Ορεινός Σκύλος Βέρνης

Mάθετε τα πάντα για τον Ορεινό Σκύλο Βέρνη

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

 

Ο ορεινός σκύλος Βέρνης είναι ένας πολύ καλός φύλακας με πάρα πολύ όμορφη προσωπικότητα, λατρεύει να ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του και να φέρνει εις πέρας οτιδήποτε του αναθέτει η οικογένειά του. Ο Βέρνης ή Μπερνίζ είναι ένας εξαίσιος οικογενειακός σύντροφος.

 

 

Το Bernese Mountain Dog είναι εντυπωσιακά όμορφο και ευλογημένο με μια γλυκιά, στοργική φύση. Επίσης είναι μια Μεγάλη, ισχυρή φυλή, χτισμένη για σκληρή δουλειά,  Το Βέρνης είναι γενικά χαλαρό σκυλί, αλλά είναι πάντα έτοιμο για μια κουβέντα με τον ιδιοκτήτη, με τον οποίο ζουν για να τον ευχαριστήσουν.

 

Η φυλή Βέρνης είναι επίσης γνωστή με τα ονόματα BMD, Berner Sennenhund, Bernese Cattle Dog, “Berner” (ψευδώνυμο), Bernese Mountain Dog, Μπερνίζ, Μπέρνι, Μπέρνη.ΟΣΒ

Ιστορία

 

Το ορεινό σκυλί Βέρνης είναι μία από τις τέσσερις φυλές ορεινών σκύλων που ήταν μακρά στο σπίτι στο καντόνι της Βέρνης, μια τεράστια αγροτική περιοχή ζωτικής σημασίας για την γαλακτοκομική παραγωγή που απαιτούνται για δύο από τις πιο κερδοφόρες εξαγωγές της Ελβετίας: σοκολάτα και τυρί. Ακόμα και σήμερα, η ιστοσελίδα της Βέρνης μας λέει: “Πάνω από 12.000 αγροκτήματα απλώνονται στις κοιλάδες του καντονιού, στους λόφους και στις ορεινές περιοχές”.

 

Παρά τη μεγάλη χρησιμότητα της φυλής στις μέρες πριν από τη μηχανική καλλιέργεια και την εκτροφή, μέχρι τα τέλη του 1800 οι αριθμοί του Βέρνη μειώνονταν και η ποιότητα των επιζώντων σκύλων άφηνε ένα μεγάλο κενό. Μια σκληρή προσπάθεια ξεκίνησε από τους Ελβετούς κτηνοτρόφους να αναστρέψουν την πτώση της φυλής.

 

Το 1907, δημιουργήθηκε ένας ελβετικός σύλλογος φυλών υπό την ηγεσία του καθηγητή Albert Heim, ίσως ο πιο σεβαστός ευρωπαίος λάτρης σκύλων της γενιάς του. Μετά από καιρό, το Μπερνίζ ήταν για άλλη μια φορά ο αγαπημένος αγροτικός σκύλος και πλέον ως σύντροφοι των Ελβετών ιδιοκτητών τους.

 

Η αμερικανική ιστορία της φυλής ξεκίνησε το 1926, όταν ένας αγρότης του Κάνσας εισήγαγε ένα ζευγάρι Βέρνης , ως σκύλους αγροκτήματος. Έγιναν γρήγορα αγαπητοί και το AKC κατέγραψε τον πρώτο Berner το 1937. Σήμερα, το Bernese Mountain Dog της Αμερικής υποστηρίζει εκδηλώσεις σχεδίασης και χαρτογράφησης που ελέγχουν την ικανότητα εργασίας αυτών των μεγαλοπρεπών ορειβατών.

Μορφολογία

 

Τα Bernese Mountain Dogs είναι μεγάλα σκυλιά τα αρσενικά σε ύψος κυμαίνονται στα 64 με 70 εκ. και 35 με 55 κιλά ενώ τα θηλυκά 58 με 66εκ. και βάρος 35 με 45 κιλά, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα τέσσερα σκυλιά εργασίας Sunnerhunds. Είναι αρκετά παρόμοια με ένα Golden Retriever μόνο βαρύτερο και διαθέτουν καλαίσθητη κατασκευή. Είναι ελκυστικά σκυλιά με μια προσωπικότητα που ταιριάζει με την ανθεκτική τους καλή εμφάνιση. Ωστόσο, είναι ο υπέροχος χρωματισμός τους που κάνει πραγματικά αυτά τα σκυλιά να ξεχωρίζουν από το πλήθος.

 

Αυτά τα σκυλιά φέρουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά με μια καλά καθορισμένη στάση πάνω από ένα ίσιο, ισχυρό ρύγχος. Τα μάτια τους έχουν χρώμα αμυγδάλου και σκούρου καφέ χρώματος. Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους και τριγωνικά και τοποθετούνται ψηλά στο κεφάλι ενός σκύλου. Όταν χαλαρώνουν τα αυτιά τους πέφτουν και είναι πιο επίπεδα, αλλά όταν είναι σε εγρήγορση ή ενθουσιασμένοι, τα σηκώνουν ελαφρώς προς τα εμπρός.

 

Οι λαιμοί τους είναι μυώδεις και ισχυροί, μεσαίου μήκους. Τα εμπρόσθια τεταρτημόρια είναι καλά μυώδη, μακριά με πλαϊνούς ώμους που βρίσκονται σε πολύ διαφορετική γωνία. Τα μπροστινά πόδια τους είναι ίσια με δυνατά μεγάλα κόκαλα. Έχουν ένα ευρύ στήθος και ένα ωραίο βαθύ στήθος με σαφώς καθορισμένα ισχυρά πλευρά, ισχυρούς βραχίονες και μια σταθερή και επίπεδη πλάτη πηγαίνοντας σε μια ομαλή, καλά στρογγυλεμένη καμπάνα.

 

Τα οπίσθια τεταρτημόρια τους είναι ισχυρά και ευρεία που είναι καλά μυώδη και τα πίσω πόδια τους είναι καλά ανεπτυγμένα. Τα πόδια τους είναι συμπαγή, μικρά και στρογγυλά. Το Bernese μπορεί να υπερηφανεύεται για μια χαλαρή ουρά που σηκώνουν όταν δουλεύουν ή είναι σε εγρήγορση, αλλά που ποτέ δεν καμπυλώνουν πάνω από την πλάτη τους.

 

Όσον αφορά το τρίχωμά τους τα Bernese Mountain Dogs διαθέτουν ένα μεταξένιο και μαλακό παλτό που έχει φυσική λάμψη. Τα μαλλιά τους είναι μακρά και ελαφρώς κυματιστά χωρίς καμία μπούκλα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η BMD μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα έξυπνο και ελκυστικό παλτό το οποίο είναι τζετ μαύρο, με κόκκινα σημάδια στα μάγουλά τους, στα μάτια τους καθώς και στα στήθη τους και στα τέσσερα πόδια.

 

Έχουν επίσης έναν πολύ εντυπωσιακό χρωματισμό στα προσωπά τους, που φαντάζει σαν λευκή φωτιά και λευκά σημάδια στα στήθη τους, δίνοντάς τους μια πολύ ξεχωριστή εμφάνιση. Τα σκυλιά έχουν επίσης λευκά πόδια. Το αποδεκτό χρώμα φυλής: τριχρωμία

Χαρακτήρας

 

Το ορεινό σκυλί Βέρνης είναι γνωστό ότι είναι ένας έντονα έξυπνος χαρακτήρας, μια υπέροχη συντροφιά που λατρεύεις να έχεις δίπλα σου. Είναι μια καλή επιλογή για όσους γίνονται πρώτη φορά ιδιοκτήτες προϋποθέτοντας να παρέχουν τον χρόνο που χρειάζεται να περάσουν με τους σκύλους τους, επειδή χρειάζονται πολλά για την άσκηση, την ψυχική διέγερση και την περιποίηση.

 

 Όντας τόσο μεγάλα σκυλιά, η BMD χρειάζεται επίσης το χώρο για να μετακινηθεί και δεν ανέχονται να μένουν μόνοι τους για μεγάλες χρονικές περιόδους ειδικά όταν είναι ακόμα νέοι , αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκύλους που υποφέρουν από το άγχος του χωρισμού.

 

Όταν  γυρνάνε σπίτι από τη βόλτα τους και χαλαρώνουν είναι κάτι περισσότερο από απλά χαρούμενοι και είναι γνωστό ότι είναι υπέροχα ήσυχοι, και δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από το να περάσουν μερικές ώρες να λαγοκοιμούνται, όλα αυτά, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τι συμβαίνει γύρω τους.

 

Ο ορεινός σκύλος Βέρνης συνήθως φτάνει στο ύψος των ενηλίκων όταν είναι ηλικίας περίπου 15 μηνών, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερο για να φτάσουν σε πλήρη ωριμότητα που μπορεί να πάρει κάπου από 2 έως 3 χρόνια. Είναι γνωστοί χαρακτήρες που αγαπούν τη διασκέδαση, αλλά αν δεν είναι καλά κοινωνικοποιημένοι σε νεαρή ηλικία και εκπαιδευμένοι σωστά, μπορούν να αποκτήσουν λίγο ζοφερές και απείθαρχες συμπεριφορές που δύσκολα μπορούν να διορθωθούν στη συνέχεια.

 

Ωστόσο, όταν είναι σωστά κοινωνικοποιημένοι και καλά εκπαιδευμένοι, αυτά τα σκυλιά διαθέτουν ήρεμες, αξιόπιστες και ζεστές ιδιοσυγκρασίες που δείχνουν πολλή πίστη και αγάπη καθώς και υπομονή προς τους ιδιοκτήτες τους και πιο συγκεκριμένα προς τα νεότερα μέλη μιας οικογένειας. Απολαμβάνουν να είναι μέρος της οικογένειας και δεν θέλουν τίποτα άλλο από το να συμμετέχουν σε όλα όσα συμβαίνουν σε ένα νοικοκυριό και είναι γνωστό ότι είναι “παρατηρητές”.

Εκπαίδευση

 

Οι Berners δεν είναι κατάλληλοι για διαμέρισμα ή κατοικία. Ένα σπίτι με μια μεγάλη, ασφαλώς περιφραγμένη αυλή είναι η καλύτερη επιλογή. Επειδή ο Berner είναι σκύλος εργασίας, έχει άφθονη ενέργεια. Εκτός από το παιχνίδι αυλής, χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά έντονης άσκησης καθημερινά. τρεις φορές αυτό το ποσό κρατά αυτό το ανθεκτικό σκυλί σε άριστη κατάσταση.

 

Με το χοντρό, όμορφο παλτό τους, το Berner είναι ταιριαστό για το κρύο κλίματα. Αγαπούν να παίζουν στο χιόνι. Αντίθετα, με το μαύρο παλτό του και το μεγάλο μέγεθός του, είναι επιρρεπείς στη θερμοπληξία. Μην τους επιτρέπετε να ασκούνται έντονα όταν είναι εξαιρετικά ζεστά έξω. περιορίστε την άσκηση νωρίς το πρωί ή το βράδυ, όταν είναι πιο δροσερό. Κρατήστε τους δροσερούς κατά τη διάρκεια της ζέστης της ημέρας, είτε μέσα με ανεμιστήρες ή κλιματισμό ή έξω στη σκιά.

 

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν ανατρέφετε ένα κουτάβι Βέρνης. Όπως πολλοί μεγάλοι σκύλοι, οι Berners αναπτύσσονται ταχύτατα μεταξύ των ηλικιών τεσσάρων και επτά μηνών, καθιστώντας τους ευαίσθητους σε οστικές διαταραχές και τραυματισμούς. Κάνουν καλά σε μια διατροφή υψηλής ποιότητας, χαμηλών θερμίδων που τους κρατάει να μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

 

Επιπλέον, μην αφήνετε το κουτάβι Βέρνη να τρέχει και να παίζει σε σκληρές επιφάνειες (όπως πεζοδρόμιο), να πηδάει υπερβολικά ή να τραβάει βαριά φορτία έως ότου είναι τουλάχιστον δύο ετών και οι αρθρώσεις τους είναι πλήρως διαμορφωμένες. Το Κανονικό παιχνίδι στο γρασίδι είναι καλό για τον μικρό σας Βέρνη, όπως και τα μαθήματα ευκινησίας κουτάβιου, με τα μικρά τους άλματα.

 

Οι Berners είναι έξυπνοι και πρόθυμοι να ευχαριστήσουν, έτσι είναι συνήθως εύκολο να εκπαιδεύτουν. Είναι επίσης στοργικοί και ανοιχτοί. τα συναισθήματά τους πληγώνονται εύκολα και έτσι δεν ανταποκρίνονται καλά στις σκληρές διορθώσεις ή μεθόδους κατάρτισης. Ένας Βέρνης θέλει να είναι μαζί με την οικογένειά του και μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές αν ο ίδιος μένει τακτικά για πολύ καιρό.

Υγεία

 

Οι Berners είναι γενικά υγιείς σκύλοι, έχουν Προσδόκιμο ζωής: 6 με 8 έτη. Ωστόσο μπορεί να είναι επιρρεπής σε άποιες ασθένειες όπως δυσπλασία ισχίου και αγκώνα, διαταραχές του αίματος, κάποιες μορφές καρκίνου και προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς. Όλες οι μεγάλες φυλές είναι επιρρεπείς σε πρήξιμο, ξαφνική, απειλητική για τη ζωή κατάσταση του στομάχου.

 

Οι ιδιοκτήτες του Μπερνίζ θα πρέπει να μάθουν ποια σημάδια πρέπει να προσέξουν και τι πρέπει να κάνουν εάν προκύψουν. Όπως συμβαίνει με όλες τις φυλές, τα αυτιά του Βέρνη πρέπει να ελέγχονται τακτικά για σημεία λοίμωξης και τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται συχνά χρησιμοποιώντας μια οδοντόκρεμα σχεδιασμένη για σκύλους.

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Τα Μπερνίζ χρειάζονται τουλάχιστον μισή ώρα μέτρια άσκηση καθημερινά για να παραμείνουν υγιείς και ευτυχισμένοι. Ενώ προορίζονται σίγουρα για να ζήσουν σε εσωτερικούς χώρους με την ανθρώπινη οικογένειά τους, οι Berners απολαμβάνουν υπαίθριες δραστηριότητες και κάνουν σπουδαίους συντρόφους σε μακρινούς περιπάτους ή πεζοπορίες.

 

Οι ιδιοκτήτες που απολαμβάνουν τις εξόδους, συχνά παίρνουν τους σκύλους τους στο κάμπινγκ και backpacking. Οι Berners απολαμβάνουν να τραβούν μικρά παιδιά σε ένα καλάθι και να παίζουν μαζί τους, και μερικοί συμμετέχουν ακόμη και σε διαγωνισμούς χαρτογράφησης και σύνταξης. Άλλα αθλητικά κυνήγια στα οποία συμμετέχουν και υπερέχουν, περιλαμβάνουν την ευκινησία, την εκτροφή, την υπακοή, τον αγώνα και την παρακολούθηση.

 

Περιποίηση

 

Ωστόσο, η ομορφιά φέρει και το βάρος της, και σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο Βέρνης μαδάει. Έχουν μέτρια τριχόπτωση όλο το χρόνο και βαριά την άνοιξη και το φθινόπωρο. Το βούρτσισμα αρκετές φορές την εβδομάδα συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας των μαλλιών γύρω από το σπίτι και διατηρεί το παλτό καθαρό, να πλένεται, κάθε τρεις μήνες περίπου, για να διατηρήσει την τακτοποιημένη εμφάνισή τους.

 

Βουρτσίστε τα δόντια τον Berner τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση τρυγίας και τα βακτηρίδια που κρύβουν μέσα του. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακή αναπνοή.

 

Κόψτε τα νύχια του μία φορά το μήνα, εάν ο σκύλος σας δεν τα φορέσει φυσικά για να αποτρέψει τα οδυνηρά δάκρυα και άλλα προβλήματα. Εάν τους ακούτε να κάνουν κλικ όταν περπατάνε στο πάτωμα, είναι πάρα πολύ μακριά τα νύχια. Τα νύχια του σκύλου έχουν στα αγγεία τους αιμοφόρα αγγεία και αν κόψετε πάρα πολύ μπορείτε να προκαλέσετε αιμορραγία και το σκυλί σας μπορεί να μην συνεργάζεται την επόμενη φορά που θα βλέπουν τα νυχοκόπτες να βγαίνουν. Έτσι, εάν δεν είστε έμπειροι στο κόψιμο των νυχιών του σκύλου σας, ρωτήστε μας για οδηγίες.

 

Τα αυτιά πρέπει να ελέγχονται κάθε εβδομάδα για ερυθρότητα ή κακή οσμή, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη. Όταν ελέγχετε τα αυτιά του σκύλου σας, τα σκουπίζετε με μια βαμβακερή σφαίρα νωπή με απαλό, ισορροπημένο ρΗ καθαριστικό για τα αυτιά για να αποτρέψετε τις λοιμώξεις. Μην εισάγετε τίποτα στο κανάλι του αυτιού. απλά καθαρίστε το εξωτερικό αυτί.

 

Αρχίστε να συνηθίζετε τον Βέρνη σας να βουρτσίζεται και να εξετάζεται όταν είναι κουτάβι. Χειριστείτε συχνά τα πόδια τους – τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στα πόδια τους – και κοιτάξτε μέσα στο στόμα τους. Κάνετε καλλωπισμό μια θετική εμπειρία γεμάτη με έπαινο και ανταμοιβές, και θα θέσει τις βάσεις για εύκολες κτηνιατρικές εξετάσεις και άλλους χειρισμούς όταν είναι ενήλικας.

 

Ελέγξτε για πληγές, εξανθήματα ή σημεία λοίμωξης όπως ερυθρότητα, τρυφερότητα ή φλεγμονή στο δέρμα, στη μύτη, στο στόμα και στα μάτια, και στα πόδια. Τα μάτια πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς ερυθρότητα ή απόρριψη. Η προσεκτική εβδομαδιαία εξέταση σας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα υγείας νωρίς.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Βέρνης

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
4/5
Άσκηση:
3/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
4/5
Στοργικό:
5/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
5/5
Ανάγκη Περιποίησης:
2/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
1/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
4/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Προβλήματα Υγείας:
4/5
Αντοχή στο Κρύο:
5/5
Αντοχή στη Ζέστη:
1/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

210920144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Φυλή Υψηλής Ενέργειας
Χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά έντονης άσκησης καθημερινά. τρεις φορές αυτό το ποσό κρατά αυτό το ανθεκτικό σκυλί σε άριστη κατάσταση.
Κατάλληλο για Διαμέρισμα
Προορίζονται σίγουρα για να ζήσουν σε εσωτερικούς χώρους με την ανθρώπινη οικογένειά τους.
Περιστασιακά Μπάνιο
Έχουν μέτρια τριχόπτωση όλο το χρόνο και βαριά την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Προσδόκιμο ζωής 6 με 8 έτη
Το Βέρνης είναι γενικά υγιής
είναι επιρρεπής σε ορισμένες ασθένειες. Όπως, διαταραχές του αίματος, προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς.
Παγκοσμίως Αγαπητά Σκυλιά
ο αγαπημένος αγροτικός σκύλος και πλέον ως σύντροφοι των Ελβετών ιδιοκτητών τους
Σκυλάκια Συντροφιάς, Εργασίας
Είναι ιδανικά κατοικίδια ζώα, ειδικά όπου υπάρχουν παιδιά
Η Εκπαίδευση του είναι Ευχάριστη
Οι Berners είναι έξυπνοι και πρόθυμοι να ευχαριστήσουν, έτσι είναι συνήθως εύκολο να εκπαιδεύτουν

Τα σκυλάκια Βέρνης που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon