Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς

Mάθετε τα πάντα για το Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

 

Λίγα λόγια

 

Το Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς είναι από τις πιο όμορφες, εκφραστικές, παιχνιδιάρικες φυλές σκύλων, είναι ένας αξιαγάπητος σύντροφος για όλη την οικογένεια, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, προσαρμόζονται εύκολα με την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη τους και μπορεί με απόλυτη επιτυχία να γίνει ένας σκύλος θεραπείας.

 

Είναι ένα σκυλάκι που κυριολεκτικά λατρεύει τον ιδιοκτήτη του και αποζητά την ανθρώπινη συντροφιά και τα χάδια συνεχώς. Είναι πολύ κοινωνικά και στοργικά, εξαιρετικά οικογενειακά κατοικίδια, έχουν πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά ή με άλλα ζώα.

Ιστορία

 

Τα μικρά Σπάνιελ ήταν τα αγαπημένα των βασιλικών και αριστοκρατικών οικογενειών στην Αγγλία. Η Μαρία, η Βασίλισσα των Σκοτσέζων είχε ένα toy σπάνιελ, το οποίο την συντρόφευε ακόμη και την ώρα που βάδιζε προς το «τέλος της βασιλείας» της. Η αγάπη της για αυτή την φυλή έφτασε και μέχρι το δισέγγονό της, τον Βασιλιά Κάρλο Β’ από εκείνον πήραν την ονομασία τους.

 

Αργότερα τα Kαβαλιέρ λατρεύτηκαν από την Βασίλισσα Βικτόρια η οποία ασχολήθηκε με την εκτροφή τους και την προώθηση τους, ωστόσο η ράτσα αναμίχθηκε με τα Παγκ και επιδέχθηκε πολλές αλλαγές, ο σκύλος αυτός ονομάστηκε αγγλικό σπάνιελ συντροφιάς. Μέχρι και τη δεκαετία του 1920 τα Καβαλιέρ μοιράζονται την ίδια ιστορία με τα μικρότερα Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ.

 

Εκείνη τη δεκαετία ξεκίνησαν οι προσπάθειες να επαναφέρουν τα αρχικά εξωτερικά χαρακτηριστικά της φυλής. Το 1926 αυτό επιτεύχθηκε.

Μορφολογία

 

Το Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς είναι ένα πανέμορφο σκυλάκι με γλυκιά, ευγενική και παραπονιάρικη έκφραση. Το κεφάλι τους είναι μικρό και σχεδόν επίπεδο, Έχουν μεγάλα λαμπερά μαύρα μάτια που κερδίζουν όποιον κοιτάξουν.

 

H γούνα τους είναι πλούσια και μεταξένια ίσια ή κυματιστή , τα αυτάκια τους είναι μακριά πεσμένα κοντά στο πρόσωπο, έχουν την αίσθηση του πούπουλου και τα κοσμούν σαν να τους χαρίζουν μια μακριά, πλούσια χαίτη, τα ρουθούνια τους είναι ανοιχτά και καλά ανεπτυγμένα. Είναι σκυλιά μικρού μεγέθους που δεν ξεπερνά τα 30 με 33εκ. , το βάρος τους κυμαίνεται στα 5 με 8 κιλά.

 

Το πιο συνηθισμένο χρώμα που τα συναντάμε είναι το άσπρο με καστανοκόκκινες κηλίδες, μπορεί να είναι και μαύρο με καστανές κηλίδες ή να έχει και τριχρωμία, ασπρόμαυρο με καφέ κηλίδες.

Χαρακτήρας

 

Τα σκυλάκια Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς έχουν χαρακτηριστικά που τα βοηθά να είναι πάρα πολύ εκφραστικά και συχνά οι εκφράσεις τους θυμίζουν εκείνες του ανθρώπου, μαζί με τον θαυμάσιο χαρακτήρα τους καθηλώνουν και σαγηνεύουν όποιον τα αντικρύσει. Θα αγαπήσουν όλη την οικογένεια και είναι πολύ πιστά σκυλιά ,τείνουν να προσκολληθούν σε έναν ιδιοκτήτη.

 

Είναι ένα σκυλί που κυριολεκτικά λατρεύει τον ιδιοκτήτη του και αποζητά την ανθρώπινη συντροφιά και τα χάδια συνεχώς. Είναι πολύ καλό και ευαίσθητο όταν το αφήνεται πολύ ώρα δεν αντέχει την μοναξιά και συνήθως ξεσπάει με το μάσημα των επίπλων, θέλει να γίνεται η σκιά του ιδιοκτήτη του ακόμη και στο σπίτι θα συνηθίζει να σας ακολουθεί παντού.

 

Είναι πολύ κοινωνικά και στοργικά, εξαιρετικά οικογενειακά κατοικίδια, έχουν πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά ή με άλλα ζώα, αλλά τείνει να είναι πολύ ντροπαλό για αυτό η κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία θα το βοηθήσει.

Εκπαίδευση

 

Το Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς είναι πολύ πρόθυμο να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του, οπότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση και δεν είναι δύσκολο να λάβει την τυπική, ιδίως αν ξεκινήσετε την εκπαίδευση μαζί του από όταν είναι κουτάβι, συν ότι λατρεύει τους επαίνους και θα κάνει τα πάντα για τις λιχουδιές.

 

Δεν είναι τόσο εύκολο όμως να εκπαιδευτεί σε όλους τους τομείς εντός του σπιτιού, χρειάζεται ένα πλάνο, πρόγραμμα με συνέπεια, σταθερότητα, να κάνει συχνούς περιπάτους, όπως μετά το φαγητό και το ξύπνημα για να μάθει να χειρίζεται τις φυσικές του ανάγκες και να εκτονώνεται για να είναι πιο ισορροπημένο και ήρεμο εντός σπιτιού.

Υγεία

 

Το Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς έχουν προσδόκιμο ζωής 9 με 14 χρόνια . Η φυλή αυτή είναι επιρρεπή σε κάποια γενετικά προβλήματα υγείας όπως επιληψία, προβλήματα στην καρδιά και τα γόνατα. 

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Μπορεί τα σκυλιά Καβαλιέρ να είναι αγκαλιάς αλλά έχουν μέσα τους και αρκετή ενέργεια, ανεπτυγμένο το ένστικτο του κυνηγού και έναν πολύ παιχνιδιάρικο χαρακτήρα που τα κάνει να λατρεύουν τους περιπάτους και να είναι απίστευτα χαρούμενα με τις βόλτες τους. Ακόμη τα βοηθούν να έχουν μία ισορροπημένη φυσική και συναισθηματική κατάσταση γεμάτο, ευεξία.

 

Προσαρμόζονται εύκολα στα περισσότερα περιβάλλοντα, αρκεί να τους προσφέρεται βόλτα σε καθημερινή βάση. Είναι σκύλος του σπιτιού και δεν μπορεί να ζήσει σε υπαίθριους χώρους.

 

Περιποίηση

 

Το Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς μαδάει σε μέτριο βαθμό. Φροντίστε την σωστή περιποίηση του τριχώματός τους με καθημερινό βούρτσισμα για να διατηρείται λείο, μεταξένιο και να φεύγουν οι περιττές τρίχες. Συνιστάται κάθε εβδομάδα να κάνει μπάνιο και όχι πιο συχνά γιατί μπορεί να προσκληθούν δερματικοί ερεθισμοί.

 

Τα αυτιά του και τα μάτια του ανά τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζονται, τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο κρίνονται απαραίτητες.. Είναι επιρρεπής στην παχυσαρκία, καθώς λατρεύει το φαγητό και κακομαθαίνει στις πολλές λιχουδιές, χρειάζεται προσοχή στη διατροφή του και καθημερινούς περιπάτους.

Διαθέσιμα Κινγκ Τσαρλς Καβαλιέρ κουτάβια

Διαθέσιμα μικρόσωμα κουτάβια

Χαρακτηριστικά της ράτσας Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς

Εξυπνάδα:
4/5
Ενέργεια:
3/5
Άσκηση:
4/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
4/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
5/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
4/5
Φύλακας:
1/5
Ανάγκη Περιποίησης:
3/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
5/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
1/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
2/5
Προβλήματα Υγείας
3/5

ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Έχει αρκετή ενέργεια
ανεπτυγμένο το ένστικτο του κυνηγού και έναν πολύ παιχνιδιάρικο χαρακτήρα
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα,
αρκεί να τους προσφέρεται βόλτα σε καθημερινή βάση
Συνιστάται κάθε εβδομάδα να κάνει μπάνιο
όχι πιο συχνά γιατί μπορεί να προσκληθούν δερματικοί ερεθισμοί
Προσδόκιμο ζωής κατά μέσο όρο 9 με 14 χρόνια
επιρρεπή σε κάποια γενετικά προβλήματα
επιληψία, προβλήματα στην καρδιά και τα γόνατα
αγαπημένα των αριστοκρατικών οικογενειών στην Αγγλία
μοιράζονται την ίδια ιστορία με τα Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ
Σκύλος Συντροφιάς, θεραπείας
ένας αξιαγάπητος σύντροφος για όλη την οικογένεια, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά
η βασική εκπαίδευσή είναι εύκολη
χρειάζεται ένα πλάνο, συνέπεια, σταθερότητα

Τα σκυλάκια Κάβαλιερ Κίνγκ Τσάρλς που φέραμε ανά περιόδους

X
Ευχαριστούμε
που σας έχουμε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon