Φοξ Τεριέ ( Wire )

Mάθετε τα πάντα για το Φοξ Τεριέ ( Wire )

Μία πλήρη καταγραφή της κάθε ράτσας με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!!!

Λίγα Λόγια

 

Το Wire Φοξ Τεριέ είναι ένας όμορφος και διασκεδαστικός σύντροφος και κύριοι στα dog show.

 

Διαθέτοντας απεριόριστη ενέργεια, το Wire Fox Terrier κάνει ένα εξαιρετικό κατοικίδιο ζώο για το νοικοκυριό ειδικά αν συμπεριλαμβάνει παιδιά.

 

Αυτός ο τεριέ θέλει να ευχαριστήσει και να ανταποκριθεί καλά στην προπόνηση στα παιχνίδια και σε ότι άλλο του αναθέσετε.

Ιστορία

 

Οι Fox Terriers, όπως τους γνωρίζουμε σήμερα, διαμορφώθηκαν στα τέλη του 1700, κατά τη διάρκεια της ακμής των βρετανικών foxhunts. Η δουλειά του τεριέ ήταν να βγάλει την αλεπού από την κρυψώνα της. Το τρίχωμα των Fox Terrier είναι ως επί το πλείστων λευκά, χωρίς επιτρεπόμενο κόκκινο χρώμα, για να διακρίνονται από τις αλεπούδες κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού.

 

Ένα Wire Φοξ Τεριέ που αγοράστηκε από έναν αγρότη για $ 10, κέρδισε το Westminster το 1915 και το 1916. Στην Αγγλία, Wire και Smooth Fox Terriers έχουν αναγνωριστεί ως ξεχωριστές φυλές, πρότυπα φυλής, από τα τέλη του 19ου αιώνα. Το AKC δεν αναγνώρισε Wire και Smooth Fox Terriers ως ξεχωριστές φυλές μέχρι το 1985.

 

Ανάμεσα στα πολλά αγαπημένα Wire Φοξ Τεριέ της ιστορίας ήταν ο Caesar, το αγαπημένο σκυλί του βασιλιά Edward VII, που μάγευε τη βρετανική αυτοκρατορία. Η δημοτικότητα του Wire έλαβε σημαντική ώθηση στη δεκαετία του ’30 και του ’40 χάρη στην Asta, το κωμικό Wire που κέρδισε με τον William Powell και τη Myrna Loy σε έξι ταινίες “Thin Man”. Από την εποχή του Asta, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Wire, τα εκφραστικά χαρακτηριστικά του και οι φυσικές του δεξιότητες έχουν κάνει τη φυλή μια οικεία παρουσία σε ταινίες στην τηλεόραση και στην ζωή μας.

Μορφολογία

 

Οι Fox Terriers είναι γεμάτα ζωντάνια, επιφυλακτικά μικρά σκυλάκια που πάντα δίνουν την εντύπωση ότι είναι έτοιμα να κυνηγήσουν όταν περνάει από μπροστά τους οτιδήποτε φανταχτερό. Το ύψος τους έως τον ώμο φτάνει τα 36 με 41 εκατοστά για τα αρσενικά και μέσο βάρος 7 με 9 κιλά, Τα θηλυκά είναι συνήθως 33 με 38 εκατοστά και μέσο βάρος κιλών 6 με 8. Δείχνουν πολλή δύναμη σε ένα μικρό πακέτο και πάντα έχουν έντονη, λαμπερή έκφραση στα μάτια τους. Έχουν ισχυρές, μυώδεις μουσούδες και τακτοποιημένες μαύρες μύτες.

 

Τα σκοτεινά, μικρά κυκλικά ματάκια τους παρουσιάζουν μια έξυπνη και ευφυή έκφραση. Τα αυτιά τους είναι μικρά και σχήματος V, τα οποία πέφτουν προς τα εμπρός κοντά στα μάγουλα του σκύλου, ενώ το δέρμα τους είναι μέτρια παχύ.

 

Τα οπίσθια τεταρτημόρια είναι μυώδη και ισχυρά και οι τεριέ του Fox έχουν ισχυρούς μηρούς και ισχυρά πίσω πόδια. Τα πόδια τους είναι συμπαγή, στρογγυλά και μικρά με σκληρά μαξιλάρια και μέτρια τοξωτά δάκτυλα. Η ουρά τους στέκετε ψηλά και την κουνάει ευτυχισμένα, αλλά ποτέ πάνω από την πλάτη του.

 

Όσον αφορά το τρίχωμά τους,  το Fox Terrier έχει επίπεδη, ίσια, παχιά τρίχα και σκληρά στην αφή. Τα αποδεκτά χρώματα φυλών για την εγγραφή στο Kennel Club έχουν ως εξής: Μαύρο άσπρο, Λευκό καφέ, Τριχρωμία, λευκό, Ασπρο μαύρο

Χαρακτήρας

 

Το Fox Terriers είναι γνωστό ότι είναι φιλικά και ατρόμητα μικρά σκυλιά που διαθέτουν τόνους ενέργειας και προσωπικότητας. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλείς όλων των φυλών “terrier” και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους φύλακες στον πλανήτη, λόγω της ταχύτητας με την οποία θα ενημερώσει τον ιδιοκτήτη πότε υπάρχουν κάποιοι ξένοι.

 

Δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τις οικογένειές τους και θα τους προστατεύσουν εάν πιστεύουν ότι ένα μέλος απειλείται με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Ένα πράγμα που αυτά τα μικρά τεριέ δεν μπορούν να αντισταθούν είναι να σκάβουν όταν βαρεθεί να μένει μέσα. Αναπτύχθηκαν για να κάνουν ακριβώς αυτό και είναι ένα ένστικτο που είναι βαθιά ενσωματωμένο σε ένα Fox Terrier. Wire fox terrier είναι γεμάτο ζωντάνια και δεν θα αναμειχθεί ήσυχα στο παρασκήνιο του σπιτιού σας. Ευδοκιμούν όταν τους δίνεται μια δουλειά να κάνουν και να προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες τους. Από τη φύση τους , τους αρέσει να σκάβουν και μπορεί να το κάνουν, ειδικά αν βαριούνται.

 

Προσαρμόζονται καλύτερα σε μια οικογένεια που θέλει να συμπεριλάβει το κατοικίδιο ζώο σε πολλά ενεργά παιχνίδια.Έτσι το Wire Fox Terrier είναι εξαιρετικοί σύντροφοι για παιδιά, γιατί ποτέ δεν κουράζονται από τα παιχνίδια ή να παίζουν έξω.

Εκπαίδευση

 

Το Wire είναι ένα σκυλί σε εργήγορση και θα ενημερώσει άμεσα τον ιδιοκτήτη του αν κάποιος ξένος πλησιάζει. Αυτά τα σκυλιά είναι εύκολα εκπαιδεύσιμα και συνιστώνται οι τάξεις υπακοής για να περιορίσουν το έντονο κυνηγετικό τους ένστικτο. Μπορούν να μάθουν να συμβιώνουν με άλλα κατοικίδια ζώα,

 

Επειδή είναι τεριέ υψηλής ενέργειας, πρέπει να είναι καλά κοινωνικοποιημένα από νεαρή ηλικία και η εκπαίδευσή τους πρέπει να ξεκινήσει νωρίς για να γίνουν ενήλικα σκυλιά με ευγενής τρόπους και υπάκουα, ακόμη και τότε η εκπαίδευσή τους πρέπει να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους πάντα διασφαλίζοντας να είναι συνεπής.

 

Η εκπαίδευση του Wire Fox Terrier απαιτεί συνέπεια, υπομονή και μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Αγαπημένοι και χαρούμενοι, καλόκαρδοι σκύλοι, τα Wire Φοξ Τεριέ είναι πολύ έξυπνα, αλλά είναι κάπως ανεξάρτητα και βαριούνται εύκολα, έτσι οι εκπαιδευτικές συνεδρίες πρέπει να είναι διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες. Αντιδρούν καλά στις θετικές μεθόδους κατάρτισης και θα κλεισθούν εάν υποστούν σκληρές μεθόδους. Τα Wire Fox είναι εξαιρετικά κατάλληλα για συμμετοχή σε δοκιμές earthdog καθώς και άλλα γεγονότα επιδόσεων που απαιτούν ευκινησία, ταχύτητα και νοημοσύνη .

Υγεία

 

Το Wire Fox Terriers είναι γενικά υγιή σκυλιά και έχουν προσδόκιμο ζωής 15 χρόνια και πάνω.

 

Όπως όλες οι φυλές είναι επιρρεπής σε κάποιες παθήσεις κάτι το οποίο δεν σημαίνει ότι θα παρουσιάσουν όλα τα σκυλιά μία από τις παρακάτω: όπως οι οφθαλμικές διαταραχές (καταρράκτες, γλαύκωμα), δυσπλασία του αγκώνα και του ισχίου

 

Άσκηση και Επίπεδα ενέργειας

 

Το μεγαλύτερο μέλημα στην κατοχή ενός wire – Φοξ Τεριέ είναι η απεριόριστη ενέργεια της φυλής. Τα Wire Fox Terrier γίνονται εξαιρετικοί σύντροφοι για παιδιά, γιατί ποτέ δεν κουράζονται με τα παιχνίδια ή να παίζουν έξω. Είναι πρόθυμοι να ευχαριστήσουν και θα ανταποκριθούν καλά στην εκπαίδευση. Χρειάζονται άφθονη άσκηση για να διατηρήσουν τη φόρμα τους.

 

Όπως και οι περισσότεροι τεριέ, το Wire Fox απαιτεί μια πολύ άσκηση. Οι μεγάλες βόλτες με τον ιδιοκτήτη του, να κυνηγούν μια μπάλα τένις στην αυλή, ή ο χρόνος παιχνιδιού σε μια μεγάλη, καλά περιφραγμένη περιοχή, είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι να ασκηθεί το σκυλί σας και να τον κρατήσει διανοητικά και φυσικά σε φόρμα. Μην επιτρέπετε ποτέ στο Wire Fox Terrier να απομακρύνεται χωρίς μέτρο, καθώς είναι πιθανό να ξεχάσει όλη την εκπαίδευση εάν τραβήξει την προσοχή του ένα μικρό ζώο που αντιλαμβάνεται ως θήραμα.

 

Περιποίηση

 

Η Περιποίηση ενός Φοξ Τεριέ δεν θέλει πολύ χρόνο και κόπο εκτός και αν θέλετε να συμμετέχετε σε καλλιστεία ή επιδείξεις. Το τακτικό βούρτσισμα δύο φορές την εβδομάδα με μια βούρτσα φυσικής τρίχας είναι απαραίτητο για να κρατήσει το παλτό του υγιές, είναι φυλή που μαδάει λίγο.

 

Το Περιστασιακό κούρεμα του τριχώματος μπορεί να είναι απαραίτητο, και θα μαλακώσει την υφή του παλτό. Μπάνιο δεν χρειάζεται συχνά μόνο όταν κρίνετε εσείς απαραίτητο, συνιστάται να γίνεται Μπάνιο διπλής πλύσης με ειδικό σαμπουάν για σκύλους ώστε να αποφευχθούν τυχόν δερματικές παθήσεις στις οποίες είναι επιρρεπής η ράτσα.

 

Τα νύχια πρέπει να κόβονται κάθε μήνα. Τα αυτιά πρέπει να ελέγχονται κάθε εβδομάδα και κάθε περίσσεια κεριού και υπολειμμάτων πρέπει να αφαιρούνται για να αποφεύγονται οι λοιμώξεις του αυτιού.

Χαρακτηριστικά Ράτσας Φοξ Τεριέ ( Wire )

Εξυπνάδα:
5/5
Ενέργεια:
5/5
Άσκηση:
5/5
Ικανότητα Εκπαίδευσης:
5/5
Παιχνιδιάρικο:
5/5
Στοργικό:
4/5
Φιλικό με Παιδιά:
4/5
Φιλικό με Ξένους:
5/5
Φιλικό με άλλα Ζώα:
3/5
Φύλακας:
4/5
Ανάγκη Περιποίησης:
3/5
Ζωή στο Διαμέρισμα:
3/5
Τάσεις Γαυγίσματος:
3/5
Αντοχή στη Μοναξιά:
3/5
Προβλήματα Υγείας:
1/5
Αντοχή στο Κρύο:
3/5
Αντοχή στη Ζέστη:
2/5

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

2109220144

Το κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό για εμάς, όπως και ο ιδιοκτήτης του. Θέλουμε πάντα να έχουμε προσωπική επαφή με τους πελάτες μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ξεχωριστές ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας η τηλεφωνικά για να συζητήσουμε  την επιλογή σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα κουτάβια μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά κατόπιν παραγγελίας.
(Για οποιαδήποτε απορία τηλεφωνήστε στο 2109220144). 

Όταν παίρνουμε ένα κουταβάκι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είναι λούτρινο παιχνιδάκι οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

 

Βασικοί κανόνες για μικρά κουτάβια:

 • Δεν το έχουμε όλη την ημέρα αγγαλιά.
 • Δεν το ξυπνάμε όταν κοιμάται.
 • Το ταΐζουμε τακτικά (ιδικά αν είναι μικρόσωμη φυλή) με την τροφή που έχει μάθει να τρώει
 • Δεν κάνουμε αλλαγές στην τροφή του κουταβιού γιατί αυξάνουμε κινδύνους για διατροφικές εντερίτιδες (εμετούς και διάρροιες).
 • Δεν το ταΐζουμε με τροφές ακατάλληλες για την ηλικία του (φαγητά δικά μας πχ γαλοπούλα μπριζόλες και σουβλάκια, γάλα και γαλακτοκομικά ,λειχουδιές εκπαίδευσης και κόκκαλα κάθε είδους).
 • Δεν το βγάζουμε βόλτα από το σπίτι αν δεν έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του (για καφέ, βόλτα στον κήπο, βόλτα στον δρόμο).
 • Δεν το φέρνουμε σε επαφή με ζώα ανεμβολιαστα η εμβολιασμένα που ζουν εκτός σπιτιού.
 • Αποφεύγουμε το μπάνιο σε κουτάβια τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς (μπορεί να κρυώσουν, να στρεσαρίσουν και να αναπτύξουν φοβίες ).
 • Σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου μας (αφαγία, διάρροια, εμετός, κατάπτωση) επικοινωνούμε άμεσα με τους ανθρώπους από όπου το πήραμε και τον κτηνίατρο.
 • Όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα: (Πάρκο εκπαίδευσης. Πάνες. Παιχνίδια. Λιχουδιές επιβράβευσης.)
 • Οριοθέτησε το κουτάβι με ένα πάρκο εκπαίδευσης (αποφεύγουμε το ανεξέλεγκτο λέρωμα στο σπίτι και προνοούμε για την ασφάλεια του ζώου για να μην φάει ακατάλληλα πράγματα και καλώδια.)
 • Καθοδήγησε το για να βρει την πάνα του (την οποιά έχουμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι) δείχνοντας του που είναι.
 • Όταν αρχίζει και κάνει την ανάγκη του στην πάνα τότε σιγά σιγά πηγαινέ την προς το μπαλκόνι.
 • Εάν χρειαστεί να τον μαλώσεις κάντε το με την φωνή ποτέ μην χτυπάς το ζωάκι σου, μην το τιμωρείς για κάτι που δεν καταλαβαίνει, θυμήσου πως είναι μωράκι και ακόμα μαθαίνει!!
 • Αν δεις τελικά πως δεν τα καταφέρνεις συμβουλέψου έναν ειδικό δάσκαλο να καθοδηγήσει και τους δυο σας για την αρμονική συμβίωση.
Υψηλής Ενέργειας Φυλή
εξαιρετικοί σύντροφοι για παιδιά, γιατί ποτέ δεν κουράζονται με τα παιχνίδια ή να παίζουν έξω
Κατάλληλο για Σπίτι με Αυλή
μεγάλες βόλτες με τον ιδιοκτήτη του, να κυνηγούν μια μπάλα τένις στην αυλή,
Όχι συχνά Μπάνιο
Μπάνιο διπλής πλύσης με ειδικό σαμπουάν για σκύλους ώστε να αποφευχθούν τυχόν δερματικές παθήσεις
Προσδόκιμο ζωής 15 και άνω
Το Fox Terrier είναι υγιής
επιρρεπής σε: οφθαλμικές διαταραχές (καταρράκτες, γλαύκωμα)
Αγαπημένο του Βασιλιά Edward VII
κέρδισε με τον William Powell και τη Myrna Loy σε έξι ταινίες "Thin Man".
Σκυλάκια Συντροφιάς, Άθλησης
Δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τις οικογένειές τους και θα τους προστατεύσουν απειλείται με οποιονδήποτε τρόπο
Η Εκπαίδευση του είναι Εύκολη
Απαιτεί συνέπεια, υπομονή και μεγάλη αίσθηση του χιούμορ.

Τα σκυλάκια Φοξ Τεριέ ( Wire ) που φέραμε ανά περιόδους

X
Καλώς ήρθατε στο Petsfarma

Είμαι η ψηφιακή βοηθός σας. Πατήστε για να ξεκινήσουμε μία συνομηλία.

wpChatIcon