Αρτζεντίνο τόσο την σωματική άσκηση όσο και την πνευματική διέγερση, καθώς μπορεί να βαρεθούν, να αγχωθούν και να γίνουν καταστρεπτικοί εάν δεν ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους. Όπως συμβαίνει με τα σκυλιά οποιασδήποτε φυλής,

 

Περιποίηση

 

Το παλτό του Dogo Argentino είναι μαλακό στην αφή και κοντό, είναι σχετικά εύκολο να περιποιηθεί. Πέρα από την τακτική εβδομαδιαία περιποίηση που χρειάζεται, το τακτικό μπάνιο δεν είναι απαραίτητο, καθώς θεωρείται πολύ καθαρός σκύλος μιας που δεν έχει την χαρακτηριστική μυρωδιά των σκυλιών, οπότε κάνετε μπάνιο, μόνο όταν είναι απαραίτητο.

 

Καλλωπισμός μπορεί να είναι μια θαυμάσια εμπειρία για να δημιουργηθεί δεσμός μεταξύ εσάς και του κατοικίδιού σας . Τα ισχυρά, ταχέως αναπτυσσόμενα νύχια τους πρέπει να κόβονται τακτικά με ένα κλιπ νυχιών ή μύλο για να αποφευχθεί η υπερβολική ανάπτυξη, η διάσπαση και η ρωγμή.

 

Τα αυτιά τους πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να αποφευχθεί η συσσώρευση κεριών και βρωμιάς που μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση. Τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται τακτικά.

Διαθέσιμα Ντόγκο Αρτζεντίνο κουτάβια

Διαθέσιμα μεγαλόσωμα κουτάβια

Χαρακτηριστικά Ράτσας Ντόγκο Αρτζεντίνο

Εξυπνάδα:
3/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
3/5
Παιχνιδιάρικο:
3/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
3/5
Φιλικό με Ξένους:
2/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
2/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
1/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
1/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
2/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
2/5
Προβλήματα Υγείας:
2/5
Αντοχή στο Κρύο:
2/5
Αντοχή στη Ζέστη:
4/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Είναι πολύ Ενεργητική Φυλή
Είναι ακατάλληλοι για Ιδιοκτήτες που Μπορούν να τους Παρέχουν Καθημερινή, Εντονη Ασκηση
Ιδανικό Μέρος: Σπίτι με αυλή
Είναι σημαντικό να προσφέρουμε στον Ντόγκο Αρτζεντίνο τόσο αρκετή σωματική άσκηση όσο και πνευματική διέγερση
Δεν Χρειάζονται Τακτικά Μπάνιο
Πολύ καθαρός σκύλος, οπότε κάνετε μπάνιο, μόνο όταν είναι απαραίτητο.
Προσδόκιμο ζωής 10 με 12 έτη
Το Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι Υγιής Φυλή
Δεν υποφέρει από διάφορες αρρώστιες σε αρθρώσεις που ενοχλούν άλλες μεγάλες φυλές
Ο Ντόγκο έχει κατακτήσει την Αργεντινή
και ένα άγαλμα ανεγέρθηκε προς τιμήν του
Σκυλάκια Συντροφιάς, Φύλακας
Eίναι πιστός σκύλος και ένας εξαίρετος κηδεμόνας του σπιτιού και της οικογένειας.
O Ντόγκο είναι Εύκολο να Εκπαιδευτεί
Anταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στην κατάρτιση (σταθερή + θετική μέθοδο)

Τα σκυλάκια Ντόγκο Αρτζεντίνο που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon